دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۴ - ۰۳ مهر ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۰۷۰۱۵۸
سایر حوزه های اجتماعی

واکنش‌ها درگذشت قهرمان دهه هشتادی | اعلام عزای عمومی در ایذه

علی لندی نوجوان فداکار ایذه‌ای,علی لندی نوجوان فداکار ایذه‌ای کیست
علی لندی نوجوان فداکار ایذه‌ای که برای نجات جان ۲نفر از همسایه‌ها خودش رابه خطر انداخت و دچار سوختگی شدید شده بود، جان به جان آفرین تسلیم کرد.

علی لندی، نوجوان ۱۵ساله در ایذه، استان خوزستان، بعد از ‌‌‌‌این‌که خانه همسایه آتش گرفت برای نجات دو زن سالخورده به خانه آتش گرفته می‌رود و موفق می‌شود آن‌ها را از آتش بیرون بکشد، اما خودش به شدت دچار سوختگی می‌شود.

 عصر روز ۱۸ شهریور در پی آتش‌سوزی یک عدد پیک‌نیک توسط خانم میانسالی و پس از آن پرتاب ناخواسته به سمت مادرش و سوختگی زن سالخورده با فریاد و درخواست کمک، نوجوانی پانزده ساله به‌نام علی لندی که مهمان‌خانه همسایه بود برای نجات پیرزن اقدام و برای دور کردن پیک نیک مشتعل و پرتاب آن از محدوده اقدام می‌کند که متاسفانه خود نیز دچار حریق و سانحه سوختگی می‌شود. 

علی با ۹۱ درصد سوختگی ابتدا به بیمارستان سوانح سوختگی طالقانی اهواز و پس از آن به بیمارستان سوانح سوختگی حضرت امام موسی کاظم اصفهان اعزام شد و در بخش بستری و در انتظار تخت خالی ‌آی‌سی‌یو ماند. اقدام علی پانزده ساله برای نجات دو زن گرفتار در آتش علاوه بر ‌‌‌‌این‌که اوج شجاعت، جسارت و غیرت نوجوانی بزرگ زاد را نشان می‌دهد، می‌تواند داستانی باشد برای نسل جوان جامعه ما و نیز تلنگری به جامعه که چگونه می‌توان فداکار بود. قصه علی در توئیتر جنجال به پا کرد.

 ماجرا از این قرار است که علی لندی درست زمانی که در محله خاله خود در حال بازی بود، ناگهان صدای انفجار از خانه یکی از اهالی به گوشش می‌رسد. یک پیرزن و یک زن میانسال وقتی مشغول تهیه ناهار با استفاده از پیک‌نیک بودند، آتش در خانه‌شان زبانه می‌کشد، صدای جیغ و داد زنان همه جا را فرا می‌گیرد و فریاد کمک سر می‌دهند.

 علی لندی سیاوش‌وار و قهرمانانه دل را به آتش می‌زند و برای نجات ۲ زن از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کند؛ پیک‌نیک را از خانه‌ای که آتش گرفته در طبقه دوم به پایین پرتاب می‌کند، اما حریق دامن خودش را گرفتار می‌کند. قهرمانی کوچک جثه اهل ایذه با دلی بزرگ همچون قهرمانان افسانه‌ای در داستان‌های شاهنامه در اقدامی فداکارانه دل را برای نجات جان انسان‌ها به آتش زد. 

عموی علی لندی در این خصوص گفت: این آتش‎‌سوزی در یک ساختمان چند واحده رخ داد و علی خانه خاله‌اش بود، اما هنگامی که آتش‎‌سوزی رخ داد و صدای کمک خواستن همسایه را شنید فورا خودش را به واحدی که دچار حریق شده بود رساند؛ یک پتو به روی یکی از خانم‌ها انداخت و سپس به سراغ کپسول مشتعل رفت و آن را برداشت تا از محل دور کند، اما آتش او را هم سوزاند. 

دخترخاله‌های علی فورا سعی کردند تا با پاشیدن آب روی بدن نحیف این نوجوان تا زمان رسیدن آمبولانس از سوختگی بیشتر او جلوگیری کنند؛ پس از مدتی خودروی اورژانس نیز از راه می‌رسد و بعد از انتقال علی به بیمارستان با انجام اقدامات اولیه از ایذه به اهواز منتقل شد، اما به درخواست ما نیز به بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان منتقل شد. 

حالا این  قهرمان ملی و نوجوان شجاع ایذه‌ای پس از چند روز بستری در بیمارستان دارفانی را وداع گفت و آسمانی شد؛ اما کار ماندگارش تا ابد در خاطره‌‌‌‌ها خواهد ماند.

اعلام عزای عمومی در ایذه

سرپرست فرمانداری ایذه در استان خوزستان، به مناسبت عروج ملکوتی نوجوان فداکار علی لندی، روز شنبه را در ایذه عزای عمومی اعلام کرد.

حسن نبوتی شامگاه جمعه در گفت‌وگو با ایرنا اظهار داشت: با هماهنگی های انجام شده با استاندار خوزستان، به مناسبت عروج ملکوتی علی لندی که همه شهروندان  ایذه را داغدار کرد شنبه سه مهر ماه در شهرستان ایذه عزای عمومی اعلام می‌گردد. 

وی افزود: علی متعلق به یک شهر و استان نیست بلکه تمام کشور در سوگ این نوجوان رشید عزادار هستند و با خانواده آن مرحوم همدردی می‌کنند.

سرپرست فرمانداری ایذه از تغییر در ساعت مراسم تشییع پیکر نوجوان فداکار خبر داد و تصریح کرد: آیین تشییع وخاکسپاری پیکر علی لندی نوجوان فداکار ایذه‌ای ساعت ۱۵ از میدان آزادگان به سمت گلزار شهدای بلوطک لندی برگزار می‌شود.

این نوجوان فداکار بامداد روز جمعه در بیمارستان امام موسی کاظم اصفهان جان به جان آفرین تسلیم کرد.

مسوولان و شهروندان اصفهانی در همدردی با خانواده داغدارش امروز در بیمارستان سوانح سوختگی اصفهان حضور یافتند و پیکر این نوجوان قهرمان را به سمت زادگاهش بدرقه کردند.

مردم شهرستان های دزپارت و ایذه نیز با حضور در ورودی این شهرها، از پیکر بی‌جان قهرمان این روزهای کشورمان استقبال کردند و در سوگ وی به عزاداری پرداختند.

بسیاری از شخصیت‌های مطرح کشور از جمله رییس جمهوری، رییس مجلس شورای اسلامی، رییس قوه قضاییه، معاون اول رییس جمهور، وزیر بهداشت، سرپرست وزارت آموزش و پرورش و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پیام‌های جداگانه‌ای درگذشت این نوجوان فداکار و با شهامت را تسلیت گفتند.

بسیاری از کاربران فضای مجازی نیز در سوگ علی لندی، خواستار درج داستان وی در کتاب‌های درسی و ثبت شهادت وی شدند.

  • 11
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش