پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۲۲:۲۹ - ۰۸ تير ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۴۰۲۱۰۴
حقوقی، قضایی و انتظامی

معاون فرهنگی قوه قضائیه:

حجم زیاد حبس در قوانین ما شایسته نظام اسلامی نیست

هادی صادقی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
معاون فرهنگی قوه قضائیه با بیان این که در حوزه تحقیق وضعیت حقوقی جامعه، تفکر اسلامی در بین حقوق دان‌های کشور جریان ندارد، گفت: حجم زیاد حبس در قوانین ما شایسته نظام اسلامی نیست و این موضوع نیازمند تفکر بنیادین در زمینه جایگزینی است که شرعی و کارآمد باشد و هم آسیب‌های حبس را نداشته باشد.

به گزارش ایسنا، حجت الاسلام‌والمسلمین هادی صادقی در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه قم با گرامیداشت سالگرد شهادت آیت الله بهشتی و هفته قوه قضائیه گفت: آیت الله بهشتی، مجتهدی تراز اول، پایبند به اصول فقاهت، مسلط به روش فقه جواهری، فقیهی نوگرا، روشن اندیش، جهان دیده و نوآور در سبک‌های آموزشی بود که ابعاد شخصیتی این شهید بزرگوار از او شخصی ممتاز ساخته بود.

 

وی روشنگری، پاینبدی به اصول اعتقادی و فرهنگ اسلامی و جلوگیری از رواج انحراف و التقاط در جامعه را مهمترین دلیل ترور این شهید دانست و گفت: این شهید بر سر اصول هرگز معامله نکرد و همواره به اصول برخواسته از مبانی غنی اسلامی پایبند بود.

 

معاون فرهنگی قوه قضاییه یکی از ویژگی های دیگر شهید بهشتی را تبعیت محض از امام خمینی (ره) دانست و عنوان کرد: این در حالی است که خود مجتهد، صاحب اندیشه و نظر بود ولی وقتی نظر امام در مورد موضوعی بیان می‌شد، نظر خود را کنار گذاشته و خود را ملتزم به تبعیت از نظر حضرت امام خمینی می‌دانست.

 

وی تبعیت از امام راحل و ولایت فقیه را دوای درد خواص جامعه امروز دانست و افزود: باید همه خواص از این ویژگی شهید بهشتی درس بگیرند و سرلوحه کار خود قرار بدهند.

 

صادقی یکی دیگر از ویژگی‌های شهید بهشتی را آمریکا ستیزی اعلام کرد و گفت: باید تمام علاقه‌ها به رژیم استکباری قطع و هیچ وابستگی به آمریکا نداشته باشیم. امام خمینی، مقام معظم رهبری و شهید بهشتی سه شخصیت برجسته کشور بودند که در آمریکا ستیری و شناخت دشمن بشریت از همه جلوتر بودند.

 

وی با اشاره به حمایت آمریکا از گروهک ترورویستی منافقین افزود: در یک دوره زمانی یک کامیون ۲۰ تنی طلا از عربستان به آنها از طرف آمریکا هدیه داده است.

 

صادقی با بیان این که برخی مسئولان آمریکایی‌ اذعان به جنایات آمریکا دارند، گفت: حمله به سوریه، مبارزه با جبهه مقاومت به اسم تروریست، ایجاد جنگ بین شیعه و سنی از جلمه اقدامات جنایتکاران است.

 

صادقی با بیان این که انواع تهمت‌های اعتقادی، سیاسی و اقتصادی به شهید بهشتی زده شد، افزود: امروز همین اتهامات به کسانی که در مسیر حق ایستاده و پایداری می‌کنند نیز زده می‌شود.

 

وی با بیان این که اتهامات وارده به شهید بهشتی را به شکل‌های مختلف امروز به رئیس قوه قضائیه می‌زنند، تصریح کرد: این در حالی است که دستگاه قضائی با مفاسد و دانه درشت‌ها برخورد می‌کند و  ضعف در اطلاع رسانی موجب برداشت‌های نادرست از برخورد دستگاه قضائی شده است.

 

معاون فرهنگی قوه قضائیه با بیان این که چند تن از مسئولین سابق و شخصیت‌های کشوری در زندان هستند، عنوان کرد: فساد با اعدام ریشه کن نمی‌شود بلکه باید پیشگری کرد و آن جا که قوه قضائیه به افساد فی الارض رسیده باشد حکم به اعدام داده است اما عده‌ای با بی اطلاعی و بیان اینکه فساد فراگیر شده و قوه قضائیه با فساد برخورد نمی‌کند هیاهو می کنند؛ به عنوان نمونه در املاک نجومی که سر و صدای زیادی شد، از تعداد ۱۸۲ فقره که اعلام شد ۱۷۰ فقره هیاهو بود هیچ کدام وارد نبود تنها ۱۲ مورد اشکال وارد بود که برای آنها قرار جلب صادر شده است.

 

صادقی با اشاره به تخلفات حلقه انحرافی اطرافیان رئیس جمهوری سابق عنوان کرد: اینکه می گویند با وجود تخلفات رئیس جمهور سابق چرا محاکمه نمی‌شود اینگونه می‌توان پاسخ داد که اکنون زمان مناسبی نیست چراکه در شرایط بسیار سخت و بحرانی قرار داریم که دشمنان توطئه‌های فراوان کرده‌اند.

 

وی با اشاره به اغتشاشات دی ماه سال گذشته گفت: آمریکایی‌ها برنامه‌های گسترده‌ای برای آشوب در کشور انجام داده‌اند و به دنبال این هستند تا انقلاب اسلامی جشن ۴۰ سالگی خود را نبیند و برای این هدف برنامه ریزی گسترده‌ای انجام داده است.

 

معاون فرهنگی قوه قضائیه تاکید کرد: همه ارکان نظام پشت سر رهبری متحد در صحنه‌ها حضور خواهند داشت و مانند همه توطئه‌ها که در این سال‌ها خنثی کرده‌اند، ای توطئه را هم خنثی می‌کنند.

 

وی با اشاره به پرونده فساد ۳ هزار میلیاردی گفت: رأی قاضی برای این پرونده ۴ مجلد عظیم شده است که نشان از ظرافت کار قضائی است.

 

معاون فرهنگی قوه قضائیه تاکید کرد: بنای دستگاه قضائی برخورد قاطع با متخلفان و مفاسد است ولی ممکن است در این مسیر برخی قضات اشتباه کنند و یا برخی قضات معدود از سر غرض ورزی حکمی صادر کنند که نباید این موضوع منجر به کتمان خدمات گسترده قوه قضائیه شود.

 

وی با بیان این که سالانه به ۱۶ میلیون و ۳۰۰ هزار پرونده قضائی رسیدگی می‌شود گفت: قضات  ۲ برابر حد استاندارد در حال رسیدگی هستند و این یک جهاد واقعی است.

 

صادقی با بیان این که ۷۵ درصد زندانیان کشور به طور مستقیم و یا غیر مستقیم با مواد مخدر در ارتباط هستند، افزود: ۳ درصد زندانیان کشورمان زنان هستند که از این حیث در جهان رتبه ۱۴۶ قرار داریم که این موضوع نشان می‌دهد جامعه ما جامعه‌ای فرهنگ مدار و دین مدار است.

 

وی با اشاره به فعالیت ۷۰۰ رو حانی در زندان‌ها تصریح کرد: نماز جماعت سه وعده در زندان‌ها اقامه می‌شود و برخی زندانیان به واسطه قرآن احیا شده و از اعدام نجات یافته‌اند.

 

صادقی مهم‌ترین وظیفه علما را در حکومت، قضاوت اعلام کرد و گفت: علما نباید این تکلیف بزرگ عبادی را زمین گذاشته و باید فضلا و علما نیاز قوه قضائیه را برآورده کنند.

 

وی با بیان این که در حوزه تحقیق وضعیت حقوقی جامعه، تفکر اسلامی در بین حقوق دان های کشور جریان ندارد، خاطر نشان کرد: حجم زیاد حبس در قوانین ما شایسته نظام اسلامی نیست و این نیازمند تفکر بنیادین در زمینه جایگزینی است که هم شرعی و کارآمد باشد و هم آسیب‌های حبس را نداشته باشد، بر این اساس از علما درخواست می‌کنیم که در این زمینه کمک کار قوه قضائیه شوند.

 

 

  • 20
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش