معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از این تالاب در گفت و گو با ایرنا گفت: در روزهای گذشته و پس از بازگشایی دریچه های سد زاینده رود پساب یک متر مکعب بر ثانیه وارد این تالاب می شده است.
بارندگی های اخیر به تاکید کارشناسان امر تاثیر زیادی در افزایش ورودی آب زاینده رود به این تالاب داشته است.
حجت الله غلامی گفت: با هدایت سیلاب و روان آب بارش های اخیر به رودخانه زاینده رود تا ساعتی دیگر، امشب با حجم ۱۰ مترمکعب بر ثانیه به تالاب بین المللی گاوخونی می رسد و این تالاب پس از ۱۵ سال سیراب می شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری اصفهان امروز به همراه مهدی جمالی نژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور از تالاب گاوخونی بازدید داشته است.
به گزارش ایرنا، تالاب بین المللی گاوخونی که منطقه ای به وسعت ۴۷۶ کیلومتر مربع واقع در ۱۶۷ کیلومتری جنوب شرق اصفهان در کنار شهر ورزنه و در مجاورت تپه های شنی واقع و ارتفاع آن از سطح دریا یکهزار و ۴۷۰ متر و بیشینه عمق آن ۱۵۰ سانتی متر است که بیش از یک دهه به جز یک مورد آنهم کوتاه مدت در سال ۹۵، آب را به خود ندیده است.
این تالاب در سال ۱۳۵۴ در کنوانسیون رامسر به ثبت رسید و نام آن در فهرست تالاب های بین المللی قرار گرفت که همواره یکی از زیستگاههای حیات وحش و پرندگان در فلات مرکزی ایران بود که اکنون خبری از موجودات زنده در آن نیست.
تالاب گاوخونی واقع در شرق اصفهان یکی از بزرگترین و مهم ترین تالاب های ایران است و درطول تاریخ علاوه بر ایجاد فضای فرح بخش در شرق اصفهان، مامنی برای پرندگان مهاجر و جانوران آبی و منبع درآمد و آسایش ساکنان این منطقه بوده است.
کاهش تبعات تغییرات آب و هوایی، تصفیه پساب های جاری شده در زاینده رود، پرکردن سفره های آب زیرزمینی، جلوگیری از سیلاب، گردشگری و مباحث فرهنگی، تثبیت شن های روان و گنجینه متنوع زیستی و ژنتیکی از جمله ارزش ها و کارکردهای تالاب گاوخونی است.
- 18
- 3