چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۴:۳۹ - ۱۰ تير ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۴۰۸۰۵
حقوقی، قضایی و انتظامی

معاون پزشکی قانونی: تشخیص هویت در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی بدون خطا بود

مسعود قادی پاشا,معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی
معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور با اعلام اینکه خدمات ژنتیکی و تشخیص هویتی در ۱۰ مرکز استان انجام می‌شود، گفت: ایران در بحث سرولوژی حرف‌های بسیاری برای گفتن در سطح بین‌المللی دارد؛ در حوادث منا، شهدای حله و سقوط هواپیمای اوکراینی بدون خطا و در کمترین زمان تشخیص هویت صورت گرفت.

به گزارش ایسنا، مسعود قادی پاشا در مراسم تکریم و معارفه مدیر کل پزشکی قانونی استان قزوین که امروز پنج‌شنبه ۱۰ تیر در سالن اجتماعات دادگستری استان قزوین برگزار شد، اظهار کرد: کار پزشکی قانونی دشوار است، در احقاق حقوق مردم و اجرای عدالت بازوی قوه قضاییه هستیم و در عین حال به علم روز و تجهیزات نوین نیاز داریم تا با اطمینان بالا نظر دهیم.

وی ادامه داد: در استان قزوین پاسخ‌دهی سم شناسی زمان می‌برد ولی با تلاش مدیران این استان این زمان به کمتر از یک ماه کاهش پیدا کرد و آزمایشگاه پاتولوژی نیز طی یک و نیم ماه پاسخ آزمایش را ارائه می‌کند.

معاون پزشکی و آزمایشگاهی سازمان پزشکی قانونی کشور بیان کرد: پیگیر خرید دستگاه جی سی مس برای استان قزوین هستیم تا در انجام آزمایشات به استانداردهای بین‌المللی نزدیک شود؛ این دستگاه با کیفیت و سرعت آنالیز بالا طی ۲۰ دقیقه می‌تواند ۲۰ هزار دارو و سم را آنالیز کند اگر این دستگاه برای استان خریداری شود آزمایشات به تهران ارسال نخواهد شد.

وی با اعلام اینکه خدمات ژنتیکی و تشخیص هویتی در ۱۰ مرکز استان انجام می‌شود، خاطرنشان کرد: ایران در بحث سرولوژی حرف‌های بسیاری برای گفتن در سطح بین‌المللی دارد؛ در حوادث منا، شهدای حله و سقوط هواپیمای اوکراین بدون خطا و در کمترین زمان تشخیص هویت صورت گرفت.

قادی پاشا تصریح کرد: آزمایشگاه مرکز کهریزک در خاورمیانه رتبه نخست سرولوژی و ژنتیک منطقه را به خود اختصاص داده است و در حال حاضر با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان کیت‌های تشخیص هویت ژنتیک طراحی شده است، تا پیش از این هر بسته کیت تشخیصی هویت ژنتیک را ۱۰۰ میلیون تومان می‌خریدیم که اکنون به همت شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور تولید می‌شود.

حقوق پزشکان پزشکی قانونی ترمیم شود

حجت‌الاسلام نورالله قدرتی رئیس کل دادگستری استان قزوین نیز در این مراسم با بیان اینکه پزشکی قانونی استان قزوین با ۵۰ پرسنل و ۱۷ پزشک، کار عظیم و جهادی انجام می‌دهد، اظهار کرد: سازمان پزشکی قانونی از مجموعه‌های مهم و اثرگذار در خدمت‌رسانی به مردم و جریان دادرسی، احقاق حق و تحقق عدالت است. رسیدگی به ۳۵ هزار پرونده در موضوعات مختلف نمونه‌ای از اقدام و عمل پزشکی قانونی است که از این تعداد ۲۸ هزار ۶۷۸ نفر تحت معاینات بالینی قرار گرفتند؛ همچنین باید اعلام کنیم که طی سال‌های ۹۵ تا ۹۹ بالغ بر ۱۵۳ هزار و ۴۰۷ مورد پرونده در پزشکی قانونی استان مورد بررسی قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه اغلب پرونده‌های فوت و جرح و امثال آن به واسطه پزشکی قانونی تعیین تکلیف می‌شوند، اضافه کرد: اگر پزشکی قانونی نباشد و نظر کارشناسی خود را اعلام نکند قاضی قادر به صدور رأی نخواهد بود بنابراین پزشکی قانونی نقش بسزایی در کشف حقیقت دارد. البته به واسطه همایش‌های طب و قضا برخی فتواها تغییر کرد و قوانینی برای تغییر جنسیت، مرگ مغزی و اهدای عضو  در نظر گرفته شد.

رئیس کل دادگستری قزوین در پایان سخنانش تصریح کرد: حقوق پزشکان پزشکی قانونی باید به مانند دیگر پزشکان کشور باشد در این راستا مسئولین ملی باید برای این امر تلاش کرده و حقوق پزشکان پزشکی قانونی را ترمیم کنند.

استفاده از روش‌های نوین به‌جای روش‌های سنتی

بهزاد ولی‌زاده، مدیرکل سابق پزشکی قانونی استان قزوین در این مراسم خاطرنشان کرد: در ابتدای مسئولیت با چالش‌ها و مشکلات متعددی روبه‌رو بودیم که از جمله آن‌ها می‌توانیم به کمبود نیروی انسانی، فضای فیزیکی و اعتبارات اشاره کنیم.

وی با بیان اینکه هدف پزشکی قانونی ارائه خدمت به دردمندان است، اضافه کرد: طی سال گذشته بیش از ۳۵ هزار ارباب رجوع به پزشکی قانونی مراجعه کردند و در تلاش بودیم تا خدمات بهینه را به آنان ارائه دهیم.

ولی‌زاده تشریح کرد: از ابتدای خدمتم در استان قزوین در گام اول تلاش کردیم با هم‌فکری مشکلات و موانع را شناسایی کرده و بر اساس توان داخلی مجموعه آنان را رفع کنیم؛ در مجموعه آزمایشگاهی و معاینات انباشت نمونه را داشتیم که کار استخراج و شناسایی سم به شیوه سنتی باعث این انباشت شده بود بر همین اساس آموزش را در اولویت قرار دادیم تا از شیوه‌های نوین برای تشخیص سموم استفاده کنیم و پاسخ‌دهی آزمایشگاه سریع اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: با جایگزینی روش جدید، استخراج‌ها به صورت هفتگی انجام شد و طی ۶ ماه تغییرات را به اتمام رساندیم به‌گونه‌ای که در ارزیابی سال ۹۹ میانگین پاسخ‌دهی آزمایشگاه ۱۷.۱ روز بود.

مدیرکل سابق پزشکی قانونی استان قزوین گفت: در استان پاتولوژیست نداشتیم نمونه‌ها را به گیلان ارسال می‌کردیم که با همکاری دانشگاه علوم پزشکی یک پاتولوژیست به پزشکی قانونی معرفی شد و از سال ۹۶ امورات مربوط به پاتولوژیست‌ها در پزشکی قانونی قزوین انجام می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه همه اقدامات انجام شده باعث کاهش زمان نوبت‌دهی شد، تشریح کرد: در استان قزوین میانگین رسیدگی ۴۰ تا ۴۵ روز است که نسبت به استانداردهای کشوری زمان کوتاه‌تری دارد. راه‌اندازی مراکز صدور جواز دفن از دیگر اقدامات پزشکی قانونی استان قزوین بود، با همراهی دادستان موفق شدیم مراکز ساماندهی صدور جواز دفن را راه‌اندازی کنیم که این اقدام باعث کاهش ورودی اجساد به پزشکی قانونی شد، در حال حاضر با یک تماس انتقال جسد و معاینه صورت می‌گیرد.

«پزشکی قانونی قدرتمند» کلید واژه‌ای برای ادامه مسیر

مصطفی جعفرزاده، مدیرکل جدید پزشکی قانونی استان قزوین اظهار کرد: «پزشکی قانونی قدرتمند» کلید واژه‌ایست که گره‌گشای بسیاری از عرصه‌ها خواهد شد و محاکم و مراجع قضایی می‌توانند با اطمینان به پاسخ‌های پزشکی قانونی استناد کنند، در عین حال ارباب رجوع برای تحقق حقش امیدوارتر خواهد شد و دانشگاه علوم پزشکی نیز خواهد دانست که مجموعه‌ای قدرتمند به نام پزشکی قانونی وجود دارد و همه موارد را رصد می‌کند.

وی اضافه کرد: با وجود پزشکی قانونی قدرتمند از ایجاد حواشی جلوگیری شده و بیمه‌ها نیز قادر به تشخیص حوادث ساختگی خواهند بود. در پزشکی قانونی تمام تلاش خود را برای انجام آزمایشات دقیق به کار خواهیم گرفت تا موجب افزایش رضایت مردم و درنتیجه رضایت آنان از حاکمیت باشیم.

جعفرزاده در پایان یادآور شد: پزشکی قانونی با کمبود نیرو مواجه است و تعامل با دادگستری به ما کمک خواهد کرد تا ابهام‌ها رفع شود؛ از مجموعه مدیریتی استان می‌خواهیم برای اعتبارات و نیروی انسانی به پزشکی قانونی کمک کند تا کلید واژه «پزشکی قانونی قدرتمند» تحقق پیدا کند.

در پایان این مراسم از زحمات پنج ساله بهزاد ولی‌زاده تقدیر و مصطفی جعفرزاده به عنوان مدیرکل پزشکی قانونی استان قزوین معرفی شد.

  • 11
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش