دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۲۱:۴۸ - ۱۴ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۱۵۱۰
محیط زیست و گردشگری

تیشه چاه های غیرمجاز به ریشه سفره های آب زیرزمینی اصفهان

آب های زیرزمینی اصفهان,تیشه چاه های غیرمجاز به ریشه سفره های آب زیرزمینی اصفهان
رئیس گروه حفاظت از منابع آب زیرزمینی آب منطقه‌ای اصفهان گفت: هزار و ۶۵۱ حلقه چاه غیرمجاز صنعتی در استان شناسایی شده که سالیانه ۲۵ میلیون مترمکعب آب از آن‌ها استحصال می‌شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران، زاینده رود که خشک شد و جریانش فصلی و محدود، حفر چاه رونق گرفت، چاه‌هایی که یکی پس از دیگری و هرکدام عمیق‌تر از چاه دیگر حفر می‌شد تا نیاز بخش‌های آشامیدنی، صنعت و کشاورزی را تامین کند و حالا همان چاه‌ها هم آب چندانی به خود نمی‌بینند و هر روز سفره‌های آب زیرزمینی را خالی و خالی‌تر می‌کنند.

در این بین کم نیستند افرادی که با هدف سودجویی و یا حتی از سرناچاری به حفر چاه‌های غیرمجاز روی می‌آورند.

شناسایی هزار و ۶۵۱ حلقه چاه غیرمجاز صنعتی

مینا بگی رئیس گروه حفاظت از منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما از مهروموم تعداد زیادی از چاه‌های غیرمجاز خبر داد.

به گفته او، در استان اصفهان دو هزار و ۶۶۶ حلقه چاه مجاز صنعتی با پروانه تخلیه حدود ۶۷ میلیون مترمکعب وجود دارد که با توجه به شرایط خشکسالی، آبدهی آن‌ها نسبت به پروانه بهره برداری طی سال‌های اخیر به شدت کاهش یافته است.

رئیس گروه حفاظت از منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان می‌گوید: هزار و ۶۵۱ حلقه چاه غیرمجاز صنعتی نیز در استان شناسایی شده که سالیانه ۲۵ میلیون مترمکعب آب از آن‌ها استحصال می‌شود.

بگی می‌گوید: با توجه به وضع بحرانی منابع آب زیرزمینی و ضرورت جلوگیری از برداشت‌های غیرمجاز در استان، برای چاه‌های غیرمجاز صنعتی فرآیند شکایت و دریافت احکام قضایی طی شده که بر این اساس این چاه‌ها مسدود خواهند شد.

از سال ۱۳۹۵ تاکنون، ۶۶۶ حلقه چاه غیرمجاز مصرف صنعتی در استان اصفهان، با حکم قضایی بسته شده است.

الزام مالکان چاه‌ها به نصب کنتور هوشمند

به گفته او، در زمینه نصب ابزار اندازه گیری هوشمند تفاوتی بین چاه‌های مصرف صنعتی با دیگر مصارف وجود ندارد و روی همه چاه‌های مجاز، باید کنتور نصب شود.

رئیس گروه حفاظت از منابع آب زیرزمینی شرکت آب منطقه‌ای اصفهان می‌گوید: از سال ۱۳۹۶ تاکنون ۳ هزار و ۴۵۹ کنتور هوشمند حجمی الکترومغناطیس روی چاه‌های مجاز استان نصب شده که ۵۲۷ حلقه از این چاه‌ها صنعتی است.

افزایش گشت‌های بازرسی منابع آب

محمد خلجی مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: پارسال ۷۱۵ فقره از دستگاه‌ها و ادوات غیرمجاز حفاری چاه در استان توقیف شد.

او این اقدام را بخشی از اقدامات مرتبط با طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی دانست که به دلیل کاهش چشمگیر منابع آب زیرزمینی و برای جلوگیری از ادامه آن اجرا می‌شود.

درمجموع در یک دهه گذشته بیش از سه هزار و ۸۰۰ دستگاه و وسیله حفاری غیرمجاز چاه در استان اصفهان توقیف شده است.

آمار‌ها نشان می‌دهد در سال ۱۴۰۰ و ۹۷ به ترتیب ۷۱۵ و ۵۵۲ دستگاه حفر غیرمجاز چاه در استان توقیف شده که بیشترین آمار در یک دهه اخیر است.

به گفته مدیر حفاظت و بهره برداری از منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان، افزایش گروه‌های گشت و بازرسی منابع آب در گستره دشت‌های استان به ۶۲ گروه، به گزارش دهی به موقع و جلوگیری از موارد متعدد قانون شکنی منجر شده است.

فرهنگ سازی، مهم‌ترین عامل کاهش تخلفات

خلجی معتقد است  اقدامات مرتبط با طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی مانند توقیف دستگاه‌ها و ادوات غیرمجاز حفاری چاه نیازمند همکاری سایر دستگاه‌های اجرایی و تخصیص اعتبار است.

به گفته او، فرهنگ‌سازی و آگاهی بخشی هفت گروه عمده اثرگذار شامل کشاورزان، مقامات اجرایی، دانش آموزان، بانوان، روحانیان، تشکل‌های مردمی، قضات و نیروی انتظامی به کمک رسانه‌ها و با بهره گیری از خدمات مشاور راهکار مناسبی برای کاهش تخلفات آبی به شمار می‌رود.

مقابله پلیس با حفاران چاه‌های غیر مجاز

سرهنگ عزیزالله سپه‌وند رئیس پلیس پیشگیری از جرم فرماندهی انتظامی استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: همیشه یک سازمان شاکی در موضوع چاه‌های غیرمجاز وجود دارد که آن، سازمان آب منطقه‌ای است که در عمل به وظایف قانونی خود و با هماهنگی مرجع قضایی، با حفاران چاه‌های غیرمجاز برخورد می‌کنند.

او گفت: بنابر درخواست شرکت آب منطقه‌ای از مرجع قضایی، نیروی انتظامی برای مهروموم چاه‌های غیرمجاز با سازمان آب منطقه‌ای همکاری می‌کند.

رئیس پلیس پیشگیری از جرم فرماندهی انتظامی استان اصفهان می‌گوید: تخصص تشخیص این چاه‌ها با شرکت آب منطقه‌ای است و نیروی انتظامی پشتیبان آن در عمل به وظیفه قانونی اش است.

به منظور چاره‌اندیشی برای کنترل افت و کسری در آبخوان‌ها، وزارت نیرو، طرح تعادل بخشی، تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب را از سال ۸۴، کلید زد و برنامه‌های خود برای بهبود وضع منابع آب زیرزمینی را آغاز کرد.

طرحی که شواهد مربوط به کاهش سطح آب‌های زیرزمینی و فرونشست زمین نشان می‌دهد دست کم در اصفهان به خوبی اجرا نشده و چندان ثمربخش نبوده است.

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش