چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۲۲:۳۸ - ۰۹ دي ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۱۰۰۲۴۶۲
حقوقی، قضایی و انتظامی

معاون قوه قضائیه:

پرونده برادر معاون اول رئیس‌جمهور سنگین است/ قوه قضائیه ضعف اطلاع‌رسانی دارد

هادی صادقی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,حقوقی انتظامی
در پرسش و پاسخ دانشجویی با معاون فرهنگی قوه قضائیه موضوعات مختلفی از جمله جرم سنگین برادر جهانگیری مطرح شد.

به گزارش فارس، عصر امروز نشست پرسش و پاسخ به مناسبت نهم دی‌ماه در دانشگاه یاسوج با حضور حجت‌الاسلام هادی صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه برگزار شد.

 

در این نشست معاون قوه قضاییه با اشاره به این که ذاتا فردی دانشگاهی هستم اظهار کرد: خودم را میهمان قوه قضاییه می دانم چرا که از دانشگاه آمده‌ام و تعلق به دانشگاه دارم.

 

برخی واژه‌ها را برای برجام به کار نبریم

این مسؤول با بیان اینکه امروز در دانشگاه‌ها فراوان از شبهات شنیده می‌شود تصریح کرد: وقتی شبهه‌ها زیاد می شوند گاه باورمان می‌شود لذا باید با افراد آگاه ارتباط داشته باشیم.

 

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه افزود: باید در مورد فتنه‌های آتی آگاهی لازم را داشته باشیم چرا که دشمن کار خود را تعطیل نمی‌کند.

 

وی در ادامه در پاسخ به پرسش‌های برخی دانشجویان با بیان اینکه نباید از برخی واژه‌ها حتی برای برجام استفاده کرد افزود: هر چند در برجام اشکالات فراوانی هست و سهل‌انگاری‌هایی از روی عجله در آن انجام شد اما مستحق گرفتن برخی عناوین نیست.

 

صادقی گفت: آقای ظریف به تازگی به این نکته اشاره کردند که اگر الان با آمریکا مذاکره می کردیم سخت‌گیری بیشتری داشتیم.

 

ضعف در روابط عمومی قوه قضاییه

وی در پاسخ به سؤالی که چرا اخبار قوه قضاییه بسیار ضعیف به گوش مردم می‌رسد و انعکاس خوبی ندارند افزود: خود من نیز همین گفته شما را قبول دارم که ضعیف عمل می‌کنیم اما حجم برخی پرونده‌ها بسیار سنگین است و پرونده اخیر مفاسد اقتصادی ۱۰۰ جلد بوده و زحمات زیادی برای تنظیم آن‌ها کشیده شده است اما مشکل این است که اگر از خود مفاسد اقتصادی ۱۰۰ خبر شنیده می‌شود از اجرای حکم تنها یک خبر شنیده می‌شود.

 

این مسؤول در قوه قضاییه علاوه بر ضعف در روابط عمومی قوه قضاییه بخشی از ضعف‌ها را در ارائه اخبار مربوط به برخوردها را به خود رسانه‌ها دانست و گفت: رسانه‌ها معمولا به دنبال اخبار زرد می‌روند اما خبرهای برخوردها با جرائم انگار چندان مشتری نزد خبرنگاران ندارد.

 

وی بخشی از ضعف را مربوط به اطلاع رسانی ضعیف در دستگاه قضایی دانست و بخش دیگر را هم معذوراتی ذکر کرد که این دستگاه در اعلام اخبار دارد و در همین خصوص گفت: اگر اجازه رهبری معظم انقلاب نبود در همین پرونده‌های اخیر حق انتشار برخی اخبار را نداشتیم.

 

دلیل تشکیک در پرونده ۳ هزار میلیاردی

معاون فرهنگی قوه قضاییه به نمونه‌ای از پرونده‌ها و اطلاع‌رسانی در مورد آن‌ها اشاره کرد و گفت: در پرونده ۳ هزار میلیاردی چند نفر محکوم شدند و اعدامی هم در پرونده داشتیم خود سه هزار میلیارد تومان که برگشت خورد جرائم آن هم برگشت خوردند اما چون خاوری یکی از مرتبطین با این پرونده فراری است همه فکر می‌کنند اتفاقی نیفتاده است.

 

صادقی در پاسخ به سؤال دانشجویی که چرا تنها با مردم برخورد می‌شود و با دولتی‌ها برخورد نمی‌شود اظهار کرد: با مسؤولان هم در جای خود برخورد می‌شود که در مسئله ارز و سکه در حال رسیدگی به پرونده برخی مسؤولان هستیم و دادرسی آن تمام شده و به اتهامات معاون بانک مرکزی و همچنین رئیس سابق بانک مرکزی رسیدگی می‌شود و ممنوع‌الخروج هستند و دادخواست به دادگاه می‌رود.

 

برخورد ظریف با اظهارات ظریف

این مسؤول در قوه قضاییه به پرونده برادر رئیس‌جمهور و برادر معاون رئیس‌جمهور هم اشاره کرد و گفت: این پرونده‌ها هم مفتوح بوده و در حال پیگیری هستند و پرونده برادر معاون رئیس‌جمهور سنگین است و می‌دانید که پرونده‌های مرتبط با بانک‌ها پیچیده و تو در تو هستند و رسیدگی به آن‌ها سخت است.

 

وی با بیان این که پرونده این افراد در دادگاه انقلاب نیست اظهار کرد: این پرونده‌ها روال طبیعی خود را طی می‌کنند و ربطی به مسائل اخیر ندارند.

 

صادقی در پاسخ به سوال دانشجویی که آیا به دلیل اظهارات ظریف وزیر امور خارجه نباید در دادگاه رسیدگی شود اظهار کرد: برخورد با ظریف قدری ظریف است و ما هم با ظرافت برخورد کردیم.

 

وی در خصوص موضوع پولشویی مطرح شده از سوی ظریف اظهار کرد: قانون مبارزه با پولشویی داریم و شورای عالی پولشویی فعال است که مشتمل بر ۵ وزیر بوده و مسوولیت آن با وزیر اقتصاد است.

 

صادقی ادامه داد: هر کسی اطلاعاتی در مورد پولشویی دارد باید اطلاعات خود را به دبیرخانه بدهد و وظیفه ظریف این است که اطلاعات خود را در دولت پیگیری کند تا از طریق شورای عالی مبارزه با پولشویی به قوه قضاییه ارسال کنند.

 

معاون فرهنگی قوه قضاییه در ادامه اظهارات خود را با بیان اینکه برخی در بیرون از کشور به دنبال بهره‌برداری از چنین اظهاراتی هستند خاطرنشان کرد: باید پاسخ این اظهارات برای اذهان عمومی داده شود و خود آقای ظریف هم منظور خود را قاچاق‌‌های میلیاردی کالا بیان کرده است.

 

حصر کاملا قانونیست

وی در خصوص حصر سران فتنه هم با بیان این که نمونه‌هایی از حصر را در دوران پیامبر داشته‌ایم گفت: سه نفر از فرمان رسول خدا برای حضور در جنگ تبوک سرپیچی کردند و به نبرد نرفتند و از سوی پیامبر و یاران پیامبر و حتی همسرانشان حصر اجتماعی شدند.

 

صادقی ادامه داد: شورای عالی امنیت ملی برای امنیت کشور این کار را کرد و کاملا هم قانونی است اما این که آیا باید مجازات شوند بحث دیگری است.

 

هر مسوولی چندین و چند حساب دارد

وی با بیان اینکه هر شخص عادی هم می‌تواند تا ۵ و ۶ حساب و حتی بیشتر داشته باشد اظهار کرد: من هم که در حوزه نشر کار می‌کردم باید هر سال یک حساب جدید در یک بانک برای کارهای خود باز کنم و هنگامی که در دانشگاه رئیس بودم تا ۱۶ حساب برای امورات مختلف از دانشجویی گرفته تا سایر کارها باز کرده بودیم.

 

معاون فرهنگی قوه قضاییه با بیان اینکه رئیس‌جمهور هم از اول انقلاب تاکنون مسوولیت های مختلفی داشته و حتما ایشان و سایر مسؤولان و ما هم در مسوولیت‌های مختلف حساب‌هایی باز کرده‌ایم خاطرنشان کرد: تعجب از برخی نمایندگان مجلس است که می‌دانند و تکرار می‌کنند.

 

وی در خصوص موضوع جاسوسی که به دختر رئیس قوه قضاییه نسبت داده‌‌اند هم گفت: دختر رئیس قوه به غیر از کربلا و مکه تاکنون هیچ جا نرفته و این اتهامات را کانال‌های ضد انقلابی می‌زنند.

 

 

  • 15
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش