چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۱:۲۱ - ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۲۸۵۱
حقوقی، قضایی و انتظامی

سردار رحیمی: پلیس به مهسا امینی تذکر داد، خودش مراعات نکرد! /یک حقوق دان: اینکه می‌گویند مهسا به اتاق ارشاد و هدایت رفته خودش مجازات است

واکنشها به درگذشت مهسا امینی,قتل مهسا امینی

سردار حسین رحیمی گفت:روز سه شنبه هفته گذشته این خانم به همراه سه خانم و ۲ آقای دیگر در پارک طالقانی در حال گشت و گذار بودند، همکارانم به آن سه خانم دیگر تذکر دادند، رعایت کردند اما این خانم مراعات نکرد.

همکارانم این خانم را به مقر انتظامی هدایت کردند و به خانواده وی اعلام کردند که لباس مناسب بیاورید و بعد از برگزاری کلاس آموزشی وی را در اختیار خانواده خود قرار خواهیم داد.

این نفرات از جمله خانم امینی به کلاس آمدند، تا استاد به کلاس بیاید و مراحل و مقدمات برگزاری این کلاس انجام شود، خانم امینی از جای خود بلند شده و از همکارم سوال کرد که وضعیت من چه ایرادی دارد؟ همکار بنده نیز به وی اعلام کرد که وضعیت لباس و شلوار شما ایراد دارد که پس از این موضوع حال مهسا بهم‌ می‌خورد.

پس از این واقعه تیم پزشکی مستقر در محل به بالین وی حاضر شده و اقدامات احیا را آغاز می‌کنند.

آنچه که وظیفه ما برای نجات جان یک انسان که در مقر انتظامی حضور داشته با سرعت و در کمترین زمان انجام شد.

پس از ارجاع مهسا به بیمارستان کسری، بهترین پزشکان را بر بالین وی حاضر و اعلام کردیم تمام اقدامات لازم با هزینه پلیس انجام شود.

پس از فوت مهسا فرمانده کل انتظامی کشور در مرز شلمچه به بنده دستور داد که این دختر فرزند من است و هر اقدامی لازم است انجام دهید.

مراقبت از خانواده وی، تشکیل تیم بازرسی برای بررسی جوانب و برخورد با قصورات احتمالی همکارانم دستور دوم و سوم سردار اشتری به بنده بود که صادر شد.

 نعمت احمدی، حقوق دان:اینکه می‌گویند مهسا امینی به اتاق ارشاد و هدایت رفته خودش مجازات است 

 نعمت احمدی معتقد است که دادن اختیارات یک مجری، پلیس و قاضی به ماموران گشت ارشاد مشکل ساز شده و این حوزه نیاز به قانون گذاری دارد. 

واکنشها به درگذشت مهسا امینی,قتل مهسا امینی

اتفاق تلخی که برای مهسا (ژینا) امینی رخ داد و موجب مرگ وی شد، در روزهای اخیر سروصدای زیادی به پا کرده و بار دیگر نگاه‌ها را به سوی گشت ارشاد و رویکردهای عمدتا سلبی‌اش برگردانده است. 

به گزارش نامه نیوز، مهم ترین بخش‌های گفت‌و‌گوی نعمت احمدی، حقوق‌دان را در ادامه می‌خوانید:

* «گشت ارشاد توسط کاگروهی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی و به نام «طرح ارتقای امنیت اجتماعی» و در راستای «طرح جامع عفاف» اجرایی شد. الان هم لازم است که از طریق قانونی تکلیف آن روشن شود یعنی اگر بنا است که به کار خود ادامه دهد قوانین لازم برای آن گذاشته شود.»

* «گشت ارشاد، پلیس است و زیر نظر وزارت کشور اما از آنجایی که این مجموعه به عنوان ضابط مشغول فعالیت است، زیر نظر دادستان قرار دارد. پلیس و نیروی انتظامی ضابطین عام دادگستری هستند و در هر حوزه‌ای زیر نظر دادستان منطقه فعالیت می‌کند. یعنی در مورد اخیر مسئولیت به عنوان دادستان تهران است و باید پاسخگو باشد».

*«پلیس به عنوان ضابط مستقلا عمل نمی‌کند مگر در موارد جرایم مشهود که تعریف خود را دارد و بیشتر درباره سرقت ، منازعات، برای جلوگیری از اختفای جرم و فراهم متهم و ... است».

* مشکل اصلی پیرامون عملکرد گشت‌های ارشاد  آنجایی است که « ما در تعریف مسائل اخلاقی و ارشاد و ... ابهام و مساله داریم. هیچ تعریف مشخصی در این حوزه نیست و ما نمی‌دانیم مصادیق بدحجابی دقیقا کیست. اگر این تعاریف وجود بود پلیس همین طور نمی‌توانست یک خانم را ببرد تا ارشاد و هدایت کند. به اضافه اینکه همین ارشاد و هدایت که می‌گویند در اینجا نوعی مجازات است و تعیین مجازات به عهده مقام قضایی است. یعنی فرد ضابط نمی‌تواند در این باره طبق تشخیص خود عمل کند».

*اینکه می‌گویند خانم امینی به اتاق ارشاد و هدایت رفته خودش مجازات است . اصلا اینکه تشخیص داده شود او جرمی را مرتکب شد و یک خانم دیگر نشده، نیاز به تصمیم قضایی دارد. اینکه به کجا هدایت شود نیز مجازات است که باید قاضی تعیین کند. نکته دیگر اینکه در هر موردی چقدر و چطور ارشاد می‌کنند نیز مبهم است. اشکال کار اینجاست که یک خلط مبحث و خلط صلاحیت صورت گرفته است. یعنی همان به یک فرد اجازه داده‌ایم که ضابط باشد، هم قاضی باشد و هم پلیس و هم مجری! این موضوع اشکال ایجاد می‌کند. الان می‌گویند که این دختر مدام داد می‌زده است؟ باید پرسید چه برخوردی با او شده که داد می‌زده؟ میزان این برخورد چقدر بود؟!

*گرفتاری الان ما دو، سه مورد است. اول اینکه شرح وظایف این مجموعه مشخص نیست. دایره وظایف آنها نیز معلوم نیست. تشخیص مصادیق و تطبیق آن با مجازات نیز به آنها سپرده شده که باید دید در صلاحیت کیست. ضمن اینکه معلوم نیست این افراد چطور انتخاب شده ‌اند. یکی پلیس امنیت است، یکی پلیس اخلاقی، یکی پلیس اقتصادی و ... آیا هر یک از اینها تجربه مستقلی دارند؟ فردی که پلیس اخلاقی است ، کجا تعلیم دیده؟ چه شاخصه‌ای دارد و ... 

*آقای وزیر کشور گفت که در این بنا چند خانم هستند و ابزار دستگیری ندارند . ... اما در کلیپ‌هایی که منتشر می‌شود  مردها را هنگام دستگیری زنان می‌بینیم. حالا اگر سخن او به عنوان یک مقام رسمی درست و دقیق باشد باید پرسید که آیا صرفا زنان خلاف اخلاقی انجام می‌دهند و مردها ممکن نیست که کار خلاف اخلاقی انجام داده باشند که نیاز به ارشاد دارد؟!

*به نظر می‌رسد که گزارش‌هایی که به وزیر می‌دهند و او به مردم می‌دهد، خلاف واقعیت است. اگر واقعا در آن مرکز فقط زنان هستند، دل آدم می‌گیرد چون به این معنی است که صرفا زنان را مسئول خلاف‌های اخلاقی می‌دانند.باید جایگاه مجموعه گشت ارشاد مشخص و تبیین شود. باید در این حوزه قانون گذاری شود و دید که باید باشد یا نباشد.

*مساله مهم‌تر این است که الان مساله مردم پلیس اخلاقی نیست. برای من حداقل به عنوان یک کارشناس حوزه مساله این نیست که گشت ارشاد باشد یا نباشد. مساله این است که ما ابهام در تعریف اخلاقیات ابهام داریم. معلوم نیست که چه رفتاری اخلاقی و چه رفتاری غیراخلاقی است. اسم این پلیس اخلاقی را هر چیز هم بگذاریم مساله حل نمی‌شود اگر حوزه فعالیت آن مشخص نباشد.

*در ان مورد هم به آن ورزشکار به خاطر حجاب همسرش تیراندازی شد. یک فردی تشخیص دارد که عمل آن زن خلاف است و درگیر شد و تیراندازی کرد و آن قضایا. اینها باید حل شود. به هرحال ۵۰ درصد جمعیت کشور زنان هستند و باید ابهامات فعلی مشخص شود تا دیگر شاهد این قضایا نباشیم . اگرنه اسم گشت ارشاد را تغییر داده و بگذاریم گشت مرشد یا هر چیز دیگری، تغییر ایجاد نمی‌شود».

  • 13
  • 8
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۱۶
غیر قابل انتشار: ۱۶
جدیدترین
قدیمی ترین
هر سال بدتر از پارسال میشند. خدایا چرا نمیتونیم کاری بکنیم.
هر روز متنفر میشم
واقعا باید برخورد بظه دخترمردم را کشتند حالا میاند دفاع میکنند
واقعا اقای احمدی خیلی کارشناسانه و صادقانه گفته اند
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش