جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۲۰:۲۴ - ۲۵ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۶۸۹۷
زنان، جوانان و خانواده

سلحشوری: ایران در جهت حفظ هویت و کرامت زنان گام‌های موثری برداشته است

ذوالقدر: امیدواریم اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی به مسئولیتش در قبال زنان در جهان اسلام عمل کند

ذوالقدر,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
نماینده ایران در هفتمین نشست نمایندگان زن اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی تاکید کرد: امیدواریم اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی با اتخاذ سیاست‌های موثر، مسئولیت خود را در مقابل چالش‌های پیش‌روی زنان و دختران در جهان اسلام به نحو شایسته ایفا کنند.

به گزارش ایسنا، فاطمه ذوالقدر عصر روز دوشنبه در سخنان خود در این نشست ضمن خوشامدگویی به نمایندگان کشورهای شرکت‌کننده در سیزدهمین اجلاس اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری‌های اسلامی که در تهران برگزار شده است، اظهار کرد:‌ جمهوری اسلامی ایران از بدو تاسیس، اهمیت ویژه‌ای برای مشارکت زنان در فعالیت‌های اجتماعی قائل شده و آنان را به حضور فعال در مناصب مختلف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ترغیب کرده است.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه در پارلمان ایران، ما بر تمرکز در بعد قانونگذاری و نظارت به عنوان دو وظیفه اصلی مجلس تلاش کرده‌ایم تا با هرگونه تبعیض منفی علیه زنان مبارزه کرده و قوانینی را در راستای تسهیل توانمندسازی زنان و ایجاد فرصت‌های برابر برای آنها تصویب کنیم، خاطرنشان کرد:‌ ایجاد و توسعه زیرساخت‌هایی نظیر فرصت‌های برابر آموزشی و دسترسی به بهداشت باعث شده است که وضعیت زنان کشور من تحولی جدی و رو به پیشرفت را شاهد باشد. افزایش تقریبا دو برابری تعداد نمایندگان زن در پارلمان ایران در آخرین دوره انتخابات مجلس نشان از به ثمر نشستن تلاش‌ها در حوزه‌های مختلف توانمندسازی زنان از جمله در عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مدنی و سیاسی دارد.

 

وی ادامه داد: پنج برابر شدن تعداد زنان در فعالیت‌های بخش خصوصی و نیز نامزدی ۱۷ هزار و ۸۵۰ هزار نفر برای انتخابات شورای شهر و روستا در سال ۲۰۱۷ خود دستاوردی مهم در حوزه زنان محسوب می‌شود.

 

ذوالقدر با بیان اینکه تعداد ۶۰۹۶ زن در شوراهای شهر و روستا نیز فعال هستند که بسیاری از آنان را جوانانی تشکیل می‌دهند که با تجربه مدیریت محلی، امکان شبکه‌سازی و آمادگی برای حضور در مناصب تصمیم‌سازی در سطح ملی از جمله مناصب انتخابی و انتصابی را پیدا می‌کنند، ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های قابل توجهی انجام داده که مشارکت زنان را در فرآیندهای سیاسی مانند انتخابات پارلمان، شوراهای شهر و روستا، احزاب سیاسی و انتصاب در سطوح مختلف تصمیم‌سازی را تقویت کند. تصدی حدود ۲۰ درصد از مناصب قانونگذاری، مسندهای سیاست‌گذاری و مدیریت‌های اجرایی توسط زنان و حضور ۸۱۷ زن به عنوان مشاوران امور بانوان در دستگاه‌های اجرایی کشور نمونه‌ای از تلاش روزافزون برای حضور زنان تحصیل کرده در جایگاه تصمیم‌سازی است.

 

نماینده ایران در هفتمین نشست نمایندگان زن اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی در بخش دیگر از صحبت‌های خود تصریح کرد: اگرچه گروه تروریستی داعش و سایر گروه‌های تفکیری در عراق و سوریه شکست خوردند لاکن با پراکنده شدن باقیمانده‌های آنان در مناطق مختلف،‌ تهدید همچنان باقی است و در این میان زنان و دختران نه تنها هدف و قربانی خشونت‌های جنسی ساختار یافته و جنگی هستند بلکه در بسیاری از مناطق برای اهداف نظامی از آنها استفاده می‌شود. به باور ما برای ریشه‌کن کردن تروریسم ابتدا باید مفهوم این واژه تعریف شود و سپس به مبارزه با علل و ریشه‌های آن پرداخته شود، ریشه‌هایی که بسترساز قدرت‌های استکباری برای خلق گروه‌های جدید تروریستی می‌شود.

 

فاطمه ذوالقدر با بیان اینکه امیدواریم اتحادیه مجالس کشورهای اسلامی با اتخاذ سیاست‌های موثر، مسئولیت مهم خود را در مقابل چالش‌های پیش‌روی زنان و دختران در جهان اسلام به نحو شایسته‌ای ایفا کند و با اشتراک‌گذاری تجارب مفید به زنان مسلمان کمک کند تا به درک درستی از اثرات فعالیت‌های خود در فرآیندهای صلح و توسعه در جوامع‌شان دست پیدا کنند، گفت: در صورت تحقق چنین امری، می‌توان چشم‌انداز مثبتی از نقش زنان در تقویت صلح و توسعه در جوامع اسلامی ترسیم کرد و تغییرات مثبتی را در حوزه زنان در سطح ملی و اسلامی به عمل آورد.

 

رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو اتحادیه مجالس کشورهای عضو همکاری اسلامی تاکنون در جهت حفظ هویت و کرامت زنان گام‌های موثری برداشته است.

 

به گزارش ایسنا، پروانه سلحشوری در هفتمین نشست نمایندگان زن مسلمان اتحادیه مجالس کشورهای عضو همکاری‌های اسلامی با بیان اینکه نشست برگزار شده فرصت مغتنمی در جهت انتقال تجارب زنان مسلمان مجالس کشورهای عضو این اتحادیه و رفع موانع قانونی پیش روی توسعه و توانمندسازی زنان جوامع انسانی است، خاطرنشان کرد: دین به عنوان یکی از مولفه‌های تاثیرگذار در هر فرهنگ نقش مهمی در بستر اجتماعی در حوزه قانون گذاری ایفا می کند.

 

وی با بیان اینکه دین مشترک، جنسیت و تجارب مشترکی که میهمانان این نشست دارند کمک می کند که به درک بهتری از وضعیت زنان دست پیدا کنیم، تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان یکی از کشورهای عضو اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تاکنون در جهت حفظ هویت و کرامت زنان گامهای موثری برداشته است از این رو مجلس شورای اسلامی در برنامه توسعه پنج ساله قوانینی را در جهت ارتقای جایگاه زنان به تصویب رسانده است.

 

این نماینده مجلس با بیان اینکه یکی از مهمترین مصوبات این برنامه حاکم شدن عدالت جنسیتی در همه عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است که مانع هرگونه ظلم و بی عدالتی علیه زنان می شود، افزود: از دیگر مصوبات دولت ایران در ارتباط با بحث زنان، استفاده از توان مدیریتی زنان و افزایش مدیران زن تا ۳۰ درصد مدیران کل تا پایان برنامه ششم توسعه است که با انتخاب مجدد آقای روحانی در دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران حضور زنان در مناصب مدیریتی و در سطح کلان پررنگ تر شده است.

 

رئیس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به نقش محوری خانواده در جمهوری اسلامی ایران گفت: با توجه به این جایگاه، قوانینی در جهت کمک به ثبات و پایداری کانون خانواده، آموزش و مشاوره مهارتهای زندگی و کاهش آسیب‌های اجتماعی مانند طلاق و کمک به تسهیل امر ازدواج جوانان در نظر گرفته شده است.

این نماینده مجلس در ادامه سخنان خود در هفتمین نشست نمایندگان زن مسلمان اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاری های اسلامی خاطر نشان کرد: همانطور که می دانید در منازعات بین‌المللی بیشترین آسیبها متوجه زنان و کودکان است. آوارگی، خشونت و بی پناهی از زنان قربانیان بدون مدافع ساخته است.  توجه به این مسئله در کشورهای اسلامی و در سطح منطقه در جهت جلوگیری از اعمال استانداردهای دوگانه حقوق بشری در مورد زنان، یک تعهد اسلامی و انسانی است و در این میان، نقش مجامع بین‌المللی به ویژه اجلاس زنان مسلمان مجالس کشورهای اسلامی در جهت پاسخ به نقض جدی و گسترده حقوق زنان و کودکان و حمایت از آنها در عرصه های بین‌المللی حائز اهمیت است. چراکه تاثیرات مخرب مخاصمات، بر زنان و کودکان و حتی در نسلهای آتی باقی خواهد ماند و در چنین شرایطی فضایی برای توانمندسازی زنان وجود نخواهد داشت.

 

نماینده مردم تهران در مجلس با بیان اینکه برخورداری از فرصت های بین‌المللی در مسیر اجرای اهداف توسعه پایدار، نخستین تاثیر خود را بر زنان و دختران خواهد داشت، ادامه داد: در همین راستا اعمال تحریمهای یک جانبه و زورمدارانه و دخالت در امور داخلی کشورهای دیگر موجب نقض حقوق بنیادی زنان و کودکان شده است.

 

وی در بخش پایانی صحبتهای خود تصریح کرد: نمایندگان عضو مجالس اسلامی وظیفه خطیری برای جلب توجه همتایان خود در سراسر دنیا به تاثیرات این اقدامات زورمدارانه که مغایر با حقوق بین‌المللی است و تلاش برای رفع آنها دارد.

 

به گزارش ایسنا، رئیس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در این برنامه در ابتدای سخنان خود از شرکت کنندگان در این نشست درخواست کرد که به احترام کشته شدگان نفتکش سانچی یک دقیقه به صورت ایستاده سکوت کنند.

 

 

 

  • 10
  • 1
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش