شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳
۱۵:۰۶ - ۱۰ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۲۷۳۲
زنان، جوانان و خانواده

سرنوشت حضور بانوان در ورزشگاه‌ها

حضور بانوان در ورزشگاه,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

حضور زنان در ورزشگاه‌ها و تماشای بازی تیم محبوب‌شان از شعارهای حسن روحانی بود. او در دیداری که با ورزشکاران داشت با طرح این سوال که آیا ممانعت از حضور زنان در ورزشگاه‌ها به عنوان تماشاگر تبلیغ به نفع اسلام است، گفت: «می‌گویند در ورزشگاه‌های فوتبال حرف‌های زشتی زده می‌شود و صحیح نیست که زنان در آنجا حضور داشته باشند. آیا اگر مردهای ما در ورزشگاه‌ها چیزی بگویند که زیبا نباشد، باید زنان تاوان آن را پرداخت کنند؟ معیار و اساس در اسلام این است که بین زن و مرد فرقی وجود ندارد و هر دو می‌توانند مدارج کمال را تا نهایت طی کنند، پس بیایید به زنان و دختران‌مان که با حجاب و عفاف قصد حضور در عرصه‌های اجتماعی و از جمله ورزشی را دارند، میدان دهیم».

 

در روزهای برگزاری بازی‌های جام‌جهانی، حضور زنان در کنار مردان در استادیوم آزادی مطرح شد تا خانواده‌ها در کنار هم بتوانند بازی‌های تیم ملی را در ورزشگاه ببینند. بنابراین استانداری تهران مجوز لازم را صادر کرد تا علاقه‌مندان بتوانند همراه خانواده خود تماشاگر بازی‌ها در ورزشگاه آزادی باشند. پس از اتمام بازی‌ها وزیر ورزش و جوانان نامه‌ای به رئیس‌جمهور نوشت. در بخشی از آن نامه آمده است: «برای اولین بار پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی، خانواده‌ها برای تماشای دیدار تیم ملی فوتبال ایران با رقبای خود در جام جهانی ۲۰۱۸ از طریق نمایشگر بزرگ با حفظ شئونات و رعایت ارزش‌های اسلامی در ورزشگاه آزادی حضور یافتند و این امر نه تنها با استقبال گسترده‌ای مواجه شد، بلکه با ایجاد فضای شور و نشاط در میان جوانان و خانواده‌ها، بازتاب اجتماعی بسیار مناسبی نیز در داخل و خارج از کشور داشت.» دکتر روحانی در پاسخ به نامه وزیر ورزش و جوانان نوشت: «این حضور به نحو مناسب و با همکاری وزارت کشور ادامه یابد».

 

جدیت دولت

روزگذشته معصومه ابتکار درباره آخرین پیگیری‌ها برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها اظهار کرد: اتفاق خاصی در این باره نیفتاده است. من امیدوار هستم این روند، یک روند گشایشی و مثبت باشد. او در پاسخ به این سوال که مشکل عدم پیشرفت این مساله در کجاست؟ تصریح کرد: در دولت در این باره مشکلی وجود ندارد و حتی رئیس‌جمهور تاکیداتی در این باره داشته و دستوراتی هم داده است. در مجموع، در این زمینه دولت منسجم، یکپارچه و جدی است. معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به مدال‌آوری گسترده زنان در بازی‌های آسیایی خاطرنشان کرد: وقتی ما در بازی‌های جهانی مانند بازی‌های آسیایی شرکت می‌کنیم و نزدیک به یکصد نفر از ورزشکاران در هیات ایران را بانوان تشکیل می‌دهند و یک سوم مدال‌ها متعلق به زنان است، این حضور پررنگ و تاثیرگذار زنان ورزشکار، پیام مهمی برای ما دارد و آن، این است که ما باید این مساله را حل کنیم. او افزود: پیشنهاد و درخواست ما درخصوص حضور زنان در ورزشگاه‌ها این است که در کنار دولت و نیروی انتظامی، انجمن‌ها و تشکل‌های مربوط به هواداران نیز به ما کمک کنند. به دنبال این موضوع «آرمان» با سیده‌فاطمه ذوالقدر، نایب رئیس فراکسیون زنان و نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت‌وگو کرده که می‌خوانید.

 

آخرین پیگیری‌ها از سوی فراکسیون زنان برای حضور زنان در ورزشگاه‌ها به چه صورت بوده؟

به نتیجه رسیدن این موضوع به زمان نیاز دارد که به تدریج اتفاق خواهد افتاد. معاونت امور زنان در دولت، وزیر ورزش و همچنین ریاست جمهوری موافق حضور زنان در ورزشگاه هستند، اما باید زیرساخت‌های این موضوع آماده و به تدریج انجام شود. در حال حاضر حضور خانم‌ها در ورزشگاه‌های سرپوشیده مانند والیبال و بسکتبال با هیچ مشکلی مواجه نیست و در حال انجام است. در حال حاضر بازی‌هایی که در محوطه باز انجام می‌شود به دلیل مسائل امنیتی با حساسیت بیشتری روبه‌روست و در صورت تکمیل زیرساخت‌ها حضور زنان در ورزشگاه‌ها و تماشای بازی‌های ملی شکل خواهد گرفت. حضور زنان در ورزشگاه‌ها برای مشاهده بازی‌هایی مانند بازی تیم‌های پرسپولیس و استقلال قطعا زمان بیشتری خواهد برد، چرا که باید فرهنگ سازی در آن بیشتر صورت گیرد. باید تاکید کرد که نیاز به زمان است تا شیوه‌نامه حضور زنان در ورزشگاه تدوین شود.

 

با توجه به نامه اخیر وزیر ورزش و جوانان به رئیس‌جمهور و پاسخ مثبت آقای روحانی به این موضوع، چه مشکلی وجود دارد که هنوز خانم‌ها برای حضور در استادیوم با مشکل روبه‌رو هستند؟ آیا نهاد دیگری بجز دولت در این موضوع صاحب نظر است که اجازه این اتفاق را به دولت نمی‌دهد؟

 

مشکلات از سوی دولت نیست. نگرانی‌هایی از سوی نیروی انتظامی به جهت بحث‌های امنیتی وجود دارد که بتوانند امنیت خانم‌ها در استادیوم را فراهم سازند، اما باید گفت که عملی شدن این موضوع نیاز به گذر زمان دارد تا مقداری از لحاظ فرهنگ‌سازی در میان مردم این موضوع به وجود بیاید. تاکنون کسی مخالفت جدی باحضور زنان در ورزشگاه نداشته و همگی موافق این اتفاق هستند فقط آنکه چگونگی به وجود آمدن زیرساخت‌ها و به وجود نیامدن مشکلی مطرح است که ان‌شاءا... این موضوعات به تدریج انجام خواهد پذیرفت. افکار عمومی، ریاست جمهوری، معاونت امور زنان و حتی نیروی انتظامی مخالفت جدی با این موضوع نداشته‌اند، فقط این بحث مطرح است که باید هماهنگی‌های لازم برای امنیت و حضور زنان در ورزشگاه انجام شود.

 

فراکسیون زنان تصمیمی برای مطرح کردن این موضوع در صحن علنی را دارد؟

این موضوع باید در فراکسیون زنان بررسی و مطرح شود. فراکسیون زنان با هیات رئیسه جدید باید این موضوع را مورد بحث قرار داده و با مطرح کردن مسائل آن را مطرح کند.

 

چندی پیش در استادیوم آزادی، ماموران زن را برای شناسایی زنان به کار گرفتند که این موضوع واکنش‌های بسیاری همراه داشت. با توجه به اینکه حضور زنان در ورزشگاه‌ها در حال بررسی است، چرا گاهی برخوردها سخت می‌شود؟

این برخوردها به صورت مقطعی بوده است، چرا که نمی‌توان صددرصد جلو چنین اتفاقی را گرفت. برخی اعلام می‌کنند که ما در استادیوم حضور داشته‌ایم و این موضوع به آن معناست که برخی کارها در جامعه بازتاب منفی دارند. در دوره‌ای که کشور از لحاظ اقتصادی با مشکل مواجه است نباید تا این حد به مشکلات افزود. همگی خواهان رعایت شئونات اسلامی هستیم، برای همین باید جایگاه، خروجی و ورودی برای خانم‌ها قرار داده و به زنان جامعه احترام گذاشت.

 

 

armandaily.ir
  • 11
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش