دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۸:۲۹ - ۱۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۴۸۹۰
محیط زیست و گردشگری

در پای کلنگ انتقال آب خزر مرا ذبح کنید 

آب خزر,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

پس از سفر اخیر آقای روحانی به زادگاهش، بار دیگر طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان از بایگانی آخرین سفرهای دولت دهم به روی میز رییس دولت دوازدهم قرار گرفت. آقای روحانی با چنین نویدی البته این واقعیت تلخ را نیز رونمایی کرد که اساسا بین کلید وی وقفل‌های سلفش تفاوتی نبوده و اگر هم هست تنها در شیوه تبلیغات انتخاباتی بوده است.

 

پس از موج اعتراض و نقد های صاحبنظران پرشمار در این رابطه، چشم‌ها به پردیسان دوخته شده بود. به هر حال سازمانی که در اندیشه گروه‌بندی سنی و حذف قوچ های پیر به دلیل سن و مصرف بالای آب آنها هست لابد برای امر مهمی مانند این انتقال پر حاشیه، نظری روشن و راهگشا دارد. سرانجام رییس سازمان حفاظت محیط زیست در بیانات اخیر خود از انتظارمان درآورده و نسبت به اجرای این امر چراغ سبز نشان دادند. به گفته وی انتقال آب از دریا به داخل سرزمین برای برطرف کردن نیاز آبی مصرف‌کنندگان صنعتی و آب شرب و بهداشت مردم در صورت نیاز و با رعایت ضوابط زیست‌محیطی (!!!!) بلامانع است..... مخالفان انتقال آب می‌خواهند به ۵۰۰ الی ۶۰۰ هزار نفر از جمعیت این مناطق آبی داده نشود و این جمعیت به تهران مهاجرت کنند.....

 

سخنان رییس سازمان متولی محیط زیست کشور در شرایطی مخالفان این پروژه را در برابر حق آب شرب جمعی از هموطنان قرار داده است که فریاد هر روزه جمع دیگری از مردم مظلوم ما در ورزنه اصفهان چون پتکی بر روح و روان همه فرود می آید. آنها که هزاران سال در حاشیه سخاوتمند زاینده رود و در یک همزیستی هوشمندانه معیشت داشته و زندگی می پراکندند اما اکنون فریاد “واعطشا” یشان در فضای منطقه می پیچد. در زمان انتقال آن آب هم چه بسا مجریان مربوطه، ضرورت توجه به شرایط خشک مردم در کرمان و یزد را توجیه می‌کردند. پروژه‌هایی که مشاورین مطالعه آنها بعضا با نمایش ارقام فریبنده کارفرما را به ادامه در جهت این بحران هدایت کرده بودند. جالب این است که در این بحران “ورزنه و خوارسگان” هیچ یک از مجریان آن زمان در حال حاضر پاسخگو نیستند.

 

اینکه آقای کلانتری برداشت سالانه یکصد میلیون متر مکعب از دریای خزر را تنها دلیل این مخالفت‌ها قلمداد می‌کند نیز از زمره شگفتی‌هاست. بسیاری از مخالفت ها حول نابودی ۷۰۰ هکتار از جنگل‌های هیرکانی و مراتع در مسیر انتقال و انباشت سالانه حدود ۲۰هزار تن نمک در بقایای سبز به جامانده منطقه متمرکز است. آقای کلانتری از خطر مهاجرت ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر به تهران در صورت عدم تامین آب هشدار داده‌اند. اولا بایستی دید برای سیل مهاجرت به تهران از مناطق جنوب شرق و شرق کشور چه تمهیدی اندیشیده شده است.

 

برای تهرانی که عملا با شهر های نظر‌آباد کرج، شهریار اسلام‌شهر، شهر ری‌، ورامین و بومهن محصور شده است دیگر چه فرقی می‌کند بر بیش از بیست میلیون جمعیت آن، ۵۰۰هزار نفر هم اضافه شود؟ این نوع دغدغه تنها در دهه ۶۰ و اوائل۷۰ می توانست مفید باشد. ایامی که به یمن سخاوت های بانک جهانی تا توانستیم بی محاسبه ساختیم و فرش قرمز پیش پای مهاجرین گسترانیدیم. از طرفی هم باید بدانیم نوار باریک سبز شمال کشور هم عملا آخرین نفس های احتضار خودرا می‌کشد. خبرها از خشک شدن قریب الوقوع مرداب انزلی حکایت می کند. نزدیک به ۲۰۰ هزار هکتار از دشت‌های استان گلستان در شتاب به سمت بیابانی شدن قرار دارند. طبیعت شکننده این اقلیم و به جرم رنگ سبزش سالانه در زیر ستوران میلیون های گردشگر سرگردان و انباشت هزاران هزار ویلای نیمه خالی و میلیون‌ها تن زباله در معرض آلودگی هوا و نشت آب شور دریا از لایه های زیرین است. اگر این پوسته نازک سبز را هم از تن نحیفش برگیریم چه بسا به کویر خشک سمنان هم غبطه بخورد. تردیدی نیست هموطنان عزیزمان در دیار سمنان و مانند دیگر عرصه های کشور نیز هرگز به بهانه افزایش اندکی امکانات بیشتر رضایت نخواهند داد که تیغ این پروژه سبز‌ستیز بر گلوی نازک بقایای شمال کشیده شود. طبیعتی به تمامی مردم در جای جای کشورمان تعلق دارد. 

 

کلام آخر را خطاب به آقای روحانی دارم. اگر که این انبوه از مخالفت های فنی، مدنی و دلسوزانه در اراده اجرای این پروزه خللی وارد نمی کند پس ای‌کاش درخواست این راقم را بپذیرید. تا کنو ن مرسوم بوده است که در حین این کلنگ زنی ها گوسغندی را قربانی می‌کنند. اسندعا دارم اگر کماکان بنای زدن چنین کلنگی دارید اجازه دهید اینجانب را به نمایندگی از تمام آن ها که در نمکزار آینده مازندران قربانی خواهند شد، در مراسم کلنگ زنی ذبح کنند، باشد که لااقل بتوانم خبر از آمدن دیگر قربانیان این کلنگ‌زنی بدهم.

 

 

hamdelidaily.ir
  • 16
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
طرح بسیآرخوبی است.جنگل زآیی هم می بآید مدنظر بآشدعلآوه بر پرورش آبزیآن و بآغآت و پسته زآرهآ و صد البته کشآورزی درمزآرع سرپوشیده.بخشی هم به استآن خورت و تبس و دیگر استآنهآی کویری در حآل تاسیس دآده خوآهد شد تآجمعیت پذیری و تولید صنعتی کشآورزی مدنظر بآشد.
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش