جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۷:۴۳ - ۱۲ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۲۶۵۷
حقوقی، قضایی و انتظامی

سرپرست كمپين حذف معيار محدوديت ظرفيت آزمون وکلا

به دنبال حذف آزمون وكالت نيستیم

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی,کارآموز وکالت

دغدغه‌های شغل وکالت، سد بلند آزمون آن و دشواری پذیرش کارآموز وکالت در کانون‌های وکلای دادگستری سال‌هاست به چالشی میان حقوقدانان، نمایندگان مجلس و قوه قضائیه تبدیل شده است. از ایجاد مرکز مشاوران قوه قضائیه که نهادی موازی با کانون‌های وکلا است گرفته تا تدوین لایحه جامع وکالتی که انتقادات بسیاری نیز به همراه داشت و درنهایت هم به کناری گذارده شد،‌ هیچ یک کارساز و گرهگشا نشدند.

 

دی ماه ‌سال٩٥ بود که کمپین حذف معيار محدوديت ظرفيت آزمون وکلا با منتقدان نحوه برگزاری آزمون وکالت و محدودیت در ظرفیت پذیرش کارآموز شروع به فعالیت کرد. کمپینی که توانسته بخشی از نمایندگان مجلس و حتی اعضایی از جامعه حقوقی کشور را نیز با خود همراه کند.

 

اما انتقادات به این کمپین نیز بسیار است و «شهروند» هم در گفت‌وگوهایی با بهمن کشاورز، رئیس اتحادیه کانون‌های سراسری وکلا، ‌دکتر علی نجفی‌توانا عضو هیأت‌مدیره کانون وکلای مرکز، دکتر مهدی حجتی حقوقدان و محمد جندقی وکیل دادگستری نحوه عملکرد و شعارهای این کمپین را نقد کرد که در تاریخ ١٨خرداد‌ سال‌جاری، ‌با عنوان «تضعیف جایگاه دفاع» به چاپ رسید.

 

 این گزارش بازتاب‌های گسترده‌ای در جامعه حقوقی کشور داشته و حسين قربانزاده،  سرپرست کمپین حذف معيار محدوديت ظرفيت از وكالت در تبیین مواضع و اهداف این کمپین مطلبی تهیه کرده است. با توجه به ادامه مباحث در رابطه با کمپین حذف معيار محدوديت ظرفيت آزمون وکلا و انتقادات و پیشنهادات جامعه حقوقی در این رابطه، «شهروند» از انتشار دیدگاه‌های مخالفان و موافقان استقبال می‌کند.

 

وکالت یک حرفه تخصصی است

وكالت قضائي يكي از حرفه‌هاي تخصصي است كه براي كسب پروانه اين حرفه افراد بايد داراي شرايط خاصي باشند. در بسياري از كشورهاي دنيا علاوه‌بر تحصيلات عمومي رشته حقوق، متقاضيان حرفه وكالت دوره‌هاي كارورزي تخصصي را طي مي‌كنند و بعد از گذراندن آزمون مهارت‌سنجي به نسبت صلاحيت احراز شده اعم از دانش و مهارتي كه فرد آموخته است به وي مدرك و پروانه وكالت با درجه مشخصي اعطا مي‌شود.

 

يعني حرفه وكالت در اين كشورها درجه‌بندي شده است و به نسبت گذراندن دوره‌هاي تخصصي‌تر و موفقيت در آزمون‌هاي تخصصي به افراد مدرك و پروانه درجه حرفه‌اي‌تري داده مي‌شود كه در هر كشوري عناوين خاصي براي اين رتبه‌بندي و درجه‌بندي‌ها انتخاب شده است.

 

 ثمره اين دسته‌بندي اين است كه اولا فارغ‌التحصيلان رشته حقوق به‌تدريج براي حرفه وكالت تربيت مي‌شوند و بسته به ميزان مهارتي كه به‌دست مي‌آورند ابتدا به آنها براي مشاوره حقوقي بدون حضور در محاكم اجازه داده مي‌شود و سپس با طي‌كردن دوره‌هاي تخصصي‌تر در مراحل بعد، براي دفاع از موكلان در پرونده‌هاي خاصي در محاكم اجازه پيدا مي‌كنند و به همين ترتيب در ادامه پروانه وكالت حرفه‌اي اعطا مي‌شود.

 

محدوديت تعداد نفرات و ظرفيت ملاك پذيرش يا قبولي نيست

ثانيا مردم و موكلان نيز قدرت انتخاب بيشتري دارند و بيشتر از فرصت و امكان مشاوره و وكالت برخوردار خواهند بود. نكته بااهميت اين است كه در همه آن مراحل كارورزي آنچه مبنا و معيار پذيرش و قبولي قرار مي‌گيرد، طي‌كردن دوره و كسب يك حد نصاب معين در آزمون‌هاي ياد شده است و هرگز محدوديت تعداد نفرات و ظرفيت، ملاك پذيرش يا قبولي نيست.

 

 اما متاسفانه در كشور ما علاوه بر آن‌كه هيچ درجه‌بندي‌ای براي حرفه وكالت وجود ندارد، همه فارغ‌التحصيلان حقوق سالانه در يك رقابت بسيار سنگين و بي‌ثمر و در يك آزمون ١٢٠دقيقه‌اي تستي با اشكالات بسياري ازجمله سوالات اشتباه، طرح سوالات متكي بر محفوظات و... شركت مي‌كنند كه ملاك قبولي هم از قبل مشخص شده و آن تعداد نفرات بسيار محدودي براي هر كانون است، يعني به جاي مبنا قراردادن صلاحيت علمي، معيار محدوديت ظرفيت، ملاك عمل قرار مي‌گيرد. از سويي، صدها‌هزار فارغ‌التحصيل رشته حقوق در كشور داريم، اما مثلا در ‌سال ١٣٩٥ فقط حدود ١٧٠٠نفر در آزمون ورودي وكالت پذيرفته شدند. اين درحالي است كه از ‌سال ١٣٩٣، قانون تعيين ظرفيت را براي مراجع صدور مجوز ممنوع اعلام كرده است.

 

در همين راستا، بيش از ٥ماه است كه كمپيني تحت عنوان كمپين حذف معيار ظرفيت از حرفه وكالت تشكيل شده كه مطالبه روشن و شفاف آن جايگزيني، معيار صلاحيت علمي به جاي معيار محدوديت ظرفيت و نفرات در حرفه وكالت است.

 

طرفداران اين كمپين معتقدند مطابق قانون، منطق و تجربه كشورهاي ديگر ضروري است روند فعلي تعيين ظرفيت براي پذيرش حرفه وكالت متوقف شده و هرچه زودتر نسبت به تدوين و اعمال سازوكار جديد در روند پذيرش حرفه وكالت با معيار قراردادن سنجش صلاحيت علمي داوطلبان بدون هيچ انحصار و تعيين سقف و محدوديتي اقدام شود.

 

شفافيت، هدف كمپين است

شفافيت و تمركز، هدف كمپين يعني حذف معيار محدوديت ظرفيت و جايگزيني آن با معيار صلاحيت علمي از روز نخست بر همگان روشن شد و در همايش ٨ بهمن حاميان كمپين و مناظره تلويزيوني ٩بهمن ٩٥ شبكه يك در اين موضوع و همچنين اطلاع‌رساني‌هاي فضاي مجازي و انتشار در رسانه‌هاي مختلف به اندازه كافي پرداخته شد.

 

مضافا آن‌كه در تاريخ ٢١ اسفندماه نيز نظر تفسيري معاونت قوانين مجلس و همچنين نظر مركز پژوهش‌هاي مجلس مؤيد مطالبه‌محوري كمپين بود و هر دوي اين نظريه‌ها تعيين ظرفيت براي وكالت از سوي كميسيون مندرج در تبصره يك ماده يك قانون كيفيت اخذ پروانه مصوب ٧٦ را خلاف تكليف قانوني ‌سال ٩٣ (تبصره ٢ ماده ٧ قانون اصلاح مواد يك، ٦ و ٧ قانون اجراي سياست‌هاي اصل ٤٤مصوب تيرماه ٩٣) اعلام كردند.

 

كمپين به دنبال حذف آزمون وكالت نيست

بنابراين هدف كمپين حداقل براي جامعه حقوقي كشور بسيار واضح و روشن است، با اين حال چهار نفر از وكلاي محترم دادگستري كه سابقه مسئوليت در كانون‌هاي وكلا را دارند در گفت‌وگو با روزنامه شهروند در شماره روز پنجشنبه ١٨خرداد در اين موضوع به اظهارنظر پرداخته‌اند و هدف كمپين را تحريف كردند و پيرو اين تحريف با جملات و عبارات گوناگون به اين هدف تحريف‌شده يعني مطالبه حذف آزمون وكالت يا اعطای پروانه وكالت به همه دارندگان مدرك‌ليسانس حقوق تاختند و آن را تقبيح كردند، در حالي كه در هر كوي و برزن فرياد زده شده بود كه كمپين به دنبال حذف آزمون وكالت نيست، بلكه اتفاقا سنجش صلاحيت علمي را مهمترين معيار پذيرش داوطلبان مي‌داند.

 

به اين جمله آقاي كشاورز منتشره در همان گفت‌وگو توجه كنيد: «اگر نتيجه استدلال‌هاي مخالفان وجود ظرفيت براي اخذ وكلا را خلاصه كنيم، درخواهيم يافت كه بايد به‌گونه‌اي عمل شود كه تمام دارندگان كارشناسي حقوق، وكيل دادگستري شوند يا به تعبيري سعي كنيم به روزي برسيم كه هر ايراني يك پروانه وكالت داشته باشد!»

 

بعيد مي‌دانم كه ايشان با سابقه زياد مسئوليت در كانون و اسكودا از درك اين عبارت رسا و ساده ناتوان باشند كه هدف كمپين را اشتباه برداشت كنند. احتمالا ملاحظات ديگري بايد وجود داشته باشد كه ايشان اين هدف روشن را وارونه جلوه دهند. يا مثلا اين عبارت ايشان: «در كجاي دنيا بدون هيچ آداب و ترتيبي به افراد اذن دخالت در امر دفاع را مي‌دهند؟»

 

چه‌كسي گفته است بدون هيچ آداب و ترتيبي افراد وكيل شوند؟! اتفاقا كمپين برخلاف رويه فعلي صرفا متمركز بر سنجش صلاحيت علمي داوطلبان وكالت است. اما اظهارنظر جالب‌تر مربوط به آقاي نجفي‌تواناست. ايشان از يك طرف معتقد است كه «تضمين اشتغال جوانان با دولت است» و از طرف ديگر نگران اشتغال وكلاست: «يكي از مشكلات موجود در شغل وكالت، اشباع اين حرفه است. تعداد وكلا به ميزاني افزايش يافته است كه بسياري از ايشان با مشكلات مالي دست‌وپنجه نرم مي‌كنند و اكثرا فاقد دفتر شخصي هستند.

 

 اكنون با توجه به پرونده‌هايي كه نياز به حضور وكيل ندارند

 ٦ يا ٧ برابر ميزان نياز اجتماعي، وكيل (اعم از وكلاي كانون وكلا و مركز مشاوران) وجود دارد و اين به معناي بيكاري وكلاست.»

 

صرف‌نظر از صحت و سقم اين ادعاها ايشان كانون را مسئول كاريابي جوانان نمي‌داند و معتقد است اين وظيفه دولت است، اما از سوي ديگر نسبت به بيكاري وكلا اظهار نگراني مي‌كند. بالاخره معلوم نيست كه كانون مسئول كار است يا نيست؟! اگر مسئول كاريابي نيست، خب چرا صلاحيت علمي را صرفا ملاك قرار نمي‌دهد؟ از سوي ديگر آقاي جندقي كه سابقه رياست كانون مركز را هم دارد در همان گزارش روزنامه شهروند با يك جمله بديهي، هدف كمپين را رد كردند. اخذ پروانه وكالت در‌ سال ١٣٧٦ به تصويب مجلس شوراي اسلامي و سپس به تاييد شوراي نگهبان رسيد.

 

در آن قانون به صراحت آمده است كه كانون‌هاي وكلاي دادگستري مكلف هستند هرساله آزموني براي جذب متقاضيان برگزار كنند.

 

مگر كسي ادعا كرد كه قانون‌ سال١٣٧٦ را شوراي نگهبان تاييد نكرده است؟ اصلا مگر مصوبه‌اي از مجلس وجود دارد كه بدون تاييد شوراي نگهبان لباس قانون به تن كند و لازم‌الاجرا باشد؟ حرف ما اين است كه در ‌سال ١٣٩٣ همان مجلس قانون جديد تصويب كرده كه اتفاقا شوراي نگهبان مطابق روال اين قانون را هم تاييد كرده و مطابق اين قانون جديد تعيين ظرفيت خلاف است.

 

نگفته‌ایم هر ليسانسي حقوق بايد پروانه وكالت بگيرد!

آقاي جندقي در ادامه گفته‌اند كه «صحبت‌هاي كساني كه مخالف وجود ظرفيت پذيرش وكلا هستند، منطقي به نظر نمي رسد، زيرا با هيچ عقل سليمي نمي‌توان پذيرفت كه هركس تنها با يك ليسانس حقوق بتواند پروانه وكالت اخذ كند». دوباره يك ادعاي ديگري به كمپين نسبت داده و بعد تقبيح شده است.

 

در كدام مستند و مصاحبه‌اي از طرف كمپين گفته شده كه هر ليسانسي حقوق بايد پروانه وكالت بگيرد؟ جان كلام ما اين است كه بايد به جاي محدوديت ظرفيت، صلاحيت علمي ملاك قرار گيرد. اما فرد ديگري به نام آقاي حجتي، وكيل دادگستري نيز در اين گزارش اظهارنظر كرده و جالب است از يك طرف ادعا مي‌كند كه «كانون وكلا به دليل اشباع بازار كار ظرفيت را محدود نكرده است» و از طرف ديگر مي‌گويد: «كانون وكلا همواره بر اين نكته تاكيد داشته است كه ميزان متقاضيان با ظرفيت بازار كار تناسب ندارد.»

 

يعني ايشان خودشان جواب خودشان را در همان متن داده و اذعان كرده‌اند كه كانون وكلا به دليل اشباع بازار ظرفيت محدود تعيين مي‌كند. ايشان هم با ظرافت خاصي تلاش كردند مطالبه حذف ظرفيت را خيلي آرام به مطالبه حذف آزمون تغيير دهند و سپس بر آن بتازند: «حذف ظرفيت از آزمون وكلا يا حذف كلي آزمون در تقابل آشكار با حقوق مردم است، زيرا هيچ عقل سليمي نمي‌پذيرد كه موضوع مهمي چون دفاع از جان، مال و حيثيت افراد به دست افرادي بي‌تخصص افتد.»

 

به‌نظر مي‌رسد تنها فردي كه بتواند اين تئوري را بسط دهد كه حذف ظرفيت و جايگزيني آن با معيار صلاحيت علمي در تقابل آشكار با حقوق مردم است، فقط خود ايشان است! اما در ادامه ايشان به قانون مورد اشاره كمپين پرداخته و چنين ادعا كرده است كه «طرح موضوع اجراي اصل ٤٤ قانون اساسي و قانون كسب‌وكار مغالطه‌اي بزرگ است.

 

اصل ٤٤ قانون اساسي و قانون حوزه كسب‌وكار مربوط به دستگاه‌هاي اجرايي و موسسات خدمات عمومي غيردولتي هستند.» در حالي ايشان اصل ٤٤ و قانون اجراي سياست‌هاي اصل ٤٤ و اصلاحيه‌هاي آن را مربوط به دستگاه‌هاي اجرايي مي‌داند كه نص صريح اين قوانين خلاف اين گفته را اثبات مي‌كند و به همه مراجع صدور مجوز در هر صنف، شورا، مجامع و ... ارجاع مي‌دهد و همان‌طور كه پيشتر گفته شد، مركز پژوهش‌هاي مجلس و معاونت قوانين مجلس نيز بر اين موضوع صحه گذاشتند، بنابراين اين ادعاي تافته‌ جدا بافته بودن حرفه وكالت، اجتهاد در برابر نص است! ايشان در ادامه اشاره كرده كه موضع كمپين متزلزل است و خودشان هم نمي‌دانند در پي چه هستند.

 

اين در حالي است كه مواضع و مطالبه كمپين را اكنون فقط خواجه حافظ شيرازي نمي‌داند. شايد منظور ايشان برخي گفت‌وگوها در گروه تلگرامي كمپين حذف ظرفيت از وكالت است كه برخي اشخاص نظرات خودشان را مطرح مي‌كنند كه لزوما موضع كمپين تلقي نمي‌شود.

 

شايد بهتر باشد ايشان به جاي وقتي كه براي مرور گروه تلگرامي كمپين و استخراج تناقض ميان گفت‌وگوهاي معمولي كاربران مي‌گذارند، فرصتي براي احقاق حقوق فارغ‌التحصيلان حقوق بگذارند و با بازخواني تجربه كشورهاي ديگر در مسير رفع انحصار از حرفه وكالت قدم بردارند. به اميد حذف معيار ظالمانه و غيرقانوني ظرفيت از حرفه وكالت.

 

 

shahrvand-newspaper.ir
  • 19
  • 7
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۲۳
در انتظار بررسی: ۲۹
غیر قابل انتشار: ۳۶
جدیدترین
قدیمی ترین
به نظر من ک باید حذف بشه چرا باید ورود ب آزمون وکالت رو سخت بگیریم خروجش رو آسون باید خروجی رو سخت گرفت تا بر اساس صلاحیت علمی باشه مثل بقیه کشورها
زمانی که اقایان به اصطلاح میگن وکیلیم زمانی بود که سطح سواد نبود رقابت نبود ظرفیت پذیرش بالا بوداون زمان بود فقط بحث سوادو پیش میارن حالا اقا یاخانم وکیل ثبت نام کن خودتو محک بزن ببین چقدرسوادداری یاخودتوبادانشجوی حقوق محک بزن ببین درچ سطحی هستی من از این طرح استقبال میکنم وخداخیرتون بده رزق وروزی خلق دست افریدگاره به امید اجرایی شدنش
متاسفم بگم که با ادامه این رویه ,اینده روشنی روبرای وکالت نمیشه تصور کنیم,با اجرایی شدن این روند فاجعه باری که عده ای مجهول در پس پرده قصد انجامش رو دارن,بدون اغراق جامعه وکالت رو به وضع اسف بار نان دزدی از همدیگر وادار خواهد کرد و همه رو به جان هم خواهد انداخت,چرا که جامعه وکالت تا همین الان هم به ضرب سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته...با اشباع جامعه کاری وکالت با وکیلای نابلد,عرصه روز به روز بر وکالت تنگ تر خواهد شد..
متاسفم بگم که با ادا...
این وکیل نماهای ماده ۱۸۷ به اندازه کافی آبرو و حیثیت حرفه وکالت رو بردن همین بس که این دانش جو های بیسواد هم بیان نور علی نور میشه بذارید بیان
این وکیل نماهای ماده...
بی سواد شماهایی هستید که ۳ ماهه تحت عنوان کار اموز وکالت و بدون هیچ کار اموزی وارد کار می شوید نه ماده ۱۸۷ که ۲ یا ۳ سال کار اموزی و سرایط سخت گزینش رو طی میکنه
بیایید با هم صادق باشیم,کسی که حتی از پس یک آزمون ساده,بر نمیاد,چه طوری میتونه در آینده امر دشوار وکیل شدن رو_که هزاران حقوق مادی و معنوی رو مد نظر داشته باشه تا دچار لغزشها نشه_میتونه درست از پسش بر بیاد؟!؟؟،با این تصمیم گیریهای عجولانه وعجیب و بی منطق,کاملا واضحه که ضربه های عظیمی بر پیکره وکالت کشور فرود میارید که جبرانش تقریبا غیر ممکن خواهد بود,دیگه مردم کوچکترین ارزشی و باوری برای جامعه وکالت نخواهد داشت,چرا که مردم بازیچه دست ما نیستند تا پولاشونو با انتخاب وکیل ناسره توی سطل زباله بریزن .....مسئول محترم ایرانی!لطفا برای هموطن ایرانی خودت ارزش قایل شو,اونها موش آزمایشگاهی زیر دست ما نیستند,تا هر وقت حوصلمون سر رفت دست توی قانون ببریم و به دلخواه خودمون عوضش کنیم,مبنا باید تلاش و کوشش باشه,نه تشویق شخصی که عملا دوست نداره هیچ تلاشی واسه لاقل اینده خودش بکنه.....
اگرظرفییت برداشته بشه وحدنصاب گذاشته بشه ودوبار هم در سال برگزار بشه وازمون ازکانون وکلا گرفته وبه ارگان دیگه داده بشه یعنی چند برابر پذیرش الان وکیل گرفتن.خوب دوستان عزیز یعنی با زبان بی زبانی برداشتن ازمون دیگه.به نظرم شغل وکالت از معدود شغل هایست که افرادی که بجز خدا هیچ کسا ندارن وفقط بازحمت شبانه روزی وبدون داشتن ژن خوب میتونن بهش برسن.یا حق
در مورد این موضوع مطلبی شنیدم که شما هم مثل من,صد آه از نهادتون بلند میشه اگه بشنوید,متاسفانه تمام این بل بشوها و بلواهایی که سر حذف آزمون وکالت برپا شده,زیر سر یک وزیر محترمی هست که از قضا یکی از فامیلای محترمش هوس کرده وکیل شه,آقای وزیر هم که رابطه و پارتی بازی براش مثل آب خوردنه بقیه وزرا رو هم تحریک کرده که این آزمون باید حذف بشه!,فقط باید دعا کرد این فامیل کودنش هوس پزشکی نکنه اونوقت یدفعه دیدین همه ایران شد پزشک!،واقعا و حقیقتا متاسفم,اگه این موضوع تصویب بشه میفهمم هیچ قانونی وجود نداره.......
در مورد این موضوع مط...
وزیر نامحترم
اون نبوغی که بیان این نظریه رو باعث شده و دهان همه ما جامعه عظیم وکلای بیکارو از تعجب باز نگه داشته!واقعا زبان از توصیف نبوغش قاصره!!!!!هممون داریم از بیکاری فسیل میشیم اونوقت بدون سر سوزنی تفکر منطقی و از سر عقل,میاید همچین تز مفتضحانه ای میدین؟!؟!؟اصلا آدم خشکش میزنه از تعجب,انگار بعضیا تو خواب خوشن اصن فکر نمیکنن..........
سلام بنده ليسانس عمران و حقوق دارم عضو نظام مهندسي ام و الانم مشغول خوندن ازمون وكالتم پيشنهادي كه كمپين مد نظرشه چيزي شبيه به شرايط كسب پروانه نظام مهندسيه كه براي قبولي ملاك حد نصاب ٥٠درصده كه چندين ساله بخاطر همين رويه فاجعه اي تو نظام مهندسي كشور رخ داده كه اصلا نميتونن جمعش كنن و پيشنهادي كه چندين ساله براش دارن اينه كه براي قبوليش ظرفيت بذارن يعني دقيقا برعكس چيزي كه كمپين مد نظرشه.از جامعه حقوقي كشور خواهشمندم فاجعه ديگري را در كشور به بار نياوريد
برید درس خوندن یاد بگیرید بعد بیاد حرف بزنید همین الانش وکلا بیکارند .نمیشه بیسواد بیاد ابروی وکلارو هم ببرید و ملت رو بیچاره کنید , وکالت عرصه ازمون خطا نیست, لیسانس حقوق بدون ازمون وکیلم بشه بیکاره, حداقل الان یه امید به قبولی ازمون دارید , اون موقع که اصلا باید پروانتونم بگیرید بقلتون بازم بیکار خواهید بود,الان حداقل لیسانس دارید و یه اندک امیدی به ازمون,در حال حاضر به اندازه کافی وکیل بیکار داریم و ابروی وکلا هم امثال شما ها بردند
برید درس خوندن یاد ب...
واقعا فکر میکنی با سوادی با اون ادبیات در کلامت
برید درس خوندن یاد ب...
واقعا باید گریست که افرادی با ادبیات شما دم از سواد میزنند اگر خواستید در خدمتم تا ثابت کنم که سواد حقوقی شما صفر میباشد
واقعا باید گریست که ...
کافر همه را به کیش خود پندارد نه خودت بی سوادی مغز کوچیکت بت میگه همه بیسوادن.
برید درس خوندن یاد ب...
حاضرم تو هر بحث حقوقی ماهوی و شکلی با تو بیسواد با استدلال بحث کنم
اين اقاى بهمن كشاورز وامثالهم يك بارديگرامتحان وكالت بدهندببينيم چنددرصددروس روميزنه وبعدازچندكنكوروكالت ميتونه قبول بشه زمانى كه اين اقايون وكيل شدند با يه دورسرسرى خوندن قبول ميشدندوبعدش زندگيشان تامين ميشد(ظرفيت ازتعدادشركت كنندگان بيشتربود)
اين اقاى بهمن كشاورز...
احسنت اقا سیامک و افسوس که نمیشه از اینها ازمون گرفت وگرنه متوجه بیسوادی خیلیها میشدیم
اين اقاى بهمن كشاورز...
احسنت گل گفتی
آقا یا خانم محترم! بدیهی است که هر کسی نمی تواند پزشک شود. پذیرفتنی هم هست که فارغ التحصیلان پزشکی قبل از از شروع طبابت از سازمان نظام پزشکی مجوز بگیررند. اما آیا عقلا، شرعا و قانونا سازمان نظام پزشگی حق دارد عنوان کند چون تعداد پزشکان تهران زیاد است سالانه فقط به تعداد محدودی از فارغ التحصیلان پزشکی اجازه تاسیس مطب میدهیم!؟
آقا یا خانم محترم! ب...
دوست عزيز مقايسه پزشكي با حقوق قابل قياس نيس چرا كه در جذب حقوق انواع دانشگاه ها و موسسات بدون كنكور دانشجو ميگيرن ولي پذيرش پزشك سال به سال سخت تر ميشه
حذف ازمون که اصلا محال است مثله این میمونه که هر کسی بره پزشک شه و برای سلامتی مردم تصمبم بگیره به علاوه وقتی نیرو بیشتر احتیاح نیست و بازار کاری هم برای افراد دیگر نیست چرا باید الکی طرفیت رو بیشتر کنن چه تاثیری داره ؟ الان ظرفیت دانشگاه ها زیاد شده باعث ایجاد کار شده ؟؟
من بعنوان یک کارشناس ارشد، حقوق و مدرس دانشگاه، برای آقای کشاورز و حامیان پشت پرده اش متاسفم این چنین با لابی گری، عرصه شغل را بر حقوقدانان تنگ کرده‌اند، آقای دکتر قربانزاده درست می گویند ، ما در این مبارزه کوتاه نخواهیم آمد ، صدای اعتراض خود را بلند خواهیم کرد چقدر بی عدالتی رجال دولت، وکلای مجلس، چرا ساکتید؟
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش