چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۹ - ۳۱ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۵۴۴۵
محیط زیست و گردشگری

وکیل کاووس سیدامامی:

دیدارهای کمیته حقیقت‌یاب دولت موثر نبود

پیام درفشان,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست
پیام درفشان، وکیل خانواده کاووس سیدامامی درباره عملکرد کمیته حقیقت‌یاب مرگ کاووس سیدامامی فعال محیط زیست که چندی پیش در زندان اوین فوت شد، گفت: «تابه‌حال کلا این کمیته دو جلسه تشکیل داده و با قسمت‌های مهمی که باید دیدار می‌کرده، دیداری نداشته است.»

درفشان، وکیل خانواده کاووس سیدامامی در گفت‌وگو با «اعتمادآنلاین» درباره عملکرد کمیته حقیقت‌یابی که به دستور حسن روحانی، رئیس‌جمهوری پس از خودکشی کاووس سیدامامی تشکیل شد، بیان کرد: تا جایی که من می‌دانم تا به حال کلاً این کمیته دو جلسه تشکیل داده و با قسمت‌های مهمی که باید دیدار می‌کرده، دیداری نداشته است. به‌عنوان نمونه باید با مسئولان اطلاعات سپاه که دراین‌باره ضابط بوده جلسه می‌گذاشته که این کار را نکرده است.

 

متن این گفت‌وگو را در زیر می‌خوانید؛

 

اخباری منتشر شده مبنی بر اینکه کمیته حقیقت‌یابی که رئیس‌جمهوری دستور تشکیل آن را برای بررسی پرونده کاووس سیدامامی داده است، تا به حال با گذشت بیش از سه ماه از این اتفاق جلسه‌ای با خانواده او نداشته‌اند. درست است؟

یک دیدار غیررسمی بین یکی از اعضای این خانواده با یکی از اعضای این کمیته برگزار شده است که چون من در حال حاضر اطلاعاتی از جزییات آن ندارم، نمی‌توانم با قاطعیت صحبت کنم.

 

زمان برگزاری آن را هم نمی‌دانید؟

نه دقیق نمی‌دانم.

 

پس از جزییات این موضوع اصلا اطلاعی ندارید؟

هفته آتی علاوه بر اینکه این مسئله را پیگیری می‌کنیم، مسائل مربوط به فیلم‌های بازجویی که براساس گفته آقای شهریاری، قاضی پرونده از بازجوها خواسته شده و رسیده است. ما مصرانه می‌خواهیم این فیلم‌ها را ببینیم تا بدانیم که بر چه اساسی این اتهام جاسوسی را عنوان کرده‌اند و طبیعتا به افکارعمومی هم منتقل می‌کنیم.

 

آیا به‌طورکلی اطلاع دارید که عملکرد دولت و این کمیته با توجه به اینکه رئیس‌جمهوری دستور ویژه دراین‌باره داده‌اند تا به حال چگونه بوده است؟

تا جایی که من می‌دانم، تابه‌حال کلا این کمیته دو جلسه تشکیل داده و با قسمت‌های مهمی که باید دیدار می‌کرده، دیداری نداشته است. به عنوان نمونه باید با مسئولان اطلاعات سپاه که دراین‌باره ضابط بوده جلسه می‌گذاشته که این کار را نکرده است. هیچ‌گونه گزارش و بیانیه رسمی را هم ارائه نداده است، یعنی یا باید به مردم، یا به رسانه‌ها یا به رئیس‌جمهوری گزارشی ارائه می‌کرده که کار کمیته تمام شد و گزارش مکتوب آن هم به رئیس‌جمهوری داده شد، وقتی که این امور انجام نشده یعنی کار خود را انجام نداده است.

 

پس گزارش و پرونده‌ها به دادسرای امور جنائی ارسال شده است؟

آقای شهریاری هفته گذشته گفتند که بدل پرونده امنیتی و تعدادی از فیلم‌های بازجویی آمده است. به همین دلیل ما چهارشنبه مراجعه کردیم، اما سر او خیلی شلوغ و صبح هم به اجرای احکام رفته بود و با وجود اینکه ما خیلی صبوری کردیم اما موفق نشدیم زمانی را برای دیدن فیلم‌ها و پرونده اختصاص دهیم. اما اینکه داخل این بدل پرونده مطالب به درد بخوری وجود دارد یا اصلا چیزی نیست؛ یا داخل فیلم‌های بازجویی مطالبی که قابل توجه باشد و مشخص کند که قابلیت انتصاب به این مرحوم داشته باشد یا نه آن بحث دیگری است. اینکه با آمدن این فیلم و پرونده قضیه حل شده است خیر این‌چنین نیست؛ ممکن است تازه این فیلم و پرونده مشخص کند که اصلا چیزی نبوده و این مرحوم را احضار هم نباید می‌کردند، چه برسد به اینکه بخواهند در سلول انفرادی هم نگه دارند.

 

به عنوان وکلا شکایتی را هم روی پرونده گذاشته‌اید؟

بله؛ در حال حاضر اشخاص حقیقی مشخص نشده‌اند که نام فلان بازجو چیست. یا بازجوی شیفت فلان چه نقشی در فشارهایی که شاید براساس قواعد و قوانین کشورمان آزار روحی و شکنجه محسوب شود، داشته و چه کسی بوده است. چون نام‌ها را نمی‌دانیم و اشخاص را نمی‌شناسیم، پس نمی‌توانیم شکایت علیه فلان شخص تنظیم کنیم. اما ما یک شکایت کلی مطرح کرده‌ایم. باید بررسی شود که اول علت فوت به صورت کامل مشخص شود چون گزارش پزشکی قانونی هنوز کامل نیامده است، مثلا آزمایش خون از نظر سم‌شناسی و اینکه تحت تأثیر دارویی بوده یا نبوده و... نیامده است؛ بخش دوم هم می‌گوییم ایشان در بدترین حالت به دست خود در سلولی خود را کشته است، چه به این فرد گذشته که به این نتیجه رسیده است. ما به دنبال آن می‌گردیم و نمی‌گوییم که اگر خودش، خودش را کشته خب موضوع تمام است بلکه به دنبال این هستیم که اگر این بوده تازه قضیه شروع می‌شود. یک فرد ۵۰ ساله که استاد دانشگاه بوده و عمری دانشجویان خود را تشویق کرده و به آن‌ها امید داده که طبیعت را حفظ کنیم، در دو هفته با روح این فرد چه‌کاری کرده‌اند که به خودکشی راضی شده است.

 

ما شکایت کلی کرده‌ایم که از این نهاد و ضابطان تحقیق به عمل آید که افراد چه کسانی بودند و نام‌ها مشخص شود و ما از آن‌ها شکایت کنیم تا مشخص شود که افراد حقیقی چه کسانی بودند که بتوان شکایت بعدی را دقیق‌تر مطرح کرد.

 

اطلاع دارید که قوه قضاییه و سازمان زندان‌ها با این افراد برخوردی داشته یا نه؟

خیر برخوردی نداشته‌اند، اما دیدیم که آقای دولت‌آبادی دادستان تهران در رسانه‌ها اعلام کرده که آقای شهریاری یعنی سرپرست دادسرای امور جنایی اختیار تام دارد که به این مسئله رسیدگی کند. ما هم منتظر هستیم که این مدارک را ببینیم. موضوع دیگری که وجود دارد این است که در این مسئله دارد تأخیر ایجاد می‌شود. چطور است که فرد ضاربی که پشت اتوبوس می‌نشیند و حرکت مجرمانه‌ای انجام می‌دهد در عرض یک هفته پرونده او کیفرخواست می‌خورد و دادگاه یک‌ماهه تشکیل می‌شود. این موضوع هم در همان حد اهمیت دارد و امنیت ملی و آسایش مردم را به خطر انداخته است، اما رفته و در دالان‌های قضایی گیر کرده است. در این پرونده هم چون عادی نیست باید تعجیل شود.

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش