چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
۱۲:۳۷ - ۲۵ مهر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۷۲۰۶۲
محیط زیست و گردشگری

خطر ورشکستگی در کمین فعالان گردشگری | گردشگری داخلی در سیر نزولی

ورشکستگی فعالان گردشگری,وضعیت اقتصاد توریست و گردشگری
در سال جاری هزینه حمل‌و‌نقل بین‌شهری مسافران افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته و همین مساله باعث افزایش نرخ تورهای گردشگری شده است.

حال و روز صنعت گردشگری کشور به تبع وقایع روزهای اخیر به هیچ‌وجه مناسب نیست. کاهش چشمگیر گردشگران ورودی به کشور عملا فعالیت بسیاری از تورهای فعال در زمینه گردشگران ورودی را با مشکل مواجه کرده است. در حوزه گردشگری داخلی نیز به گواه راهنمایان گردشگری وضعیت مطلوب نیست.

جو عمومی جامعه و وضعیت روزهای اخیر، صنعت گردشگری کشور را به شدت متاثر کرده است. از سوی دیگر محدودیت‌های اجتماعی در نظر گرفته‌شده برای شبکه‌های اجتماعی یکی از بسترهای اصلی تبلیغات و جذب گردشگر داخلی را مختل کرده است.

باتوجه به افزایش هزینه‌های جاری اقامتگاه‌ها و نیز مخارج بالایی که باید بابت مالیات و عوارض و مواردی از این دست صرف شود؛ از سویی فعالان حوزه گردشگری را با هزینه‌های هنگفت مواجه کرده و از سوی دیگر به سبب رکود گردشگری در کشور، درآمدشان کاهش چشمگیر داشته است.

در چنین شرایطی سرمایه‌گذاران و فعالان صنعت گردشگری ایران با چالش جدی مواجه شده‌اند و دور از ذهن نیست که در صورت ادامه روند فعلی، سریال ورشکستگی فعالان صنعت گردشگری به جریان بیفتد.

کاهش چشمگیر ورود گردشگران خارجی

به سبب وضعیت روزهای اخیر کشور بسیاری از کشورهای اروپایی به اتباع خود توصیه کرده‌اند که به ایران سفر نکنند. از سوی دیگر باتوجه به بازتاب‌های رسانه‌ای بین‌المللی در خصوص شرایط ایران، تورگردانان بین‌المللی و گردشگران خارجی نیز تمایلشان برای سفر به کشورمان کاهش یافته است.

اعلام خبر لغو گسترده تورهای ورودی و نشر خبر به نزدیک صفر رسیدن میزان گردشگران غربی به ایران، گویای وضعیت این روزهای صنعت گردشگری کشور است.

میلاد نایینیان فعال حوزه گردشگری در خصوص وضعیت گردشگری ورودی به کشور طی روزهای اخیر به «جهان‌صنعت» گفت: رسانه‌های دنیا در شرایط عادی روی مسائل مرتبط با ایران حساس هستند؛ لذا در چنین شرایطی زمانی که مسائلی نظیر ناآرامی‌های اخیر در ایران اتفاق می‌افتد، خبرهای مربوط به آن به سرعت در دنیا پخش می‌شود.

این راهنمای گردشگری در پاسخ به این پرسش که وضعیت صنعت گردشگری کشور را با توجه شرایط اخیر کشور چگونه می‌بیند، ابراز داشت: ساکنان کشورهای دیگر که قصد سفر دارند مطمئنا هر روز حوادثی که در کشورمان اتفاق می‌افتد را می‌بینند و طبیعتا خیلی از آنها تورهایشان را لغو می‌کنند.

به هر صورت آنها قراردادی با یک آژانس مسافرتی در ایران بسته‌اند و نهایتا با کسر ۱۰ تا ۱۵ درصد مبلغ قرارداد، می‌توانند تور خود را لغو کرده و پولشان را از آژانس مسافرتی که با آن قرارداد بسته‌اند بازپس بگیرند. به نظرم تمام این مسائل بر افول گردشگری در کشور اثرگذار است.

نایینیان ضمن اشاره به این نکته که گردشگری ایران پس از کاهش همه‌گیری کرونا تازه داشت سیر صعودی پیدا می‌کرد، به اثرات سوء وضعیت اخیر اشاره داشته و گفت: پس از فروکش کردن همه‌گیری کرونا و حواشی مرتبط به سقوط هواپیمای اوکراینی حوزه گردشگری داشت جان می‌گرفت که مسائل اخیر پیش آمد و صنعت گردشگری کشور با مشکل مواجه شد.

گردشگری داخلی در سیر نزولی

نگاهی به وضعیت کسب‌و‌کارهای حوزه گردشگری مشخص می‌کند که وضعیت گردشگری داخلی نیز چندان مطلوب نیست و از میزان سفرهای داخلی هموطنان نیز به شکل چشمگیری کاسته شده است.

نایینیان در پاسخ به این پرسش که حال و روز گردشگری داخلی در این روزها به چه شکل است به «جهان‌صنعت» گفت: گردشگری داخلی نیز ضعیف شده و تعداد تورهای برگزار شده کاهش داشته است. به نظرم انرژی منفی موجود خصوصا در حوزه شبکه‌های اجتماعی موجب شده که توجه عمومی به گردشگری کاهش یابد.

وی ضمن تاکید بر کاهش میزان استقبال از تورهای داخلی ابراز داشت: مجموعه‌ای از مسائل باعث شده که فعالان صنعت گردشگری کشور با خطر ورشکستگی مواجه شوند. درواقع فعالان گردشگری که استقامت نشان داده و دوران کرونا را گذرانده‌اند، کسانی که اقامتگاه بومگردی داشته و سایر فعالان حوزه گردشگری اوضاع بسیار دشواری را پشت سر می‌گذارند. توجه داشته باشید که هزینه مالیات و هزینه آب، برق و گاز نیز در این روزهای رکود باید پرداخت شود که مجموعه این موارد چالشی مضاعف ایجاد می‌کند.

فراموش نکنیم که سرمایه‌گذاری‌هایی نیز توسط بخش خصوصی در حوزه گردشگری صورت گرفته که در شرایط فعلی هیچ آورده‌ای نخواهد داشت.

این فعال حوزه گردشگری ضمن اشاره به آغاز فصل سفر به جنوب کشور گفت: با وجود آنکه فصل سفر به جنوب کشور شروع شده است اما آن استقبالی که انتظار می‌رفت از شکل‌گیری تورها وجود داشته باشد، شکل نگرفته است و هنوز حتی آن وضعیتی که پیش از کرونا بوده نیز ایجاد نشده است. به نظرم این انرژی منفی (حاکم بر جامعه) در خصوص این رکود مزید بر علت می‌شود. امیدواریم که هر چه زودتر اوضاع سامان یافته و کشورمان در همه حوزه‌ها ازجمله در حوزه گردشگری بر روی چرخ رونق بیفتد.

افزایش چند برابری هزینه حمل‌و‌نقل

در سال جاری هزینه حمل‌و‌نقل بین‌شهری مسافران افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته و همین مساله باعث افزایش نرخ تورهای گردشگری شده است.

نایینیان راهنمای گردشگری در پاسخ به این پرسش که کلید عبور از بحران گردشگری در شرایط فعلی چیست به «جهان‌صنعت» گفت: به نظرم پیش از هر اقدامی هزینه‌های سفر باید کاهش یابد. اگر فرض کنیم شرایط و وضعیت کشور عادی باشد شرط اول افزایش سفر و رونق گردشگری، کاهش هزینه‌های سفر است. متاسفانه در خصوص این موضوع نیز اقدامی صورت نگرفته است و هزینه‌های سفر افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

وی افزود: تورهای گردشگری اعم از داخلی و یا خارجی چیزی حدود۷۰درصدشان از طریق اتوبوس صورت می‌گیرد و صرفا حمل‌و‌نقل در مسیرهای خیلی دور از طریق قطار یا هواپیما صورت می‌گیرد.

البته این مساله گرانی بلیت اتوبوس، مربوط به اتوبوس‌داران نیست و افزایش هزینه قطعات اتوبوس و مواردی از این دست باعث شده که شرکت‌های مسافربری اتوبوس، ناچار شوند قیمت بلیت‌ها را افزایش دهند.

این فعال حوزه گردشگری در خاتمه خاطرنشان کرد: «اتوبوسی که فروردین ماه همین امسال ۳ میلیون تومان هزینه اجاره آن بوده، نرخ امروزش به ۷میلییون تومان رسیده است. یعنی می‌توان گفت که هزینه اتوبوس در این چند ماه افزایش ۱۰۰درصدی داشته است. طبیعتا این افزایش هزینه به قیمت تورهای گردشگری نیز منتقل می‌شود.»

باتوجه به تورم فزاینده ماه‌های اخیر از یک سو و وضعیت این روزهای کشور از سوی دیگر، به نظر دولت باید به دنبال ارائه راهکاری برای عبور صنعت گردشگری از بحران باشد؛ در غیر این صورت بروز ورشکستگی در میان فعالان حوزه گردشگری تبدیل به رویه‌ای رایج خواهد شد.

نادر نینوایی

jahanesanat.ir
  • 17
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش