شنبه ۰۳ شهریور ۱۴۰۳
۱۲:۴۲ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۵۰۴۷۶۳
رفاه و آسیب های اجتماعی

همه کودکان خیابانی فقیر نیستند

کودکان خیابانی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
اینطور نیست که خانواده همه کودکان خیابانی از نظر معیشت مشکل اقتصادی داشته باشند بلکه آنگونه که مسئولان می‌گویند برخی از آنان حتی در شرایط مرفه‌تری نسبت به قاطبه شهروندان تهرانی زندگی می‌کنند.

به گزارش ایرنا، تنها پاسخ و توجیهی که درباره علت این اقدام این دسته از خانواده‌ها برای استفاده از کودکانشان به عنوان کودک خیابانی عنوان می‌شود «میزان درآمدی» است که کار خیابانی کودکان یا تکدی‌گری آنان دارد زیرا شهروندان همچنان دلشان به حال آنان می‌سوزد و به این کودکان پول می‌دهند.

طرح جمع‌آوری کودکان خیابانی از ۲۲ خرداد امسال در تهران کلید خورد و اعلام شد که ۸۰ درصد از ۲۸۰ کودک جمع آوری شده، غیرایرانی بودند.

موضوع هویت این کودکان و خانواده هایشان و علت اینکه چرا به این اقدام تشویق یا مجبور می‌شوند، نکته مهمی است که مسئولان می‌گویند ارزیابی‌ها و غربالگری کودکان جمع آوری شده در مراکز ساماندهی اطلاعات خوبی را به آنان داده است.

از جمله این اطلاعات، وضعیت سلامت و بیماری‌های این کودکان، شناسایی طبقه و وضعیت خانواده های آنان و دیگر مسائل مرتبط بوده است.

خبرنگار ایرنا روز شنبه در این زمینه به سراغ مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران رفت تا در گفت‌وگو با وی در این باره اطلاعات بیشتری کسب کند.

فرزانه مروستی که به لحاظ مسئولیت سازمانی‌اش از جمله متولیان دخیل در امر جمع‌آوری کودکان خیابانی در تهران است گفت: ارزیابی وضعیت زندگی کودکان خیابانی جمع‌آوری شده نشان می‌دهد خانواده تمامی آنان در وضعیت زندگی نامساعدی از نظر اقتصادی قرار ندارند بلکه برخی حتی در شرایط مرفه‌تری نسبت به شهروندان تهرانی به سر می‌برند.

وی افزود:‌ البته وضعیت زندگی بسیاری از این کودکان بسیار نامساعد است اما در میان آنان کودکان و خانواده هایی نیز وجود دارند که از شرایط مالی و رفاهی قابل قبولی برخوردارند، با این وجود کودکان خود را برای کار و تکدی‌گری به خیابان‌ها می فرستادند.

سوءتغذیه اغلب کودکان خیابانی

مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران در عین حال اظهارداشت:‌ اغلب کودکان جمع‌آوری شده از آنجا که شرایط زندگی خوبی ندارند به لحاظ تغذیه‌ای نیز در وضعیت قابل قبولی نیستند.

وی افزود:‌ مادران بیشتر این کودکان خیابانی در زمان حاملگی دوران سختی را پشت سر گذاشته‌اند و همین علت دارای مشکلات روحی و روانی هستند.

مروستی یادآورشد: شاید تعدادی از این کودکان ناسالم دچار بیماری‌های مختلفی نیز باشند که منتظر اعلام نظر دانشگاه‌های علوم پزشکی (مستقر در تهران) و دیگر مراجع متولی به لحاظ قطعی هستیم تا اطلاعات صحیح و کارشناسی به دست ما برسد.

وی اظهارداشت: از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواسته‌ایم گزارشی مستند در خصوص سلامتی این کودکان تهیه و ارسال کنند و به محض ارسال می‌توانیم با قطعیت در خصوص بیماری های این کودکان اظهارنظر کنیم.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران گفت: براساس آنچه ما به عنوان مسئولان اجتماعی استان از شرایط زندگی کودکان خیابانی پیش‌بینی می‌کنیم، باتوجه به شرایط زندگی، این کودکان می توانند یک سری تهدیدهایی را داشته و به برخی بیماری‌های خاص مبتلا باشند.

مروستی تاکید کرد: تمام برنامه‌ریزی‌های ما به این سمت می‌رود که اگر کودکی در این شرایط زندگی می‌کند را شناسایی کنیم و خدمات درمانی و اجتماعی در اختیار آنان قرار دهیم تا هم خود زندگی بهتری داشته باشد و هم سایر افراد را تهدید نکند.

کودکان غربالگری شده‌اند

مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران در خصوص رصد وضعیت زندگی کودکان جمع‌آوری شده از خیابان های پایتخت نیز گفت: مددکاران حاضر در اجرای جمع‌آوری کودکان در خصوص تک تک این کودکان که پس از غربالگری به خانواده‌هایشان تحویل شده‌اند، به خانه ها یا محل سکونت آنان مراجعه کرده‌اند.

وی ادامه داد: مددکاران تاکنون حداقل سه بار به منازل این کودکان مراجعه و مستندات لازم را به صورت مکتوب و تصویری از وضعیت زندگی آنان تهیه کرده‌اند.

مدیرکل امور اجتماعی استانداری تهران با بیان اینکه اغلب کودکان جمع‌آوری شده از اتباع دیگر کشورها هستند، گفت: جمع‌آوری این کودکان به منظور صیانت از حقوق آنان انجام می‌گیرد.

وی در ادامه در واکنش به برخی انتقادها که از طرح جمع آوری کودکان شده است این پرسش را طرح کرد که در کدام کشور اجازه می‌دهند کودکی خارجی در خیابان‌ها تکدی‌گری یا فروشندگی کند؟

مروستی تصریح کرد: از سویی هزاران نوع آسیب این دسته از کودکان را تهدید می‌کند و نیز پدیده تکدی‌گری و کار کودکان خیابانی مسائل امنیتی بسیاری را برای جامعه به همراه دارد که ضرورت جمع آوری آنان را بیش از پیش نمایان کرده است.

  • 15
  • 2
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش