به گزارش مهر، بنیاد جهانی طبیعت یا (WWF) که مخفف World Wide Fund for Nature است، بزرگترین اتحادیه بین المللی در زمینه حفاظت از محیط زیست بوده که در سال ۱۹۶۱ میلادی فعالیت خود را آغاز کرده است.
اکنون این بنیاد جهانی در گزارش جدیدی پیش بینی کرده است که تا سال ۲۰۲۰ میلادی، بیش از دو سوم حیوانات روی کره زمین به دلیل فعالیت های انسانی از جمله شکار بی رویه، تغییرات آب و هوایی و آلودگی هوا و .... منقرض خواهند شد.
در گزارشی که در مجله سیاره زندهLiving Planet Report (هر شش ماه یکبار توسط بنیاد جهانی طبیعت منتشر می شود) آمده است: «بین سال های ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۲ میلادی، جمعیت حیوانات روی کره زمین به طور کلی در حدود ۵۸ درصد کاهش یافته و اگر این روند ادامه پیدا کند، پیش بینی می شود این روند انقراض تا سال ۲۰۲۰ میلادی باعث منقرض شدن بیش از ۶۷ درصد از جمعیت حیوانات شود.»
تهدید و روند انقراض در انتظار تمامی حیواناتی است که در نقاط مختلفی مانند کوه ها ، دریاها یا ... زندگی می کنند اما از گونه هایی که با بیشترین تهدید روبرو هستند می توان به مهره دارانی مانند فیل و گوریل هان را اشاره کرد. ۶۶ درصد از جمعیت فیل هایی که در منطقه ای از تانزانیا با نام Selous-Mikumi زندگی می کردند در بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۴ از بین رفته اند. ماهی ها و گونه های حیوانی که در آب ها زندگی می کنند نیز به دلایل آلودگی های صنعتی با تهدید انقراض روبرو هستند.
نابودی طبیعت توسط انسان ها به دلایل مختلفی مانند تامین انرژی، تهیه غذا، زمین کشاورزی و ... بوده در حالی که انسان ها برای تامین غذا، آب و حتی هوای پاک به طبیعتی که در حال نابودی آن هستند، نیازمندند.
این موضوع در حالی است که محققان از وقوع یک عصر جدید زمین شناسی نیز خبر داده اند. دانشمندان سازمان زمین شناسان انگلیسی چندی پیش در مقاله ای که در مجله علمی انجمن زمین شناسی آمریکا Gsa Today منتشر شده بود، رسما پیشنهاد دادند که عصر «اولوسن» پایان یافته و جای آن را عصر جدیدی با نام «آنتروپوسن» (Anthropocene) خواهد گرفت. در حقیقت Anthropocene می تواند به معنی«عصر زمین شناسی انسان» باشد.
هرچند تاکنون مقالات و گزارشات متعددی درباره احتمال مهاجرت انسان به سایر سیارات منتشر شده ولی باید پذیرفت که در حال حاضر زمین تنها نقطه ای از گیتی است که می تواند محل زندگی انسان باشد. پس نابودی زمین به منزله نابودی حیات انسان است زیرا این سیاره، تامین کننده آب تازه، هوای پاک و غذا برای ساکنانش است.
- 16
- 6