دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۵:۱۲ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۱۰۱۰۳۸
رفاه و آسیب های اجتماعی

طلاق یک آشتی کنان مجدد است!

مصطفی اقلیما,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

در ماه‌هاي پاياني سال «ثبت طلاق سهميه‌بندي شد». در اين باره بايد به روشي که درمورد طلاق در دادگاه‌ها وجود دارد توجه کنيم که هميشه دو، سه ماه قبل از عيد حکم طلاق صادر نمي‌کنند چون آمار طلاق بالا مي‌رود. لذا به سال بعد موکول مي‌کنند. قبلا هم اين موضوع را داشتيم و هميشه دو، سه ماه آخر سال آمار طلاق کمتر يا با فاصله زيادتر داشتيم که بعضا پرونده به سال بعد ارجاع مي‌شد.

درواقع وقتي از يک حدي آمار طلاق بالاتر مي‌رود، اگر طلاق‌هاي ديگري هم در سال‌جاري انجام شود عملا تعداد آمار طلاق بالاتر نشان داده مي‌شود. درحالي که دفاتر همه بيکارند و خالي است و اگر دادگاه با طلاق موافقت کند محضر همان موقع طلاق را اجرا مي‌کند و خيلي راحت هم اين کار را انجام مي‌دهد. دادگاه بايد حکم طلاق را صادر کرده باشد تا زوجين بتوانند در محضر از هم طلاق بگيرند. در کل بايد بدانيم زوجي که به مرحله طلاق مي‌رسند تا به دادگاه مراجعه نکرده‌اند امکان آشتي کردنشان زياد است اما وقتي به دادگاه مي‌روند مصداق اين است که وقتي آبروي کسي ريخت ديگر قابل جمع کردن نيست. يعني کار به جايي رسيده که ديگر جاي صلح و صفا نيست.

مادرها و فاميل و زن و شوهر با هم دعوا مي‌کنند. وقتي هم طلاق را به عقب بيندازيم باعث آسيب مي‌شويم، چون دعواها بيشتر مي‌شود. در همه جاي دنيا وقتي زوجي به جايي برسند که ديگر نمي‌توانند به زندگي مشترک ادامه دهند، اجازه مي‌دهند که از هم جدا شوند. بعضا کساني که درخواست طلاق مي‌دهند و دعوايي در کار نيست و دادگاه هم حکم طلاق را صادر مي‌کند، اقدام به جدايي نمي‌کنند. هرچقدر دعواهاي طلاق را بيشتر و فاصله را زيادتر کنيم جز اينکه درگيري‌هاي خانوادگي بيشتر شود حاصل ديگري ندارد و ديگر هيچ‌وقت قابل برگشت نيست. به همين منظور در همه دنيا وقتي مي‌خواهند طلاق بگيرند آسان از هم جدا مي‌شوند و هيچ‌کس نمي‌گويد حالا که اينطور شد پدرت را درمي‌آورم! مي‌گويند طلاق يک آشتي کنان مجدد است. يعني من نتوانستم با همسرم زندگي کنم حالا راحت و دوستانه همانطور که ازدواج کرديم خداحافظي مي‌کنيم. در اينصورت دعواهاي خانوادگي هم رخ نداده و حرف‌هاي ناجور هم به يکديگر نزديم. اما در ايران طلاق به معناي يک فاجعه است.

زوجين براي هم خط و نشان مي‌کشند که همديگر را بدبخت مي‌کنند. مرد از پرداخت مهريه سر باز مي‌زند و حتي هر شش ماه يک ربع سکه هم پرداخت نمي‌کند و کار به جايي مي‌رسد که دو تا فاميل بهم مي‌ريزند، آنهم به خاطر طلاقي که مي‌شد دوستانه و راحت از هم جدا شوند. مشکل اين است که اگر کسي حق و حقوقش را بداند، مردي که مي‌خواهد طلاق بدهد به ابتداي کار نگاه کند که خانواده‌اش بوده‌اند و قراردادي بسته‌اند و طبق قانون بايد به قرارداد عمل کند. زن‌ها اين وسط از بين مي‌روند و مردها هر کار خواستند مي‌کنند.

بعد مي‌گوييم چرا اين زن به راه‌هاي مختلف کشيده مي‌شود؟ زن و شوهري که ۲۰ سال است با هم مشکل دارند و مي‌خواهند طلاق بگيرند با هيچ مشاوره‌اي خوب نمي‌شوند چون ۲۰ سال مساله دارند و فراموش کردن غيرممکن است. ما چه کار کرديم؟

يکسري مشاوره گذاشتيم که بدترين کار است و تنها سه جلسه ۲۰ تومان، ۵۰ تومان مي‌پردازند تا آخر سر بنويسند اينها نمي‌توانند با هم زندگي کنند! جالب اينکه کسي که مشاوره مي‌دهد ۲۰ تا ۲۵ سال سن دارد و به زوجي که ۴۰ ساله هستند، مشاوره مي‌دهد. واقعا چه چيزي براي گفتن دارد؟ نمي‌توان ازدواج را به زور نگه داشت.

وضعيت طلاقمان در ايران باعث شده يکسري وکيل پول‌هاي هنگفتي بگيرند و هيچ کاري نکنند و آخر سر هم زن و مرد را سه، چهار سال معطل کنند. اميدواريم روزي شود که دادگاه‌ها براي طلاق وکيل نخواهند. طلاق نياز به وکيل ندارد. مسائل شرعي لحاظ شده، سندي نوشته شده و يک حق و حقوقي مشخص است. زن و شوهر بايد حاضر شوند و دلايلشان را مطرح کنند. هر کدام که نخواهند عملا يعني طلاق. چون يکطرفه نمي‌توان زندگي کرد. تمام شد و رفت.

مصطفی اقلیما رئیس انجمن مددکاران علمی اجتماعی ایران

armanmeli.ir
  • 15
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش