چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۴۷ - ۱۳ تير ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۴۰۳۸۵۰
محیط زیست و گردشگری

استقبال فعالان گردشگری از عدم درج مهر در گذرنامه خارجی ها

گردشگرانی که پاسپورت شان سفید می ماند

عدم درج مهر در گذرنامه خارجی ها,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,محیط زیست

گذرنامه گردشگران خارجی در ایران «مُهر» نمی‌خورد. این تصمیم به‌دنبال دستور رئیس جمهوری اجرایی می‌شود. دستور «حسن روحانی» در پی نامه‌ای صادر شد که «علی اصغر مونسان» رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به رئیس جمهوری نوشت. «ولی‌الله تیموری» معاون گردشگری کشور در گفت‌و‌گو با «ایران» این راهکار را سیاست سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای خنثی کردن تلاش‌های «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری امریکا برای منزوی کردن ایران در جهان اعلام می‌کند. فعالان حوزه گردشگری در گفت‌و‌گو با «ایران»، اتخاذ چنین راهکاری را بهترین تدبیر دولت می‌دانند که باعث افزایش ورود گردشگر بویژه از کشورهای حاشیه خلیج فارس و منطقه می‌شود.

معاون گردشگری کشور عدم درج مهر در پاسپورت گردشگران خارجی را راه حلی می‌داند که از یک سال پیش روی میز تصمیم‌گیری مدیران عمارت آزادی آمد. آنها در این مدت به‌صورت آزمایشی عدم درج مهر در پاسپورت گردشگر ورودی را در برخی از فرودگاه‌ها اجرا کردند. تیموری از موفقیت طرح و استقبال گردشگران خارجی از آن خبر می‌دهد. همین رضایت هم باعث می‌شود تا به گفته تیموری طرح در هیأت دولت تصویب شود. پیش از تصویب طرح توسط هیأت دولت، نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و وزارت امورخارجه کشور با طرح موافقت کرده بودند. موافقت آنها هم بعد از امضای طرح توسط وزیر صنعت انجام گرفت. بعد از آن هم «حسن روحانی» دست به قلم می‌شود و می‌خواهد تا برنامه به‌صورت رسمی در تمام فرودگاه‌های کشور اجرایی شود.

آمارهای منتشر شده توسط پلیس مهاجرت ایران نشان می‌دهد که در ماه‌های نخست سال ۹۷ تعداد گردشگران ورودی به ایران حدود

۳۸ درصد افزایش داشته است. افزایش گردشگران خارجی به‌دنبال کاهش قیمت پول ملی و تبدیل شدن ایران به یک مقصد ارزان برای سفر، اتفاق افتاد. اما این همه خبر نیست. «علی اصغر مونسان» رئیس سازمان میراث فرهنگی کشوراز کاهش چشمگیر ورود گردشگران اروپایی به کشور بعد از تحریم‌های امریکا خبر می‌دهد. به گفته او این مسأله بیش از هرچیزی روی رونق و درآمدزایی هتل‌های ۴ و ۵ ستاره کشور تأثیر می‌گذارد. مونسان یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش سفر اروپایی‌ها به ایران را قوانین جدید امریکا در رابطه با افرادی می‌داند که در پاسپورتشان مهر ورود به ایران می‌خورد. همین مسأله هم سازمان میراث فرهنگی را به سمت اجرایی کردن طرح عدم درج مُهر ورود به ایران در پاسپورت گردشگران خارجی می‌برد.

ولی‌الله تیـــــــــــــموری معاون گردشگری می‌گوید:«وقتی طرح عدم درج مُهر در پاسپورت گردشگران به‌صورت آزمایشی انجام گرفت و آسیب شناسی شد، تصمیم گرفته شد تا طرح به‌صورت علنی و رسمی در تمام فرودگاه‌های کشور اجرایی شود.» به گفته تیموری از تاریخ ابلاغ دستور رئیس جمهوری، هر گردشگری که مایل باشد مهر ورود به ایران در پاسپورتش درج نمی‌شود.

تیموری سیاست امریکا را خلاف کدهای اخلاق گردشگری دنیا می‌داند و معتقد است این کار امریکا، رفت و آمد مردم در نقاط مختلف دنیا را محدود می‌کند.

تاجران امریکایی هم می توانند به ایران بیایند

«ابراهیم پورفرج» رئیس جامعه تورگردانان ایران هم در گفت‌و‌گو با «ایران» اعتقاد دارد که عدم ثبت مهر در پاسپورت باعث می‌شود تا گردشگران بیشتری از همه کشورهای دنیا به ایران بیایند. بخش بزرگی از گردشگران اروپایی را بازنشستگان علاقه‌مند به تاریخ و فرهنگ ایران تشکیل می‌دهند. آنها در تمام چهار دهه گذشته ارتباط خود با ایران را حفظ کرده‌اند. البته سیاست ظریف دولت اول روحانی، سن گردشگران اروپایی که به ایران می آیند را کاهش داد. شروع دوباره تحریم باز آنها را به سالمندان و بازنشستگان محدود کرد. پورفرج هم اعتقاد دارد بسیاری از این اروپایی‌ها قرار نیست به امریکا سفر کنند بنابراین همین الان هم بدون هیچ دل‌نگرانی وارد ایران می‌شوند. البته تعداد گردشگران اروپایی در سال گذشته به نصف عددی رسیده که در دولت اول روحانی به سفر به ایران اقبال نشان دادند. در نهایت به گفته «اردشیر اروجی» کارشناس گردشگری، تعداد گردشگران اروپایی - در هر حالتی -  هرگز به بالای ۵۰۰هزار نفر نرسیده است.

ابراهیم پورفرج هم اتخاذ این تصمیم(عدم درج مُهر) را راه حلی برای سفر تاجرانی که با امریکا مراوده دارند، به ایران می‌داند. او این گردشگران را اهل استرالیا، فرانسه، اروپا، کانادا و امریکا می‌خواند که به‌دنبال شاخ و شانه کشیدن ترامپ، تردید داشتند به ایران بیایند. به اعتقاد پورفرج بقیه کشورها راحت‌تر به ایران سفر می‌کنند. او ناامنی در منطقه و جوسازی را مهم‌تر از خوردن مهر در پاسپورت‌ها می داند و می‌گوید: «اولین سؤال هر گردشگر برای ورود به کشور درباره امن بودن آن است اما متأسفانه منطقه امن نیست.» همین مسأله را هم باعث پا پس کشیدن اروپایی ها در سفر به ایران برمی شمارد.

ایران ارزان ترین کشور منطقه

«مهدی علی پور» نایب رئیس کمیسیون سرمایه‌گذاری اتاق بازرگانی ایران در گفت‌و‌گو با «ایران» این تصمیم را درست‌ترین تدبیر دولت روحانی برای ورود و افزایش گردشگر به کشور می‌داند. او اعتقاد دارد که گردشگران کشورهای منطقه از جمله عمان و قطر از این برنامه استقبال خوبی خواهند داشت. این فعال گردشگری می‌گوید: «علاوه بر گردشگران خارجی، مسافران زیادی با اصالت ایرانی در امارات یا قطر هستند که علاقه دارند به ایران سفر کنند اما چون بسیاری از آنها با امریکا مراودات تجاری دارند، می‌ترسند به ایران بیایند.» یک زن و شوهر هلندی هم از علاقه خود برای سفر به ایران می‌گویند اما آنها به‌دنبال اتخاذ تصمیم جدید دولت امریکا قید سفر به ایران را زدند تا بتوانند به امریکا بروند و به فرزندان خود سر بزنند. همچنین علی‌پور برای مثال از یک گردشگر لبنانی سخن به میان می‌آورد که دوست دارد به همراه همسرش به ایران سفر کند اما چون بیم آن را دارند که نتوانند به امریکا سفر کنند، ایران را از مسیر مسافرتش حذف کرده اند. علی‌پور می‌گوید: «افراد زیادی در این شرایط قرار دارند و در نهایت مجبور می‌شوند که قید سفر به ایران را بزنند.» چند وقت پیش چهار خانواده قطری تصمیم گرفتند برای سفر به ایران بیایند اما یکی از آنها به‌دلیل ترس از سیاست ترامپ، به ایران نیامد. قطری‌ها علاقه زیادی به سفر به ایران بویژه شیراز دارند. آنها با ۴۵ دقیقه پرواز خود را به شیراز می‌رسانند  و از آب و هوای خنکش استفاده می‌کنند، از خدمات پزشکی اش بهره می‌برند و برمی گردند. علی‌پور ایران را ارزان‌ترین کشور خاورمیانه برای سفر می‌داند و می‌گوید: «در زمان تحریم کشور در دولت احمدی‌نژاد هم وضع ایران به همین منوال بود. ایران بیش از ۱۰ سال است که به ارزان‌ترین کشور منطقه برای گردشگران تبدیل شده است.»

آبشار «مارگون» سپیدان فارس، یکی از مقاصد گردشگران قطری در ایران است. مارگون بزرگ‌ترین و مرتفع‌ترین آبشار چشمه‌ای جهان است که دمای آب آن حتی در گرم‌ترین ماه‌های سال کمتر از ۱۰ درجه سانتی‌گراد است.

علی‌پور از حضور ۴۰ گردشگر عمانی در کیش در یک ماه گذشته خبر می‌دهد و می‌گوید: «عمانی‌ها حتی در گرم‌ترین فصل سال هم به کیش می‌آیند.» او اعتقاد دارد که عدم درج مهر در پاسپورت به افزایش مؤثر گردشگران ورودی به کشور منجر خواهد شد.

زهرا کشوری

iran-newspaper.com
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش