دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۵۴ - ۲۲ آبان ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۸۱۹۰۴
محیط زیست و گردشگری

تلفات طاعون نشخوارکنندگان به ۳۳۰ راس رسید

علت طاعون نشخوارکنندگان,مرگ طاعون نشخوارکنندگان
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در سال ۱۳۹۹ به علت طاعون نشخوارکنندگان کوچک در ۶ کانون حدود ۷۰۰ راس تلفات داشتیم که امسال در ۸ استان و ۱۰ کانون درگیر این بیماری ۳۳۰ راس تلفات گزارش شد که لاشه ها جمع آوری شدند.

به گزارش ایرنا، شهاب الدین منتظمی روز شنبه در نشست خبری که به صورت آنلاین برگزار شد، افزود: سال های گذشته مثلا در یک یا دو کانون بالای هزار راس تلفات گونه های جانوری را داشتیم اما امسال کمتر شده است.

وی اظهار داشت: خواسته ما این است که سازمان دامپزشکی با توجه به موضع و ضرورت ریشه کنی طاعون در کشور با واکسیناسیون به موقع شاهد کاهش و حذف این بیماری در طبیعت باشیم. 

منتظمی گفت: طاعون یک بیماری ویروسی است و مساله در این زمینه نحوه مدیریت است و درمان مطرح نیست ، بر این اساس در طول دو سال گذشته با توجه به همکاری سازمان دامپزشکی و در راس آن مدیریت واکسیناسیون نشخوارکنندگان کوچک، واکسیناسیون دام ها انجام شده است.

وی درباره سرشماری حیات وحش گفت: سالانه تقریبا دو مرحله سرشماری حیات وحش در نیمه اول و دوم سال انجام می شد که به علت مشکلاتی که کرونا پیش آورد و نگرانی هایی بابت سلامت همکاران وجود داشت، سال ۹۹ و نیمه اول سال ۱۴۰۰ در برخی مناطق سرشماری انجام نشد که در بحث تصمیم گیری ها برای ما خلاء بزرگی ایجاد کرد. 

وی اظهار داشت: اکنون نیز آماری که در حال جمع آوری آن هستیم با توجه به بحث افزایش جمعیت و تاثیر خشکسالی و کم آبی بر حیات وحش است که دو تا سه هفته آینده در یک کمیته تخصصی بررسی می شود.

منتظمی درباره قرق ها گفت: نگاه ما به این سمت است که به قرق ها به عنوان مناطق حفاظت شده با مشارکت مردم نگاه کنیم تا مردم وارد عرصه حفاظت شوند و درآمد آن هم از محل واگذاری پروانه های شکار است که صادر می شود، البته باید جمعیت حیات وحش این مناطق روند افزایشی داشته باشد تا پروانه شکار صادر شود.

وی درباره سگ های بدون صاحب توضیح داد: سگ های بدون صاحب امروز به عنوان یک معضل اصلی برای حیات وحش محسوب می شوند و روز به روز هم در حال افزایش هستند حضور سگ های بدون صاحب در مناطق حفاظت شده برای تامین غذا معضلی برای حیات وحش است.

وی ادامه داد: مساله بعدی افزایش جمعیت گرگاس است زمانی که سگ ها با گرگ همسفره شوند و جفت گیری کنند گونه ای به گرگاس به وجود می آید که بسیار خطرناک است. مساله بعدی بحث جابجایی بیماری های مشترک است، امروز به شدت نگران افزایش بیماری هاری هستیم که می تواند حیات وحش و جامعه انسانی را تهدید کند و در معرض این بیماری قرار دهد.

منتظمی گفت: وظیفه سازمان محیط  زیست جمع آوری سگ های بی صاحب نیست ، این وظیفه شهرداری است، سگ در حیات وحش و خارج از محدوده شهری جایگاهی ندارد برای جامعه حیات وحش یک آفت است در برخی کرویدورهای یوزپلنگ هم می بینیم که وقتی سگ ها از آن دور می شوند شاهد حضور یوز هستیم.

وی تاکید کرد: وزارت کشور باید هر چه سریع تر تعیین تکلیف کند، باید سرریز شدن سگ ها مدیریت شود  و شهرداری در بحث جمع آوری انها به وظیفه خود عمل کند، سازمان محیط زیست با رها سازی آنها خارج از محدوده شهری و مناطق حفاظت شده حتی در صورت عقیم شدن نیز مخالف است. 

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست اظهارداشت: قانون حمایت از حیوانات و مبارزه با حیوان آزاری باید نگاه ویژه ای به این مقوله داشته باشد ، سازمان محیط زیست پیشنهاد داد که اگر شهرداری به عنوان اصلی ترین دستگاه متولی سگ های بدون صاحب به موقع برای جمع اوری آنها اقدام کند، وضعیت مدیریت می شود. 

منتظمی درباره صدور پروانه شکار پرنده گفت: در سال ۹۹ و امسال هیچ پروانه شکاری حتی یک مورد هم برای پرندگان صادر نشده است ، قرار است در فریدونکنار تمام ظرفیت خود را به کار ببندیم تا وضعیت ساماندهی شود ، البته در برخی موارد موضوع بحث معیشت است هر چند تخلف قوی تر از معیشت است اما متاسفانه همچنان آن لکه شکار پابرجا است و تمام تلاش این است که مدیریت شود. 

وی درباره بیمه حیات وحش گفت: زمانی یکی از شرکت های بیمه قبول کرد بخشی از خسارتی که حیات وحش به دامدار و کشاورز وارد می کند را جبران کند اما واقعیت این است که به حدی امار در بحث تعارض بالا است که برای آن شرکت بیمه مقرون به صرفه نبود ، اما ما پیشنهاد دادیم تا دامداران و کشاورزان از صندوق بیمه محصولات کشاورزی بیمه شوند استفاده کنند و تحت پوشش آن صندوق قرار گیرند ، پیگیر موضوع هم هستیم.

خانه نهایی مرجعیت تنوع زیستی سازمان محیط زیست است 

همچنین محمد مدادی مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست دراین نشست گفت: تا پیش از استقرار مرجعیت ملی کنوانسیون تنوع زیستی در وزارت جهاد کشاورزی در سازمان محیط زیست هم مستقر نبود بلکه در وزارت امور خارجه مستقر بود اتفاقی که دو سال پیش افتاد در وزارت جهاد کشاورزی مستقر شد و قبل از آنهم تمام کارهای کارشناسی و مدیرتی ان در سازمان محیط زیست انجام می شد اما نطقه تماس وزارت خارجه بود. 

وی افزود: مرجعیت ملی کنوانسیون یک ساختار است که وظیفه سیاست گذاری در حوزه تنوع زیستی را در سطح ملی را عهده دارد و حدود ۱۵ دستگاه در حوزه تنوع زیستی دخیل و اثر گذار هستند وقتی ساختاری به نام مرجع ملی شکل می گیرد انتظار است تمام دستگاه ها در آن ساختار اثر گذار باشند در دو سال گذشته که در حوزه مرجعیت کنوانسیون یکی از چالش های سازمان با دستگاه های دیگر بود.

مدادی گفت: یکی از نقاط قوت مرجع این است که دستگاه ها پای میز هستند و در ساختار آن حضور دارند، با رویکرد جمعی کار پیش می رود، کنوانسیون ۱۰ مرجعیت تخصصی دارد که ۵ تا در سازمان محیط زیست مستقر است، در دو سال گذشته ظرفیت سازی بسیار خوبی در سطح حاکمیت اتفاق افتاده است همچنین شاهد جریان سازی در زمینه تنوع زیستی بودیم.

مدیر کل دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: همه اذعان دارند که خانه نهایی این مرجعیت سازمان محیط زیست است که برگشت آن به تصمیمات کلان در سطح دولت بستگی دارد و شاید روزی شاهد استقرار آن در سازمان باشیم.

  • 18
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش