پنجشنبه ۲۷ دی ۱۴۰۳
۱۲:۵۲ - ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۳۵۷۸
زنان، جوانان و خانواده

اعتیاد خطرناک زنان؛ نه به مواد، به آرایش

لوازم آرایشی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان

امروزه آرایش کردن برای برخی زنان ایرانی به عادت تبدیل شده است که برخی زنان عادت دارند حتی قبل از شستن صبحگاهی صورت، اول سراغ میز آرایش می‌روند. آرایش بی‌‌‌حد و مرز خانم‌ها و دختران بحران جدی است که فراتر از یک عادت به شکل اعتیادی مزمن بروز یافته است، اعتیادی که هم به سلامتی و زیبایی افراد آسیب می‌رساند و هم به اقتصاد کشور لطمه جدی وارد می‌کند. اعتیاد زنان به آرایش کردن باعث شده استفاده و خرید و فروش لوازم آرایش به‌عنوان بحران آرایش در ایران شناخته شود. ایران دومین مصرف‌کننده لوازم آرایش در خاورمیانه است.

 

بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که استفاده بیش از اندازه از لوازم آرایشی خود می‌تواند عاملی برای بروز سرطان و یا آلرژی در میان زنان شود. گفتنی است بسیاری از جامعه‌شناسان معتقد هستند که علت اصلی گرایش زنان به آرایش نبود اعتماد به نفس ها می‌باشد، چراکه در حال حاضر متاسفانه شاهد وجود تبعیض‌های جنسیتی در کشور هستیم که این خود می‌تواند تاثیر بسزایی در کاهش اعتماد به نفس افراد داشته باشد، به گونه‌ای که برخی از زنان بر این باور هستند که در صورت نداشتن آرایش در جامعه و یا گروه همسالان مورد قبول و پذیرش قرار نمی‌گیرند که این خود می‌تواند نشان از فرهنگ نامناسب رایج در جامعه را داشته باشد.

 

باید خاطرنشان‌کرد که الگوپذیری‌های نامناسب نیز می‌تواند تاثیر بسزایی در افزایش تمایل افراد به آرایش داشته باشد، چراکه در حال حاضر متاسفانه برخی از زنان کشور از سلبریتی های غربی الگو برداری می‌کنند و حتی در برخی از موارد نیز سعی دارند خود را مانند آنها ‌کنند اما این در حالی است که باید توجه داشت فرهنگ، ارزش‌ها و باورهای غالب بر جامعه ایرانی به‌طور حتم با فرهنگ و هویت کشورهای غربی هماهنگی و همخوانی ندارد که این خود می‌تواند عاملی برای بروز تضاد در برخی از مواقع باشد.

 

ایران مقصد اصلی قاچاق لوازم آرایشی

جالب است بدانیم که بر اساس آمار موجود ایران در خاورمیانه مقصد اصلی قاچاق لوازم آرایشی محسوب می‌شود که این خود می‌تواند زنگ خطری جدی برای سلامت جامعه باشد، هرچند در این فرصت باید متذکر شد که متاسفانه برخی از لوازم آرایشی‌های قیمت پایین در زیرزمین ها با مواد اولیه نامرغوب و غیربهداشتی تهیه می‌شود که این خود می‌تواند تاثیر بسزایی در سلامت افراد داشته باشد، گونه‌ای که بنا به اظهارنظر برخی از پزشکان متخصص پوست امروزه بسیاری از مراجعه‌کنندگان تنها به‌دلیل استفاده از لوازم آرایشی نامرغوب به بیماری‌های پوستی مانند آکنه و لک و یا مواردی از این دست مبتلا شده‌اند که این خود می‌تواند علاوه بر تاثیرات منفی که بر صورت وچهره آنها برجای می‌گذارد بسیار هزینه‌بر و زمان‌بر نیز باشد. لازم به ذکر است که امروزه متاسفانه بسیاری از خانم‌ها حاضر نیستند بدون داشتن آرایش از خانه خارج شوند که این خود می‌تواند نشان از بروز آسیب های اجتماعی داشته باشد.

 

جای خالی فرهنگسازی

باید در نظر داشت که در کشورهای غربی با وجود آزادی‌های بیش از اندازه تنها زن‌های مسن اقدام به انجام آرایش می‌کنند، اما این در حالی است که در ایران متاسفانه از دختران خردسال تا زنان جوان علاقه بسیاری برای انجام آرایش دارند، به گونه‌ای که برای انجام این مهم هزینه‌های هنگفتی را نیز صرف می‌کنند که این خود جای بسی تأمل دارد، از این رو انتظار می رود با فرهنگسازی مناسب شاهد استفاده معقول و کمتر از لوازم آرایش در میان زنان بود، چراکه روانشناسان بر این باور هستند که استفاده بیش از اندازه لوازم آرایشی خود می‌تواند نشان از افسردگی و یا بیماری‌های روحی و روانی داشته باشد، چراکه فرد می‌خواهد با آرایش کردن بیش از اندازه چهره دیگری را به مردم نشان دهد چهره‌ای که شاید با خود واقعی او فاصله چندانی داشته باشد.

 

زنگ خطر برای دختران خردسال

متاسفانه امروزه شاهد افزایش گرایش دختران خردسال به انجام آرایش هستیم، به‌گونه‌ای که در برخی از موارد حتی والدین برای آنها اقدام به خرید لوازم آرایشی نیز می‌کنند که این خود می‌تواند نشان از استفاده بیش از اندازه از شبکه‌های مجازی و یا ماهواره باشد. آنچه مسلم است آرایش کردن کودکان خود می‌تواند تاثیرات منفی را در آینده آنها بر جای بگذارد، به‌گونه‌ای که اعتماد به نفس آنها کاهش خواهد یافت، دیگر خود واقعی خود را قبول ندارند و تنها با آرایش مورد پذیرش جامعه دوستان و یا خانواده خود قرار می‌گیرند. همچنین بنا به اظهار نظر پزشکان انجمن آرایش در سنین کودکی می‌تواند برای سلامت پوست ریه و یا چشم‌ها بسیار خطرناک و مضر باشد.

 

کمبودهای عاطفی

بر اساس مطالعات صورت گرفته می‌توان به این مهم دست یافت که یکی از اصلی‌ترین دلایل افزایش گرایش افراد به داشتن آرایش‌های افراطی کمبودها و یا خلأهای عاطفی می‌باشد، چراکه هرگاه فرد از نظر عاطفی تامین باشد سعی دارد به گونه‌ای خود را در انظار عمومی مطرح کند و یا اینکه به نمایش بگذارد، از این رو انتظار می‌رود خانواده‌ها کمبودهای عاطفی فرزندان خود را به درستی تامین کنند، در غیراینصورت باید آسیب‌ها و مشکلات بسیاری را متحمل شوند.

 

در پایان باید خاطرنشان کرد امروز متاسفانه شاهد اعتیاد برخی از افراد به آرایش هستیم که این خود می‌تواند زنگ خطری جدی برای جامعه باشد، چراکه آرایش کردن افراطی هم می‌تواند به جسم و هم به روح فرد آسیب وارد کند. از این رو انتظار می‌رود مسئولان با ارائه راهکارهای مناسب و همچنین فرهنگسازی های لازم است تا حد زیادی مانع از گرایش افراد به آرایش‌های افراطی شوند.

 

armandaily.ir
  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش