به گزارش مهر، ششمین جلسه رسیدگی به پرونده شهردار، اعضای شورای شهر و متهمان پرونده لواسان به ریاست قاضی بابایی در دادگاه کیفری استان تهران برگزار شد.
در ابتدای این جلسه قاضی بابایی خطاب به متهم ردیف نوزدهم از او خواست تا در جایگاه قرار گیرد.
متهم جباروند ضمن رد اتهامات وارده به خود گفت: بنده اصلاً آقایان حیدریان و شیخی را نمیشناختم ساختمانی نیمه ساز در لواسان خریداری کرده بودم که بعد از مدتی آقای شیخی به من گفت برای پیشبرد پروژه ام باید ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت کنم.
قاضی بابایی از متهم پرسید آیا ۵۰۰ میلیون پرداختی که به آقای شیخی داشتهاید برای خود او بوده است؟.
متهم در پاسخ به این سوال قاضی گفت: شیوه کار چنین بود که باید ابتدا پول پرداخت میشد و بعد از آغاز کار رقم ۵۰۰ میلیون تومان افزایش یافت.
قاضی بابایی درباره چگونگی پرداخت رشوهها از متهم سوال کرد و متهم در پاسخ گفت: مجموعاً یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان در چهار مرحله و به صورت ارز پرداخت کردم.
قاضی بابایی درباره رشوه به حیدریان پرسید و گفت: چگونه ۳۰۰ میلیون تومان به حیدریان پول پرداخت شده است.
متهم جباروند در پاسخ به سوال قاضی گفت: نمیدانم که چگونه پول به آقای حیدریان رسیده است من اصلاً او را نمیشناختم.
در ادامه جلسه قاضی بابایی از وکیل متهم جباروند درخواست کرد تا در جایگاه بایستد.
عباس حبیب دولابی در دفاع از موکل خود گفت: به موکل بنده گفته بودند که برای ورود به بهشت باید بهای آن را پرداخت کند و بر همین اساس موکل بنده مجبور به پرداخت پول به آقای شیخی شده است همچنین به دلیل اجباری که موکل بنده داشته به شهردار هم مبلغی را پرداخت کرده است.
در ادامه این جلسه رامین شانه زن متهم ردیف بیستم پرونده پس از تفهیم اتهام از سوی رئیس دادگاه در جایگاه حاضر شد و اظهار کرد: پرداختیها را قبول دارم، اما آنها را تحت شرایطی خاص پرداخت کردم.
وی ادامه داد: بنده در حال ساخت و ساز ملک بودم که آقای شیخی از من تقاضای ۲۰۰ میلیون تومان کرد و پس از آن خواستار ۳۰۰ عدد سکه شد که به دلیل عدم پرداخت سکهها ملک تخریب شد.
متهم شانه زن با بیان اینکه در یک مرحله ۱۱۴ عدد سکه پرداخت کردیم و در پاسخ به سوال قاضی مبنی بر اینکه این سکهها به چه کسانی پرداخت شده است گفت: سکهها به آقای حسنی که مصالح فروش بود پرداخت شد.
قاضی بابایی پرسید در ازای چه خواستهای ۱۱۴ عدد سکه به آقای حسنی پرداخت کردید متهم پاسخ داد: برای آنکه رأی را بازگرداند؟
قاضی بابایی از متهم پرسید که آیا برای انجام کارها با ساختار شهرداری آشنا بوده است یا خیر؟
متهم پاسخ داد: ۳ ملک در لواسان ساخته بودم، اما به هیچ وجه با ساختار شهرداری آشنا نبودم و تنها به عنوان طراح و مجری طرح فعالیت داشتم.
قاضی بابایی در واکنش به پرداخت ۱۱۴ سکه به حسنی گفت: آیا پرداخت سکه به یک مصالح فروش کار منطقی بوده است؟
متهم در پاسخ به سوال قاضی گفت: حسنی ادعا داشت که با شیخی از زمان کودکی هم کلاس بوده است.
وی ادامه داد: هیچیک از افراد پول و رشوهها را از روی رضایت پرداخت نمیکردند بلکه مجبور به انجام این کار بودند.
در ادامه جلسه دادگاه قاضی از اکبر شانه زن متهم ردیف ۲۱ پرونده خواست تا در جایگاه قرار گیرد.
این متهم گفت: بنده در جریان ساخت و ساز نبودم و خویشاوندانم کار ساخت و ساز را انجام میدادند.
قاضی بابایی درباره این که آیا او از پرداخت رشوه آگاه بوده است یا خیر پرسید و متهم پاسخ داد که در بازپرسی متوجه شده رشوههای پرداختی شده است.
در ادامه جلسه دادگاه سید کاظم حسینی وکیل متهمان ردیف ۲۰ و ۲۱ با قرار گرفتن در جایگاه گفت: آقای اکبر شانه زن زمینی را خریداری کرده بود که پس از ساخت و ساز ۳ برابر جریمه، پول پرداخت کرد و از آن جایی که موکل بنده حاضر نبوده که خلاف قانون عمل کند خانه اش تخریب شده به بیان دیگر متهمان این پرونده قربانیان سیستم شهرداری لواسان هستند.
در ادامه قاضی بابایی از متهم ردیف بیست و دوم خواست تا در جایگاه قرار گیرد.
محمدباقر برزگری پس از تفهیم اتهام گفت: من پول زور داده ام و اسم آن رشوه نبوده است.
قاضی بابایی از متهم پرسید آیا هبه پرداخت کرده اید متهم پاسخ داد: ابتدا به بنده گفتند که ۲۰۰ میلیون تومان باید پرداخت شود، اما به دلیل عدم پرداخت ۳ مرتبه کار بنده متوقف شد و سپس گفتند که باید هبه دهی، اما مگر جشن تولد یا عروسی بوده که بخواهم هدیه بدهم؟.
این متهم ادامه داد: با ترفندهای متعدد از بنده پول دریافت شد.
در ادامه جلسه دادگاه محمد ازگلی وکیل متهم برزگری با قرار گرفتن در جایگاه گفت: موکل بنده بعد از آنکه با پیشنهاد رشوه مواجه شد به شهرداری مراجعه کرد، اما به او گفته شد که باید مانند دیگر افراد رشوه پرداخت کند.
در ادامه دادگاه، قاضی بابایی از متهم ردیف بیست و سوم کمال خانی خواست تا در جایگاه قرار گیرد، اما به دلیل غیبت او وکیل وی عسگر قاسمی در جایگاه حاضر شد و به دفاع از موکل خود پرداخت.
وی در بخشی از دفاعیات خود با بیان این که موکل بنده پرداخت رشوه را قبول دارد گفت: موکل بنده در شرایط خاص این پولها را پرداخت کرده و به او گفته بودند که پرداخت پولها برای موکب است.
شهرام کرباسی متهم ردیف بیست و چهارم پرونده با قرار گرفتن در جایگاه به دفاع از خود پرداخت و اظهار کرد: قبول دارم که در پرداخت رشوه وساطت کرده ام، اما این پولها با هماهنگی آقای افراسیابی بوده است.
قاضی بابایی درباره چگونگی پرداخت رشوهها سوال کرد و متهم پاسخ داد در دو موقعیت توسط کمال خانی پرداخت شد.
قاضی بابایی پرسید که پولها در چه حسابی واریز شده است؟.
متهم پاسخ داد: طی دو مرحله و در پاکت سربسته پولها را در دفتر شورای شهر به آقایان شیخی و افراسیابی تحویل دادم.
در ادامه محمد رحمانی وکیل متهم کرباسی در جایگاه قرار گرفت و گفت پرداخت وجه از سوی موکل بنده به عنوان رشوه نبوده است بلکه تحت عنوان کمک پرداخت شده است.
سپس در ادامه محمد مشهدی حسینی متهم ردیف بیست و پنجم در جایگاه قرار گرفت و درباره نحوه پرداخت و مشارکت رشوه توضیح داد.
در ادامه جلسه وکیل محمد انصاری متهم ردیف بیست و ششم پرونده به دلیل غیبت موکلش در جایگاه حاضر شد و گفت: ملک موکل بنده دارای پروانه بوده است و او هیچ تخلفی انجام نداده است.
در ادامه جلسه قاضی بابایی از فرهاد مشایخ متهم ردیف بیست و هفتم پرونده درخواست کرد تا در جایگاه بایستد که به دلیل غیبت این متهم هم وکیل وی به ارائه دفاعیات پرداخت.
این وکیل گفت: موکل بنده اتهامات وارده را قبول ندارد و قریب به ۶ ماه پیش از تشکیل پرونده جاری در جریان رسیدگی به پرونده دیگر گزارش پرداخت هبه به شورای شهر لواسان را تشریح کرده بود.
در ادامه جلسه دادگاه متهم ردیف بیست و هشتم پرونده در جایگاه حاضر شد و پس از تفهیم اتهامات گفت: آقای شیخی را نمیشناختم و به او رشوهای پرداخت نکرده ام.
در ادامه دفاعیات این متهم وکیل وی در جایگاه حاضر شد و گفت: موکل بنده در ساختمانی که موضوع ماده ۱۰۰ بوده هیچ نقشی نداشته است و هیچ یک از افراد را نمیشناخت.
سپس قاضی بابایی از متهم ردیف بیست و نهم غلامحسین مطهری درخواست کرد تا در جایگاه بایستد که وکیل وی فاطمه صراف زاده به نیابت از این متهم در جایگاه حاضر شد.
وی با بیان این که اتهامات وارد به موکل را قبول ندارم گفت: رابطه موکل بنده با آقای شادی صرفاً وکالت بوده و هیچ سندی در رابطه با موکل بنده جز اظهارات آقای شادی وجود ندارد.
پس از دفاع این وکیل قاضی بابایی از متهم ردیف سی ام پویا پورجهانی درخواست کرد تا در جایگاه بایستد.
این متهم در بخشی از دفاعیات خود اظهار کرد: اتهامات وارد را قبول دارم، اما فشارها از سمت شهرداری وارد میشد و مجبور بودیم برای ساخت و ساز پول پرداخت کنیم.
در ادامه قاضی بابایی از متهم ردیف سی و یکم درخواست کرد تا در جایگاه بایستد.
عباس فرقانی ضمن رد اتهامات وارده به خود گفت: سال ۹۳ ملکی در لواسان برای سکونت خریداری کردم و پس از آن قرارداد پیمانکاری را به امضا رساندم، اما بنده هیچ شناختی از روند کار نداشتم، زیرا فعالیتها را به مدیر پروژه واگذار کرده بودم و او کارها را انجام میداد.
محسن یزدانی وکیل متهم ردیف سی و دوم نیما کاتوزیان گفت: موکل در روز بازپرسی آقای شیخی را دید و آقای شیخی هم خود گفته است که اصلاً نیما کاتوزیان را نمیشناخت بلکه آشنایی او با سعید کاتوزیان از اقوام دور موکل بنده بوده است.
در ادامه جلسه دادگاه به دلیل غیبت متهم ردیف سی و سوم مرتضی عزیزی متهم ردیف سی و چهارم در جایگاه حاضر شد و اظهار کرد: بنده نه پیمانکار هستم و نه کار ساخت و ساز انجام میدهم بلکه ملکی نیمه کاره را خریداری کردم و پس از ساخت به مدت ۵ سال در آن خانه زندگی کردم.
این متهم ادامه داد: نه آقای شیخی و نه بنده یکدیگر را نمیشناختیم و تنها آقای شادی پیمانکار بنده بوده است.
قاضی بابایی از متهم پرسید که آیا پرونده ملک شما به ماده صد ارجاع شده است.
متهم پاسخ داد: در جریان این موضوع نیستم و به بنده هیچ حکمی ابلاغ نشده بود.
در ادامه جلسه دادگاه عاطفه نازک تبار وکیل متهم ردیف سی و پنجم به نیابت از حمید صابری در جایگاه حاضر شد و گفت: موکل بنده در سال ۹۰ اقدام به ساخت ملکی کرد و مبالغ را به شهرداری لواسان پرداخت کرده است و در مواجهه حضوری موکل بنده و آقای شیخی هم گفته شد که آنها پولی به یکدیگر پرداخت نکرده اند.
در ادامه جلسه امیررضا خنجری متهم ردیف سی و ششم با قرار گرفتن در جایگاه گفت: بنده در حال ساخت ملک خود بودم که گفته شد برای ساخت و ساز باید رشوه پرداخت کنم.
قاضی بابایی پرسید پولها را به چه کسی پرداخت کردید؟.
متهم پاسخ داد: فردی بود که همه رشوهها را به او پرداخت میکردند و تحت عنوان دلال شناخته میشد که طبق خواسته او معادل ارزی ۴۰۰ میلیون تومان پرداخت شد.
در پایان این جلسه دادگاه، قاضی بابایی ضمن ختم جلسه، ادامه رسیدگی به پرونده را به تاریخ نهم دی ماه موکل کرد.
***
سومین جلسه رسیدگی به پرونده شرکت کروز/ قرائت لیست رشوه پرداختی به کارکنان گمرک
سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت کروز امروز در شعبه ۴ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
به گزارش فارس، سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت کروز امروز در شعبه ۴ دادگاه ویژه مفاسد اقتصادی به ریاست قاضی صلواتی برگزار شد.
در ابتدای جلسه قاضی از نماینده دادستان خواست در جایگاه قرار بگیرد و ادامه کیفرخواست را قرائت کند.
فولادی نماینده دادستان درباره عناوین اتهامی متهم سید نوید طاهری گفت: سید نوید طاهری از سال ۹۱ در شرکت کروز مشغول به کار شد و سال ۹۸ مسئول حمل و لجستیک این شرکت شد و کارهای ترخیص کالا را انجام میداد.
وی افزود: بر اساس اقاریر متهمان فرایند پرداخت رشوه به کارکنان گمرک توسط طاهری انجام میشد.
نماینده دادستان بیان کرد: سید نوید طاهری در رابطه با علت پرداخت رشوه به کارکنان گمرک گفته است که پرداخت هدیه علاوه بر اینکه عرف بوده به دلیل اینکه تعداد دفعات مراجعه به گمرک زیاد بوده اگر هدیه پرداخت نمیشد، کارها با تأخیر انجام میشد.
نماینده دادستان گفت: متهم طاهری گفته است که قاچاق کالا توسط وی انجامنشده و تمام کالاها بر اساس نیاز خودروساز ثبت سفارش انجام میشد. چندین سال است که ثبت سفارش در سامانه گمرک توسط ارسال تصویر ثبت میشود و به اصل بودن اسناد توجه نمیشود. اسناد توسط واحد خرید خارجی انجام میشد.
نماینده دادستان تصریح کرد: استراتژی شرکت پرداختهای سنگین نبود و بیشتر کارت هدیههایی با مبالغ پایین بود.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم طاهری در اعترافات خود گفته است در مواردی که وزن کالا با اسناد ثبت سفارش اختلاف داشت و مجبور به ترخیص فوری کالا داشتیم مبالغی را بهعنوان هدیه پرداخت میکردیم. در مواردی نیز هدیهها بهصورت قطعات خودرو داده میشد.
نماینده دادستان ادامه داد: متهم نوید طاهری در رابطه با قاچاق سازمانیافته گفته است که پروفرمهای اسناد خرید کالا قبلاً توسط شرکتهای خارجی ارسالشده بود در دسترس شرکت بود. برای انجام ثبت سفارش از همان فایلها استفاده میشد فقط اعداد و وزن کالا تغییر میکرد. مهرهای شرکتهای خارجی نیز در اختیار شرکت کروز بوده است.
نماینده دادستان گفت: متهم طاهری در رابطه با علت جعل اسناد گفته است در اغلب موارد به دلیل اینکه زمان برای ارسال اسناد به شرکتهای خارجی کم بود این کار توسط مسئولان واحد خرید خارجی انجام میشد و از فایلها اسکن رنگی گرفته میشد. در مواردی نیز نوع ارز پرداختی از سوی بانک مرکزی با نوع ارز ثبت سفارش کالا متفاوت بود و زمان برای تبدیل ارز وجود نداشت در این موارد اسناد ثبت سفارش توسط واحد خرید تنظیم میشد.
نماینده دادستان گفت: متهم طاهری در پاسخ به این سوال که آیا گمرک از جعلی بودن اسناد خبر داشته است؟، گفته است بنده در جریان مراودات شرکت با گمرک نبودم، اما به دلیل اینکه کالاها ترخیص میشدند به نظر میرسد که گمرک اسناد را قبول میکرده است.
نماینده دادستان ادامه داد: متهم رنجبر در اعترافات خود گفته است اسناد با تأیید آقای سخا مدیرعامل، آقای میرآقایی مدیر خرید خارجی شرکت و طاهری مدیر لجستیک شرکت صادر میشد.
نماینده دادستان بیان کرد: با تحقیقات انجامشده از شرکت کروز اسنادی بهدستآمده که نشان میدهد این شرکت رشوههای کلانی به مدیران گمرک پرداخت کرده است. همچنین سید نوید طاهری در سال ۹۳ به ۶۷ نفر از مدیران گمرک شهید رجایی رشوه پرداخت کرده است. این رشوهها شامل سکههای تمام بهار آزادی، نیمسکه، ربع سکه و کارت هدیه میشود.
نماینده دادستان بیان کرد: همچنین لیستی مبنی بر پرداخت رشوه به ۱۹۸ نفر از کارکنان گمرک در سال ۹۸ به تایید متهم طاهری رسیده است.
قاضی صلواتی خطاب به نماینده دادستان گفت: مواردی از لیست رشوه پرداختی به کارکنان گمرک همراه سمت آنها را قرائت کنید.
نماینده دادستان در ادامه لیستی از کارمندان و مسئولان وقت گمرک از جمله جانشین سالن گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، ارزیاب درب خروج گمرک تهران، جانشین گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، مسئول انبارهای گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) و رشوههای دریافتی از سوی این افراد را قرائت کرد.
قاضی صلواتی گفت: ۲۱ نفر از مسئولان گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) رشوه دریافت کردهاند.
نماینده دادستان ادامه داد: متهم طاهری گفته است به مسئول درب گمرک شهید رجایی یک عدد خودروی سمند، معاون فنی گمرک امام خمینی (ره) یک دستگاه خودروی ساندرو و به معاون مسافری گمرک امام خمینی (ره) یک دستگاه مزدا ۳ به قیمت کارخانه دادهشده است.
نماینده دادستان در رابطه با اتهامات سعید رنجبر متهم ردیف هشتم پرونده گفت: متهم رنجبر از سال ۹۲ بهعنوان کارمند در شرکت کروز مشغول به کارشده است و سال ۹۳ مسئول ترخیص کالا از گمرک بوده است؛ وی برای ترخیص کالاها از گمرک از اسناد مجعول استفاده میکرده است. رنجبر در اعترافات خود در خصوص استفاده از اسناد جعلی گفته است که اینجانب در جریان استفاده از مهرهای جعلی برای ثبت سفارش بودهام، اما خودم از آنها استفاده نمیکردم.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر در رابطه با دلایل تغییر ارزش کالا در پروفرمها گفته است شرکت این کار را برای منفعت بیشتر انجام میداده است. پروفرمهای تهیهشده به آقای نوید غریب تحویل داده میشد و از آنها برای ثبت سفارش در وزارت صمت استفاده میشد.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر در پاسخ به این سوال که چرا شرکت در ثبت سفارش کلیگویی میکرده گفته است شاید شرکت قصد داشت درگیر تعرفههای گوناگون نشود.
نماینده دادستان بیان کرد: زمانی که اختلاف ارز در خارج از کشور با ارز داخلی زیاد بود شرکت برای خارج کردن ارز از کشور ارزش کالاها را بیشتر اعلام میکرد، اما زمانی که اختلاف ارز کم بود قیمت کالاها را کم اعلام میکرد که تعرفه کمتری پرداخت کند. این کار در سالهای ۹۶ و ۹۷ توسط مشاور آقای گودرزی رئیس سالن مسافربری فرودگاه امام انجامشده است.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر در رابطه بااینکه خروج ارز از کشور توسط چه کسانی انجام میشد، گفته است که خروج ارز توسط کارکنان و پرسنل شرکت در قالب مسافری انجام میشد و آقای گودرزی رئیس سالن مسافربری فرودگاه امام از آن اطلاع داشته است.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر درباره میزان رشوه به کارکنان فرودگاه امام خمینی گفته است که به کرم خانی معاون گمرک فرودگاه امام ۳۰ سکه بهار آزادی، طاهری معاون گمرک فرودگاه امام خمینی ۲۵ سکه بهار آزادی، جانشین سالن فرودگاه امام، کارشناس درب خروج گمرک فرودگاه امام، کارشناس بازبینی گمرک فرودگاه امام و ۴۰ سکه به مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی رشوه پرداختشده است.
نماینده دادستان بیان کرد: متهم رنجبر دلیل پرداخت رشوه را تسریع در انجام کارها و نمکگیر کردن کارکنان گمرک اعلام کرده است.
در پایان قاضی صلواتی با اعلام ختم جلسه دادگاه، گفت: جلسه بعدی رسیدگی به پرونده شرکت کروز فردا ۵ بهمنماه برگزار میشود.
- 16
- 5