دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۳۵ - ۱۳ مهر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۷۰۰۵۱۶
محیط زیست و گردشگری

توقف شماره گذاری ۱۵ خودرو

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست,معصومه ابتکار
معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تمهیدات انجام شده برای مقابله با اینورژن گفت: دولت برای امسال برنامه‌های ویژه‌ای دارد که خروج بیش از ۲۰ هزار خودروی فرسوده و توقف شماره گذاری موتورسیکلت‌های کاربراتوری از ابتدای مهرماه برخی از این برنامه‌هاست.

 به گزارش ایسنا ، معصومه ابتکار در حاشیه مراسم امضای تفاهم نامه سازمان حفاظت محیط زیست و ستاد امر به معروف و نهی از منکر در مورد لایحه هوای پاک که در حال حاضر در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار دارد، با اشاره به اینکه لایحه هوای پاک بیش از دو سال و نیم در مجلس نهم معطل ماند، اظهار کرد: مجلس دهم در این زمینه بسیار فعال است. امیدواریم در روزهای آینده این لایحه در صحن علنی مجلس به تصویب برسد.

 

وی با بیان اینکه دولت یازدهم در ارتباط با بحث بهبود کیفیت هوا تلاش‌های خوبی کرده است افزود: در نیمه اول سال ۹۵ به استناد دستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در تهران، هوای بهتری را نسبت به پنج، شش سال گذشته تجربه کرده‌ایم. بنابراین در شش ماه اخیر کیفیت هوا رو به بهبود بوده است که اعداد و ارقام نشانگر این موضوع است.

 

ابتکار در مورد وضعیت آلودگی هوا در نیمه دوم سال که با روی دادن اینورژن احتمال آلودگی هوا وجود دارد، گفت: دولت برای امسال برنامه‌های ویژه‌ای دارد که بخشی از آن اجرایی شده است. خروج بیش از ۲۰ هزار خودروی فرسوده از جمله این برنامه‌هاست. ارتقای سطح استانداردها، متوقف شدن شماره گذاری موتورسیکلت‌های کاربراتوری از ابتدای مهرماه و تولید موتورسیکلت‌های انژکتوری از دیگر برنامه‌هاست. همچنین طی سه سال اخیر استانداردهای خودرو و موتورسیکلت‌ها تغییر کرده است.

 

توقف شماره گذاری ۱۵ خودروی فاقد استانداردهای زیست محیطی

 

ابتکار با اشاره به اینکه نظام بازرسی مستمر خطوط تولید خودرو و موتورسیکلت اجرایی می‌شود، گفت: به طور مستمر کیفیت خودروهای تولیدی مورد حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست قرار می‌گیرد. اخیرا شماره گذاری ۱۵ خودرو که استانداردها را رعایت نکرده بوده‌اند متوقف شدند. نظارت بر سوخت تولیدی کشور، اجرای استانداردهای یورو۴ بنزین در گازوئیل نیز در حال انجام است.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در بحث کلانشهرها برای هر یک از شهرها برنامه کاهش آلودگی با توجه به الگوی آلودگی هر شهر در نظر گرفته شده است گفت: در اکثر موارد شاهد بهبود کیفیت هوا و کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا هستیم.

 

تعداد روزهای پاک و سالم در شش ماهه اول ۹۵ به طور معناداری افزایش یافته است

 

به گفته ابتکار، در شش ماهه اول سال ۹۵ تعداد روزهای پاک و سالم نسبت به سال ۹۲ به طور مشهود و معنادار افزایش یافته است که امیدواریم با برنامه ریزی‌ها در شش ماهه دوم نیز به نتیجه خوبی برسیم. طرح تعطیلی مدارس نیز در دست بررسی است و باید با توافق و هماهنگی‌ها انجام شود.

 

از رده خارج کردن ۲۰ هزار تاکسی فرسوده

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه برنامه‌ها و اقدامات دولت در بهبود کیفیت هوا تاثیرگذار بوده است اظهار کرد: دولت برای از رده خارج کردن خودروهای فرسوده به ویژه تاکسی‌ها موفق عمل کرده و این طرح برای بالغ بر ۲۰۰ هزار تاکسی اجرایی شده است. بقیه خودروهای فرسوده نیز در نوبت هستند و طرح از رده خارج کردن آنها اجرایی خواهد شد. دولت در زمینه توسعه حمل و نقل عمومی و اتوبوس‌ها نیز فعالیت‌هایی انجام داده است.

 

کانون‌های گرد و غبار ترکمنستان و افغانستان ، آسمان خراسان رضوی را تحت تاثیر قرار می‌دهد

 

ابتکار در ادامه در بحث گرد و غبار با اشاره به اینکه گرد و غبار نیز در کیفیت هوا تاثیرگذار است و متاسفانه بسیاری از شهرهای کشور تحت تاثیر این پدیده قرار دارد ، گفت: ۷۰ درصد گرد و غبار منشا خارجی دارد. سه کانون در عراق فعال است. علاوه بر آن در عربستان نیز کانون گرد و غبار وجود دارد. متاسفانه اخیرا کانون‌هایی در ترکمنستان و افغانستان خراسان رضوی را تحت تاثیر قرار داده است.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه در ارتباط با کانون‌های داخلی دو مصوبه جامع در بحث مقابله با گرد و غبار دارد افزود: هر دوی این مصوبات اجرایی شده، در برخی زمینه‌ها پیشرفت خوبی صورت گرفته ولی در برخی حوزه‌ها به دلیل عدم تامین اعتبارات کافی پیشرفت لازم را نداشته‌ایم. سازمان جنگل‌ها نیز مسئول اجرای طرح‌های نهال کاری و مالچ پاشی است که در حد توان خود و با توجه به اعتبارات سال گذشته این کار را انجام داده است.

 

آبگیری بیش از ۶۰ درصد تالاب هورالعظیم

 

وی با بیان اینکه احیای تالاب‌ها نیز از اقدامات مهم دولت برای مقابله با گرد و غبار داخلی است اظهار کرد: در سال ۹۲ تالاب هورالعظیم در خوزستان به طور کامل خشک شده بود. در حال حاضر بیش از ۶۰ درصد این تالاب آبگیری شده است و کانون‌های مهم گرد و غبار از بین رفته است.

 

به گفته ابتکار برای گرد و غباری که منشا خارجی دارد تنها کاری که در شرایط فعلی می‌شود انجام داد این است که مستندسازی کرده و گزارشات مستند را به وزارت خارجه و مراجع ذیربط بین المللی منعکس کنیم،‌ که این اقدام به طور جدی انجام شده و در حال پیگیری است.

 

متاسفانه واقعیت این است تا وقتی که ناامنی‌ها و ناپایداری‌ها در منطقه حاکم باشد آثار و عوارض مشکلات گرد و غبار برای کشورهای همسایه از جمله ایران مشهود خواهد بود.

 

وی با بیان اینکه عراق حتما باید اقداماتی را برای مقابله با گرد و غبار انجام دهد اظهار کرد: این موضوع باید از طریق وزارت خارجه دنبال شود. تغییرات و تحولات پی در پی در دولت عراق و به طور کلی وضعیت ناامنی این کشور که اخبار آن در اختیار همگان قرار دارد مانع این می‌شود که عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار کار عملیاتی انجام دهد.

 

ابتکار با تاکید بر اینکه سال ۹۲ به عراق سفر کرده و درختکاری کردم گفت: این اقدام برای مقابله با گرد و غبار شروع شد و امیدوار بودیم این کار ادامه پیدا کند ولی به خاطر وضعیت عراق اقدامات مقابله‌ای متوقف شد. بیشترین پیگیری‌ها در بحث گرد و غبار در سطح بین المللی توسط ایران صورت می‌گیرد. طبق چهار قطعنامه‌ای که داریم گزارشاتی تهیه شده و سال گذشته اولین گزارش جهانی مقابله با گرد و غبار منتشر شد. این گزارش‌ها نشانگر کانون‌های اصلی گرد و غبار است. علاوه بر این از سازمان‌های بین المللی درخواست کرده‌ایم که وظایف خود را در این زمینه انجام دهند.

 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در خاتمه تاکید کرد: کانون های اصلی گرد و غبار که نقشه‌های هوایی آن نیز موجود است محلی است که اوج جنگ سوریه و عراق و درگیری‌ها و حضور داعش است. وزیر محیط زیست عراق هم بر این موضوع تاکید دارد که شناسایی کانون‌های گرد و غبار صورت گرفته و این کانون در اختیار داعش قرار دارد و نمی‌توان برای مقابله با گرد و غبار کاری انجام داد.

 

 

  • 17
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش