یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۸:۲۹ - ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۶۱۹۸۲
رفاه و آسیب های اجتماعی

غمگین‌ترین مردم دنیا به روایت گالوپ/ نرخ جهانی خودکشی در محیط‌های دانشگاهی مشخص شد

غمگین‌ترین مردم دنیا,مردم غمگین جهان
اندیشکده نظرسنجی گالوپ در یک تحقیق تازه میزان غمگین بودن شهروندان کشورهای گوناگون را در سال ۲۰۲۱ ارزیابی کرده که در نتیجه آن شهروندان افغانستان، غمگین‌ترین مردم جهان شناخته شده اند.

به گزارش ایرنا، در گزارش تحقیقاتی گالوپ آمده است دلیل افزایش نارضایتی در سراسر جهان در سال گذشته این است که جهان به مکانی غمگین و پراضطراب تبدیل شده است.

براساس گزارش گالوپ در نظرسنجی سال ۲۰۲۱ این موسسه، افغانستان و سایر کشورهایی که در شاخص تجربه منفی این نظرسنجی امتیاز بالایی داشتند، با بی ثباتی اقتصادی و سیاسی مواجه بودند که سلامت روانی مردم را تحت تاثیر قرار داده است.

افغانستان با ۵۹ امتیاز در صدر این شاخص قرار گرفته و سپس لبنان با ۵۸ امتیاز کشور دوم با بیشترین شهروندان غمگین شناخته شده است.

شاخص تجربه منفی موسسه تحقیقاتی گالوپ، تجربه‌های افراد را از میزان افسردگی، اضطراب، عصبانیت و دردهای فیزیکی در زندگی روزمره آنها اندازه گیری می کند. بدین ترتیب امتیاز بالا در این شاخص به این معنی است که اکثریت جمعیت این احساسات را تجربه کرده اند.

براساس این نظرسنجی ۸۹ درصد افغان‌ها نگران، ۷۳ درصد آنها تحت فشار و ۶۱ درصد دیگر آنها غمگین اند.

گالوپ این نظرسنجی را سال گذشته پس از برگشت دوباره طالبان به قدرت و خروج نیروهای غربی از افغانستان انجام داده و نتیجه آن را در تارنمای رسمی‌ منتشر کرده است.

به گفته این موسسه بین المللی وضعیت عاطفی افغان‌ها نشان دهنده سردرگمی و بی اعتمادی است و اضطراب، استرس و افسردگی در افغانستان به بالاترین حد رسیده و در سال ۲۰۲۱ در بالاترین سطح در جهان قرار گرفته است.

افغان‌هایی که در این نظرسنجی شرکت کردند به موسسه گالوپ گفتند زندگی تلخی را تجربه می کنند و به زندگی شان از مقیاس صفر تا ده، بین دو تا چهار امتیاز دادند. در این رده بندی صفر بدترین وضعیت و ده بهترین وضعیت را نشان می دهد.

موسسه بین المللی گالوپ معتقد است از زمان آغاز روند نظرسنجی های این موسسه، مردم هیچ کشور دیگری در جهان تا این حد احساس نگرانی نکرده بودند.

در پایان گزارش گالوپ آمده است در دومین سال پس از شیوع همه‌گیری کرونا در جهان، مردم با تردیدهای بیشتری از قبل مواجه هستند و هنوز باوجود واکسیناسیون تعداد زیادی از مردم در جهان جان خود را از دست می‌دهند اما نمی‌توان تمام تقصیرها را درباره وضعیت روحی مردم به همه‌گیری ویروس کرونا نسبت داد. نظرسنجی گالوپ نشان می‌دهد طی یک دهه گذشته این روند وجود داشته و رو به افزایش بوده است.

***

«خودکشی» دومین علت مرگ دانشجویان جهان

به گفته دبیر کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان ایران، نرخ جهانی خودکشی در محیط‌های دانشگاهی ۷.۵ در ۱۰۰ هزار نفر است.

غمگین‌ترین مردم دنیا,مردم غمگین جهان

به گزارش ایسنا، دکتر مریم معصومی در وبیناری که به مناسبت روز جهانی پیشگیری از خودکشی و با تلاش انجمن علمی روانپزشکان ایران همزمان با روز جهانی پیشگیری از خودکشی برگزار شد، درباره خودکشی در محیط‌های دانشگاهی اظهار کرد: نرخ جهانی خودکشی در محیط‌های دانشگاهی ۷.۵ در ۱۰۰ هزار نفر است و بعد از تصادفات، دومین علت مرگ دانشجویان محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه افسردگی شناخته نشده و یا درمان نشده، اصلی ترین فاکتور در امر خودکشی در محیط‌های دانشگاهی محسوب می‌شود، درباره ریز فاکتورهای این نوع خودکشی نیز تصریح کرد: از جمله این ریز فاکتورها دانشجویان مهاجر هستند که در شهر یا کشوری تنها هستند. این دانشجویان آسیب‌پذیرترند. از سوی دیگر دانشجویانی که طول دوره تحصیلی آنها از هم دوره‌ای های خود طولانی تر شده نیز آسیب پذیرتر از سایر دانشجویان در امر خودکشی هستند.

این روانپزشک با یادآوری اینکه اغلب افراد به دانشجویانی که دچار افت تحصیلی، گوشه‌گیری و کم حرفی شده‌اند کمتر توجه کرده و خطر خودکشی را متوجه دانشجویانی می‌دانند که درباره این امر صحبت می‌کنند، تاکید کرد که حواسمان باید به این دانشجویان گوشه‌گیر که دچار افت تحصیلی شده‌اند، باشد.

معصومی در بخش دیگر سخنان خود این را هم گفت که پیشگیری از خودکشی بسیار مهم است و بخشی از این پیشگری معطوف به آماده بودن و آمادگی داشتن برای مقابله با این بحران می‌شود.

دبیر کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان ایران معتقد است که برای پیشگیری از خودکشی باید دانش، مهارت یا توانایی لازم برای مقابله با خودکشی را در افراد ایجاد کرد تا در صورت بروز این بحران آثار مخرب آن را به حداقل رساند.

 وی با اشاره به تدوین و آموزش "مهارت‌های زندگی" در دروس دانشگاهی، ادامه داد: در چند سال اخیر برای به حداقل رساندن ضرر مخرب بحران‌ها واحد «آموزش مهارت زندگی» به واحدهای درسی دانشجویان اضافه شده است. هدف کلی این اقدام افزایش سواد سلامت روان است و انتظار می‌رود دانشگاه‌ها در این راستا دوره‌های آموزشی لازم برای افزایش سواد سلامت روان تمام خدمه، پرسنل، کارکنان و دانشجویان را فراهم کنند.

به گفته این روانپزشک، افزایش احساس تعلق به گروه‌های مختلف و قرار گرفتن در محیط‌های همدلانه که احترام متقابل افراد در آن حفظ می‌شود، می‌تواند از خودکشی دانشجویان پیشگیری کند.

معصومی همچنین این را هم گفت که می‌توان با ایجاد تعادل در ساعات کاری و تعادل در پرداختی‌ها و نیز فراهم کردن دورهمی‌های دوستانه برای دانشجویان و به ویژه رزیدنت‌ها در راستای کاهش فرسودگی و پیشگیری از خودکشی در محیط های دانشگاهی قدم برداشت.

دبیر کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان ایران، دسترسی به خدمات سلامت روان را از جمله عوامل مهم در پیشگیری از خودکشی در بین دانشجویان عنوان کرد و توضیح داد: دانشجویان باید بدانند مرکز مشاوره دانشگاه کجا قرار دارد تا در شرایط بحران به آن مراجعه کنند. البته گروه هدف ما در افزایش سواد سلامت روان باید همه افراد باشند چراکه خودکشی مساله‌ای نیست که گروهی از آن مبرا باشند.

این روانپزشک با اشاره به مدل "بتا" و "کُگنیتو" در راستای افزایش آگاهی در زمینه پیشگیری از خودکشی، خاطر نشان کرد: دو مدل در دسترس برای آموزش و ارتقای مهارت‌های لازم در خصوص پیشگیری از خودکشی "بتا" و "کُگنیتو" است که اثربخشی آنها ثابت شده است.

وی درباره مدل "بِتا" توضیح داد: مدل "بتا" یا همان "بپرس، ترغیب کن و ارجاع بده" برپایه افزایش آگاهی است. هدف آن این است افراد آنقدر توانمند شوند که خیلی واضح درباره افکار خودکشی خود از اطرافیان سوال بپرسند. برنامه بتا خرافه‌ها در زمینه خودکشی نظیر اینکه "کسی که یک بار خودکشی کرده دیگر این اقدام را انجام نمی‌دهد" را تعدیل کرده و باورهای درست را جایگزین آن می‌کند. همچنین گروه هدف این مدل همه مردم هستند.

معصومی همچنین درباره مدل "کُگنیتو" بیان کرد که "کُگنیتو" پلتفرمی مجازی با هدف ترویج فرهنگ حرف زدن درباره بیماری‌های روانپزشکی است و به افراد به وسیله آن نوعی تمرین حرف زدن  می‌کنند.

دبیر کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان ایران با اشاره به اینکه باید برای بعد از خودکشی در محیط‌های دانشگاهی نیز برنامه درستی داشت، تاکید کرد: نیازی نیست پس از خودکشی در محیط‌های دانشگاهی همه جزئیات آن را بیان کنیم اما در عین حال پنهان کردن آن نیز به تشدید این "استیگما" (انگ اجتماعی) دامن می‌زند. پس از خودکشی در محیط‌های دانشگاهی باید حواسمان به باقی دانشجویان باشد. باید غربالگری برای باقی دانشجویان انجام شود.

وی معتقد است که فراهم کردن زمینه قرار ملاقات برای دانشجویان و حرف زدن آنها با یکدیگر درباره احساساتشان در خصوص خودکشی انجام شده در محیط‌های دانشگاهی می‌تواند از تسری یافتن این امر جلوگیری کند.

این روانپزشک تصریح کرد که پس از گذشت یک هفته از خودکشی رخ داده در محیط های دانشگاهی نیز بهتر است برنامه‌های آموزشی را در محیط دانشگاهی از سر گرفت و همزمان با ادامه دادن سوگواری برای فرد فوت شده باید کار را نیز از سر گرفت‌.

معصومی در پایان سخنان خود با تاکید بر اینکه در کنار پیشگیری از خودکشی آماده بودن برای پس از خودکشی نیز مهم است، تاکید کرد: آماده بودن برای بعد از خودکشی در محیط های اجتماعی مهم است. در محیط‌های دانشگاهی تاکید بر ۳ رکن یعنی "بازنگری برنامه‌های آموزشی"، "بهبود دسترسی به خدمات سلامت روان" و "تعادل در ساعات کاری" برای پیشگیری توصیه می‌شود. اگر می‌شنویم خودکشی در بین دانشجویان زیاد شده است درواقع این امر بازتابی از شرایط کل کشور است اما اقداماتی که در این راستا دانشجویان دریافت می‌کنند کمتر از آنچه که باید، است.

  • 13
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش