شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۳
۱۴:۱۷ - ۱۰ شهریور ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۰۶۰۷۰۰
رفاه و آسیب های اجتماعی

نگاهی به تعطیل دائمی مرکز کاهش آسیب بانوان در پارک شوش؛

زاکانی با اختیار رئیسی نهادهای اجتماعی تهران را قلع و قمع می‌کند؟

مرکز کاهش آسیب بانوان,تعطیل دائمی مرکز کاهش آسیب بانوان در پارک شوش
شهرداری زاکانی، در پی اقدام ضد نهادهای اجتماعی دیگر، درهای یکی از بزرگترین مراکز جامع کاهش آسیب بانوان در کشور را برای همیشه بست. فعالیت این مجموعه در تابستان سال گذشته متوقف شده بود و در نهایت، با تلاش‌های بی‌امان شهرداری تهران در چهارم شهریورماه سال جاری، پرونده‌اش برای همیشه بسته شد.

«مرکز جامع کاهش آسیب بانوان» منطقه ۱۲ از سال ۹۸، داخل پارک شوش واقع شده بود و تحت مدیریت موسسه «نور سپید هدایت» و با کمک‌های مردمی اموراتش را می‌گذراند. این مرکز، تحت نظارت سازمان بهزیستی استان تهران، در تمام این سال‌ها به عنوان مرکز گذری-سرپناه شبانه، به زنان بهبودیافته از اعتیاد و زنان بی‌خانمان خدمات ارایه می‌کرد و مجوز رسیدگی به حدود ۳۰۰ نفر را اخذ کرده بود. البته در مواقعی مثل روزهای همه‌گیری کرونا، تعداد بسیار بیشتری از مددجویان به آن مراجعه می‌کردند.

مدت تفاهم‌نامه این موسسه با شهرداری تهران، در مردادماه سال گذشته به اتمام رسید و شهردرای علیرضا زاکانی، حاضر به تمدید آن نشد. به گفته مسوولان موسسه، مقامات شهرداری تهران در آن زمان مدعی شده بودند که این مرکز را طبق تفاهم‌نامه‌ای تازه، به موسسه‌ای دیگر واگذار می‌کنند و به تبع، رسیدگی به آسیب‌دیدگان اجتماعی نیز به موسسه دیگری سپرده خواهد شد. امروز اما، اطلاعیه‌هایی که بر روی دیوار این مرکز در پارک شوش تهران نصب شده، از تغییر کاربری این ساختمان به «تالار عروسی» حکایت می‌کند.

به عبارت بهتر، شهرداری تهران، پس از ابطال مجوز فعالیت موسسه «نور سپید هدایت»، با پیش کشیدن نام موسسه‌ای در نقش «محلل»، در گام اول ساختمان را از چنگ موسسه اصلی درآورده و با بستن پرونده این موسسه خیریه، با خیال راحت ساختمان را برای بهره‌برداری‌های اقتصادی محیا کرده است.

این اقدامات قهری، در حالی از سوی شهرداری تهران صورت گرفته که «علیرضا زاکانی»، شهردار تهران همین چند روز پیش به دستیاری ویژه رییس دولت در امور آسیب‌های اجتماعی، کودکان کار و معتادان متجاهر منصوب شد. به زبان ساده‌تر، یک مدیر شهری که از مدیریت آسیب‌های اجتماعی در یک شهر درمانده، حالا قرار است در رفع و رجوع آسیب‌های اجتماعی کشور نیز، هم‌پا و هم‌راه رییس دولت سیزدهم باشد. مسوولان شهرداری تهران، به طور طبیعی این انتصاب را «تسهیل رفع آسیب‌های اجتماعی در تهران» قلمداد می‌کنند.

«محمد امین توکلی‌زاده»، معاون اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در مورد این انتصاب به خبرگزاری «تسنیم» گفته که در مذاکرات با کمیته کودکان کار، خانواده معتادان و «چند کمیته تخصصی» به این نتیجه رسیده‌اند که «زاکانی»، با این سطح از اختیارات و در این جایگاه، شاید نتواند بیش از این خدمات فراگیرتری را به شهروندان تهرانی ارائه کند. بنابراین، رییس‌جمهوری، اختیارات خود را در بخش آسیب‌های اجتماعی به شهردار تهران تفویض کرد.

تعطیل مرکز جامعه کاهش آسیب‌ بانوان پارک شوش، چند روز پس از این انتصاب اما نشان می‌دهد که گویا، شهردار تهران در جایگاه تازه‌اش، اعتماد به نفس بیشتری برای قلع و قمع نهادهای مدنی و موسسه‌های مردم‌نهاد و خیریه در حوزه آسیب‌های اجتماعی پیدا کرده و به احتمال زیاد، به صورت «فراگیرتر» در این زمینه فعالیت خواهد کرد.

مرکز کاهش آسیب بانوان,تعطیل دائمی مرکز کاهش آسیب بانوان در پارک شوش

مرکز جامع کاهش آسیب در پارک شوش تهران، سال‌ها سرپناه شبانه حدود ۳۰۰ زن کارتن‌‌خواب بود. این مددجویان، در طول این مدت با اعتماد به مدیریت مجموعه، در بسیاری از مواقع به صورت داوطلبانه در مرکز حاضر شده و از خدمات آن استفاده می‌کردند. با تعطیلی این مرکز اما، سرنوشت تلخی در انتظار آن‌ها خواهد بود.

طبق شنیده‌های خبرنگار فراز، تعدادی از این مددجویان در روزهای سرد زمستان سال گذشته، جان خود را در جست‌وجوی سرپناهی امن در خیابان‌های تهران از دست داده‌اند. تعدادی نیز با ارتکاب جرایمی در سطح شهر، به زندان‌ها رفته و عده‌ای دیگر نیز به شهرستان‌های خود بازگشته‌اند.

عده‌ای از این مددجویان نیز که در خیابان‌ها در حال تلاش برای بقا هستند، یا به پاتوق‌ها بازگشته و یا ناچار به سرپناه‌گزینی در گرمخانه‌های شهردرای تهران می‌شوند. گرمخانه‌هایی که طبق تجربه، هرگز در ساماندهی به کارتن‌خواب‌ها و معتادان متجاهر موفق نبوده‌‌اند.

علی‌رغم تمام تلاش‌های مدیران موسسه برای تمدید تفهم‌نامه با شهرداری تهران، امروز شهرداری زاکانی با اعلام رسمی تغییر کاربری ساختمان پارک شوش به «تالار یاس»، نیم‌روزنه‌های امید را نیز برای همیشه به تاریکی برد.

مسوولان موسسه‌ای که نظارت بر مرکز جماع کاهش آسیب پارک شوش را بر عهده داشتند، به دلیل فشارهای مضاعفی که در دوسال اخیر متحمل شده‌اند، قصد دارند ادامه‌ی دیگر فعالیت‌ها را نیز در نقاط دیگر شهر متوقف کنند.

با روندی که شهرداری تهران وتیم اجرایی و مدیریتی‌اش پیش‌گرفته‌اند، معلوم نیست که چه سرنوشتی در انتظار آسیب‌دیده‌های اجتماعی پایتخت و به طور کلی، حوزه‌ آسیب‌های اجتماعی پایتخت خواهد بود. البته از آن‌جا که اختیارات رییس دولت در این زمینه نیز به زاکانی تفویض شده، از این پس، می‌توان ابراهیم رئیسی را نیز به عنوان یکی از مسوولان مستقیم سوءمدیریت‌های شهری در حوزه‌ آسیب‌های اجتماعی شهر تهران در نظر گرفت.

مرکز کاهش آسیب بانوان,تعطیل دائمی مرکز کاهش آسیب بانوان در پارک شوش

  • 10
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
کاظم نوربخش بیوگرافی کاظم نوربخش بازیگر کمدین ایرانی

تاریخ تولد: ۱ مهر ۱۳۵۵

محل تولد: بیجار، کردستان، ایران

حرفه: بازیگر

آغاز فعالیت: ۱۳۷۰ تاکنون

تحصیلات: دیپلم انسانی

ادامه
جیمی ولز بیوگرافی جیمی ولز نابغه پشت ویکی پدیا

تاریخ تولد: ۷ اوت ۱۹۶۶

محل تولد: هانتسویل، آلاباما، ایالات متحده آمریکا

ملیت: آمریکایی، بریتانیایی

حرفه: موسس بنیاد ویکی مدیا

ثروت: ۱/۵ میلیون دلار

ادامه
مینا ساداتی بیوگرافی مینا ساداتی بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۱۰ آذر ۱۳۶۰

محل تولد: کاشان، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون

تحصیلات: فوق لیسانس گرافیک از دانشگاه هنرهای زیبای تهران

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

ادامه
شاه نعمت الله ولی شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه ایرانی

تاریخ تولد: ۱۴ ربیع الاول۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

نام های دیگر: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

پیشه: فلسفه و تصوف

مکتب: عارف و تصوف

آثار: شرح لمعات، رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی

ادامه
محمدرضا احمدی بیوگرافی محمدرضا احمدی؛ مجری و گزارشگری ورزشی تلویزیون

تاریخ تولد: ۵ دی ۱۳۶۱

محل تولد: تهران

حرفه: مجری تلویزیون

شروع فعالیت: سال ۱۳۸۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی حسابداری و تحصیل در رشته مدیریت ورزشی 

ادامه
ویژه سرپوش