چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۱ - ۲۲ مهر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۷۰۱۱۸۵
رفاه و آسیب های اجتماعی

مرگ در پس زمینه فقر/ ورود مجلس به موضوع خودکشی دانش‌آموز بوشهری

سیدمحمد موسوی‌زاده,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی
اصل سی ام قانون اساسی می گوید آموزش تا آخر دوره متوسطه باید رایگان باشد و دولت موظف است تحصیلات عالی را هم تا سرحد خودكفایی كشور به صورت رایگان توسعه و گسترش دهد. ولی امروزه آماده نبودن امکان آموزش مجانی بعضی از دانش آموزان بی بضاعت را به طرف مرگ و خودکشی سوق داده است.

سیدمحمد موسوی‌زاده دانش‌آموز ۱۱ساله بوشهری فقط به‌دلیل نداشتن تلفن همراه خود را حلق‌آویز کرد و با این سن کم به زندگی‌اش پایان داد. می‌گویند این دانش‌آموز ۱۱ساله ساکن شهرستان دیر در جنوب استان بوشهر بود و در خانواده‌ای بی‌بضاعت زندگی می‌کرد که به دلیل نداشتن تبلت و فرسودگی گوشی همراه و عدم امکان حضور در کلاس‌های آنلاین، خود را با طناب حلق‌آویز کرده است. دلنوشته معلم او هم که در فضای مجازی پخش شده است، حکایت از آن دارد که او گوشی داشته اما چون سالم نبوده در استفاده از آن دچار مشکل بوده است. در بخشی از دلنوشته معلم محمد آمده است:«همین‌طور که گروه رو زیر و رو می‌کردم،جا به جا پیام سیدمحمد بود که اجازه گوشی من خرابه، اجازه گوشی من عکس نمی‌گیره، فیلم ارسال نمی‌کنه. دیروز آقای مدیر بهم زنگ زد و گفت سیدمحمد از دنیا رفته و من الان نشستم پای گروه بدون تدریس، بدون تکلیف... از این به بعد کی وسط تدریس ریاضی بپره و بگه من گوشیم خرابه؟ کی بعد از وویسای روخوانی فارسی بچه‌ها بگه من نمی‌تونم وویس بذارم؟ کی بعد از کنفرانسای مطالعات بچه‌ها بگه خانم معلم عزیزم من چطوری فیلم ارسال کنم؟»

آموزش و پرورش تکذیب کرد

واکنش‌های گسترده به خبر خودکشی دانش‌آموز ۱۱ساله دیری، آموزش و پرورش استان بوشهر را به تکاپو واداشت که با تکذیب ماجرا بر آن سرپوش بگذارد. به همین دلیل روابط عمومی اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر اعلام کرد: «اخبار منتشر شده مبنی بر خودکشی دانش‌آموز ۱۱ساله اهل شهرستان دیر این استان به دلیل دسترسی نداشتن به تلفن همراه و کلاس‌های آموزش مجازی صحت ندارد.»

در اطلاعیه‌ای که آموزش‌وپرورش بوشهر در این ارتباط منتشر کرد، آمده است: «براساس اعلام آموزش‌وپرورش شهرستان دیر و تحقیق و بررسی‌های میدانی و مستندات جمع‌آوری شده، این مرحوم از روز بازگشایی مدرسه‌ها در ۱۵ شهریور ماه تا روز حادثه بنا به درخواست ولی دانش‌آموز به‌دلیل شرایط کرونایی در مدرسه حضور نداشته و در این مدت با استفاده از تلفن همراهی که مدیر مدرسه با هزینه شخصی در فروردین ماه ۹۹ به وی اهدا کرده بود تا آخرین ساعت روز حادثه در سامانه شاد به صورت فعال و در کلاس‌های درس مجازی آنلاین شرکت داشته‌است.»

سیدمحمد موسوی‌زاده,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

تکذیب تکذیبیه آموزش و پرورش

هنوز ساعاتی از تکذیبیه آموزش و پرورش نگذشته بود که مادر داغدیده محمد موسوی‌زاده ادعای آموزش‌وپرورش را بی‌اساس خواند و گفت آموزش و پرورش در این زمینه دروغ می‌گوید، محمد به‌خاطر نداشتن گوشی خودکشی کرده است. وی در این‌زمینه به رکنا گفت :«محمد دانش‌آموز کلاس پنجم بود.او بچه درسخوان و دانش‌آموز زرنگی بود.دلش می‌خواست گوشی هوشمند داشته باشد و بتواند برای معلمش عکس و فیلم‌هایی را که خواسته می‌شد بفرستد. اما ما در خانه‌مان فقط یک گوشی خراب داشتیم که نه فیلم‌برداری می‌کرد و نه می‌شد با آن صدا فرستاد. همین باعث غم و غصه پسرم شده بود.»

وی در ادامه گفت:«همسر من مریض است و یک فرزندمعلول هم دارم.در خانه‌های مردم کار می‌کنم و زندگی‌مان را به سختی و با کمک اقوام و مردم شهر می‌گذرانیم. می‌خواستم کار کنم و برای محمد گوشی بخرم.او به من می‌گفت خودم بزرگ می‌شوم و کار می‌کنم.اما الان نیاز به یک گوشی یا تبلت داشت که از بقیه بچه‌ها در درس‌هایش عقب نیفتد که ما هم توان مالی برای خرید آن نداشتیم.»

درحالی‌که آموزش‌وپرورش ادعا کرده مدیر مدرسه برای محمد گوشی تهیه کرده بود، اما مادر محمد آن را تکذیب کرده و در این زمینه گفته است: «مدیر مدرسه محمد چند بار گفته بود که می‌خواهد به سه دانش‌آموز گوشی بدهد اما این اتفاق نیفتاد. هیچ گوشی‌ای در کار نبود و تنها دلیل غصه پسرم که باعث شد این بلا را سر خودش بیاورد همین نداشتن گوشی بود.مدرسه تا به حال هیچ کمک مالی‌ای هم به ما نکرده بود.»

سهم صفر از زندگی

این اولین بار نیست که فقر و نداری کودکان سرزمین ثروتمند ایران را به‌سمت خودکشی و مرگ خودخواسته سوق می‌دهد. فروردین همین امسال بود که زینب دختر بچه ۱۱ساله ایلامی به خاطر فقر و نداشتن لباس عید خود را حلق‌آویز کرد و به زندگی‌اش پایان داد، در حالی که آخرین آرزویش خرید یک دست لباس نو برای نوروز بود. وقتی زینب ابتدایی‌ترین نیازش را غیرقابل تحقق دید مرگ را ترجیح داد درست مثل محمد! دو ماه بعد از مرگ زینب و در خرداد ماه «آرمین» کودک ۱۱ساله ساکن محله جعفرآباد کرمانشاه به دلیل فقر و گرسنگی با خوردن قرص خودکشی کرد. داستان زندگی آرمین از زبان مددکار اجتماعی این گونه به تصویر کشیده شده است: «بعد از فوت مادر، مدت‌ها اعضای جمعیت (امام علی) به علت تعطیلی خانه ایرانی جعفرآباد به خاطر کرونا هر روز با غذای گرم به خانه آرمین می‌رفتند و شهادت می‌دادند که حتی قاشقی برای خوردن غذا در آن خانه نیست که امیدی به طبخ غذا در آن‌جا باشد.»

در حالی که خودکشی به خاطر فقر در کشور ما، دیگر سن و سال نمی‌شناسد و به کودکان نیز سرایت کرده است که نهادهای عریض و طویلی به اسم حمایت از نیازمندان بودجه‌های میلیاردی را می‌بلعند و به جای خدمت به مستمندان در خدمت اغنیا قرار می‌گیرند. سازمان بهداشت جهانی سال گذشته اعلام کرد خودکشی سیزدهمین علت مرگ در گروه سنی ۱۵ تا ۳۴ سال در جهان است. اما این آمار درایران با پایین رفتن سن خودکشی میان کودکان به زیر ۱۵ سال رسیده است و اکنون با پدیده جدیدی تحت عنوان خودکشی کودکان مواجه هستیم. پدیده‌ای که نشان می‌دهد یاس، ناامیدی و افسردگی در بزرگسالان که پیش‌تر خود را نشان داده بود، اکنون به کودکان نیز سرایت کرده و چنان روح کودکانه آنان را مچاله کرده است که آنان راه فرار و چاره را در مرگ و نیستی می‌بینند. 

*ستاره لطفی

ورود مجلس به موضوع خودکشی دانش‌آموز بوشهری

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به خودکشی دانش‌آموز ۱۱ ساله بوشهری آن را فاجعه خواند و تاکید کرد که باید این فاجعه علت‌یابی شود و در آینده شاهد تکرار چنین مصیبت‌هایی نباشیم.

سیدمحمد موسوی‌زاده,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,آسیب های اجتماعی

به گزارش ایسنا، چند روز گذشته خبری درباره‌ی خودکشی دانش‌آموز ۱۱ ساله در بندر دیر بوشهر با طناب دار منتشر شد که حرف و روایات مختلفی درباره علت خودکشی این نوجوان وجود دارد، عده‌ای علت را فقر و گروهی دیگر عدم دسترسی به تلفن هوشمند برای اتصال به سامانه شاد و تحصیل به صورت آنلاین می‌نامند که هنوز علت دقیق این خودکشی مشخص نشده است. البته آموزش و پرورش خودکشی این دانش آموز به دلیل دسترسی نداشتن به تلفن همراه و کلاس‌های مجازی را رد کرده و گفته از فروردین‌ماه یک گوشی توسط مدیر مدرسه در اختیار او قرار داده شده و تا آخرین ساعات قبل از اقدام به خودکشی نیز در شبکه شاد فعالیت داشته است.

روابط عمومی آموزش و پرورش دیر با انتشار اطلاعیه‌ای اعلام کرده که «دلیل خودکشی دانش‌آموز دیری عدم دسترسی به تلفن همراه نبوده است».

در واکنش به خودکشی این دانش‌آموز احمد نادری - رییس فراکسیون مقابله با آسیب‌های اجتماعی - در صفحه توییتر خود نوشت:

« پدیده خودکشی آنهم برای یک دانش آموز ۱۱ ساله فاجعه است و نباید به راحتی از کنار آن عبور کنیم. این فاجعه باید به درستی علت‌یابی شود تا در آینده شاهد تکرار چنین مصیبت‌هایی نباشیم.

‏خدا به خانواده این دانش آموز صبر عنایت کند.

‏حتما علت دقیق آنرا پیگیر خواهم بود.»

همچنین این عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در توییت دیگری با اشاره به طرح تهیه شده برای تکلیف دولت جهت تامین سه میلیون تبلت و گوشی هوشمند برای دانش‌آموزان بی‌بضاعت نوشت:

« طرح دوفوریتی تهیه سه میلیون تبلت و گوشی هوشمند برای دانش آموزان بی بضاعت را حدود یک ماه پیش تهیه و با جمع آوری حدود ۴۰ امضا سابمیت کردم. اعلام وصول شده و در نوبت قرار دارد.

‏مطابق این طرح دولت مکلف خواهد شد از محل های بودجه ای مشخص شده، سه میلیون ابزار تهیه و در اختیار آنان قرار دهد.»

حدود یک ماه پیش نادری نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا از تهیه طرح دو فوریتی برای دسترسی دانش آموزان نیازمند به تبلت و گوشی هوشمند جهت آموزش در فضای مجازی خبر داده بود.

  • 21
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش