چهارشنبه ۲۳ خرداد ۱۴۰۳
۱۶:۳۹ - ۲۵ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۷۸۴
زنان، جوانان و خانواده

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا:

نارضایتی جنسی از دلایل اصلی طلاق است

حجت الاسلام رضا غلامی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
رئیس مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا نارضایتی جنسی و نبود آموزشهای مناسب را از دلایل اصلی طلاق در جامعه ایران دانست.

به گزارش مهر، حجت الاسلام رضا غلامی در ‌نخستین کنگره ملی خانواده که امروز با حضور رییس سازمان تبلیغات اسلامی و ۷۰۰ نفر از نمایندگان سازمانهای مردم نهاد حوزه ازدواج برگزار شد، طلاق را عامل فروپاشی خانواده دانست و گفت: این مسأله خسارات جبران‌ناپذیر و ادامه‌داری به همراه دارد چرا که این پدیده مثل یک ویروس کشنده به جان سلول بنیادی جامعه می‌افتد.

 

وی کمرنگ شدن سنت‌های گذشته، رواج سبک زندگی غربی، ضعف سیستم خودکنترلی را از عوامل اصلی آسیب بر پیکره خانواده در ایران برشمرد و اظهار داشت: نقطه کانونی این آسیب‌ها رواج سبک زندگی غربی است. 

 

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا افزود: به ضعف کشیدن نهاد خانواده و تبدیل آن به یک نهاد انفعالی و قوت دادن به فردگرایی باعث برترپنداری افراد نسبت به جامعه می‌شود و به این ترتیب جامعه سرنوشتی جز سودجویی، منفعت‌طلبی و طلاق نخواهد داشت.

 

غلامی ریشه شکل‌گیری فردگرایی را در فرهنگ فردگرایی دانست و گفت: با رشد فرهنگ فردگرایی همسر، فرزند و پدر و مادر تبدیل به ابزار سودرسانی می‌شوند و سودرسانی باعث تقویت یا تقلیل روابط افراد خواهد شد.

 

وی ادامه داد: ممکن است برخی بگویند تا مادامی که زندگی انسان با محاسبات دنیای مدرن اداره می‌کنند غلبه بر فردگرایی ممکن نیست اما من معتقدم دین‌گرایی، فردگرایی را منزوی خواهد کرد.

 

به گفته این کارشناس مسائل دینی، خشم کنترل نشده عامل مهم و اصلی دیگر فروپاشی نهاد خانواده است. به همین دلیل دین بر کنترل خشم تأکید کرده است. 

 

وی با اشاره به اینکه در میان صحبت‌های زوج‌های در معرض طلاق یک خشم افسارگسیخته و بدزبانی می‌بینیم، گفت: تلاش برای افزایش مهارت‌های کنترل خشم، استفاده از ظرفیت‌های منحصر به فرد فقه و اخلاق می‌تواند کمک کننده باشد البته سن مناسب این تقویت مهارت کودکی است اما برگزاری دوره‌های مهارت‌افزایی خشم قبل و بعد از ازدواج نیز کمک‌کننده است.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا عدم تعادل جنسی را سومین عامل فروپاشی خانواده‌ها دانست و ابراز داشت: محرک‌های جنسی غیرطبیعی و نامشروع اشتهای جنسی افراد را دگرگون کرده و این مسأله بر اثر هجمه غرب بوده است. افراد از نقطه تعادل خارج شده و نقاط ارضای جنسی‌شان تغییر کرده است.

 

وی نارضایتی جنسی را از دیگر دلایل طلاق خواند و گفت: تعادل‌بخشی جنسی در این شرایط دشوار است و مریض جنسی معمولاً دیر درمان می‌شود اما ما نیازمند تربیت جنسی افراد هستیم. 

 

غلامی با اشاره به اینکه با بهانه حیازدایی و مغایرت تربیت جنسی با تربیت اسلامی با اصل این موضوع مخالفت می‌کند، اظهار داشت: تربیت جنسی امیال در این دوره زمانی معقول است و تربیت جنسی از کلیدهای سلامت جنسی خانواده و جامعه محسوب می‌شود.

 

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا بی‌اعتمادی و ترس از خیانت، حس بی‌اعتمادی را از دیگر عوامل طلاق برشمرد و ابراز داشت: حس بی‌اعتمادی زوجین با علایم و نشانه‌هایی شروع می‌شود که برخی توهمی و ناشی از بدبینی بوده و بخشی از آن بر پایه واقعیت است. 

 

وی ایجاد یک نیروی اخلاقی برای بازدارندگی از انحرافات جنسی را حائز اهمیت دانست و گفت: در تعالیم اسلامی به وفور در این زمینه مفاهیم کاربردی داریم.

 

غلامی عامل پنجم فروپاشی خانواده‌های امروزی را مسأله نبود هویت در میان زنان خواند و خاطرنشان کرد: چالش هویت در بدحجابی زنان به خوبی قابل مشاهده است این چالش در میان مادران و زنان متأهل دیده می‌شود اما هنوز برخی تصور می‌کنند زن خدمتکار شوهر است و فلسفه وجودی او سرویس‌دهی به فرزندان و همسر بنا شده است.

 

به گفته رئیس مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا، وقتی رویکرد به زن به این حدود تنزل یابد نه تنها بخشی از آزادی‌های فردی‌اش نادیده گرفته می‌شود بلکه پرورش استعدادهای ذاتی وی به موضوع درجه ۲ و یا ۳ تبدیل شده و زن احساس بی‌هویتی می‌کند. در این شرایط درکی از نقش خود در خانواده نداشته و خانواده با اختلال جدی مواجه می‌شود.

 

وی با تأکید بر اینکه اسلام با عدالت جنسیتی موافق است نه تساوی جنسیتی، گفت: عدالت جنسیتی موجب جدی شدن هویت زن در نهاد خانواده می‌شود. 

 

غلامی کم‌توجهی به مسائل مردان در خانواده را عامل ششم طلاق برشمرد و گفت: نباید نقش مرد در خانواده را کمرنگ کنیم. ضعف آگاهی، عدم تربیت صحیح باعث این معضل شده است. 

 

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا با اشاره به اینکه نقش پدر در اسلام حائز اهمیت بوده اما امروزه این نقش کمرنگ شده، گفت: سبک زندگی غربی و برخی بی‌عقلی‌ها در فرهنگ و رسانه موجب تحقیر پدر در خانواده شده و به همین دلیل نهاد خانواده با معضل مدیریت مواجه است و بسیاری از خانواده‌ها دچار هرج و مرج شده‌اند.

 

وی مادی‌زدگی که امروز در خانواده‌ها رواج پیدا کرده از دیگر عوامل طلاق دانست همچنین وجود اقتصاد نابسامان در خانواده‌ها و التهابات برون‌زا(التهابات اجتماعی) و شکل‌گیری اطلاعات وسیع و متناقض از جانب شبکه‌های اجتماعی را از دیگر عوامل طلاق در خانواده‌های ایرانی برشمرد.

 

غلامی در پایان با اشاره به لزوم بها دادن به تقوا و شکل‌گیری سیستم خودکنترلی گفت: اگر به هر دلیل این مسأله در افراد ضعیف شود ما شاهد بروز آسیب‌های اجتماعی هستیم. 

 

وی با تأکید بر اینکه تربیت فردی و اجتماعی نقطه کانونی است، گفت: اگر تقوا را در نظر بگیریم و به مراقبت در مواجهه با آسیب‌های اجتماعی بپردازیم در صحنه مواجهات اجتماعی موفق‌تر خواهیم بود. 

 

رئیس مرکز پژوهش‌های علوم اسلامی انسانی صدرا طراحی یک مدل تقوامحور برای افراد در جامعه را راهکار حل معضلات دانست.

 

 

  • 12
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش