جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۹:۰۹ - ۰۸ تير ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۴۰۹۸۱
حقوقی، قضایی و انتظامی

شایع‌ترین روش‌های کلاهبرداری در بازار رمزارز | دستگیری ابر کلاهبردار رمز ارزها در تهران

کلاهبرداری در ارز دیجیتال,شایع‌ترین روش‌های کلاهبرداری در بازار رمزارز
رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه پلیس فتا بارها نسبت به ورود این حوزه و الزامات سرمایه گذاری در این فضا هشدار داده است، اظهار‌کرد: افرادی که قصد حضور در بازار ارزهای دیجیتال و سرمایه گذاری در این حوزه را دارند حتما باید هشدارها و توصیه های پلیس را جدی بگیرند و بدون دانش کافی وارد این حوزه نشوند.

گرچه نرخ ارزهای دیجیتال روند نوسانی داشته و گاه رو به رشد و گاه رو به کاهش است، اما شمار علاقه مندان به آن و کسانی که می خواهند طی چند ماه مسیری چند ساله را در کسب درآمد طی کنند، همواره روندی رو به افزایش داشته است؛ کاربرانی که گرچه با سودای ثروت وارد بازار رمز ارزها میشوند، ولی به دلایل مختلف ممکن است نه تنها سود که حتی سرمایه شان نیز به جیب سودجویان بریزد. در همین راستا رییس پلیس فتای تهران بزرگ درباره شگردهای کلاهبرداری از سرمایه گذاران رمز ارز توضیح و به کاربران این بازار هشدار داده است.

سرهنگ داود معظمی گودرزی در گفتگو با ایسنا، درباره شیوه های کلاهبرداری از کاربران حوزه ارزهای دیجیتال و رمز ارز گفت: عمده ترین دلیل کلاهبرداری از افراد فعال در بازار ارزهای دیجیتال، دانش کم و ناآگاهی آنان از حوزه ای است که در آن سرمایه گذاری کرده اند و گاهی متأسفانه ما شاهد آن هستیم که این افراد حتی الفبا و گام های اولیه حضور در فضای مجازی را نیز آموزش ندیده اند اما وارد این فضا شده اند و از آن بدتر این که بعضی از این افراد تمام سرمایه و زندگی خود را وارد بازار ارزهای دیجیتال کرده اند.

افزایش جرائم در حوزه رمز ارز

وی افزود: متأسفانه باید بگویم که همین عدم آگاهی و دانش کافی سبب شده تا طی یک سال اخیر جرایم مرتبط با رمز ارزها در حوزه پلیس فتای تهران بزرگ افزایش داشته باشد و به دنبال آن پرونده های مرتبط با این موضوع در پلیس نیز بیشتر شود.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه پلیس فتا بارها نسبت به ورود این حوزه و الزامات سرمایه گذاری در این فضا هشدار داده است، اظهار‌کرد: افرادی که قصد حضور در بازار ارزهای دیجیتال و سرمایه گذاری در این حوزه را دارند حتما باید هشدارها و توصیه های پلیس را جدی بگیرند و بدون دانش کافی وارد این حوزه نشوند.

معظمی گودرزی افزود: از سوی دیگر نیز لازم است که عنصر قانونی جرم در این خصوص نیز مدون شود و بانک مرکزی و دستگاه های مرتبط با این حوزه نیز دستورالعمل های صریحی را در این خصوص ابلاغ کنند. باید سازوکاری برای احراز هویت کاربران این فضا فراهم شود؛ چرا که متاسفانه کاربران به راحتی در دام کلاهبرداران سایبری بازار ارزهای دیجیتال قرار می گیرند.

مالباختگان بازار ارز دیجیتال (Digital currency) چه کسانی هستند؟

او ادامه داد: در بررسی که پلیس فتا بر روی مالباختگان این حوزه انجام داده است، مشخص شد عمده مالباختگان این حوزه و افرادی که در دام سودجویان افتاده اند، بدون آگاهی و دانش کافی و صرفا از روی هیجان و با رویای ثروتمند شدن در زمانی کوتاه، وارد این بازار شده اند و بی اطلاعی آنان سبب از دست دادن سرمایه شان شده است.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ افزود:افراد نباید تصور کنند که با چند دقیقه پرسش و پاسخ یا مطالعه چند جزوه، دیگر کارشناس حوزه رمز ارز شده و تمام اصول و مبانی آنرا آموزش دیده اند. آموزش ها باید اصولی، صحیح و از منابع معتبر باشد.

سرقت ارز دیجیتال با بدافزار

معظمی گودرزی یکی از روش های سوءاستفاده از حساب سرمایه گذاران در حوزه رمزارز (cryptocurrency) را استفاده سودجویان از بدافزارها دانست و گفت: متأسفانه افراد سودجو و کلاهبردار با طراحی بدافزارها در حوزه ارز دیجیتال و تبادلات مالی نیز ورود کرده اند. این افراد با ارسال لینک های ناشناس اقدام به آلوده کردن موبایل یا سیستم رایانه کاربران کرده و از این طریق به رمزها و کدهای امنیتی آنان دسترسی پیدا می کنند.

رییس پلیس فتای تهران بزرگ افزود: پس کاربران باید توجه داشته باشند که تحت هیچ شرایطی وارد لینک های ناشناس نشده و برنامه های تلفن همراه خود را نیز از سامانه ها و فروشگاه های آنلاین مجاز دانلود و نصب کنند.

او با تأکید بر این که نباید مردم تمام زندگی و سرمایه خود را در یک رمز ۱۲ تا ۲۴ رقمی خلاصه کنند، گفت: شیوه دوم دسترسی به همین رمزها ورود به کیف پول ارزهای دیجیتال است. لازم است کاربران این فضا از رمزهای قوی و مناسب برای کیف پول ارز دیجیتال خود استفاده کنند. رمزهایی که ترکیبی از عدد و حروف و علائم بوده و قابل حدس نباشد. همچنین حتما آنرا بخاطر هم بسپارند و از بیان آن به افراد ناشناس و غیرقابل اعتماد خودداری کنند.

ساخت کیف پول ارز دیجیتال را به غریبه‌ها نسپارید

معظمی گودرزی ادامه داد: متأسفانه در موارد متعددی مشاهده شده که افراد به دلیل عدم آشنایی با این حوزه ساخت کیف پول ارز دیجیتال خود را به افراد غیر و حتی غریبه سپرده اند و این افراد نیز با سوء استفاده از همین موضوع و نگه داشتن رمز ورود به کیف پول در هنگام سوددهی یا افزایش رقم موجود در آن، حساب را خالی کرده اند. پس کاربران این فضا باید بدانند که قبل از ورود به این بازار حتما لازم است که دانش خود را ارتقا داده و ساخت و مدیریت کیف پول ارز دیجیتال خود را شخصا انجام دهند.

معظمی گودرزی، روش دیگر را کلاهبرداری از سوی افراد کارشناس نما دانست و گفت: در فضای مجازی و به خصوص شبکه های اجتماعی و پیام رسان ها میتوان موارد بسياري از تبلیغات در این حوزه را مشاهده کرد. افرادی که خود را کارشناس و مشاور حوزه رمز ارز می دانند و از این طریق از افراد دیگر دعوت می کنند تا به آنها مشورت دهند.

او افزود: در این روند افراد اقدام به دریافت رمز کیف پول ارز دیجیتال کاربران کرده و بهانه آنرا نیز آموزش افزایش درآمد یا مشاوره اعلام می کنند. غافل از این که در اینجا نیز این افراد با سوء استفاده از ناآگاهی اقدام به خالی کردن موجودی کاربران می کنند. حتی امکان دارد برای اعتمادزایی مدتی این کار را نکرده و پالس ها و سیگنال های درستی نیز به مالباخته بدهند تا اعتمادش جلب شده و مبلغ بیشتری را وارد این بازار کنند. غافل از این که به زودی حساب آنان را تخلیه خواهد کرد.

کلاهبرداری با اهدای ارز دیجیتال رایگان و فروش توکن های بی ارزش

او روش دیگر را اهدای رایگان ارزهای دیجیتال برای جلب اعتماد برشمرد و گفت: در این روش نیز سودجویان پس از جلب اعتماد، اقدام به تخلیه موجودی مال باخته می کنند.

کلاهبرداری در ارز دیجیتال,شایع‌ترین روش‌های کلاهبرداری در بازار رمزارز

معظمی گودرزی روش دیگر را فروش توکن های بی ارزش اعلام کرد گفت: در این روش نیز افراد سودجو باز هم از عدم اطلاعات و دانش مالباخته سوء استفاده کرده و توکن های بی ارزش را به آنان می فروشند و در واقع در همان ابتدا از آنان کلاهبرداری می کنند. حتی برخی خود را پشتیبانی شرکت های خارجی معرفی می کنند که این موارد نیز دروغ است و نباید فریب آنرا خورد.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ ادامه داد :ما در این زمینه پرونده هایی داشتیم که چندین میلیون از حساب کاربران با همین شیوه ها برداشت شده بود و حتی در مواردی دیگر مالباخته تمام زندگی خود را در این بخش سرمایه گذاری کرده و افراد سودجو آن را برداشت کرده بودند، پس باید هشدارها جدی گرفته شود و مردم تصور نکنند که این مسائل برای خودشان پیش نمی آید.

رصد شبانه روزی پلیس فتا برای برخورد با کلاهبرداری در حوزه رمز ارز

او درباره اقدامات پلیس در این حوزه نیز گفت: موارد بسیاری بوده که پلیس فتا با آن برخورد کرده است و تیم های رصد پلیس فتا بطور شبانه روزی براین فضا نظارت داشته و با افراد سودجو که در پوشش کانال و گروه و صفحات مجازی فعالند، برخورد خواهد کرد. اما یک اصل مهم آگاهی خود کاربران است و اینکه فریب وعده ها و تبلیغات را نخورند.

معظمی گودرزی ادامه داد: گاهی افراد سودجو در فضای گفتگوی خصوصی به مالباختگان مراجعه کرده یا بطور فیزیکی و در هویت های نامعلوم به این افراد نزدیک می شوند. از این رو رعایت نکات گفته شده و افزایش دانش در این حوزه امری ضروری است.

دستگیری تحلیل گران قلابی و کلاهبرداران

او درباره برخورد با سودجویان نیز اظهار‌کرد: همان طور که گفتم پلیس با این موارد برخورد کرده و تاکنون نیز افرادی در این خصوص دستگیر شده اند که خود را تحلیل گر و کارشناس حوزه رمز ارز معرفی کرده بودند، اما یا قلابی بودند یا از دانش خود برای سوء استفاده از کاربران بهره برده بودند. این روند با محوریت تیم های رصد ادامه خواهد داشت و علاوه بر آن شکایات نیز به طور ویژه رسیدگی می شود.

رئیس پلیس فتای تهران بزرگ در پایان از شهروندان خواست که برای سرمایه گذاری در بازار رمز ارز و ارزهای دیجیتال اولا تمام دارایی و سرمایه خود را وارد نکنند. ثانیا حتما و حتماً آموزش های لازم را از منابع و افراد معتبر دریافت کنند و ثانیا از اعتماد به افراد غریبه در فضای مجازی و دیگر افراد ناشناس پرهیز کرده و هیچ اطلاعاتی را در اختیار آنان قرار ندهند. همچنین مراقب لینک ها و نرم افزارهای جعلی نیز باشند و از بازکردن لینک های ناشناس جدا پرهیز کنند.

***

دستگیری ابر کلاهبردار رمز ارزها در تهران

سازمان اطلاعات انتظامی کشور در اطلاعیه ای از دستگیری ابَر کلاهبردار رمز ارزها در شهر تهران خبرداد.

کلاهبرداری در ارز دیجیتال,شایع‌ترین روش‌های کلاهبرداری در بازار رمزارز

سازمان اطلاعات انتظامی کشور در اطلاعیه ای اعلام‌کرد: ابر کلاهبردار کثیرالشاکی و متواری که از طریق معاملات صوری در فضای مجازی رمز ارزها، صدها میلیارد تومان از مردم کلاهبرداری کرده و و مدت طولانی تحت تعقیب قرار داشت، در اقدامی اطلاعاتی در تور سربازان گمنام امام زمان (عج) در سازمان اطلاعات انتظامی کشور قرار گرفته و نهایتا در سحرگاه امروز طی یک عملیات منسجم و غافلگیرانه با هماهنگی قضائی دستگیر شد.

برابر اطلاعیه اعلام شده که در سایت پلیس منتشر شده است، این فرد با قرار وثیقه هزار میلیاردی روانه زندان شده است.

پیش از این سردار مهدی حاجیان، سخنگوی پلیس کشور نیز در هشدار با تأکید بر اینکه رمزارزها مناسب سرمایه گذاری نیستند، از افزایش کلاهبرداری ها در حوزه رمزارزها خبر داد و گفته بود:« کلاهبرداری ها برابر آمارهای پلیس فتا و شکایات واصله در حوزه رمز ارز در حال افزایش است. رمز ارزها حوزه مناسبی برای سرمایه گذاری نیست و از این رو به مردم هشدار می دهیم که از سرمایه گذاری در این حوزه پرهیز کند؛ چرا که احتمال از دست دادن سرمایه شان باتوجه به شرایط بازار رمزارزها وجود دارد.»

  • 16
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش