سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۴۲ - ۲۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۵۵۸۵
زنان، جوانان و خانواده

بطالت ۸۵ درصد نوجوانان وجوانان در تابستان به دلیل گرانی کلاس های آموزشی

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان,نوجوانان وجوانان در تابستان
تمام خانواده ها توانایی ثبت نام فرندان خود را در کلاس‌های ورزشی و یا آموزش‌های گران قیمت ندارند بنابراین ۸۵ درصد از نوجوانان وقت خود را با بازی‌های رایانه ای در شکل های مختلف از تلفن همراه واقلام مشابه می گذرانند که منجر به ایجاد ناراحتی‌های چشمی، عصبی ؛ روحی میگردد. اعتیاد به یارانه وبازیهای آن از همین جا آغاز می شود.

به گزارش فارس، پایان سال تحصیلی زمان مناسبی برای تجدید قوا درعرصه یادگیری و کسب آموزشهای غیر درسی است، هر چند آموزشهای درسی تعطیل می شوند اما تربیت و تعلیم در اشکال مختلف همچنان ادامه دارد. حرفه آموزی و حضور در مراکز صنعتی کوچک و متوسط یکی از راهکارهای گذراندن اوقات فراغت در فصل تابستان در دهه های پیش بود.

 

کودکان و نوجوانان بدون تحمیل هزینه ای به خانواده بنا به تجربیات بزرگان؛ مشاوره و راهنمایی با آنها و علاقمندی خود مشغول آموزش می شدند تا در آینده در ورود به بازار کار از تخصصی برخوردار باشند در حالی که اینک اوضاع متفاوت از سالهای گذشته است. هنوز مدارس به پایان نرسیده که برخی مدارس با هزینه های بالا خانواده ها را به ثبت نام فرزندانشان در کلاسهای تکمیلی یا تقویتی درسی ترغیب می کنند و دانش آموزان مجبورند  باز هم پشت نیمکت های کسالت آور مدرسه بنشیند!

 

برخی خانواده ها هم بدون برنامه، فرزندانشان را درکلاسهای مختلف آموزشی ثبت نام می کنند تا صرفا اوقات فراغت آنها بگذرد. برخی نیز که قادر به تامین مالی کلاسهای آموزشی نیستند فرزندانشان اوقات فراغت را یا در کوچه ها یا پای بازیهای رایانه ای به پایان می رسانند. پایگاه خبری- تحلیلی «قدس آنلاین» درگفتگویی با دکتر مجید ابهری آسیب شناس و رفتار شناس اجتماعی به بررسی موضوع اوقات فراغت جوانان و تبعات عدم برنامه ریزی در فصل تابستان پرداخته است.

 

ابهری با اشاره به اهمیت اوقات فراغت و توجه خانواده ها به استفاده بهینه از این زمان به قدس آنلاین گفت : خانواده ها مخصوصا آنهایی که دارای فرزند دانش آموز نوجوان وجوان هستند در آغاز فصل تابستان  دچار تردید و اضطراب می شوند چرا که نگهداری فرزندان خصوصا در سنین ۱۰ تا ۱۸ سالگی در خانه بسیار دشوار بوده و باعث ناراحتی های مختلفی برای نوجوان و خانواده آنها می شود. اوقات فراغت به معنای  زمانی است که  فرد برای استراحت یا تفریح یا آموزش غیر درسی خود دارد در حالی که متاسفانه برخی از خانواده ها به جای آنکه اوقات فراغت خانواده خود را درکلاسهای تفریحی وآموزشی بگذرانند همچنان در فصل تابستان فرزندان را مجبور می کنند که اوقات فراغت تابستان خود را در کلاسهای درسی تکمیلی بگذرانند، بی شک این حرکت  از نظر رفتاری منجر به  خستگی روحی فرزندان آن ها می شود.

 

این آسیب شناس اجتماعی با اشاره به گرانی کلاس های آموزشی وعدم توانایی بسیاری از خانواده ها در تامین هزینه های کلاس های فرهنگی و هنری خاطر نشان کرد: تمام خانواده ها توانایی ثبت نام فرزندان خود را در کلاسهای ورزشی و یا آموزش  های گران قیمت ندارند بنابراین ۸۵ درصد از نوجوانان وقت خود را با بازیهای رایانه ای در شکل های مختلف از تلفن همراه و اقلام مشابه می گذرانند که منجر به ایجاد ناراحتی های چشمی، عصبی و روحی می گردد. اعتیاد به رایانه و بازیهای آن از همین جا آغاز می شود.

 

وی دراین باره با اشاره به معضلات بعدی آن تصریح کرد: ورود به فضای مجازی و استفاده از گروه های غیر مجاز یکی از اصلی ترین آسیب های این دوران است. متاسفانه برخی دیگر از فرزندان اوقات فراغت خود را به بطالت واتلاف زمان می گذرانند که در پایان فصل تابستان این قشر دچار آسیب های اجتماعی می شوند. انتخاب دوستان نامناسب و ایجاد مزاحمت برای همسایگان و اهالی محله،   آسیب هایی است که  از این ناحیه تحمیل می گردد.

 

دکتر ابهری با ارائه راهکاری به برخی از خانواده ها خاطر نشان کرد: یکی از توصیه ها به خانواده هایی که پدران آنها درحرفه های مختلف و در بازار کار حضور دارند این است که آنها برای گذراندن اوقات فراغت فرزندان خود را به محل  حرفه یا مغازه خود ببرند تا فارغ از تحمیل هزینه های سنگین کلاس های آموزشی نوجوانان و جوانان در کنار والدین بتوانند حرفه ای بیاموزند همچنان که نسل های گذشته تابستان خود را به آموزش های مختلف و دریافت مزد می گذراندند و با فراگیری حرفه ای می توانستند در آینده برای خود شغلی دست و پا کنند. متاسفانه در حال حاضر شاهد هستیم که رویکردهای اوقات فراغتی متفاوت از دهه های قبل شده  وخانواده ها به این مهم که می توانند فرزندان را در حرفه های مختلف مشغول آموزش کنند توجهی نمی کنند.

 

وی در پایان اظهار داشت: متاسفانه درپایان تابستان بسیاری از نوجوانان وجوانان اگر مورد پرسش قرار بگیرند به خاطر گرمای هوا، طولانی بودن روزها و دراز بودن فصل تعطیلی دچار سرخوردگی، افسردگی وخستگی می گردند بنابراین پیشنهاد می شود مدارس با ایجاد دوره های تفریحی و رفاهی و مساجد با برگزاری کلاسهای مناسب و ایجاد سرگرمی برای کودکان خانواده ها را در کاهش دغدغه های فصل تابستان یاری رسانند تا کودکانان ونوجوانان از تبعات عدم برخورداری از کلاس های اوقات فراغت دراین فصل در امان بمانند و با برنامه ریزی و به دور از بلا تکلیفی تابستان خود را به خوبی بگذرانند.

 

 

 

 

 

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش