جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۲۰۲۳۴۴
حقوقی، قضایی و انتظامی

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي ناجا خبر داد:

کوچ شرکت‌هاي هرمي به شهرک‌هاي اطراف تهران

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی,شرکت‌هاي هرمي

اين روزها شرکت‌هاي هرمي به‌سرعت درحال رشد کردن هستند. هر روز با شيوه‌ها و نام‌هاي جديد خود را مطرح مي‌کنند و بخشي از اقتصاد کشور را در دست گرفته‌اند. بررسي‌ها نشان مي‌دهد، شرکت‌هاي بازاريابي هرمي جديد، اکنون با سلاح استدلال و منطق وارد شده‌اند. از علم رياضيات و اقتصاد حرف مي‌زنند و کار خود را يکي از شاخه‌هاي علم اقتصاد معرفي مي‌کنند.

 

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي ناجا خبر داده است که با اشاره به اقدامات پليس آگاهي در امر مقابله با شرکت‌هاي هرمي، فعاليت اين‌گونه شرکت‌ها هيچ‌گونه وجهه قانوني و شرعي ندارد. سرهنگ محمدرضا اکبري بيان کرده که فعاليت اکثر شرکت‌هاي هرمي در اطراف تهران همانند پرديس، پرند و... در آپارتمان‌هاي خلوت و بدون رفت‌وآمد در قالب محل‌هاي مسکوني انجام مي‌شود که نيازي به ثبت ندارد. 

 

 

۲۳۵ پرونده شرکت‌هاي هرمي در يک سال

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي ناجا با بيان اينکه در سال گذشته، ۲۳۵ پرونده درباره شرکت‌هاي هرمي تشکيل شد که نسبت به مدت مشابه قبل ۹۳ درصد افزايش وقوع داشته‌ايم، گفت: «طي اين مدت، ۱۸۳ پرونده در اين رابطه کشف شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۲۲۷ درصد افزايش را نشان مي‌دهد.» به گفته معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي ناجا، استان‌هاي تهران بزرگ، سيستان‌وبلوچستان، غرب استان تهران و گيلان به ترتيب بيشترين آمار تشکيل پرونده در رابطه با فعاليت شرکت‌هاي هرمي را به خود اختصاص داده‌اند.

 

بنابر اعلام پايگاه خبري پليس؛ او با بيان اينکه در شرکت‌هاي هرمي پول‌گرداني به‌جاي کالاگرداني است، به دستگيري ۴۹۵ نفر و پلمب ۲۶ دفتر طي اين مدت اشاره کرد و گفت: «متأسفانه فعاليت اکثر شرکت‌هاي هرمي در اطراف تهران همانند پرديس، پرند و... در آپارتمان‌هاي خلوت و بدون رفت‌وآمد در قالب محل‌هاي مسکوني انجام مي‌شود که نيازي به ثبت ندارد به اين دليل روند رسيدگي به اين‌گونه پرونده‌ها با مشکلاتي روبه‌رو شده است.»

 

سرهنگ اکبري با اشاره به اينکه ميزان سني اين افراد غالبا بين ۲۰ تا ۳۰ سال بوده است، افزود: «شغل آنان نيز اکثرا بيکار، دانشجو يا آزاد است؛ اکثر فعالان از نظر ميزان تحصيلات داراي ديپلم يا ليسانس هستند. سردسته‌هاي شرکت‌هاي فوق ابتدا نيازها، تمايلات، انتظارات و توقعات طعمه‌هاي خود را شناسايي و با استفاده از قدرت بيان بالايي که دارند اقدام به اغفال آنها کرده و از ابتدا تا انتهاي اقدامات خود را طراحي و برنامه‌ريزي مي‌کنند.»

 

 

شايع‌ترين  شگرد‌هاي  شرکت‌هاي  هرمي

او شايع‌ترين شيوه و شگرد‌هاي شرکت‌هاي هرمي را اغفال جوانان جوياي کار تحت عنوان استخدام در سازمان‌ها و ارگان‌هاي دولتي و خصوصي، خريد تورهاي مسافرتي و مشاغل با درآمد بالا و کشاندن جوانان و افراد جوياي کار به شهر‌هاي تهران و کرج دانست. اکبري بيان مي‌کند: «علل افزايش فعاليت شرکت‌هاي هرمي، پايين‌بودن سطح درآمد و وجود معضل بيکاري در بين قشر جوانان به‌ويژه دانشجويان و همچنين خوش‌باوري و عدم آگاهي افراد از جوانب امر و پيامد‌هاي عضويت در اين‌گونه شرکت‌هاست.»

 

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي ناجا بيان کرد: «اعضايي که در شرکت‌هاي هرمي به‌صورت زيرمجموعه حضور دارند به‌دليل تمايل مفرط در رسيدن به منافع مادي از کوتاه‌ترين، سريع‌ترين و آسان‌ترين راه، طمع‌ورزي، زودباوري، عدم آگاهي از قوانين از يک سو و وجود بسترهاي مستعد اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي از‌سوي‌ديگر، باعث مي‌شود که به‌راحتي در دام فعالان و سردسته‌هاي شرکت‌هاي هرمي بيفتند.»

 

او به اقدامات مؤثر در جهت آگاهي شهروندان از فعاليت شرکت‌هاي هرمي اشاره کرد و گفت: «مکاتبه با وزارت علوم، تحقيقات و آموزش عالي، وزارت آموزش‌وپرورش و سازمان وظيفه عمومي درباره هشدار جذب دانشجويان و دانش‌آموزان در شرکت‌هاي هرمي که منجر به اتخاذ تدابير لازم از آن طريق شد.»

 

اين مقام انتظامي به تعامل با صداوسيما درباره ساخت انيميشن و فيلم درباره نحوه فعاليت شرکت‌هاي هرمي اشاره کرد و گفت: «هماهنگي‌هاي لازم در راستاي اطلاع‌رساني و آگاه‌سازي سازمان‌ها و نهادها نظير وزارت کشور، قوه‌قضائيه، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقيقات و فناوري و... درباره فعاليت شرکت‌هاي هرمي انجام شده است؛ همچنين تعاملاتي با وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره اطلاع‌رساني درباره نحوه فعاليت و اعلام گزارش تخلفات اين شرکت‌ها در سراسر کشور از اولويت‌هاي اين پليس در امر مقابله با شرکت‌هاي هرمي به شمار مي‌آيد.» نتيجه طبيعي کاهش فعاليت‌هاي هرمي از سال ۱۳۹۰ تاکنون در کشور، موجب کم‌شدن ميزان توجه و سرمايه‌گذاري بخش‌هاي دست‌اندرکار در امر مقابله شده است.

 

 

آگاه‌سازي درباره شرکت‌هاي هرمي کاهش يافته

سرهنگ اکبري با بيان اينکه ميزان اطلاع‌رساني و آگاه‌سازي عمومي درباره فعاليت شرکت‌هاي هرمي کاهش يافته، گفت: «همچنين شناسايي و دستگيري سرشاخه‌هاي اصلي تکميل نشده که شاهد افزايش رو به رشد فعاليت شرکت‌هاي هرمي در سال ۹۵ نسبت به دو سال گذشته هستيم؛ البته ميزان تحرکات به حدي نخواهد بود که شرايطي همانند سال‌هاي قبل ايجاد شود اما با استمرار اين وضعيت، طبيعي است که دامنه اين تحرکات در سال‌هاي آتي گسترده شده و به اشکال ديگري ظاهر شود.»

 

معاون مبارزه با جعل و کلاهبرداري پليس آگاهي ناجا در پايان خروج ارز از کشور، غير‌مولد بودن و عدم توجه به توليد، ضربه‌زدن به اقتصاد کشور، ايجاد فضاي مناسب جهت اعمال سوءاقتصادي و ارتکاب ساير جرايم و تضعيف فرهنگ کار و تلاش و گرايش به مصرف‌گرايي را از پيامد‌هاي سوء اقتصادي ناشي از فعاليت شرکت‌هاي هرمي دانست.

 

 

vaghayedaily.ir
  • 12
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش