شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۵۶ - ۲۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۴۸۵
زنان، جوانان و خانواده

چرا زنان،مديران بهتری هستند

مغزهای گويا و شنوا

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,مدیریت زنان

آيا نوبت زنان فرا مي‌رسد؟ مردان دوبرابر بيشتر از زنان در رده‌هاي مديريتي ۱۰۰ شرکت برتر جهان حضور دارند. آخرين آمار مجله فورچون از شرکت‌های برتر جهان نشان میدهد که زنان برای رسيدن به مراتب بالای مديريتی مشکلات زيادی دارند و روند رشد آنها در اين مشاغل کندتر از مردان است. اما آمار ديگری هم در مقابل وجود دارد: زنان مديريت بهتری را نسبت به مردان ارائه مي‌دهند. شاخص‌های مختلف مديريتی در بين ۱۰۰شرکت برتر جهان اين مسئله را ثابت میکند. 

 

رشد زنان در دنيای مديريت شايد تنها به شايستگیهای خودشان بستگي نداشته باشد بلکه خواسته‌اي است که جامعه بايد آن را مطرح کند، پيرامون آن بحث کند و تابوهای آنها را بشکند. در دنياي کنوني ديگر صحبت از ناتواني زنان در مديريت خنده‌دار است زيرا زنان زيادي اين مسئله را به اثبات رسانده‌اند. حالا ديگر نوبت زنان است. با پيروزي مجدد حسن روحاني در انتخابات رياست‌جمهوري يکي از خواسته‌هاي عمومي توجه بيشتر به نقش زنان در کابينه دوم روحاني بود. اين تابو يک‌بار در دوران محمود احمدي‌نژاد شکسته شد. انتخاب مرضيه وحيد دستجردي در پست وزارت بهداشت در ميان حرف و حديث‌هاي فراوان در نهايت پذيرفته شد. مجلس نيز اين انتخاب را تأييد کرد تا تنها وزير بهداشت زن در تاريخ ايران و تنها زني که تاکنون در تاريخ جمهوري‌اسلامي ايران به مقام وزارت رسيده‌است، وحيد دستجردي باشد. 

 

اما وضعيت زنان در دوره گذشته آن‌قدرها خوب نبود، درحالي‌که در هفته‌هاي اخير شاهد انتخاب زنان به‌عنوان مدير در بخش‌هاي مختلفي بوديم که ما را به آينده مديريت زنان در کشور اميدوار مي‌کند. عباس آخوندي، وزير راه و شهرسازي، فرزانه شرفبافي، عضو هيأت مديره ايران اير را به‌عنوان سرپرست شرکت هواپيمايي جمهوري‌اسلامي ايران منصوب کرد. فرزانه شرفبافي اولين بانوي فارغ‌التحصيل رشته دکتراي هوا فضا در ايران است و با سابقه بيست ساله در ايران‌اير سال‌ها رياست مرکز آموزش‌هاي هوايي اين شرکت را برعهده داشت. او جانشين فرهاد پرورش مي‌شود که هشت سال مديرعامل ايران اير بود. خبر دوم به فدراسيون ژيمناستيک برمي‌گردد. زهرا اينچه درگاهي با کسب اکثريت آرا به‌عنوان اولين رئيس فدراسيون زن در تاريخ ژيمناستيک ايران انتخاب شد. او پس ازفريبا محمديان (اسکيت) وگلنار وکيل گيلاني (چوگان) سومين بانوي رئيس فدراسيون است. سلطاني‌فر، وزير ورزش و جوانان در اظهار نظري جالب گفت: «من از يک جهت خوشحالم که در ميان جمع کانديدايي که همه مرد بودند به اين خانم رأي داده شد. اين ظرفيت در بانوان کشورمان وجود دارد. بانوان در سال‌هاي مختلف نشان دادند که در اين رقابت‌‌ها جا دارند و مي‌توانند برنده از ميدان بيرون بيايند. در ورزش کشور نيز اين موضوع مورد توجه است و دولت مي‌خواهد موانع حضور زنان را در مديريت ورزشي برطرف کند.» اين اخبار نشان مي‌دهد که خواست حضور زنان در مديريت کشور تنها درخواستي فمنيستي يا اهرمي براي فشار بر دولت نيست بلکه يک توانايي است که بايد از آن استفاده شود. اما علم هم اين مسئله را تأييد مي‌کند. 

 

اينديپندنت از مطالعاتي خبر مي‌دهد که تحت هدايت پروفسور اوينيد مارتينسن در دانشکده علوم رفتاري دانشگاه تجارت نروژ انجام شده است. در اين مطالعات نزديک به سه هزار مدير مورد مطالعه قرار گرفتند و مشخص شد که زنان مديران بهتري هستند، مهارت‌هاي هدايتي بهتري دارند و کارمنداني که تحت نظر يک زن کار مي‌کنند، رضايت شغلي بيشتري دارند. در اين مطالعات پنج شاخص مورد توجه قرار گرفت: ابتکار و ارتباط خلاق، داشتن ذهن باز و توانايي نوآوري، رفتار اجتماعي و حمايتي، روش مديريتي و تنظيم اهداف. در تمام اين شاخص‌ها، زنان برتري محسوسي را نشان دادند. اما چرا زنان مديران بهتري هستند؟ 

 

تحقيقات مختلفي که در‌اين‌زمينه صورت گرفته،نشان مي‌د‌هد زنان در مقايسه با مردان در شرايط يکسان از بخش‌هاي بيشتري از مغز خود استفاده و با انعطاف بيشتري فکر مي‌کنند. از تفاوت‌هاي ساختاري مغز زنان و مردان مي‌توان به بخش‌هاي گويايي و شنوايي مغز اشاره کرد. اين دو بخش در مغز زنان يازده ‌درصد گسترده‌تر از مغز مردان است. ازاين‌رو، جاي تعجب ندارد که زنان توانايي گفتاري بهتري دارند و قادرند احساس خود را بهتر بيان کنند. عصب‌شناس آمريکايي لوآن بريزندين مي‌گويد مغز زنان اين‌گونه برنامه‌ريزي شده است. در مقابل بخش‌هايي که کنترل‌کننده تحرک بدني، خشونت و رفتار جنسي است در مغز مردان گسترده‌تر است. ‎به عبارت ديگر مغز مردان براي تصميم‌‌گيري در حالت فردي بهتر برنامه‌ريزي شده است. اين تفاوت نيز ريشه در تاريخ تکامل انسان دارد. 

 

به دليل اين تفاوت‌هاي ساختاري روشن است که مردان و زنان به دو گونه متفاوت از يکديگر فکر مي‌کنند.

عصب‌شناسان مي‌گويند که اين تفاوت‌ها مي‌توانند مکمل يکديگر باشند. به‌عنوان مثال ثابت شده است که تيم‌هاي مديريتي که از زنان و مردان تشکيل شده نسبت به تيم‌هاي تک‌جنسيتي پويايي بيشتري دارد و در نهايت موفق‌تر ‌عمل مي‌کند. عصب‌شناس آمريکايي لوآن بريزندين مي‌گويد: «البته آمار و بررسي‌هاي مختلف نشان مي‌د‌هد که زنان با تجربه در محدوده سني ۵۰ تا ۷۰ سالگي مديران بهتري هستند.»

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 13
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش