چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۱۲:۳۸ - ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۱۸۸۷
حقوقی، قضایی و انتظامی

روایتی از پایمردی ٩ مردی که دیگر در دسترس نیستند!/ از «صفر مرزی» تا «صفر عاشقی»

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی,شهادت مرزبانان
مشترک مورد نظر در دسترس نمی‌باشد... هربار که از سر دلتنگی دست‌ها را سمت گوشی‌های تلفن می‌بری و بعد از آن دکمه تماس را لمس می‌کنی، جمله «مشترک مورد نظر در دسترس نمی‌باشد» در گوشت طنین‌انداز می‌شود. خطوط مخابراتی از درک وسعت این پهنه عاجزند. این‌جا خبری از تماس‌های راحت و با یک اشاره نیست.

به گزارش روزنامه شهروند، به جای آب پاک از دل لوله‌کشی‌ها بیرون آمده، تنها پمپ‌های آب را روی سقف‌ها می‌بینی که هرچند وقت یک‌بار به آخرین قطره می‌رسند و نیاز به پمپاژ مجدد دارند، این‌جا خبری از شیرهای چشمی و شست‌وشو در یک آن نیست. هوا که کم‌کم رو به سردی می‌رود و زمان بخار از دهانت بیرون آمده که می‌رسد، بخاری، رادیاتور و گرم‌کننده‌ها از بخشش گرما به وجودت بی‌رنگ می‌شوند.

 

این‌جا خبری از گازرسانی نیست. عزم سفری کوتاه که کنی، خبری از پایانه اتوبوسرانی، تاکسیرانی، هواپیما و قطار نیست که از مبدأ شمال به مقصد جنوب ایران را تنها ساعاتی کوتاه طی کنی و باز هم گلایه کنی از عدم رسیدگی. این‌جا هوس نوبرانه‌ها و خوراکی‌ها را که بکنی، خبری از‌ هایپراستار‌ها و فروشگاه‌های زنجیره‌ای نخواهد بود. این‌جا در ذهن‌ها همواره چه بی‌خبر بوده است!

 

اما حالا این‌جا دیگر چندان هم بی‌خبر نیست. زمزمه‌های اخبار دیگری شنیده شد. اخباری که چندان جدید هم به نظر نمی‌رسید و بارها و بارها از بین‌رفتن جوانان و مرزبانان را در مرز خاکی‌مان شنیدیم و هربار از غم عمیق آن در گوشه دل‌هایمان بارانی برصورتمان بارید. خبر دردناکی که این‌بار اشک حسرت از گونه‌ها، واژه تسلیت و ابراز همدردی آن هم ازسوی تمامی اقشار و اصناف جامعه از بازیگر و ورزشکار تا مدیران دولتی و مسئولان کشوری را بر لب جاری کرد.

 

خبر شهادت ٩ تن ازهمانانی که در این‌جا با این امکانات بسیار کم زندگی و شب را روز و روز را شب و چه بی‌غرض از خطوط مرزی میان ما و دشمن دفاع می‌کردند. خبر این بود: «طی درگیری مسلحانه اشرار درمرز میرجاوه استان سیستان‌وبلوچستان، ٩ تن از سربازان و مرزبانان نیروی انتظامی به درجه رفیع شهادت نایل آمدند».

 

اما خبر اصلی این است: آنگاه که همگان درخواب کرخت بهاری بودند، ٩نفر از مرزبانان غیور و جوان ما درنقطه صفر مرزی ایران و پاکستان که حالا دیگر آن را صفر عاشقی می‌دانیم، خفتگی و خستگی را به جان خریده، بیدار بوده‌اند و راست‌قامت با هر آنچه در توانشان بود- چه کم و چه بسیار- مبارزه کردند؛ مبارزه کردند تا سنگی از سنگ‌های این بوم کم نشود، تا خاکی از این خاک به باد نرود، تا من و تو در چشم برهم‌زدنی با هر آنکه دلتنگش هستیم، مکالمه‌ای را آغاز کنیم و از خطوط پرآنتن مخابرات لذت ببریم تا آبی به راحتی و پاکی آب لوله‌کشی‌شده بنوشیم، تا با وزش بادی که شیشه‌ها را کمی بلرزاند، گرم‌کننده‌ها را روشن و از گرمای آن وجودمان را گرم کنیم، تا با گفتن «می‌خواهم سفر کنم» انتخاب‌های فراوان که هواپیما باشد یا اتوبوس یا قطار جلوی چشمانمان ردیف شوند و گیج بمانیم و سر درگم که کدام بهتر است و چه غافلیم! غافل از آنانی که درجایی روزگار سپری می‌کنند که از امکانات رفاهی هیچ نداشته و درجایی عنوان شهید پیش از نام‌هایشان جا خوش کرد که هیچ بود و هیچ.

 

عکس‌هایشان را که دیدیم، همه جوان بودند و تازه روزگار خوش جوانی را آغاز کرده بودند. چهره‌های خوشحال، خنده‌ها و تبسم‌ها بر لب‌هایشان بیشتر دلمان را می‌سوزاند و سوالی در ذهنمان پرسیده می‌شد که گناهشان چه بود که در عنفوان جوانی لبیک گفتند.

 

گویی لب‌های گشوده درعکس‌هایشان پر ازحرف‌های ناگفته بود، پر از چشم‌های پرامید برای آینده‌ای که فدای آینده ما شد. گویی می‌خواستند از شگفت‌زده‌شدنشان زمان بمباران از سمت پاکستان و درد‌ها و ناله‌ها و تنهایی‌ها و بی‌کسی‌های زیادی را که تحمل کردند، بگویند. زمانی که در اوج جوانی با هر دلبستگی و وابستگی در دنیا به همه چیز یاعلی گفتند و راه علی را برای علی‌وار‌ها ادامه‌گر شدند. حرف‌هایی که دیگر هیچ گوشی آنها را نشنید، هیچ جایی ضبط نشد، درهیچ کتابی و درهیچ نامه‌ای و درهیچ وصیتنامه‌ای نوشته نشد و در انبوهی از بغض‌ها دفن شد. مفهوم دیگری جز مجنون‌بودن برای ایران و مردمش ندارد. مفهوم دیگری ندارد این فداشدن جز عشق.

 

عشق فناشدن برای وطن چه بی‌اندازه زیباست! درتاریخ ایران هزاران نفر طعم آن را چشیده و راضی‌بودن از آن را بارها و چه درعالم خواب و رویا و چه درعالم هوشیاری و بیداری بر زبان آورده‌اند. هزاران نفر دیگر نیز مشتاقانه درپی آنند و برای محافظت از ایران و شهادت در برابر دشمنان متجاوز می‌کوشند.

 

تصور کشوری بدون حسی که از وجود آنان و پشتیبانی‌شان درکشور نشأت می‌گیرد، غیرممکن خواهد بود. اگر نباشند تا به کجا از دست می‌رویم و تا به کجا را از دست خواهیم داد؟ عالمی از سوال‌های بی‌پاسخ پیش‌رو‌ی‌مان قد می‌شکند. اگر لحظه‌ای به نبودشان بیندیشیم. جوان و پیر ایران، مرد و زن ما و همه دربرابر آن‌که تعدی کند، با اقتدار درتمامی مرزهای خاکی و آبی و هوایی می‌ایستند تا اندیشه تجاوز به خاک ایران زمین لحظه‌ای ذهن دشمن را به خود مشغول نکند و ثابت کنند که تا آخرین نفس حتی زیر بمباران آن هم درصفر‌ترین نقطه کشور دوام خواهند داشت تا دوام ایران تا ابد محفوظ بماند.

 

اینجا تا چندی پیش به جای آنتن تلفن، آب پاک و شرب، گرمای بخاری و رادیاتور، جاده ایمن و تردد انواع وسایل نقلیه و خوراکی‌های رنگارنگ، جوانانی بودند که نبود هیچ‌یک از امکانات توجهشان را به خود جلب نکرد و دمی از نبود آنها نگران نشدند. جوانانی بودند که قلبشان برای قلب ایران می‌تپید.

 

و حالا این‌جا ٩ تن ازمشترکان مورد نظر دیگر در دسترس نیستند.

 

 

  • 16
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش