چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۴:۱۸ - ۲۵ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۶۵۷۷
زنان، جوانان و خانواده

با خشونت‌های پنهان در خانواده بهتر آشنا شویم

خشونت,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
یک روانشناس گفت: در کنار خشونت آشکار و عینی نوعی خشونت پنهان نیز وجود دارد، به‌گونه‌ای که خشونت پنهان زیرکانه بوده و احساسات طرف مقابل مورد هدف قرارگرفته و در راستای به سلطه درآوردن او حرکت می‌کند و این نوع خشونت به‌صورت خشونت‌های اجتماعی، روانی و عاطفی پنهان بروز پیدا می‌کند.

دکتر داوود کردستانی در گفت‎وگو با ایسنا، بابیان اینکه خانواده قدیمی‌ترین و فراگیرترین نهادی است که در تمام جوامع بشری با الگوهای مختلف وجود داشته و کارکردهای فراوانی دارند، اظهار کرد: خانواده به‌عنوان سلول‌های تشکیل‌دهنده پیکره جامعه، با تربیت فرزندان سلامتی و سعادت آتی جامعه را مهیا می‌سازد.

 

 

وی بابیان اینکه تصویر ایده‌آل هر شخص از خانواده خوشبخت، صمیمیت، عشق و احترام متقابل است، اضافه کرد: واقعیت این است که انسان‌ها گاهی در میان خانواده و توسط اعضای آن، بیش از هر جا و هر فرد دیگری هدف حملات فیزیکی و کتک خوردن قرار می‌گیرند. خشونت در فضای خانواده ممکن است آشکار یا پنهان بروز کند و کودکان، زنان و سالمندان قربانیان خشونت خانوادگی باشند.

 

 

این استادیار دانشگاه پیام نور لرستان با تأکید بر اینکه برجسته‌ترین وجه خشونت خانگی مربوط به پرخاشگری و خشم فیزیکی می‌شود، یادآور شد: پرخاشگری در خانه و خانواده کمتر از خشونت‎های مرسوم در سطح جامعه است. البته خشونت خانگی به‌مانند پرخاشگری و تنش‌های خیابانی محسوس نیست اما صورت غمگین فرزندان و زنان و کبودی‌های بدن اعضای خانواده نشانه واقعیت تلخی است که در چاردیواری منازل و پشت درب‌های بسته رخ‌داده است.

 

 

کردستانی بابیان اینکه خشونت اجتماعی پنهان به خشونت‌هایی اطلاق می‌شود که از نظر اجتماعی، علنی نمی‌شوند و پنهانی انجام می‌شود، بیان کرد: برای مثال خشونت‌های پنهان خانوادگی در منزل به‌صورت کودک و همسر آزاری است. کودک آزاری به هرگونه عملی که باعث آزار جسمی و روانی در وجود یک کودک می شود گفته می‌شود و نمونه این آزارها ممانعت از حاضر شدن در مدرسه، کلاس درس، محروم کردن او از غذا، حبس در حمام یا زیرزمین، تنبیه بدنی، آزار و اذیت است. کودک‌آزاری ممکن است توسط والدین، معلم یا بستگان انجام ‎شود.

 

 

این مدرس دانشگاه پیام نور لرستان با اشاره به اینکه تحقیقات نشان می‌دهد کودکانی که مورد خشونت واقع‌شده یا شاهد خشونت هستند ممکن است به طرق مختلف آسیب‌پذیری خود را بروز داده و واکنش نشان دهند، تأکید کرد: کودکان کم سن اعتماد به بزرگ‌ترها را از دست می‌دهند و ازنظر روانی نیز بی‌ثباتی عاطفی و حس درماندگی، تغییرات رفتاری، مشکل تمرکز، بازی‌های تکراری و مشکل خواب و کابوس دیدن را از خود نشان می‌دهند، همچنین در رفتار و احساسات نوجوانان به‌صورت متفاوتی بروز می‌کند، دختران نوجوان نیز در چنین شرایطی اغلب با درون ریختن مسائل از بروز مشکلات خودداری می‌کنند، به همین دلیل افسردگی، اضطراب، اتکای بیش‌ازحد به بزرگ‌سالان، نگرانی، غم و احساس بدبختی را بیشتر از خود نشان می‎دهند.

 

 

این روانشناس اضافه کرد: پسران نوجوان نیز اغلب با بیرون ریختن مشکلات، عدم سلامت روحی خود را نشان می‌دهند و اغلب با عدم حرف‌شنوی، دروغ‌گویی، تقلب، تخریب، درگیری و مشاجره لفظی و بی‌رحمی توجه دیگران را به خود جلب می‌کنند.

 

 

کردستانی بابیان اینکه خشونت پنهان همسر آزاری عمدتاً خشونت مردان علیه زنان است، خاطرنشان کرد: این خشونت‌ها می‌تواند به شکل آزار جسمی، روانی، عاطفی، جنسی و اقتصادی باشد.

 

وی عنوان کرد: در اکثر کشورهای جهان باوجود تفاوت فرهنگی و نمادهای اجتماعی، پدیده‌ همسر آزاری وجود دارد بطوریکه از هر سه زن آمریکایی یکی از آن‌ها خشونت خانوادگی و یا چیز مشابهی در زندگی خود تجربه می‌کند.

 

 

این روانشناس با تأکید بر اینکه تحقیقات نشان می‌دهد که بیش از ۸۵ درصد از آزاردهندگان مرد هستند، یادآور شد: نمونه عینی همسر آزاری را می‌توان در خشونت فیزیکی مرد علیه زن مشاهده کرد، اما خشونت‌های روانی از قبیل تخریب شخصیت، فحاشی، بدبینی و سوءظن، بزرگ‌نمایی مسائل جزیی، مقایسه نامناسب زن با سایر زنان، پرتاب کردن اشیا و از بین بردن مال، ترساندن در خواب و تهدید با چاقو و سلاح سرد ابزارهایی برای تهدید و آزار زن هستند.

 

 

وی با اشاره به اینکه در مواردی نیز خشونت پنهان زنان ممکن است مردها را مورد هدف قرار گیرد، تصریح کرد: شایع‌ترین نوع خشونت در همسران توهین کردن، مقایسه کردن مرد با سایر مردان و یا بی‌توجهی به تربیت فرزندان است.

 

 

این مدرس دانشگاه با بیان اینکه رفتارها و پرخاشگری‌های آشکار و پنهان منشاء اختلافات خانوادگی دارد، گفت: علاوه بر این زمینه بروز اختلالات روانی در زوج مهیا شده و درنهایت این امر در بی‌توجهی به خصوصیات و ویژگی‌ها و نیازهای فرزندان مؤثر خواهد بود. فرزندان این نوع خانواده‌ها علاوه بر اعتمادبه‌نفس پایین فرزندان، آنها را به سمت خودآزاری و میل به خودکشی سوق خواهد داد.

 

وی گفت: آموزش مهارت‌های زندگی به زوجین و کودکان از سنین پیش‌دبستانی تا دبیرستان برای پایدار ساختن این مهارت‌ها در افراد می‌تواند کاهش آسیب‌های اجتماعی و بروز انواع خشونت‌ها نسبت به همسر و فرزند را به دنبال داشته باشد.

 

 

 

  • 13
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش