جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۵:۰۱ - ۲۶ دي ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۰۰۷۱۱۹
رفاه و آسیب های اجتماعی

رییس هشتمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه مطرح کرد

علل شیوع خشونت در جامعه/سوء استفاده از 'دین' در توجیه نابرابری‌ها

مصطفی معین,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
رییس هشتمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه ضمن تشریح عوامل بروز خشونت در جامعه ایران گفت: ارتباط مستقیمی میان توسعه جامعه مدنی و کاهش خشونت وجود دارد؛ بنابراین با ارتقای جامعه مدنی می‌توان مردم را به صحنه آورد تا به دولت‌ها راهکار دهند.

به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی معین در نشست خبری هشتمین همایش سالانه سلامت روان و رسانه با بیان اینکه این همایش با محوریت موضوع خشونت برگزار می‌شود گفت: خشونت مسئله مبتلا به جامعه ما است و بنابر این در این همایش که به طور مشترک با همکاری انجمن روانپزشکی ایران و کرسی یونسکو در آموزش سلامت برگزار می‌شود، به این موضوع می‌پردازد. حامی این همایش امسال سازمان هلال احمر است و این همایش به مدت دو روز برگزار می‌شود.

 

معین با بیان اینکه کرسی یونسکو در آموزش سلامت در خرداد ۸۳ بر پایه قردادی میان دانشگاه علوم پزشکی تهران و سازمان جهانی یونسکو در پاریس تاسیس شده، گفت: هدف این کرسی پشتیبانی از آموزش‌ها و ارتقای سلامت جامعه در چشم انداز توسعه کشور است و با توجه به هزینه‌های سنگین اختلالات روانی، اولین اولویت راهبردی این کرسی کمک به ارتقای سلامت روان جامعه است؛ چرا که بار بیماری‌ها رتبه جهانی را بین همه بیماری‌ها از نظر ایجاد ناتوانی به خود اختصاص می‌دهد؛ به طوری که پیش بینی می‌شود در سال ۲۰۳۰ این نوع بیماری‌ها به رتبه اول جهان بدل شوند.  

 

رییس هشتیمن همایش سالانه سلامت روان و رسانه با بیان اینکه در ایران نیز مانند سایر جوامع ۲۰ درصد افراد دچار اختلال هستند، گفت:‌ به همین دلیل اولویت راهبردی کرسی به منظور کمک به بهبود سلامت روان جامعه ایرانی به تصویب شورای عالی رسیده است. در این جهت‌گیری از سال ۸۹ همایش سالانه سلامت روان و رسانه از سوی کرسی یونسکو با همکاری انجمن روانپزشکان ایران برگزار شده است.

 

معین با اشاره به موضوعات محوری این همایش گفت: در سال ۹۶ موضوع خشونت اعم از خشونت خانگی، فرهنگی و سازمانی در این همایش مورد بحث متخصصان و اصحاب رسانه قرار می‌گیرد.

 

وی، وجود نابرابری و تبعیض را از جمله عوامل بروز خشونت عنوان و اظهار کرد: شکاف‌های رو به افزایش درآمدی و احساس تبعیض و پیدایش فقر به از هم‌گسیختگی اجتماعی می‌انجامد. ادامه این فرایند و بروز خشونت‌های فراگیر باعث شده در قرن ۲۰ در خلال جنگ‌ها ۱۴۰ میلیون تلفات انسانی داشته باشیم. همچنین بیش از ۳۰۰ میلیون نفر بین سال ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۸ در جهان به علت فقر و گرسنگی از بین رفته‌اند. در این همایش موضوع بحث ما رفتارهای ناهنجاری است که ممکن است افراد جامعه و مسئولان مرتکب آن شوند.

 

معین با بیان اینکه زمینه‌های خشونت از دوران جنینی آغاز می‌شود، گفت:‌ حتی سبک زندگی و تغذیه مادران باردار روی جنین موثر است و این مسائل می‌تواند تا آخر عمر به صورت خشونت بروز پیدا کند. در عین حال اگر عوامل محیطی راکنترل کنیم،   می‌توانیم از بروز این خشونت‌ها پیشگیری کنیم. بنابراین باید روش زندگی اجتماعی و اقتصادی را با سیاست‌های درست تصحیح کنیم و در این صورت می‌توان از بیماری‌های مربوط به سلامت روان پیشگیری کرد.

 

وی با تاکید بر اینکه احساس تبعیض مهم‌ترین عاملی است که منجر به خشونت می‌شود، گفت:‌ امروزه هم در جامعه خودمان شاهد این ایپدمی هستیم و این خشنونت‌ها را در رسانه‌ها و گزارش‌های مراجع ذیربط می‌بینیم و در حال حاضر خشونت در جامعه شایع شده و انواع بزهکاری و جرم دیده می‌شود. اینکه اعلام شود ۳ میلیون مراجعه به پزشکی قانونی صورت می‌گیرد که بیشتر این مراجعات به دلیل نزاع‌ها است، بسیار تکان‌دهنده است و نشان می‌دهد که جامعه به سمت خشونت می‌رود.

 

رییس کرسی یونسکو در آموزش سلامت با بیان اینکه بحران‌های اجتماعی اقتصادی، احساس تبعیض و پاسخگو نبودن مسئولین و غیره باعث بروز خشنوت می‌شود، گفت:‌ در عین حال افزایش مهاجرت به شهرها و وجود ۱۵ میلیون حاشیه نشین در کشور و در  عین حال شرایط نامناسب زندگی و کاهش نقش تربیتی خانواده‌ها از عوامل خشونت‌زا است. همچنین سریال‌هایی که مملو از اندوه، سوگ و خشم هستند و مرتبا در کانال‌های مختلف پخش می‌شوند و حتی برنامه‌های طنزی که بد آموزی دارند و همچنین بازی‌های کامپیوتری و شبکه‌های مجازی آثار نامطلوبی روی جامعه برجا می‌گذارند.

 

معین در ادامه با بیان اینکه «ما در جامعه خودمان شاهد کاهش اعتماد و سرمایه اجتماعی هستیم» نسبت به آنچه «خطر از هم گسیختگی» خواند هشدار داد و این مساله را موجب کاهش تاب‌آوری جامعه برشمرد و گفت: در این اوضاع جامعه نمی‌تواند خودش را با شرایط بحرانی تطبیق دهد و در این صورت خسارت به جامعه افزایش می‌یابد؛ بنابراین ما این مسائل را به عنوان هشداری برای جامعه مطرح می‌کنیم.

 

وی همچنین با اشاره به برخی نابرابری‌ها در محیط‌های اجتماعی و خانوادگی گفت:‌ به عنوان مثال می‌بینیم زنان از یک سری تبعیض‌ها در محیط‌های اجتماعی و خانوادگی رنج می‌برند و برخی در توجیه این نابرابری‌ها، آموزه‌های دینی را مطرح می‌کنند؛ در حالیکه باید بدانیم این کار به دلیل عدم آگاهی از آموزه‌های دینی و یا به نوعی سوء استفاده از این آموزه‌هاست؛ در واقع  اگر بخواهیم هر نوع تبعیضی را به استناد دین به رسمیت بشناسیم، به باورهای دینی مردم ظلم کرده‌ایم.

 

وی با بیان اینکه عامل اصل مشکلات اجتماعی این است که چه نگاهی به انسان داریم، گفت: بر این اساس باید بگوییم چقدر به حقوق انسان احترام گذاشته می‌شود. ما در این زمینه مشکلاتی داریم، البته تدوین منشور حقوق شهروندی کار خوبی بود. اجرای چنین منشوری وظیفه دولت‌ها است و می تواند تاثیرات مناسبی روی اقشار جامعه بگذارد.

 

معین همچنین با اشاره به حوادث و برخی خشونت‌های اجتماعی که اخیرا در کشور رخ داد، اظهار کرد: اولا باید بررسی کنیم چرا این خشونت‌ها شکل گرفت و بعد از آن باید برای مدیریت درست اینگونه مسائل برنامه‌ریزی کنیم. متاسفانه در کشور با ضعف مدیریتی مواجهیم. این در حالیست که برای مدیریت درست باید ابتدا مشکلات را بشناسیم و سپس راهکارهایی برای مدیریت آنها ارائه دهیم؛ نه اینکه صبر کنیم تا بحران در سطحی گسترده رخ دهد و تازه بخواهیم درباره‌اش تصمیم‌گیری کنیم.

 

وی با تاکید بر اهمیت نقش رسانه‌ها، نخبگان و هنرمندان و روشنفکران در بهبود وضعیت خشونت درجامعه، گفت: ارتباط مستقیمی بین توسعه جامعه مدنی و کاهش خشونت وجود دارد. اگر اصلاحات تداوم یابد و روشنفکران و ... وارد صحنه شوند، می‌توانند جامعه مدنی را توسعه داده و تحمل، ‌ منطقی بودن و ... را تمرین کنیم. بنابراین نباید منتظر دولت‌ها باشیم بلکه باید خودمان دست به دست هم دهیم؛ چرا که فرجام چنین کاری خوش است.

 

وی تاکید کرد: در سطح جهانی نقش دولت‌ها در حال کمرنگ شدن است و نقش مردم درحال افزایش. بنابراین با کمک جامعه مدنی می‌توان آگاهی مردم را بالا برد و آنها را به صحنه آورد؛ به طوری که خودشان به دولت‌ها راهکار نشان دهند. در عین حال چنین نهادهایی سیاسی نیستند و به صورت خودجوش برای ارائه راه‌حل جمع می شوند.

 

 

  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش