به گزارش ایسنا، محسن حسینی گفت: ۳۰ میلیارد تومان اعتبار از سال ۹۴ تا ۹۵ برای ساماندهی دو رودخانه گوهررود و زرجوب در قالب ساخت تصفیه خانه ۱۲ هزار و ۵۰۰ مترمکعبی فاضلاب جنوب شهر در مسکن مهر و شبکه جمع آوری فاضلاب اختصاص داده شده است.
وی اجرای طرح جمع آوری و ساماندهی فاضلاب جنوب شهر را یکی از طرح های مهم برای کاهش ورود فاضلاب به این دو رودخانه شهر رشت اعلام کرد و افزود: این طرح ۵۶ درصد پیشرفت دارد و امیدواریم با تخصیص۲۷ میلیارد تومان دیگر تا دهه فجر سال آینده به بهرهبرداری برسد.
وی گفت: تصفیه خانه ۶۳ هزار مترمکعبی فخب رشت نیز قابلیت ارتقای عملکرد تا تصفیه ۹۰ هزار متر مکعب فاضلاب را دارد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان با اشاره به آغاز ساخت تصفیه خانه ۱۰ هزار متر مکعبی در کوی امام رضا رشت در آیندهای نزدیک افزود: با بهره برداری از ۲ تصفیه خانه جدید و ارتقای عملکرد تصفیه خانه موجود بخش زیادی از فاضلاب ورودی به رودخانه رشت کنترل میشود.
حسینی گفت: روزانه در شهر رشت ۹۵ هزار متر مکعب فاضلاب تولید میشود که ۶۰ درصد وارد رودخانه گوهر رود و ۴۰ درصد وارد رودخانه زرجوب میشود.
وی افزود: اکنون ۳۹ هزار متر مکعب از فاضلاب تولیدی شهر رشت تصفیه میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان گفت: شیرابه محل دپوی زباله در سراوان، زندان لاکان، بیمارستان ها، شهر صنعتی، فاضلاب شهری، شهرک صنعتی سپیدرود از منابع آلوده کننده دو رودخانه زرجوب و گوهررود است.
حسینی اعلام کرد: فاضلاب شهری با ۵۰ درصد رتبه نخست آلودگی ۲رودخانه زرجوب و گوهررود را دارد.
وی گفت: رودخانه های زرجوب و گوهررود بعد از گذر از ۲۵ محله شهر رشت در شمال این شهر و در منطقه پیربازار به هم می رسند و وارد بخش شرقی تالاب بین المللی انزلی می شوند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری گیلان افزود: این دو رودخانه پیشتر، زیستگاه ماهیان بود اما امروزه فقط مجرای عبور فاضلاب است.
- 10
- 2