سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۸:۰۹ - ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۵۱۵۲
محیط زیست و گردشگری

تیراندازی شکارچیان مسلح با کلاشینکف در امیدیه خوزستان به خودروی حامل محیط بانان؛

سه زخم بر تن محیط بان احمدی جا ماند

محیط‌بان احمدی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
رئیس اداره محیط زیست امیدیه گفت که چنین درگیری با شکارچیان در امیدیه سابقه نداشت.

تیرهای کلاشینکف چنان زخمی به محیط‌بان «احمدی» زد که هنوز در بیمارستان گلستان اهواز بستری است. درگیری صبح جمعه اتفاق افتاد؛ خودروی شکارچیان ناگهان رو‌به‌روی خودروی حامل چهار محیط‌بان درآمد و کسی از داخل آن شروع کرد به تیراندازی؛ محیط‌باناني که در یکی از جاده‌های مناطق روستایی گرگری و گدارچیتی در شهرستان امیدیه اهواز می‌راندند.

 

تیراندازی که ناغافل شروع شد، سرشان را دزدیدند؛ اما از میان آن چهار نفر، «منصور احمدی» محیط‌بان ٤٠ساله تیر خورد؛ حالا فک، کتف و پایش زخمی شده و همسر و سه فرزندش در بیمارستان انتظار می‌کشند. شهریار عسکری، مدیر روابط ‌عمومی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست خوزستان ظهر دیروز بعد از ملاقات محیط‌بان احمدی در بیمارستان گلستان اهواز، درباره حال این محیط‌بان به «شهروند» گفت: «محیط‌بان زخمی لب و فکش آسیب‌دیده و روز جمعه تحت عمل جراحی قرار گرفته و نمی‌تواند صحبت کند؛ او در بخش مراقبت‌های ویژه بستری است.»

 

به گفته او ظهر جمعه، بعد از انتقال محیط‌بان زخمی به بیمارستان گلستان لاهیجان‌زاده، مدیرکل محیط‌ زیست استان خوزستان به دیدنش رفت و از نزدیک پیگیر وضعیتش شد: «آقای لاهیجان‌زاده با رئیس بیمارستان و پزشکان جلسه‌ای ترتیب داد تا هر گونه امکاناتی نیاز بود، از بیمارستان‌های دیگر تأمین شود. مسأله سلامت این محیط‌بان است و سازمان تمام هزینه‌های درمان او را تقبل کرده است.»

 

عسگری در جریان ماجرا هست که چطور محیط‌بانان توی خودرو سرشان را خم کردند و پناه گرفتند: «شکارچیان ناگهان آمده بودند و هنوز شناسایی نشده‌اند. آنها دو مرتبه به خودرو تیراندازی کردند. محیط‌بان احمدی که در این درگیری زخمی شد، تا ساعت چهار عصر جمعه در اتاق عمل بود تا جلوی خونریزی زخمی را که نزدیک به ریه بود، بگیرند. خوشبختانه رفع شد. حال عمومی‌اش خوب است اما قرار شده از آن وقت به مدت ٧٢ ساعت در سی‌سی‌یو باشد.»

 

تعقیب و گریزی در کار نبود

علی رزاقی، رئیس اداره محیط ‌زیست شهرستان امیدیه، یکی از کسانی است که ٩ صبح جمعه در آن خودروي گشتزنی بود. آنها با خودروی وانت مزدای اداره محیط‌زیست در مناطق روستاهای گرگری و گدارچیتی از روستاهای دهستان آسیاب از توابع بخش مرکزی شهرستان بنای گشتزنی داشتند که حادثه اتفاق افتاد. او در گفت‌وگو با «شهروند» ماجرای آن روز را شرح می‌دهد: «گشت و کنترل همیشه در روزهای تعطیل بیشتر است.

 

ما هم صبح جمعه برای ماموریت به جایی رفته بودیم که یک شکارگاه است؛ محل زندگی پرنده حمایت‌شده «دراج». همین هم شکارچیان مجاز و غیرمجاز را به این منطقه می‌کشاند، به‌خصوص در روزهای تعطیل.» به جز او و محیط‌بان زخمی، مهدی آذرشب و عباس علیان هم دو محیط‌بان دیگر حاضر در این خودرو بودند که از این درگیری رهایی یافتند.

 

رئیس اداره محیط‌زیست شهرستان امیدیه می‌گوید كه اتفاق آن روز صبح خیلی ناگهانی بود و همه را شوکه کرد: «در حال گشتزنی بودیم که خودروی ناشناسی جلومان درآمد. بدون این‌که معلوم شود اصلا چه اتفاقی افتاده، ناگهان از فاصله ٥٠ متری به سمت ما شروع به تیراندازی کرد. کلاشینکف داشتند. تیر که می‌زدند چندتایی هم به خودرو خورد و ردش ماند. ما سرمان را دزدیدیم اما خودرو را نگه نداشتیم.

 

محیط‌بان احمدی که سمت شاگرد نشسته بود، از چند ناحیه تیر خورد. آنها چندین و چند گلوله شلیک کردند و متواری شدند. دیگر هیچ اثری از آنها ندیدیم؛ اصلا هیچ اثری نبود و نفهمیدیم که بودند.» چنین درگیری‌اي در امیدیه اصلا سابقه نداشت: «ما ایستاده بودیم که این خودرو سر رسید. ایستاده بودیم تا مثل روزهای دیگر دوربین‌کشی کنیم؛ اما ناگهان شلیک کردند. ترسیده بودیم. طبیعی است که بترسیم؛ اصلا تعقیب و گریزی در کار نبود و چنین درگیری‌اي هیچ ‌وقت در امیدیه سابقه نداشت.» تنها اطلاعاتی که درباره شکارچیان داده شده این است: خودرویی که افراد حمله‌کننده مورد استفاده قرار داده بودند یک پژو ٤٠٥ نقره‌ای بود؛ ولی هدف این اقدام و این‌که افراد حمله‌کننده شکارچی بوده‌اند یا خیر، مشخص نیست.

 

جایی که تیراندازی در آن اتفاق افتاد، منطقه حفاظت‌شده نیست، جزو مناطق آزاد است؛ هم زمین کشاورزی، هم روستا و هم شکارگاه. وقتی متوجه حال محیط‌بان احمدی شدند، آمبولانس خبر کردند؛ تا بیمارستانی که در اهواز است، ١٣٠ کیلومتر راه بود. «اول بردندش بیمارستان نفت امیدیه و بعد هم رفت گلستان اهواز. روز اول به هوش بود. کمی هم حرف زد اما الان دکتر منع کرده که حرف بزند. حالش فعلا مشخص نیست. گفته بودند حالش خوب است اما بعد از عمل، به دلیل مشکلات تنفسی کارش به ‌آی‌سی‌یو کشید. فقط باید دعا کنیم که زودتر خوب بشود.»

 

 

  • 11
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش