شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳
۰۹:۰۲ - ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۱۱۰۴۳۸۱
رفاه و آسیب های اجتماعی

بررسی معضل اعتیاد در قشر کارگری

قشر کارگری,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

نیاموختن مهارت‌های کافی در میان افراد جامعه موجب می‌شود آن‌ها گرفتار سوءمصرف موادمخدر شوند. آن‌ها مهارت کافی برای گرفتن تصمیم مناسب را ندارند. برای آن‌که بتوانند از توانایی‌های‌شان استفاده کنند و لذت ببرند مهارت کافی را ندارند. آن‌ها برای آن‌که بتوانند مسائل بیرون از خودشان را مدیریت کنند مهارت کافی ندارند. ما در کشورمان پیشگیری سطح یک نداریم؛ بنابراین مهارت حل مسئله را هم نداریم.

 

مهارت این را ‌که به‌درستی و به‌موقع تصمیم بگیریم و بدانیم عواقبش چیست نیاموخته‌ایم. من مطمئن هستم یک بخش از این مسائل به محدودیت‌ها و نبود نشاط و شادی برمی‌گردد. یاد نگرفته‌ایم چطور نشاط را در درون‌مان پیدا کنیم؛ علاوه‌بر این، مشکلاتی مانند فقر و محدودیت‌های زندگی هم باعث گرایش به اعتیاد خواهد شد، اما آن بخش از آموزش مهارت‌ها در این زمینه بسیار می‌تواند موثر باشد؛ چون می‌توانند خلاقیت‌های‌شان را پیدا کنند و درنهایت به شغل ایدئال و مناسب‌تری برسند.

 

همچنین می‌توانند مسائل‌شان را خودشان حل و فصل و مدیریت کنند و به بیرون از خودشان هم نگاه کنند. همیشه گفته‌ام وقتی فردی درگیر سوءمصرف شد، قطع سوءمصرف بسیار دشوار می‌شود. خود سوءمصرف‌کننده‌ها می‌گویند یک‌بار مصرف بسیار زیاد است و هزار بار مصرف هم بسیار کم است؛ یعنی ممکن است فردی با یک‌بار مصرف برای همه عمرش درگیر شود.

 

حالا این‌که آن آدم چطور بتواند آن یک‌بار را به‌درستی تصمیم‌گیری کند و آن را تجربه نکند مهارتی است که فرد باید داشته و از قبل آموخته باشد؛ بنابراین داستان اعتیاد داستان ندانستن نیست. داستان نخواستن هم نیست. داستان نتوانستن است. برای آن‌که فردی بتواند در مسیر درست قرار گیرد، باید کار بسیار دشوار و بزرگی انجام دهد. باید حمایت‌هایی دریافت کند تا بتواند سوءمصرفش را قطع کند.

 

برای همین، ما به مهارت‌های مناسب نیاز داریم. باید به مهارت به‌عنوان یک ابزار توجه کرد تا افراد بتوانند از آن ابزار برای زندگی سالم‌شان استفاده کنند و درعین‌حال، یک زندگی همراه با نشاط و اوقات‌فراغت مناسب داشته باشند؛ به‌ویژه در گروه‌های کارگری به‌دلیل محدودیت‌های فراوانی که دارند معمولا تفریح و اوقات‌فراغتی برایشان تعریف نشده است؛ چون آن‌ها برای گذراندن اوقات خوش امکان اقتصادی ندارند؛ بنابراین چندان حق انتخاب وسیعی هم ندارند؛ درنتیجه به‌راحتی این قشر درگیر مشکلات سوءمصرف می‌شود. بسیاری از کارگرها در شهرستان‌هایی زندگی می‌کنند که دور از خانواده‌شان هستند یا تشکیل خانواده نداده‌اند یا اگر داده‌اند زن و بچه‌شان در نزدیک محل زندگی آن‌ها نیستند. اگر کارگرها کارگر ساختمانی باشند که شرایط زندگی‌شان بسیار دشوارتر است؛ چون جایی برای زندگی ندارند، مجبورند در همان ساختمان‌های نیمه‌کاره در سرما و گرما بمانند.

 

تجربه به من نشان داده اعتیاد دست به انتخاب نمی‌زند، از سر ناچاری، ناامیدی، ناتوانی در برابر کنار آمدن با مسائل، مشکلات و... موجب می‌شود که بهترین گزینه باشد.

 

اگر بخواهیم برای این آدم‌هایی که دیگر درگیر اعتیاد شده‌اند کاری کنیم، موادمخدری مانند شیشه تنها با مشاوره جواب می‌دهد. مورفین‌ها، هروئین و تریاک را با داروهای مختلف درمان می‌کنند، اما برای قطع سوءمصرف شیشه، تنها مشاوره توصیه می‌شود. در کشوری که انجام مشاوره‌های روان‌شناسی بسیار پرهزینه است و بسیاری از این خدمات با دفترچه‌های بیمه مانند تامین اجتماعی و خدمات درمانی امکان‌پذیر نیست و جزو خدماتی نیست که بیمه آن را تقبل کند؛ برای همین، بسیاری از اقشار به‌ویژه اقشار کم‌درآمدی مانند کارگران امکان رفتن نزد مشاور را در خود نمی‌بینند.

 

برای رفتن به مشاوره لازم است؛ مثلا به مدت یک‌سال هفته‌ای یک‌بار به مشاوره بروند تا بتوانند برای قطع سوءمصرف‌شان کمک بگیرند. در حال حاضر، با توجه به هزینه‌های مشاوره مردم عادی با درآمد متوسط نمی‌توانند آن را تقبل کنند؛ آن‌وقت از کارگرهایی که همان حداقلی را دریافت می‌کنند یا مطابق اخبار بسیاری از آن‌ها حقوق‌شان پس از ماه‌ها پرداخت می‌شود و دچار مشکلات اقتصادی فراوان هستند چه انتظاری داریم بتوانند درمان مناسب بگیرند؟ بنابراین آن‌ها در این چرخه باطل خواهند ماند. بازهم می‌شود از نهادهای غیردولتی مانند سمن‌ها و انجمن معتادهای گمنام کمک گرفت؛ چون این نهادها فعالیت‌های خوبی انجام می‌دهند.

 

باید کاری کرد تا این کارگرها بتوانند با این گروه‌ها آشنا شوند و ارتباط بگیرند و بتوانند از درمان‌های مناسب استفاده کنند، اما این نهادها کافی نیست. واقعیت این است که ما به بیش از این نهادها برای کمک نیاز داریم؛ یعنی به ارائه خدمات تخصصی نیاز داریم تا آن‌ها در سلامت باقی بمانند؛ چون قطع اعتیاد یک داستان است و ماندگاری در سلامت یک داستان دیگر که باید با جدیت به هر دو وجه این ماجرا پرداخت و نگذاشت به یک معضل لاینحل تبدیل شود و آن وقت دیگر جز کاسه چه کنم چه کنم دست گرفتن کار دیگری از ما برنیاید.

 

 

 

asemandaily.ir
  • 17
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش