چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۳۲ - ۲۳ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۱۱۱
زنان، جوانان و خانواده

وام ازدواج در سال ۹۷ چقدر خواهد بود؟

دریافت وام ازدواج 97,وام ازدواج سال 97,وضعیت وام ازدواج

در حالی که رئیس‌جمهوری دستور پرداخت وام ازدواج ۱۵ میلیون تومانی را صادر کرده، مجلس دو سناریوی وام ۱۵ میلیونی و ۱۲.۵ میلیونی برای هریک زوجین را مطرح می‌کند؛ ضمن اینکه بانک های خاطی جریمه شوند.

 

 

بیشتر بخوانید:

 

 

حسن روحانی، رئیس‌جمهوری هفته گذشته با حضور در وزارت امور اقتصادی و دارایی، علاوه بر اینکه دستور پرداخت سود سهام عدالت را صادر کرد، به نظام بانکی هم فرمان داد تا وام ازدواج را از ده میلیون تومان به ۱۵ میلیون تومان افزایش دهند؛ یعنی بر این اساس هر یک از زوجین می‌توانند با دریافت ۱۵ میلیون تومان، برای شروع زندگی خود ۳۰ میلیون تومان وام با نرخ ۴ درصد را در اختیار داشته باشند که به نظر منابع مناسبی برای آنها خواهد بود. اما اینکه بانکها چقدر در پرداخت این وام اقدامات عاجل انجام دهند و متقاضی را از ادامه مسیر پیگیری برای دریافت وام منصرف نکنند، موضوع دیگری است.

 

تجربه هم به خوبی این را نشان داده است، به این معنا که وقتی وام ازدواج از ۵ میلیون تومان به ده میلیون تومان افزایش یافت، بسیاری از متقاضیان بانکی به دلیل بروکراسی پیچیده بانک ها و ضامن‌هایی که از آنها درخواست می‌شد، از ادامه مسیر پیگیری برای دریافت وام منصرف می‌شدند تا اینکه بانک مرکزی، طرح ضربتی پرداخت وام ازدواج را اعلام کرد و بسیاری از صفوف متقاضیان که برای دریافت این وام در بانک ها تشکیل شده بود، از بین رفت.

اکنون اما مشخص نیست که نظام بانکی در اجرای دستور رئیس‌جمهوری چطور برخورد خواهد کرد و آیا منابع کافی را برای اجرای این طرح در اختیار خواهد داشت و اصولا برنامه بانک مرکزی برای تامین این منابع چه خواهد بود، چراکه برخی پیشنهادات حکایت از آن دارد که بانک مرکزی اجازه تبدیل بخشی از منابع جاری به قرض الحسنه را به بانک ها بدهد تا بتوانند این منابع را در اختیار متقاضیان قرار دهند. اما داستان هرچه که باشد، اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج به جوانان، به تناسب هزینه‌های زندگی و تورم سالانه یکی از اقدامات موثر در زمینه فراهم کردن شرایط ازدواج جوانان(موضوع بند «۲» اصل چهل و سوم قانون اساسی) است.

 

در بند «ب» تبصره «۱۶» لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور، مشابه سال های ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶، علیرغم وجود تورم حدود ۱۰ درصدی در سال های مزبور، مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال برای تسهیلات ازدواج برای هر یک از زوجین در نظر گرفته شده و نسبت به قانون بودجه دو سال گذشته تغییر نیافته است.

 

یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر متقاضی سالانه وام ازدواج

این در حالی است که در سال‌های گذشته، حاکثر تقاضای سالانه تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، یک میلیون و سیصد هزار نفر بوده است که با فرض این مقدار، تقاضا برای سال آتی، در سناریوی افزایش تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج، به ۱۲.۵ میلیون تومان، به حدود ۱۶۰ هزار میلیارد ریال و در سناریوی افزایش به ۱۵ میلیون تومان به حدود ۲۰۰ هزار میلیارد ریال منابع نیاز است. آنگونه که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اعلام کرده، با توجه به اینکه سایر تکالیف تسهیلات قرض الحسنه مندرج در بندهای «ج» و «د» تبصره «۱۶» لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ نیز بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد ریال است، در سناریوی اول مجموع منابع مورد نیاز برابر ۱۹۰ هزار میلیارد ریال و در سناریوی دوم مجموع منابع مورد نیاز برابر ۲۳۰ هزار میلیارد ریال خواهد بود.

 

مانده تسهیلات قرض الحسنه در پایان مهرماه ۱۳۹۶ برابر ۵۴۵ هزار میلیارد ریال بوده است که در بدبینانه ترین برآورد هر سال حدود ۲۰ درصد تسهیلات قرض الحسنه (با دوره بازپرداخت ۵ ساله) یعنی حداقل ۱۰۰ هزار میلیارد ریال بازپرداخت خواهد شد و منابع آن می تواند صرف پرداخت تسهیلات جدید شود.

 

این در حالی است که سپرده های قرض الحسنه پس انداز در سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۲۴ درصد و در هفت ماهه ابتدای سال ۱۳۹۶ نیز نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۱.۹ درصد رشد داشته و به ۵۳۰ هزار میلیارد ریال رسیده است. لذا برای سال آتی حدود ۲۰ درصدی این منابع قابل پیش بینی است که حدود ۱۰۰ هزار میلیارد ریال خواهد شد. بنابراین افزایش تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به ۱۲۵ میلیون ریال بدون استفاده از منابع قرض الحسنه جاری کاملا عملی خواهد بود و برای افزایش تسهیلات قرض الحسنه ازدواج به ۱۵۰ میلیون ریال لازم است معادل ۳۰ هزار میلیارد ریال از منابع قرض الحسنه جاری تسهیلات قرض الحسنه پرداخت شود این میزان حدود ۳ درصد از مانده سپرده های قرض الحسنه جاری (پس از کسر سپرده قانونی) است.

 

به هرحال، از مهمترین و عمومی ترین سیاست های کشور در حمایت از ازدواج جوانان از سال های ابتدایی دهه ۱۳۸۰ تاکنون تسهیلات قرض الحسنه ازدواج بوده است. پرداخت این تسهیلات به امر ازدواج به ویژه در خانوارهای با درآمد زیر متوسط موجب تسهیل و تسریع در ازدواج جوانان می‌شود. از این رو تعیین میزان و سازوکارهای پرداخت این تسهیلات در شبکه بانکی کشور از اهمیت زیادی برخوردار است.

 

شرایط پرداخت وام ازدواج

بر این اساس، بند «ب» تبصره «۱۶» ماده واحده لایحه بودجه سال ۱۳۹۷ کل کشور به شرح ذیل بخشی از مصارف تسهیلات قرض الحسنه شبکه بانکی را به موضوع ازدواج اختصاص داده است:

 

به منظور حمایت از ازدواج جوانان بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است کلیه بانک ها و موسسات اعتباری کشور را ملزم کند به اندازه سهم خود از مجموع کلیه منابع در اختیار پس انداز، جاری و سپرده قرض الحسنه بانک ها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهند. 

 

تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک، از زوج ها در سال ۱۳۹۷ یکصد میلیون (۱۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال با دوره بازپرداخت چهارساله است.

 

پیشنهاد مجلس برای وام ازدواج در بودجه ۹۷ چیست؟

آنگونه که مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی پیشنهاد می‌دهد، با توجه به بررسی صورت گرفته پیرامون عملکرد اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج پس از افزایش این تسهیلات در سا ۱۳۹۵، به ۱۰۰ میلیون ریال و همچنین استدلال های ارائه شده پیرامون امکان افزایش تسهیلات ازدواج، پیشنهاد اصلاحی مربوط به بند «ب» تبصره «۱۶» لایحه بودجه ۱۳۹۷ به شرح ذیل بیان می‌شود:

 

بند «ب» - به منظور حمایت از ازدواج جوانان، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران موظف است کلیه بانکها و موسسات اعتباری کشور را ملزم کند به اندازه سهم خود از مجموع

 

سپرده های قرض الحسنه پس انداز و جاری در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهد.

 

بانک مرکزی می تواند، بانک ها را موظف کند معادل بخشی از مانده سپرده قرض الحسنه جاری، تسهیلات قرض الحسنه پرداخت کنند.

 

بانک مرکزی موظف است اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را به نحوی مدیریت کند که تعدادجوانان در صف تسهیلات قرض الحسنه ازدواج کمتر از پنجاه هزار نفر باشد. بانک مرکزی موظف است از ابتدای سال ۱۳۹۷ به صورت ماهیانه، منابع قرض الحسنه، تعداد متقاضیان در صف و تعداد تسهیلات پرداخت شده را به تفکیک هر بانک و هر استان منتشر نماید.

 

بانک مرکزی وظیفه نظارت بر اجرای این قانون و جریمه

بانک های متخلف در این زمینه را برعهده دارد و می تواند به منظور تسهیل و تسریع در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، در چارچوب قوانین و مقررات، از ابزارها و سازوکارهای تشویقی و تنبیهی لازم برای بانک ها و موسسات اعتباری استفاده کند. دستورالعمل مربوطه ظرف مدت ۳ ماه به تصویب شورای پول و اعتبار خواهد رسید.

سناریوی ۱: تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سال ۱۳۹۷ برای هر یک از زوجین یکصد و بیست و پنج میلیون (۱۲۵.۰۰۰.۰۰۰) ریال با دوره بازپرداخت پنج ساله خواهد بود.

 

سناریوی ۲: تسهیلات قرض الحسنه ازدواج در سال ۱۳۹۷ برای هر یک از زوجین یکصد و پنجاه میلیون (۱۵۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال) با دوره بازپرداخت پنج ساله خواهد بود.

 

 

 

 

ebtekarnews.com
  • 251
  • 70
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۳۱
در انتظار بررسی: ۴۸
غیر قابل انتشار: ۵۱
جدیدترین
قدیمی ترین
سلام من سال ۹۷ برج ۱۲ عقد کردم آیا ب من هم وام ۶۰ میلیونی تعلق میگیره؟؟؟
این ۳۰ تومن وامو که میدن در برابر این گرونیها هیچی نیست بخدا لعنت به کسایی که مردمو دارن اذیت میکنن جوونا رو افسرده کردن
آقا من سال ۹۷ ازدواج کردم میشه ۳۰ ملیون بگیرم یا همون ۱۵ ملیون؟؟
آقا من سال ۹۷ ازدواج...
نه
سلام اختلاف طبقاتی بیداد میکنه ازدوج نمیکنه جوان اونایی که ازدوج کردن بچه نمیارن جوانم که اگه وامش بگیره برا رهن خونش باشه برا طلا زنش باشه برا،،،،
خیلی سخت شده زنگی کردن وای
خیلی سخت شده زنگی کر...
وای
خاک برسر بانک هاکننداکه بهشون رشوه بدن چنان زود بهت وام میدم.وای جوان که ضامن ندارم چی ......
من ۲ماه ثبت نام کردم هنوز ندادن یعنی چی اخه
کچلمون کردن بخدا
زندگی خیلی سخت شده گرونی افتضاح
گناه ما چیه با سیاست شما گرانی پدر مملکت را درآورده ؟؟ کی می تونه ازدواج کنه؟ آمار جرم و زنا و تن فروشی بی داد میکنه؟ آخر در پل صرات حقایق معلوم میشه به چه گناه نکرده سوختیم؟ چرا ما با گناه شما بسوزیم؟؟
گناه ما چیه با سیاست...
به کی میگی به یکی بگی بفهمه اینارو حس کنه انگار به درو دیوار میگی الکی خودتونو خسته نکنید به هیچ میرسید
گناه ما چیه با سیاست...
اینقدر حالم از خودم بهم میخورم که مارو با زور تو گناه میندازن
گناه ما چیه با سیاست...
این همه گفتیم شلوغ کردیم سوختیم ساختیم تهش چی شد ک با یه نظر چی بشه فقط همین متاسفم متاسف همه عزیزان ایرانی از کجا ب کجا رسیدیم بیخی درست میشه خخخخ
سلام
هر چه بگندد نمکش میزنن...وای بروزی ک بگندد نمک
هر چه بگندد نمکش میز...
ایول
هر چه بگندد نمکش میز...
دمت گرمت
برادر من برای وام ازدواج خود سه تا ضامن برد خانمش وام خودش بخشید به برادرم. این جوری اگه بخوان سنگ بندازن هیچ جوانی سمت ازدواج نمیره.
از چی بگیم گرانی یکطرف بی کاری یک طرف مشکل جوانا یک طرفهر کدوم از جوانا ب گناهی مرتکب بشه مقصرش شماهایین ک از دست تان بر میاد اون بودجه شو میزنین ب جیب به حال این مملکت باید گریه کرد
شما میگین وام فقط با کدوم ضامن حالا ضامن جور شد با ۳۰ میلیون چیکار میشه کرد من ۲۸ سال سنم هست دیپلم دارم زن نبردم یعنی میترسم ن کار درستی هست ن پول با این همه گرانی هر روز بیشتر هم میشه جای اینکه وام ازدواج رو زیاد کنین کار زایی کنید یا از قیمت ها کم کنید من ازدواج کنم کجا خونه بیارم با ۳۰ تومان عروسی بگیرم خونه بگیرم وسایل هم بخرم اخرشم هیچی گوشه ی زندان طلاق
از کجا بیاریم زن بگیریم خدااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا بدبختمون کردن رفت
چیکار کنم زن گرفتم یه عالمه قرض کردم حالا ضمانت از کجا بیارم نمیدانم چیکار کنم
چیکار کنم زن گرفتم ی...
داداش اخرش زندان هست من مجردم کم اوردم قرانی خدایا خودت مارو نجات بده جوانهای مارو نجات بده خیلی سخت شده
داداش اخرش زندان هست...
ای باباهیچی نمیشه بخریم
وام میخواهم
وام تاج تاریخی وقت،داردک ثبت نامه کنیم
سایت بسته وام کجابود اینقد بی پول زن طلاق گرفت
سایت بسته وام کجابود...
خب الا سایت بسته هس
خوبه اگر زودتر پرداخت کنن
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش