درحالی که مسلمانان سراسر جهان ماه رمضان را با وعدههای غذایی مختلف جشن میگیرند، میلیونها نفر یمنیها ازکمبود شدید مواد غذایی رنج میبرند. با توجه به کمکهای سازمانهای امدادرسان، ١٧میلیون نفر به اندازه کافی چیزی برای خوردن ندارند. سازمان ملل متحد این مسأله را «بزرگترین بحران انسانی» درجهان میداند.
بیش از ٢میلیون کودک دریمن
دچار سوءتغذیه شدید هستند
معمولا مردم درماه رمضان به خریدکردن میپردازند، اما فروشندگان دریمن هیچ چیزی برای جشنگرفتن ندارند. یحیی حوبر، یکی از مغازهداران در شهر حدیبیه، شهرستان ساحلی در غرب یمن میگوید: «فروش ازسال گذشته بسیار کمتر است. هرسال بدتر از قبل است». با توجه به گزارش منتشرشده یونیسف درماه دسامبر، بیش از دومیلیون کودک در یمن دچار سوءتغذیه شدید هستند. در یمن در هر ١٠دقیقه یک کودک زیر پنجسال آن هم به دلیل بیماریهای قابل پیشگیری جان خود را از دست میدهند. علاوه بر این، این کشور با شیوع بیماری مواجه است که تاکنون بیش از ٢٩هزارنفر را آلوده کرده.
دسترسی به نیازهای ضروری
سخت و قیمتها هم بالا است
درصورتی که بسیاری از مردم یمن برای تهیه نیازهای غذایی خود در تلاش هستند، مردم دیگر کشورها از غذاهای خود درطول ماه مبارک رمضان درسفرههای رنگین لذت میبرند. نبیل ابراهیم، یکی دیگر از ساکنان حدیبیه میگوید: «وضعیت ما بسیار سخت است. دستمزدهای ما برای چند ماه پرداخت نشده است. دسترسی به نیازهای ضروری سخت و قیمتها هم بالا هستند. ما به دنبال محصولاتی هستیم که توانایی خریدشان را نداریم.»
تراژدی بیسابقه
این سومین ماه رمضانی است که یمن درحال جنگ سپری میکند. اکثر مردم یمن دسترسی محدودی به غذا و دارو دارند. سازمان ملل متحد ٢,١میلیارد دلار برای ارایه کمکهای خود به یمن نیاز دارد. تاکنون، تنها نیمی از این مقدار برای کمک به این «تراژدی نسبتا بیسابقه» تهیه شده است. یکی از کارمندان خیریهای دریمن میگوید: «مردم حدیبیه در وضع غمانگیزی زندگی میکنند. ماه مبارک رمضان درحالی فرا رسید که مردم تا حد زیادی ازحقوق پرداختنشده خود، نبود برق، نبود آب آشامیدنی و نبود آب گرم و محاصره به دلیل جنگهای جاری دریمن رنج میبرند.»
زندگی بیش از ١٠هزار نفر
تا آستانه قحطی تحت فشار قرار گرفته است
یمن درحال حاضر یکی از فقیرترین کشورهای منطقه است. بنابر گزارشهای سازمان ملل متحد، درگیریهای جاری بین مبارزان انصارالله و یک ائتلاف به سرکردگی عربستان صعودی زندگی بیش از ١٠هزار نفر دراین کشور را تا آستانه قحطی تحت فشار قرار داده است. این جنگ همچنین، تلفاتی هم درمراکزدرمانی کشور داشته است. درحالی که بسیاری ازمردم به دلیل جنگ مجبور به بستن درهای خانههای خود شدهاند، تعدادی ازبیمارستانها و کلینیکها بمباران شدهاند. اوایل این ماه هم، درپایتخت یمن، صنعا، پس از شیوع وبا و بالارفتن آمار کشتهشدهها حالت اضطراری
اعلام شد.
آمادگی هلالاحمر ایران
برای ارسال کمک به یمن
حدود ١٠روز قبل صلیبسرخ جهانی اعلام کرد که یمن با ١٩میلیون محتاج کمک تبدیل به بزرگترین بحران بشردوستانه جهان شده است. دراین رابطه، رئیس جمعیت هلالاحمر به تسنیم گفت: وضع مردم یمن بشدت بحرانی شده است. سیدامیرمحسن ضیایی درباره چگونگی کمک به بیماران و آسیبدیدگان یمنی اظهار کرد: ما آمادگی برای ارسال هرنوع کمک دارویی و پزشکی داریم و با جمعیت هلالاحمر یمن نیز در ارتباط هستیم و هر زمان بتوان مسیری برای ارسال کمکهای بشردوستانه کشورمان به مردم مظلوم یمن ارسال کرد، این کار را انجام خواهیم داد. نماینده کمیته بینالمللی صلیبسرخ در یمن نیز در توییتی نوشت: حملات شدید هوایی علیه صنعا ادامه دارد و این نخستینباری است که من با «وبا» و حملات هوایی بهطور همزمان درگیر هستم.
ادامه درگیری درکشور جنگزده یمن شرایط را برای کمکهای انساندوستانه سختتر کرده و کمکهای سازمانهای بشردوستانه همچون صلیبسرخ جهانی درچنین بحرانهایی حیاتی و موثر هستند.
- 9
- 5