چهارشنبه ۲۰ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۳۵ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۱۷۷۰
سایر حوزه های اجتماعی

اشتباهاتي که موجب بلاتکليفي پناهندگان دراروپا مي‌شود؛

خانه‌اي از مه و شن

اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه,پناهندگی

اين روزها حوصله‌اش نمي‌کشد که به مسجد برود. او ايمانش را از دست نداده بلکه فقط از يک سؤال به‌خصوص خسته شده است: «وضعيت پناهندگي‌ات چه شد؟» با ليوان چاي در دستش بازي مي‌کند و مي‌گويد: «دوست ندارم وقتي خبر خوبي ندارم به نزد دوستانم بروم. هميشه اولين سؤال بعد سلام چطوري اين است که خب پرونده مهاجرت‌ات چه شد؟ اين از مهرباني‌شان است اما نمي‌خواهم مدام ياد اين مسئله بيفتم.»

 

حقيقت اين است که پرونده سعيد نوذري خوب پيش نمي‌رود. او و پسر ۱۰ساله‌اش والي خان، زمستان سال گذشته به بريتانيا رسيدند. سعيد همسر و ۶ فرزندش را در بازگشت دوباره طالبان به شهرشان از دست داد. سعيد فکر مي‌کرد با اين وضعيت به پرونده آنها خيلي سريع رسيدگي مي‌شود و او و پسرش سروسامان مي‌گيرند اما مشخص شد که اين خبرها نيست. 

 

فهرستي از اشتباهات. اين تنها نامي است که مي‌توان روي پيچيدگي‌هاي سيستم پناهندگي در اروپا گذاشت. آدم‌هاي زيادي درباره اين سيستم نادرست نوشته‌اند و آينده‌هاي زيادي قرباني اين سيستم شده‌اند. آينده خانواده نوذري يکي از آنهاست.

 

هرچقدر هم که وضعيت سعيد مشخص و واضح باشد و هرچقدر هم که درخشش والي خان در مدرسه به چشم بيايد، آنچه نظام مشخصي ندارد سيستم پناهندگي و پرونده‌هاي روي هم انباشته شده‌اي است که اتحاديه اروپا توان تصميم‌گيري درباره آنها را ندارد و شجاعت اعلام نظري قاطع هم درباره مهاجران در رهبران اروپايي ديده نمي‌شود. 

 

اولين مشکل در از هم پاشيدگي اين نظام، فقدان وکلاي مناسب يا کمبود آنهاست. کمک‌هاي حقوقي در پرونده‌هاي ادعاي پناهندگي و آوردن دلايل مناسب براي ترک کشور جنگ‌زده از مهم‌ترين مسائلي که روند يک پرونده را به جريان مي‌اندازد. يک وکيل خوب مي‌تواند پناهجوياني مانند سعيد نوذري را آماده کند تا بيانيه مناسب را در دادگاه ارائه دهند.

 

اخبار و شاهدان درستي را به خدمت بگيرند تا ادعاي آنها به اثبات برسد. سعيد مي‌گويد: «اصلا نمي‌دانستم مي‌شود وکيل داشت. من به مصاحبه رفتم بدون اينکه وکيل داشته باشم. بدون آنکه بدانم قرار است چه اتفاقي بيفتد و چه سؤالاتي از من بپرسند.»

 

مشکل بعدي حضور کارمندان کم‌تجربه و بي‌اطلاع اروپايي در مراکز پذيرش پناهجويان است. سرنوشت پناهجويان کشورهاي جنگ زده در آلمان در مراکزي به نام «مرکز تصميم‌گيري» رقم مي‌خورد.

 

روزنامه آلماني «نورنبرگر ناخريشتن» گزارش داده است که «مراکز تصميم‌گيري» اداره مهاجرت و آوارگان آلمان موسوم به «بامف» روي پرونده پناهجويان کشورهاي به اصطلاح پيچيده مانند افغانستان، سومالي و نيجريه کار مي‌کنند. اين روزنامه معتقد است که چنين کاري مخالف ادعاي اين اداره و اظهارات حکومت فدرال آلمان است که گفته بود اين مراکز تصميم‌گيري براي بررسي کردن پرونده‌هاي ساده پناهجويان، مثلا پناهجويان سوري و عراقي، ايجاد شده‌اند.

 

درحالي‌که برخلاف پرونده‌هاي کشورهاي جنگ زده، پرونده پناهجويان افغان بسيار پيچيده شمرده مي‌شوند و ميزان دريافت قبولي آنها در آلمان ۵۵,۸ درصد است. يک سخنگوي «اداره فدرال براي مهاجرت و آوارگان» آلمان گفته است که برخي کارمندان اين اداره نمي‌توانند ميان کشورهاي مبدا که پرونده‌هاي شهروندان آنها در اين مراکز بررسي مي‌شوند، به صورت دقيق تمیيز قائل شوند. بررسي دقيق اين پرونده‌ها به نيروي انساني ماهر، استفاده از کارمندان باسابقه و آگاه و همچنين تجربه و کفايت آنان بستگي دارد. 

 

تروما يا ضربه رواني که مهاجرين جنگ با آن دست به گريبان هستند، چيزي است که در اين بلاتکليفي‌ها فراموش شده است. اليس بيتنبيندر، رئيس عمومي انجمن مراکز رواني براي پناهندگان و قربانيان جنگ مي‌گويد که يافته‌هاي آنان حاکي از رقم بالاي بيماري رواني در ميان پناهجويان است.

 

براساس اظهارات اليس، پناهجويان نسبت به ساير بخش‌هاي جامعه از افسردگي و اختلال استرس پس از سانحه بيشتري رنج مي‌برند. بيتنبيندر رسيدگي جدي و هدفمند براي زدودن اين چالش را بسيار مهم مي‌داند. او گفت: «کمک فوري غالباً مي‌تواند از مزمن شدن و انتقال تدريجي اين بيماري به کودکان مانع شود. اين رسيدگي نبايد تنها از سوي روان‌شناسان صورت بگيرد، بلکه بسياري از اين افراد منتظر اين هستند که تکليفشان مشخص شود تا دوباره به زندگي برگردند.»

 

بر‌اساس يافته‌هاي اين پژوهش دست‌کم ۴۰ درصد پناهجويان، تجربه شديد تروما يا ضربه روحي را پشت سر گذاشته‌اند و بلاتکليفي موجود وضعيت آنها را بدتر از گذشته کرده است. به گفته اين روان درمانگر شرايط زندگي اغلب متزلزل در اردوگاه‌هاي پناهجويان، محيط بيگانه و فقدان حسن مفيد بودن، روح و روان پناهجويان را به بازي گرفته است. افزايش چنين مشکلي در اين افراد روند بيماري آنها را گسترش داده و کار درمان اين آسيب‌ديدگان را نيز پيچيده‌تر خواهد کرد. 

 

سعيد نوذري ليوان چاي‌اش را هورت مي‌کشد و مي‌گويد: «من در عدم اطمينان زندگي مي‌کنم. حتي گاهي فراموشم مي‌شود چه بر سر خانواده‌ام و کساني که دوستشان داشتم آمده است. نور روز را دوست ندارم. خودم را دوست ندارم. زندگي‌ام را دوست ندارم فقط اميدوارم که زندگي پسرم بهتر از من باشد.» 

 

 

 

vaghayedaily.ir
  • 10
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش