سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۴۷ - ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۳۹۱۳
حقوقی، قضایی و انتظامی

وزیر اطلاعات در نشست کمیسیون امنیت ملی:

مدیران کانال‌های تلگرامی بازداشت شده جزو خانواده انقلاب و نظام محسوب می‌شوند/ حدود ۵۰ مدیر دوتابعیتی برکنار شدند

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی,وزیر اطلاعات
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نشست امروز کمیسیون با وزیر اطلاعات را تشریح کرد.

به گزارش ایلنا، سید حسین نقوی حسینی در خصوص نشست امروز کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اظهار داشت: در آغاز جلسه امروز، بحث تحولات منطقه به خصوص مسئله قطع ارتباط و روابط عربستان، امارات، بحرین و مصر با قطر مطرح شد و اعضا تحلیل های خود را از شرایط ارائه کردند.

 

نماینده مردم وارمین در مجلس دهم شورای اسلامی  گفت: در ادامه جلسه، علوی وزیر اطلاعات همراه با همکاران در کمیسیون حضور  پیدا کردند و بحث با حضور ایشان ادامه یافت. پس از آنکه سوالات از وزیر اطلاعات مطرح شد، مطهری به عنوان نماینده سوال کنندگان ابتدا سوال مربوط به مدیران کانال های تلگرامی بود، را مطرح کرد.

 

او ادامه داد: مطهری عنوان کرد که در پایان سال ۹۵ ما شاهد بازداشت تعدادی از مدیران کانال های تلگرامی بودیم که مخاطبان بسیاری داشتند. البته دستگاه های امنیتی مجازند که در برخی مواقع اقدام به احضار افراد کنند اما نه با این نحوه. ما موضوع را پیگیری کردیم گفتند این بازداشت ها از طرف وزارت اطلاعات نبوده بلکه توسط اطلاعات سپاه بوده، ولی ما از وزیر اطلاعات می‌توانیم سوال کنیم. البته گفته شده که مدیر کانال تلگرامی وزیر اطلاعات هم بازداشت شده است. این مسائل اشکال دارد که به ضعف وزارت اطلاعات برمی گردد.

 

نقوی حسینی با بیان اینکه این سوال به امضای ۲۲ نفر از نمایندگان رسیده بود، اظهار  داشت: وزیر اطلاعات در پاسخ گفت ما معتقدیم بین دستگاه پلیس با دستگاه اطلاعات متفاوت است. تشکیلات اطلاعاتی برای بگیر و ببند نیست، بلکه برای نگیر و نبند است. ما باید کاری کنیم که کار به اینجاها نرسید. با هزینه کمتر باید مسائل حاکمیت را حل کرد و قبل از اینکه ماهیت امنیتی پیدا کرد، باید حل شود تا هزینه آن در پایین ترین سطح بماند.

 

بررسی دستگیری مدیران کانال‌های شبکه‌های اجتماعی

او ادامه داد: وزیر توضیح داد که البته مسائل تروریستی و تسلیحاتی متفاوت است. ما در آن حوزه ها به هیچ گروه و حرکتی امان نمی دهیم ولی در حوزه شهروندی و حقوق مدنی نیاز به تعامل و صیانت داریم. با فعالان مدنی نشست می گذاریم، گفت وگو می کنیم، با هنرمندان و با فعالان اقتصادی همینطور. نظرات آنها را می شنویم و با آنها گفت و گو می کنیم و پس از آن اگر گروهی مسیری برخلاف امنیت ملی حرکت کند، تذکر می دهیم، اخطار می دهیم، احضار می کنیم که بیش از ۹۰ درصد موارد جواب می دهد و اگر جواب نداد، اقدامات بعدی را انجام می دهیم.

 

این نماینده مجلس عنوان کرد: بر اساس گفته‌های وزیر، فعالان فضای مجازی هم مانند سایر فعالیت ها ممکن است سوءاستفاده کنند ولی وزارت اطلاعات بر همه فعالیت های مجازی اشراف کامل دارد و رویکردهای آنها را می شناسیم و قطعا به کانال ها و سایت ها و... غیرمجاز اجازه فعالیت نمی‌دهیم و با آنها مقابله می کنیم. تاکنون بیش از ۵۰ هزار کانال ضدارزش و ضداخلاقی را از صحنه خارج کردیم که بخشی از آنها کانال های غیراخلاقی، سیاسی، ضدارزش های دینی بوده اند. در مورد بازداشت شدگان که در کانال های آنها نه مسائل ضدارزش ها بوده و نه مسائل ضداخلاقی بوده و نه مسائل ضددین بوده، بلکه اغلب آنها افراد بسیار خوبی هستند و جزو خانواده انقلاب و نظام محسوب می‌شوند.

 

نقوی حسینی تاکید کرد: علوی در نهایت عنوان کرد که به هر حال این بازداشت ها توسط وزارت انجام نشده و ما نباید پاسخگوی اقداماتی باشیم که دستگاه دیگر انجام داده است، که پس از توضیحات وزیر، مطهری از طرف امضاکنندگان گفت که از پاسخ وزیر قانع نشده است.

 

وی ادامه داد: پس از طرح سوال مذکور، سوالی مربوط به لغو سخنرانی مطهری در مشهد مطرح شد. کواکبیان سوال مذکور را مطرح کرد و وزیر اطلاعات توضیح داد ما مسائل سخنرانی ها را بررسی می کنیم در صورتی که با منافع ملی و منطقه ای مغایرت نداشته باشد، مانعی برای برگزاری آن نمی بینیم و برای سخنرانی مطهری هم آماده بودیم و هیچ منعی هم برای انجام آن نمی دیدیم، ولی عدم برگزاری آن برای نظام هزینه داشت.

 

۵۰ دو تابعیتی از  پست‌های دولتی برکنار شدند

این نماینده مجلس به سوال حاجی دلیگانی اشاره کرد و گفت: سوال از این قرار بود که علت حضور تعداد زیادی مدیران دو تابعیتی در بدنه دولت یازدهم چیست؟ وزیر پاسخ دادند که برخی از افراد مقیم هستند، یعنی به دلیلی در یک کشور دیگر اقامت داشته اند. اینها دوتابعیتی نیستند. افراد مقیم هیچ مشکلی برای تصدی مدیریت‌ها ندارند مگر منع قانونی داشته باشند. نوع دوم اقامت آمریکا تحت عنوان گرین کارت است و ۵ ساله محسوب می‌شود. این فرد هم دوتابعیتی محسوب نمی‌شود و در صورت عدم منع قانونی دیگری می تواند تصدی مدیریت را داشته باشد. فقط دو تابعیتی ها یعنی کسانی که با پاسپورت ایرانی و پاسپورت سایر کشورها سفر می کند و رفت و آمد دارد. این افراد را قانون تعیین تکلیف کرده است و نوعی جرایم برای آنها در دنیا داریم. چون قانون مدنی ما دوتابعیتی را نمی پذیرد.

 

نقوی حسینی گفت: علوی توضیح داد ما صدهزار ایرانی دوتابعیتی در دنیا داریم. اغلب آنها هم علاقه مند ایران و انقلاب و نظام و کشور هستند ولی دوتابعیت دارند. اگر فردی را شناسایی کنیم که دوتابعیتی است نباید در سمت مدیریت قرار گیرد. اگر دستگاهی خود متوجه شد باید اقدام کند و اگر ما متوجه شویم ورود پیدا می کنیم.

 

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: وزیر گفت از سال ۹۵ حدود ۳۰۰ نفر را احتمال می دادیم دوتابعیتی باشند، بررسی کردیم، حدود ۵۰ نفر آنها دوتابعیتی بودند و برکنار هم شده اند و در این زمینه کوتاه هم نیامدیم و نخواهیم آمد. اما قبل از اثبات دو تابعیتی نمی توانیم با آبروی مردم بازی کنیم. در نهایت حاجی دلیگانی گفت هفته آینده پاسخ می دهم که قانع شدم یا خیر.

 

 

 

 

  • 11
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش