یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۰:۱۱ - ۰۳ مهر ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۷۰۰۶۶۰
زنان، جوانان و خانواده

گزارشی از آخرین اصلاحات لایحه طلاق در دولت

طلاق شرطی برای مردان

طلاق,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,خانواده و جوانان
در همه جوامع دنیا با پیشرفت‌های بشری قوانین هم به‌روز می‌شوند. یکی از قوانینی که سال‌هاست به دلایل عدیده در کشور ما دست نخورده باقی مانده قانونی است که درباره طلاق نوشته شده است.

شاید در بدو تصویب و تا سال‌های بعد از آن قانون در این خصوص مفید و کارآمد بوده اما با بالا رفتن تدریجی آمار طلاق که در سال‌های اخیر روندی نگران‌کننده داشته است، به این مسأله پی می‌بریم که باید در قوانین مربوطه بازنگری کرد.

در این خصوص معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه لایحه‌ای در خصوص طلاق تدوین شده، می‌گوید: این موضوع در یک دوره بازنگری شده اما باز هم ما اشکالاتی را در بحث طلاق احصا کردیم و در ارتباط با شروط طلاق دوباره یک لایحه را به کمیسیون لوایح دولت دادیم.

وی می‌افزاید: در لایحه اخیر این موضوع مطرح شده که مردان نتوانند به این راحتی همسر خود را طلاق بدهند و طلاق سخت‌تر شود. مخصوصاً زنانی که خودشان هم وکیل هستند و با بسیاری از این موارد در ارتباط بودند، مثل دکتر سجادی و فریده غیرت عضو شورای فقهی حقوقی هستند؛ این موارد را به ما معرفی کرده و پیشنهادات خوبی در این زمینه ارائه دادند که آنها را اعمال کردیم.

فریده غیرت، با اشاره به قانون مدنی به «ایران» می‌گوید: در ماده‌ای که در قانون مدنی در خصوص طلاق وجود دارد، مرد هر وقت بخواهد می‌تواند زن را طلاق دهد، این ماده با دنیای مدرن امروز سازگار نیست و باید در رابطه با آن بحث شود. قانون قبلی ارکان خانواده‌ها را متزلزل کرده و ما در صدد تغییر این قانون هستیم.

به گفته این حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری، بر اساس قانون زن می‌تواند در شرایطی خاص، درخواست طلاق کند، بر همین اساس، در طرح پیشنهادی برای مرد هم در خصوص درخواست طلاق دادن همسر خود، باید شرایطی قرار داده شود. البته شروط مورد نظر مانند شرایطی نیست که برای زن قرار داده شده و متفاوت است.

غیرت در ادامه می‌افزاید، با تصویب لایحه و اجرایی شدن قانون جدید، در صورت حادث شدن شروط مورد نظر، مرد می‌تواند زن را طلاق دهد و در آن حالت هر موقع که اراده کند و حتی بدون هیچ دلیلی نمی‌تواند دادخواست طلاق دهد.

وی به برخی از شروطی که در لایحه جدید ذکر شده اشاره کرده و توضیح می‌دهد: رفتارهای غیرطبیعی، خشونت‌های غیرقابل تحمل، رفتارهای خلاف اخلاق، عدم تمکین (که در قانون قبل هم وجود داشته است.) انجام ندادن وظایف محوله، اعتیاد به موادمخدر و گذراندن دوران محکومیت از جمله مواردی است که در لایحه به آن پرداخته شده است، البته این موارد تنها نمونه‌هایی هستند که در لایحه آمده و شامل همه موارد نمی‌شود.

غیرت در ادامه اضافه می‌کند: بحث این است که بر اساس قانون همان طور که زن برای طلاق گرفتن اختیار مطلق ندارد، مرد هم دچار محدودیت‌هایی شود. این لایحه حدود یک سال است که پیشنهاد شده و در حال طی کردن پروسه قانونی است.

به اعتقاد این حقوقدان، از ابتدای پیشنهاد این طرح عده‌ای حقوقدان بررسی‌های قانونی لازم را انجام داده و موازین شرعی هم در نظر گرفته شد، سپس طرح برای رعایت موازین فقهی – حقوقی به نمایندگان حوزه ارسال شد. در حال حاضر نیز لایحه طلاق در هیأت دولت است تا بعد از موافقت به مجلس شورای اسلامی تحویل داده شود.

وی با اظهار امیدواری درباره تصویب لایحه، اضافه می‌کند: لایحه‌ای که درباره طلاق تدوین شده لایحه‌ای بسیار ساده است و اصلاً امری نیست که پیچیدگی‌های حقوقی یا فقهی داشته باشد و در آن به طور اجمال تنها برای درخواست طلاق دادن، شروطی آورده شده که بر اساس آن از حالت خودسرانه صرف خارج شده است. البته شروط مذکور با رعایت کامل موازین قانونی و بدون هیچ‌گونه یکسونگری نگاشته شده‌اند.

غیرت در خاتمه اظهار امیدواری می‌کند: خوشبختانه نظرات علما و فقها در خصوص لایحه شروط طلاق مثبت است؛ با توجه به بررسی‌های کامل و همه‌جانبه امیدوارم در همین مجلس با اینکه در اواخر عمر خود به سر می‌برد، به نتیجه برسد.

گفتنی است پیش از این معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده نیز در زمینه تدوین لایحه مزبور به «ایران» گفته بود: در چارچوب شرع مقدس اسلام و موازین شرعی با توجه به اقتضائاتی که در جامعه وجود دارد می‌توان قوانین را بازنگری کرد به گونه‌ای که به تحکیم بنیان خانواده کمک شود. مسأله طلاق این قابلیت را دارد که تغییرات قانونی در آن اجرا شود. در زمینه تدوین لایحه مربوط به طلاق، ارتباط تنگاتنگی با فراکسیون زنان و خانواده مجلس شورای اسلامی داریم تا جایی که این نمایندگان مجلس در جلسات فقهی – حقوقی ما نیز شرکت می‌کنند.

قوانین باید به روز شوند

یک فعال حوزه زنان نیز با بیان اینکه در میان قوانین موجود در کشور، قوانین خانواده و از جمله آن، طلاق به نوعی جانبدارانه و به نفع مردان است، به «ایران» می‌گوید: در این زمینه زنان کاملاً متضرر می‌شوند و شروط ضمن عقد هم تنها از بخشی مشکلات در این حوزه کاسته و نتوانسته حلال مشکلات باشد.

فخرالسادات محتشمی‌پور در ادامه می‌افزاید: لایحه طلاق به این شرط که بتواند شرایطی مشابه برای مردان در جهت درخواست طلاق دادن همسر داشته باشد، می‌تواند گام مثبتی در این حوزه باشد. امروز شرایط بسیار متفاوتی نسبت به چندین سال گذشته داریم و قوانینی که در گذشته و سال‌های دور نگاشته شده‌اند نمی‌توانند کارگشا باشند.

وی با اشاره به اینکه در گذشته زنان از استقلال اجتماعی و اقتصادی برخوردار نبودند، ادامه می‌دهد: قانونگذاری‌ها متناسب با مصالح آن زمان پایه‌گذاری شده بودند. زنان امروز استقلال اقتصادی دارند و از بلوغ فکری برخوردار هستند، در جامعه حضور مستمر و مفید دارند و در بسیاری موارد جایگاه اجتماعی بالایی دارند و می‌توانند بخوبی از پس اداره خود و خانواده خود برآیند. قانون هم باید با توجه به شرایط روز و به دور از هرگونه تبعیضی باشد. اگر بنا باشد جانبداری وجود داشته باشد، بین زنان و مردان و حتی کودکان باید برابر باشد. محتشمی‌پور در پایان به افرادی که قوانین را دور می‌زنند اشاره کرده و بیان می‌کند: در این میان، مردانی خاطی هم وجود دارند که رعایت اصول دینی و آیات قرآنی را که دعوت به معروف دارد، نمی‌کنند و عادت به دور زدن قانون دارند، قانونگذار برای این دسته از مردان هم باید پیش‌بینی و ملاحظات لازم را داشته باشد.

مهسا قوی قلب

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۶
غیر قابل انتشار: ۱۲
جدیدترین
قدیمی ترین
خب پوشش های مردم هم جدیدا با احکام اسلام سازگار نیست پس حجاب اجباری رو هم بردارید،این چه کاریه؟عقد از یک جهت یک نوع معامله هم هست پس مهریه هم باید برداشته بشه وقتی مرد ولایتی بر زناینکه نداره مهریه هم ثابت نیست،با این کارا میخوان بگن جمهوری اسلامی خوبه ولی بسیار بضرر هست
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش