دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۰۵ - ۰۱ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۰۰۰۷
سایر حوزه های اجتماعی

یک شبی آتش در نیستانی فتاد

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,پلاسکو

 ساعت ۷ و ۵۸ دقیقه صبح روز پنجشنبه ساختمان ۵۴ ساله پلاسکو دچار حریق شد و ۳ ساعت بعد، به رغم تلاش و جان فشانی بی امان نیروهای آتش نشان به طور کامل فرو ریخت.

 

آتش زبانه می کشید. چهره آتش نشانان خسته و خسته تر که از یکسو بازوان شان درگیر عملیات امداد و نجات است و از سویی ذهن شان پیش همقطارانیست که عمری با هم همکار و همسفره و هم زندگی بوده اند.

 

ناگهان صدای انفجاری مهیب از طبقات فوقانی به گوش می رسد و ساختمان را گویی دیگر تاب و تحمل نیست. همه می گریزند، آتش نشانان وقتی همه از خطر فرار می کنند، سراسیمه خودشان را به عمق فاجعه می رسانند. 

 

۱۵ طبقه با ۶۰۰ واحد تجاری ناگهان در جلوش چشمان مردم ، صاحبان غرفه ها و مغازه ها ، دوربین عکاسان و خبرنگاران فروریخت و کسی باور نداشت که ساختمانی که زمانی یکی از سازه های مدرن و محکم کشور بود، چنین ویران شود و اکنون جز تلی از آهن و سیمان از آن باقی نماند.

 

مالکان واحدهایی که تا لحظاتی پیش با کار و فعالیت شان باعث نان خوردن هزاران تن از بیکاران در پلاسکو می شدند، اکنون به باختن زندگی و مال شان می اندیشند و به دیوار تکیه زده اند و چشم به دستان اتش نشانها.

ساعتی از ۸ گذشته که «پیرحسین کولیوند»سرپرست اورژانس کشور به خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع ۸۴ مصدوم حادثه ساختمان پلاسکو، ۳۳ نفر به بیمارستان منتقل شدند که ۲۳ نفرشان ترخیص شدند و ۱۰ نفر هنوز در بیمارستان بستری هستند.

 

آیا محبوسان در مخروبه پلاسکو زنده اند؟ 

شهردار تهران در محل حادثه ساختمان پلاسکو و در جمع خبرنگاران حاضر شد و از شهادت ۲۰ مامور آتش نشان در حادثه آتش سوزی خبر داد. محمد باقر قالیباف اعلام کرد که تاکنون شهادت شماری از نیروهای سازمان آتش نشانی شهر تهران در حادثه ساختمان پلاسکو قطعی شده است. 

 

اما سخنان سید جلال ملکی سخنگوی آتش نشانی تهران شامگاه پنجشنبه در محل حادثه حریق پلاسکو ‌و در واکنش به خبر اعلام تسلیت شهردار تهران به مناسبت شهادت آتش نشان های حادثه امروز کمی قوت قلبمان داد.

وی توضیح داد: تسلیت اولیه آقای قالیباف به مناسبت شهادت احتمالی آتش نشان ها بود و با این که باید انتظار شهادت تعدادی از آتش نشان ها را داشته باشیم ولی هنوز هیچ آمار رسمی در این زمینه نداریم.

 

سخنگوی آتش نشانی تهران گفت:‌ تاکنون هیچ کس از زیر آوارهای ساختمان پلاسکو خارج نشده است و آمار قطعی از کشته شدگان احتمالی این حادثه در دست نیست.

 

سخنگوی کمیته مدیریت بحران تهران با بیان این که تاکنون هیچ کس از زیر آوار خارج نشده است، افزود:‌ پیش بینی می شود ۲۰ نفر از آتش نشانان زیرآوار محبوس شده باشند ولی این که همه آنها به شهادت رسیده باشند، تایید نمی شود.

 

سخنگوی وزارت کشور هم خبر داده که اولویت اصلی کسب اطلاع از وضعیت زیر آوارماندگان و نجات آنهاست.«سیدسلمان سامانی» سخنگوی وزارت کشور در پی حادثه دردناک آتش سوزی و فرو ریختن ساختمان پلاسکو در مرکز شهر تهران ضمن ابراز همدردی با خانواده های عزیز آتش نشان ها، تاکید کرد: اولویت اصلی درحال حاضر کسب اطلاع و نجات جان افرادی است که در زیر آوار محبوس شده اند.

 

شرایط امروز ساختمان پلاسکو شاید آخرین زنگ خطری بود بر عبرت‌های هرگز نگرفته ما که شکنندگی مدیریت بحران پایتخت را برایمان صد چندان نمایاند.

 

اکنون ۲۴ ساعت گذشته است. صبح است . چهارراه استانبول و همه دنیا گویی نظاره گر پیکر فروریخته پلاسکو هستند.

 

کامیون‌ها ساعت هاست در خیابان فردوسی برای حمل آوار صف کشیدند.

 

بنا به دستور «محمد پرورش» مدیرعامل آبفای استان تهران، تمام امکانات و تجهیزات این شرکت در اختیار ستاد بحران ‏این حادثه قرار گرفته است.‏ 

 

٢٠ گروه برشکار، هشت دستگاه جرثقیل و ٢٠٠ نیروی متخصص آواربرداری به محل حادثه اعزام شده است و تمام نیروهای امدادی و عملیاتی آبفای استان تهران نیز در آماده باش کامل هستند.

 

درحالی که عملیات حفر و ایجاد تونل برای نجات جان آتش‌نشانان به عهده نیروهای آبفا تهران است، آنها در تلاش هستند تا با این اقدام از جمله حفر تونلی از ساختمان مجاور به سمت موتورخانه ساختمان پلاسکو، راهی برای آزادسازی محبوسین پیدا نمایند.

 

همچنین عملیات آواربرداری نیز با ورود ۴ جرثقیل‌ عظیم‌الجثه که قابلیت حمل اشیاء با تناژ بالا را دارند و نیز تعدادی از دستگاه‌های هیدرولیکی مخصوص برش آهن به سرعت ادامه دارد.

 

درحالی که قریب به ۲۴ ساعت از وقوع این حادثه تلخ می گذرد و تلاش امدادگران و آتش نشانان در بامداد جمعه برای آزادسازی محبوسین ادامه دارد اما هنوز هیچ خبری از محبوسان در آوار نیست.

 

هنوز کسی پیدا نشده . دریغ از یک عکس و یک خبر از آتش‌نشان زیر اوار مانده. 

 

گرچه همه امده بودن. از بچه های امداد و نجات هلال احمر. اورژانس تهران . نیروی انتظامی . شهرداری تهران ولی آنان کهباید بیایند هنوز نیامدند و همه در انتظار انان هستند. 

 

 

 

 

 

irna.ir
  • 9
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش