دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۱۱ - ۰۷ تير ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۴۰۱۳۲۹
سایر حوزه های اجتماعی

چه نهادي بر مراكز خالكوبي و تتو نظارت مي‌­كند؟

تتو به قيمت ايدز و سرطان!

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,خالکوبي

روزگاري ديدن خالکوبي روي دست و بدن نمادي از شرارت و اوباشي‌گري بود، حالا اما مدت‌هاست که خالکوبي و تتو به واسطه تبليغات وارداتي «مد» شده است؛ ‌مدي که از تتوي آرايشي خانم‌ها براي ابرو و صورت آغاز شد، اما حالا وقتي در کوچه و خيابان راه مي‌رويد يا حتي هنگامي که براي انجام کاري به يک فضاي رسمي همچون بانک وارد مي‌شويد با کارمنداني مواجه مي‌شويد که نقش‌هاي بزرگ و کوچک و رنگارنگي را به تبعيت از برخي بازيگران و ورزشکاران خارجي روي دست و بدن خود خالکوبي کرده‌اند.

 

نکته قابل تأمل اينجاست که تقريباً تمام تتوها و خالکوبي‌هاي انجام شده در مراکز زير زميني و توسط افراد غيرمتخصصي است که مي‌تواند خطر انتقال بيماري‌هاي خطرناکي همچون ايدز و هپاتيت را به دنبال داشته باشد، اما افراد به تبعيت از مدهاي وارداتي براي شبيه شدن به برخي چهره‌هاي معروفي که حتي در کشور خودشان به عنوان فردي موجه شناخته نمي‌شوند، حاضرند هم خطر بيماري‌هايي همچون ايدز و هپاتيت را به جان بخرند و هم از ۳۰۰، ۴۰۰ هزار تومان تا ۲۰ ميليون تومان هزينه کنند.

 

اين‌بار هم پاي فضاي مجازي و شبکه‌هاي اجتماعي در ميان است. کافي است تا سري به اينستاگرام بزنيد و کلمه تتو يا خالکوبي را جست‌وجو کنيد تا فهرست بلند بالايي از افرادي که حاضرند اين کار را براي شما انجام دهند، پيش‌رويتان قرار بگيرد. طرح و نقش‌ها هم نامحدود است؛ ‌از طرح‌هاي ريز و کوچک و نمادهاي خاصي که خيلي‌ها از داستانشان بي‌خبرند گرفته تا نقش‌هاي بزرگي که سراسر بدن را فرا مي‌گيرد و نقش‌هاي عجيبي بر پوسته انساني افراد مي‌کشد.

 

گرايش افراطي به خالکوبي و تتو در شرايطي در جامعه ما در حال فراگير شدن است که معاون فني اداره کل تجهيزات و ملزومات پزشکي سازمان غذا و دارو با اشاره به عوارض دستگاه‌هاي خالکوبي مي‌گويد واقعيت اين است که قاطبه دستگاه‌هاي مورد استفاده در کشور به صورت رسمي وارد نشده‌اند و هيچ تضميني هم در موردشان وجود ندارد و حتي اپراتورهاي آنها افرادي هستند که صرفاً در يکسري کلاس آموزشي شرکت کرده‌اند و از اطلاعات و سواد تخصصي در اين خصوص بي‌بهره‌اند و البته که ايمني بسياري از دستگاه‌ها مورد استفاده آنها پايين است. 

  

کساني که خالکوبي مي‌کنند

فصل اول سريال مشهور فرار از زندان (Prison Break) مايکل اسکافيلد که شخصيت اصلي داستان و يک مهندس سازه است، براي کمک به برادرش نقشه فرار را با همه جزئيات روي بدنش خالکوبي مي‌کند. بعد از فرار الکساندر ماهون که کارآگاه زيرکي است با اين سؤال که چرا يک فرد تحصيلکرده و باسواد روي بدن خود خالکوبي کرده است پي به راز اسکافيلد مي‌برد و از روي همان خالکوبي‌ها رد او را مي‌گيرد.

 

داستان اين سريال مشهور نشان‌دهنده آن است که حتي در غرب هم خالکوبي براي اقشار خاصي تعريف شده است. هرچند حالا مدت‌هاست که با کمک ابزار رسانه خالکوبي در فوتباليست‌ها، خواننده‌ها و بازيگران غربي يک پديده مرسوم شده و به تبع آن افرادي که متأثر از اين قشر هستند هم به خالکوبي روي آورده‌اند. در برخي گروه‌ها نشانه عضويت افراد در آن گروه است. به عنوان مثال اغلب باندهاي مافيايي و مواد مخدر براي اينکه اعضايشان از باند خارج نشوند روي بدن آنها خالکوبي‌هاي با طرح‌هاي خاص انجام مي‌دهند تا اينها نتوانند در جاي ديگري کار پيدا کنند. 

 

اگر از يکي از گروه‌هاي مواد مخدر در السالوادور عکس بگيريد، مي‌بينيد که بسياري از اعضاي باند سر تا پاي خود را خالکوبي کرده‌اند. در واقع تتو شيوه‌اي براي حفظ اعضا در اينگونه باندهاي مخوف است. اين تب جهاني که در ايران در حال فراگير شدن است در دنيا مخالفان سرسختي هم دارد. در بين مشاهير کريستيانو رونالدو، ستاره رئال‌مارديد، اهداکننده مستمر خون است و به همين خاطر تتو ندارد. در کشور ژاپن هم قوانين مانع از پذيرش کارمنداني با تتو در استخرهاست. 

 

تبليغات اينستاگرامي

در ايران اما ماجرا فرق مي‌کند؛ ايراني‌هايي که نقش‌هاي مختلف رنگي و سياه و سفيد را روي بدنشان خالکوبي مي‌کنند، الزاماً عضو باندهاي مخوف نيستند، بلکه اينجا تبعيت از تب‌هاي وارداتي است که قشر جوان را به اين سمت و سو مي‌کشاند. اين تب به خصوص در آرايشگاه‌ها و باشگاه‌هاي بدنسازي بيش از پيش داغ مي‌شود. البته تازه‌کارها نمي‌دانند قوانين مانع از حضور ورزشکاران با خالکوبي در مسابقات بدنسازي مي‌شود و تنها گول تصاوير منتشر شده در شبکه‌هاي اجتماعي را مي‌خورند و به سراغ نقاشي روي بدن خود مي‌روند؛‌ نقش‌هايي که اگر پشيمان شويد پاک کردنشان به سادگي امکانپذير نيست و اينجا هم پشيماني سودي ندارد!

 

 به گفته يکي از تتوکاران که اولين بار نقش خالکوبي را در زندان تجربه کرده و اکنون در يکي از آرايشگاه‌هاي منطقه قيطريه کار مي‌کند، قيمت خالکوبي براساس طرح و اندازه آن تغيير مي‌کند. قيمت‌ها از ۵۰ هزار تومان شروع مي‌شود و خالکوبي کامل پشت بدن ۲۰ ميليون تومان آب مي‌خورد. اين کار هم مانند بسياري از کارهاي ديگر بالاي شهر و پايين شهر دارد و قيمت‌ها بر اين اساس بسيار متفاوت است، اما ظاهراً تتوکارها از ۱۰ تا ۱۰۰ ميليون تومان در ماه درآمد دارند و همين مسئله موجب شده تا در اغلب آرايشگاه‌ها يک تتوکار حرفه‌اي وجود داشته باشد. برخي تتوکارها هم به صورت سيار فعاليت مي‌کنند. 

  

ايدز، سرطان و هپاتيت پايان تلخ برخي تتوها

اما اگر شما هم قصد تتو يا همان خالکوبي کردن را داريد، بايد بدانيد که دکترحمزه قاسمي معتقد است: خالکوبي احتمال ابتلا به سرطان پوست، هپاتيت و ايدز را افزايش مي‌دهد و خالکوبي شانس ابتلا به هپاتيت C را تا ۱۰برابر بالا مي‌برد. وي با اشاره به اينکه مکان‌هايي که خالکوبي در آن صورت مي‌گيرد غيراستريل و بهداشتي نيست، مي‌گويد: تزريق‌کننده مواد خالکوبي نيز از شرايط استريل برخوردار نيست که اين امر باعث بروز بيماري مي‌شود.  درکنار اينها اگر از خالکوبي‌تان پشيمان شويد، تنها راهکار موجود درمان با اشعه ليزر است. پس کمي بيشتر فکر کنيد. 

 

 

javanonline.ir
  • 17
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش