چهارشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۳
۰۸:۴۳ - ۰۶ آذر ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۰۹۰۰۱۸۴
سایر حوزه های اجتماعی

آخر هفته خونین

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,برخورد دو قطار مسافربری

 روز پنجشنبه در انفجارجان باختن  ٤٤ نفر  در برخورد ٢ قطار  در  حوالی سمنان یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در یک پمپ بنزین در منطقه «الشوملی» شهر «الحله» (مرکز استان بابل)، واقع در جنوب بغداد، حداقل ٨٠ نفر شهید و بیش از ٢٠ نفر دیگر زخمی شدند. البته برخی منابع مانند «رویترز» از شهیدشدن بیش از صد نفر خبر می‌دهند. تعداد زیادی از شهدا، زائران ایرانی در حال بازگشت از «کربلا» بودند. ساعاتی پس از این حادثه، گروه تروریستی «داعش» مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفت. پمپ بنزین هدف قرار‌گرفته‌شده، در کنار رستورانی قرار دارد که معمولا زوار ایرانی در راه برگشت از کربلا، در آن برای استراحت توقف می‌کنند.

 

 شدت انفجار به حدی بود که ساختمان رستوران مجاور پمپ بنزین به‌طور کامل تخریب شده است. برخی شبکه‌های عراقی اعلام کرده‌اند زائران ایرانی، پاکستانی، عراقی و بحرینی در زمان وقوع انفجار در پمپ بنزین یاد‌شده بوده‌اند و تعداد اتوبوس‌های موجود در این پمپ‌ بنزین (در زمان انفجار)، هفت دستگاه بوده که زائران کربلا را به شهرها و کشورهایشان بازمی‌گردانده است. شهر «حلّه»، مرکز استان بابل، واقع در صد‌کیلومتری جنوب بغداد است.  «مسعود حسینیان»، سرکنسول ایران در کربلا، با بیان اینکه ٧١ کیسه شامل ٥٩ جسد سوخته تقریبا کامل و ١٤ جسد متلاشی، برای تشخیص هویت تا عصر جمعه به ایران انتقال یافت، گفت: «تا مشخص‌شدن هویت قربانیان، از طریق آزمایش دی‌ان‌ای باید صبر کنیم». به گزارش «ایرنا»، او گفت: «با انجام آزمایش دی‌ان‌ای در ایران، هویت شهدا که ممکن است ایرانی، افغان یا عراقی باشند، مشخص خواهد شد».

 

او افزود: «فعلا هیچ جسدی که امکان تشخیص داشته باشد، از شهروندان ایرانی وجود ندارد؛ اما تعداد ٢٨ مدرک شناسایی ایرانی، شامل عابر بانک، گذرنامه، شناسنامه و کارت ملی، در محل حادثه پیدا شده است. این مدارک را نمی‌توان به منزله شهادت صاحبان آن تلقی کرد و تنها بعد از آزمایش دی‌ان‌ای اجساد، می‌توان اسامی و تعداد قربانیان را اعلام کرد». در پی انفجار تروریستی «حلّه»، «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری، در پیامی ضمن محکومیت این حادثه، به خانواده‌های شهدای «حلّه» تسلیت گفت. درهمین‌حال، «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس‌جمهوری، «علی لاریجانی»، رئیس مجلس و «بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت خارجه، نیز این حادثه تروریستی را محکوم کردند و شهادت زائران ایرانی را تسلیت گفتند. همچنین وزارت خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا نیز این حادثه تروریستی را در پیام‌هایی جداگانه، محکوم کردند.

 

«حسن قشقاوی»، معاون پارلمانی، کنسولی و امور ایرانیان وزارت امور خارجه، نیز گفت: «از ٨٠ شهید شناسایی‌شده حادثه تروریستی حلّه عراق، ٤٠ نفر ایرانی هستند».  «کمالی»، معاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت در عراق، پنجشنبه شب به «ایسنا» گفت: «تاکنون هیچ زائر ایرانی در بین مجروحان این حادثه شناسایی نشده؛ اما ١١ افغان ساکن ایران در بین مجروحان این حادثه شناسایی شده‌اند». او همچنین درباره مجروحان ایرانی این حادثه توضیح داد: «تاکنون مجروح ایرانی پیدا نکرده‌ایم؛ اما شناسایی‌ها همچنان ادامه دارد». «پیرحسین کولیوند»، سرپرست اورژانس کشور، نیز با اشاره به تحویل هشت نفر از مجروحان حادثه تروریستی عراق (افغان‌های مقیم ایران) از طریق مرز مهران به عوامل اورژانس، گفت: «این مجروحان به بیمارستان امام حسین (ع) مهران منتقل شدند».

 

به گفته او، گروه دوم از مجروحان این حادثه تروریستی نیز روز گذشته به ایران منتقل شدند.  مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر، نیز به «ایسنا» گفت: «به دلیل سوختگی شدید، تشخیص هویت زائران با مشکل مواجه شده است. به همین دلیل، هنوز مشخص نیست چه تعداد از این زائران، ایرانی، افغان یا عراقی بوده‌اند». او همچنین گفته است: «احتمالا در این حادثه تروریستی، صد نفر از زائرینی که در اتوبوس‌ها حضور داشته‌اند، شهید شده‌اند که بیش از ٦٠ نفر از آنها را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند». 

 

 بررسی‌ها درباره علت فاجعه برخورد دو قطار مسافربری در حوالی سمنان در حالی آغاز شده است که بنا به آخرین اخبار این حادثه به مرگ ٤٤ مسافر و مجروحیت صد نفر دیگر منجر شد.  ساعت ٧:٤٨ صبح دیروز قطار مسافربری شماره ۳۲۴ سمنان- مشهد و قطار شماره ۴۸۰ مشهد- تبریز در ایستگاه هفت‌خوان با هم برخورد کردند؛ این تصادف باعث حریق در دو قطار شد. پس از اعلام وقوع این حادثه تیم‌های مختلف امداد و نجات به محل حادثه اعزام شدند، این در حالی بود که سرمای هوا و تبعات آن از جمله لغزندگی مسیرها امکان دسترسی به حادثه‌دیدگان را دشوار کرده بود؛ به‌گونه‌ای که سرپرست مرکز اورژانس کشور حدود ساعت ١١ صبح روز گذشته در توصیف اوضاع حاکم بر محل حادثه که منطقه‌ای مرزی میان شاهرود و دامغان است، گفت: «شرایط سختی در محل وقوع حادثه وجود دارد». تیم‌های اورژانس و هلال احمر وقتی به محل حادثه رسیدند.

 

 شعله‌های حریق را مشاهده کردند؛ آتش مانع دیگری بود که در مسير نجات مصدومان احتمالی وجود داشت؛ اما خودروهای آتش‌نشانی هنوز به محل نرسیده بودند. یحیایی، معاون امداد و نجات استان سمنان، درباره دلیل این تأخیر گفت: با توجه به بارش برف و یخبندان و دسترسی سخت به محل، عوامل آتش‌نشانی با تأخیر رسیدند.  امدادگران یاری‌رسانی به حادثه‌دیدگان را به کندی پیش بردند تا اینکه آتش‌نشانان نیز از راه رسیدند و عملیات اطفای حریق آغاز شد که این کار بیش از شش ساعت به طول انجامید. سیدعباس دانایی، فرماندار شهرستان سمنان، درباره عملیات امدادرسانی گفت: نیروهای هلال ‌احمر، بهداشت و درمان، راه و ترابری، آتش‌نشانی، اورژانس، مدیریت بحران و همه دستگاه‌هایی که برای امدادرسانی نیاز بود، به محل حادثه اعزام شدند.

 

خود راه‌آهن نیز به مجروحان حادثه خدمات‌رسانی کرد، همچنین یک رام قطار امدادی با جرثقیل به محل حادثه اعزام شد.  ایرج رئیسيان، مدیر کل مدیریت بحران استانداری سمنان نیز گفت: مسئولان استانی و مدیران ١٠ دستگاه اجرائی دو شهرستان سمنان و دامغان در محل حادثه حضور داشتند و این حادثه را مدیریت کردند. همچنین دو فروند بالگرد از شاهرود و سمنان برای امدادرسانی بهتر به مجروحان به محل حادثه که مرز بین شهرستان‌های سمنان و دامغان است، اعزام شد که کار انتقال برخی مجروحان به اورژانس را انجام دادند. همچنین سیدمصطفی مرتضوی، سخنگوی سازمان امداد و نجات، دراین‌باره گفت: «هفت تیم عملیاتی شامل ١٤ امدادگر و نجاتگر به محل حادثه اعزام شد». در ساعات نخست، آمار دقیقی از تعداد مجروحان وجود نداشت و هر مقامی رقم‌های متفاوتی را اعلام می‌کرد؛ یکی از دلایل این موضوع آن بود که اجساد و مجروحان به‌تدریج از داخل قطارها بیرون کشیده می‌شدند. زخمیان این حادثه که برخی از آنان به‌شدت بدحال بودند، بلافاصله با آمبولانس و بالگرد به نزدیک‌ترین مراکز درمانی انتقال یافتند

 

 مهدی شادنوش، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان، دراین‌باره از انتقال بیش از ٦١ مجروح حادثه قطار به بیمارستان‌های کوثر سمنان، ولایت دامغان و کلینیک دامغان خبر داد. مسافران سالم این دو قطار نیز به دامغان و شاهرود منتقل شدند و اتوبوس‌هایی نیز در نظر گرفته شد تا باقي مسیر تا مقصد مورد نظر خود را ادامه دهند. همچنین نیروهای فنی راه‌آهن که از شهرهای هم‌جوار به محل حادثه اعزام شده بودند، تلاش کردند مسیر برای تردد سایر قطارها باز شود. سرانجام بعد از گذشت بیش از شش ساعت از وقوع حادثه، آمارهایی تکان‌دهنده روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت.

 

 

پیرحسین کولیوند، سرپرست مرکز اورژانس کشور، ضمن اعلام افزایش کشته‌شدگان حادثه برخورد قطارهای مسافربری سمنان به ٤٤ نفر، اعلام کرد: اجساد کاملا سوخته‌اند و شناسایی آنها بسیار سخت است، همچنین آمار نهایی مصدومان منتقل‌شده به مراکز درمانی ٨٠ نفر گزارش شده است. علی یحیایی، معاون امداد و نجات هلال‌احمر استان سمنان نیز تعداد زخمیان را صد نفر اعلام کرد.  در شرایطی که کمک‌رسانی به حادثه‌دیدگان همچنان ادامه داشت، کار علت‌یابی حادثه نیز آغاز شد؛ محسن پورسیدآقایی، مدیرعامل راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، دراین‌باره گفت: اعضای کمیسیون عالی سوانح راه‌آهن به‌منظور بررسی علت حادثه به محل حادثه اعزام شدند. درهمین‌حال میرحسن موسوی، مدیر کل راه‌آهن آذربایجان شرقی، با بیان اینکه فقط دو واگن از قطار تبریز- مشهد در حادثه سمنان آسیب دیده است، گفت: این قطار ساعت ١١:٥٠ پنجشنبه از تبریز به مقصد مشهد حرکت کرده بود که روز گذشته حدود ساعت هشت صبح در مسیر بین سمنان - دامغان با قطار سمنان- مشهد برخورد کرد. او افزود: در این برخورد دو واگن از قطار تبریز- مشهد آسیب دید و آتش گرفت؛ اما قطار سمنان - مشهد بیشتر از قطار تبریز - مشهد آسیب دید.

 

 بنا به این گزارش درحال‌حاضر تجسس‌ها درباره علت حادثه ادامه دارد، این در حالی است که احتمال دارد یخ‌زدگی سیستم سوزنبانی الکترونیکی عامل این حادثه باشد، چراکه طبق اعلام هواشناسی دمای هوا بامداد روز گذشته در ایستگاه هفت‌خوان به ۱۲ درجه زیر صفر رسیده بود. استاندار سمنان نيز گفت: ممكن است لوكوموتيو قطار تبريز به دليل شدت سرما يخ زده باشد. در همين حال احتمال وقوع خطاي انساني نيز وجود دارد. این سانحه مرگ‌بار در حالی رخ داد که مسیر تهران- مشهد روزانه به‌طور میانگین ٨٥ رام قطار مسافری دارد. اكنون به گفته دادستان سمنان پرونده‌اي قضائي درباره حادثه روز گذشته تشكيل شده است و براي شناسايي هويت  برخي اجساد آزمايش دي‌.ان.‌اي انجام مي‌شود.

 

علت سانحه برخورد دو قطار در سمنان اعلام شد

مدیرعامل راه‌آهن علت سانحه برخورد دو قطار در سمنان را اعلام کرد. پورسید آقایی، مدیرعامل راه‌آهن، در این زمینه گفت: قطار مشهد-تبریز به‌دلیل سرمای هوا و یخ‌زدگی سیستم ترمز در مسیر در فاصله پنج‌کیلومتری سمنان متوقف می‌شود و مورد را به سیستم ctc شاهرود به‌عنوان مرکز کنترل اطلاع می‌دهد و به کل سیستم توقف قطار اطلاع داده می‌شود و چراغ برای تردد قطارها در مسیر قرمز می‌شود؛ در همین زمان قطار مشهد- سمنان در مسیر متوقف می‌شود. او افزود: متأسفانه در این زمان به‌دلیل تغییر شیفت مسئول کنترل، فرد جایگزین از سابقه قرمزشدن چراغ بی‌اطلاع بود و وقتی رئیس قطار مشهد-سمنان مجددا کسب تکلیف می‌کند، به وی گفته می‌شود که مسیر باز است و مشکلی نیست؛ شاید چراغ به دلیل برودت هوا قرمز مانده است بنابراين به وی تلگراف می‌شود که حرکت کند. آقایی اضافه کرد: قطار مشهد - تبریز در پشت یک پیچ متوقف شده بود؛ بنابراين قطار مشهد- سمنان وقتی با قطار پیش‌رو مواجه می‌شود، به‌شدت با کوپه‌های انتهایی قطار مشهد -تبریز برخورد می‌کند.

 

شهادت ‌ده‌ها زائر  ایرانی در انفجار  تروریستی «حلّه»

 روز پنجشنبه در انفجار یک خودروی بمب‌گذاری‌شده در یک پمپ بنزین در منطقه «الشوملی» شهر «الحله» (مرکز استان بابل)، واقع در جنوب بغداد، حداقل ٨٠ نفر شهید و بیش از ٢٠ نفر دیگر زخمی شدند. البته برخی منابع مانند «رویترز» از شهیدشدن بیش از صد نفر خبر می‌دهند. تعداد زیادی از شهدا، زائران ایرانی در حال بازگشت از «کربلا» بودند. ساعاتی پس از این حادثه، گروه تروریستی «داعش» مسئولیت این حمله تروریستی را برعهده گرفت. پمپ بنزین هدف قرار‌گرفته‌شده، در کنار رستورانی قرار دارد که معمولا زوار ایرانی در راه برگشت از کربلا، در آن برای استراحت توقف می‌کنند.

 

 شدت انفجار به حدی بود که ساختمان رستوران مجاور پمپ بنزین به‌طور کامل تخریب شده است. برخی شبکه‌های عراقی اعلام کرده‌اند زائران ایرانی، پاکستانی، عراقی و بحرینی در زمان وقوع انفجار در پمپ بنزین یاد‌شده بوده‌اند و تعداد اتوبوس‌های موجود در این پمپ‌ بنزین (در زمان انفجار)، هفت دستگاه بوده که زائران کربلا را به شهرها و کشورهایشان بازمی‌گردانده است. شهر «حلّه»، مرکز استان بابل، واقع در صد‌کیلومتری جنوب بغداد است.  «مسعود حسینیان»، سرکنسول ایران در کربلا، با بیان اینکه ٧١ کیسه شامل ٥٩ جسد سوخته تقریبا کامل و ١٤ جسد متلاشی، برای تشخیص هویت تا عصر جمعه به ایران انتقال یافت، گفت: «تا مشخص‌شدن هویت قربانیان، از طریق آزمایش دی‌ان‌ای باید صبر کنیم».

 

به گزارش «ایرنا»، او گفت: «با انجام آزمایش دی‌ان‌ای در ایران، هویت شهدا که ممکن است ایرانی، افغان یا عراقی باشند، مشخص خواهد شد». او افزود: «فعلا هیچ جسدی که امکان تشخیص داشته باشد، از شهروندان ایرانی وجود ندارد؛ اما تعداد ٢٨ مدرک شناسایی ایرانی، شامل عابر بانک، گذرنامه، شناسنامه و کارت ملی، در محل حادثه پیدا شده است. این مدارک را نمی‌توان به منزله شهادت صاحبان آن تلقی کرد و تنها بعد از آزمایش دی‌ان‌ای اجساد، می‌توان اسامی و تعداد قربانیان را اعلام کرد». در پی انفجار تروریستی «حلّه»، «حسن روحانی»، رئیس‌جمهوری، در پیامی ضمن محکومیت این حادثه، به خانواده‌های شهدای «حلّه» تسلیت گفت. درهمین‌حال، «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس‌جمهوری، «علی لاریجانی»، رئیس مجلس و «بهرام قاسمی»، سخنگوی وزارت خارجه، نیز این حادثه تروریستی را محکوم کردند و شهادت زائران ایرانی را تسلیت گفتند.

 

همچنین وزارت خارجه و شورای امنیت ملی آمریکا نیز این حادثه تروریستی را در پیام‌هایی جداگانه، محکوم کردند. «حسن قشقاوی»، معاون پارلمانی، کنسولی و امور ایرانیان وزارت امور خارجه، نیز گفت: «از ٨٠ شهید شناسایی‌شده حادثه تروریستی حلّه عراق، ٤٠ نفر ایرانی هستند».  «کمالی»، معاون عتبات مرکز پزشکی حج و زیارت در عراق، پنجشنبه شب به «ایسنا» گفت: «تاکنون هیچ زائر ایرانی در بین مجروحان این حادثه شناسایی نشده؛ اما ١١ افغان ساکن ایران در بین مجروحان این حادثه شناسایی شده‌اند». او همچنین درباره مجروحان ایرانی این حادثه توضیح داد: «تاکنون مجروح ایرانی پیدا نکرده‌ایم؛ اما شناسایی‌ها همچنان ادامه دارد». «پیرحسین کولیوند»، سرپرست اورژانس کشور، نیز با اشاره به تحویل هشت نفر از مجروحان حادثه تروریستی عراق (افغان‌های مقیم ایران) از طریق مرز مهران به عوامل اورژانس، گفت: «این مجروحان به بیمارستان امام حسین (ع) مهران منتقل شدند». به گفته او، گروه دوم از مجروحان این حادثه تروریستی نیز روز گذشته به ایران منتقل شدند.

 

 مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال‌احمر، نیز به «ایسنا» گفت: «به دلیل سوختگی شدید، تشخیص هویت زائران با مشکل مواجه شده است. به همین دلیل، هنوز مشخص نیست چه تعداد از این زائران، ایرانی، افغان یا عراقی بوده‌اند». او همچنین گفته است: «احتمالا در این حادثه تروریستی، صد نفر از زائرینی که در اتوبوس‌ها حضور داشته‌اند، شهید شده‌اند که بیش از ٦٠ نفر از آنها را ایرانی‌ها تشکیل می‌دهند». 

 

 

 

sharghdaily.ir
  • 15
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش