شنبه ۰۶ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۰۸ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۲۲۰۸
محیط زیست و گردشگری

آمار سفرهای نوروزی اعلام شد

علی‌اصغر مونسان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
معاون رییس جمهور اعلام کرد؛ سفرهای نوروزی با ثبت ۷۴ میلیون نفرشب اقامت در کشور، ۲۰ درصد رشد داشت.

به گزارش ایسنا، علی‌اصغر مونسان در نشست خبری که پیش از ظهر امروز (شنبه، ۱۸ فروردین‌ماه) با پایان سفرهای نوروزی در حضور معاونان گردشگری و میراث فرهنگی و سرپرست صنایع دستی، همچنین تعدادی از اعضای ستاد هماهنگی خدمات سفر برگزار شد، گزارشی اجمالی از آمار سفرهای نوروزی در فاصله ۲۷ اسفندماه سال ۹۶ تا ۱۷ فروردین‌ماه سال ۹۷ ارائه کرد.

 

وی اظهار کرد: در طول تعطیلات نوروز ۱۳۲ میلیون بازدید از جاذبه‌های گردشگری کشور ثبت شده که ۳۴ درصد رشد داشته است. به طور میانگین هر گردشگر از هفت نقطه بازدید کرده است.

 

به گفته او، ۷۱۶ نوروزگاه و ۶۲۴ بازارچه صنایع دستی نیز همزمان با نوروز راه‌اندازی شد و میزان شکایت‌ها تا ۵۰ درصد کاهش داشت وتشویق‌ها نیز ۵۲ درصد افزایش داشت.

 

مونسان کاهش تصادفات جاده‌ای را تحت تأثیر افزایش کمپ‌های عشایری و استراحتگاه‌های موقت که تعداد آن‌ها ۵۵۰ واحد بود، دانست و ادامه داد: سامانه‌ای برای دریافت مستقیم شکایت و مشکلات از تورگردان‌ها طراحی شد و مردم نیز برای نظارت بر خدمات به مشارکت طلبیده شدند که تمام این اقدامات در کاهش میزان شکایت‌ها تأثیر داشت.

 

او همچنین به راه‌اندازی وب‌سایت اطلاع‌رسانی visitiran که پیش از نوروز فعال شد، اشاره کرد و افزود: شش میلیون بازدید از این سایت ثبت شده که توزیع یکنواخت سفر در کشور یقینا تحت تأثیر آن بوده است.

 

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اعلام استان‌های پرسفر و کمتر شناخته‌شده که نوروز امسال رکوردشکن بودند، گفت: مازندران، گیلان، بوشهر، خراسان رضوی، هرمزگان، خوزستان و فارس صدرنشین آمارهای سفرهای نوروزی و اقامت بوده‌اند. چهارمحال و بختیاری با ۲۰۶ درصد رشد اقامت در بین استان‌های کمتر شناخته‌شده صدرنشین سفر بوده است که پس از آن همدان با ۱۲۸ درصد رشد، کرمان با ۷۹ درصد و گلستان، آذربایجان شرقی و قم نیز در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند.

 

وی به آمار سفرهای خارجی که همچنان با رشد همراه بود اشاره کرد و افزود: بخش عمده گردشگری خروجی از مسیرهای زمینی انجام شد که برای ما حائز اهمیت بود چون به توزیع درآمد در داخل کشور منجر شد. بر این اساس ۲۷.۵ درصد سفرهای خروجی از راه زمین و ۷.۲ درصد سفرهای خروجی هوایی در نوروز رشد داشت.

 

مونسان بیان کرد: با اقدامات و نظارت‌های انجام‌شده نوروز امسال به جز در بخش چارترهای هوایی با افزایش عجیب قیمت‌ها روبه‌رو نبودیم و در این بخش کمترین مشکلات را داشتیم. به نظر می‌رسد آنچه برنامه‌ریزی شده بود اثرات خود را گذاشت.

 

معاون رییس‌جمهور سپس گفت: با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده قرار است ستادهای سفر در کل سال دائم فعال باشند و برنامه‌های ما با نوروز تمام نشود. جشنواره‌های جدیدی برای گردشگری در راه است و تصمیم داریم طبق صحبت‌هایی که با دکتر جهانگیری معاون اول رئیس جمهور داشته‌ایم تعطیلات زمستانی را به نتیجه برسانیم تا در فصل دیگری شاهد اوج گردشگری باشیم.

 

مونسان ادامه داد: برای حمایت از کالای ایرانی که جزو نخستین برنامه‌های سال جدید در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بود پکیج‌های سفر را طراحی کرده‌ایم که به عنوان جایزه در اختیار خریداران کالاهای ایرانی به ویژه صنایع دستی قرار می‌گیرد.

 

او سپس از مردم دعوت کرد صنایع دستی ایرانی بخرند و بیان کرد: در این حوزه دیگر انتظار نمی‌رود مردم سراغ صنایع دستی خارجی بروند.

 

در ادامه محمد محب خدایی معاون گردشگری این سازمان سطح مشارکت دستگاه‌ها در اجرای برنامه‌های نوروزی را عالی دانست و بیان کرد: شاهد بهار جدیدی در گردشگری هستیم.

 

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی این سازمان نیز به همراهی شهرداری‌ها در پاکیزه نگهداشتن محیط اشاره کرد و وضعیت آثار تاریخی در تعطیلات نوروزی را مناسب دانست.

 

پویا محمودیان سرپرست معاونت صنایع دستی هم گزارش کوتاهی از فعالیت‌های صنایع دستی در نوروز ارائه کرد و افزود: با رشد ۴۱ درصدی غرفه‌های صنایع دستی رونق اقتصاد محلی در استان‌ها ایجاد شد.

 

او ادامه داد: در ابتدای سال پس از تصویب منع خرید کالاهای غیرایرانی رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سریعا نامه‌ای به ۳۱ استان کشور ابلاغ کرد و از تمام استان‌ها خواسته شد فهرست تمام اقلام صنایع دستی کاربردی اعلام و در اختیار ارگان‌های مختلف قرار داده شود. امیدواریم نخستین تصمیم تأثیر خود را بگذارد.

 

به گزارش ایسنا، همچنین مرتضی سلیمی ـ رییس جمعیت هلال احمر از تأثیر اجرای دو طرح امداد و نجات و ایمنی و سلامت که از ۲۴ اسفند ۹۶ تا ۱۷ فروردین ۹۷ به اجرا گذاشته شد، سخن گفت و افزود: در این مدت ۱۳۷۸ پایگاه با ۵۳۷۵ عملیات امداد و نجات انجام شد که ۴۱ درصد به حوادث ترافیکی مربوط می‌شد.

 

به گفته او، استان‌های مازندران، فارس، خوزستان و اصفهان بیشترین عملیات امداد و نجات را داشتند.

 

سلیمی ادامه داد: به دنبال اجرای طرح ایمنی و سلامت در مبادی ورودی شهرها پنج میلیون نفر مراجعه داشتند و در این مدت ۵۰۰ هزار نفر به کمپین «نه به تصادف» پیوستند.

 

سرهنگ نجمی، نماینده پلیس راهور ناجا نیز آغاز اجرای عملیات پلیس را از ۲۳ اسفند ۹۶ تا ۱۷ فروردین ۹۷ اعلام کرد و گفت: با توجه به اینکه تعطیلات تازه تمام شده هنوز آمارها جمع‌بندی نشده‌اند. با این حال در مدت سپری‌شده با تخلفات حادثه‌ساز برخورد قاطعی شد.

 

خالدی، نماینده اورژانس نیز در توضیحاتی اظهار کرد: پس از دستورات ستاد هماهنگی خدمات سفر، وزیر بهداشت به تمام واحدهای بهداشتی دستور داد که با این ستاد هماهنگ باشند. تحت تأثیر آن سازمان‌های انتقال خون و غذا و دارو در نوروز امسال برای نخستین‌بار حضور فعالی داشتند.

 

به گفته او، در این مدت ۲۰۶ هزار و ۹۲۹ مأموریت در سطح کشور انجام شد که ۱۶.۴ درصد رشد داشت. بیشترین مأموریت‌ها در استان‌های تهران، خراسان رضوی، فارس و خوزستان و کمترین آن در چهارمحال بختیاری و ایلام ثبت شد. بیشترین محورهای که عملیات در آنجا انجام شد کرج-چالوش و قزوین-زنجان بود. نزدیک به ۲۱ درصد مأموریت‌ها نیز ترافیکی محسوب می‌شد.

 

خالدی افزود: فعالیت‌هایی در زمینه بهداشت محیط انجام شد که بر این اساس ۸۰۶ هزار مأموریت توسط کارشناسان بهداشت ثبت شده و ۲۱۸۶ محل به تذکر و بعضا پلمب نیاز داشتند. همچنین ۱۰ هزار و ۳۶۴ مرکز غذایی و اقامتی به مراجع قضایی معرفی شدند. یک میلیون و ۳۸۵ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد نیز معدوم شد. نزدیک به ۹۰ درصد مصدومان حوادث ترافیکی نیز به اعزام به مراکز درمانی نیاز داشتند و فقط ۱۰ درصد از آن‌ها در محل حادثه مداوا شدند.

 

در این نشست مدیران میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان‌های مازندران، خراسان رضوی، گیلان، بوشهر، همدان و آذربایجان شرقی جزئیاتی از آمارهای اقامت، بازدیدها از مراکز گردشگری و تاریخی، میزان ترددها و نظارت‌ها به صورت ویدئو کنفرانس گزارش کردند.

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش