چهارشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۰۶ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۵۰۳۷۲۹
سایر حوزه های اجتماعی

آیا پول خوشبختی می آورد؟

خوشبختی با پول,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

 معروف‌ترين پاسخ به پرسش آيا پول خوشبختي مي‌آورد، گزاره‌اي است که مي‌گويد خير اما نبودنش حتما بدبختي مي‌آورد. نتيجه آخرين تحقيقات اما نشان مي‌دهد از قضا پول خوشبختي مي‌آورد به شرط اينکه در مسير درست خرج شود. براي نمونه اگر پولي براي خريد آخرين مدل گوشي روز دنيا هزينه شود، حتما شادي و خوشبختي به‌همراه نمي‌آورد اما همان پول اگر در مسير کمک به ديگران خرج شود، بدون شک قدمي در مسير خوشبختي خواهد بود.

 

محققان دانشگاه زوريخ، هفته گذشته مطالعه‌اي با موضوع ارتباط کمک‌هاي سخاوتمندانه و خوشبختي انجام دادند؛ آنها ۵۰ نفر را به دو گروه مختلف تقسيم کردند. از يک گروه خواستند هفته‌اي ۲۵ فرانک سوئيس را در مسير خريد هديه يا کمک‌هزينه سفر به کشورهاي مختلف براي ديگران صرف کنند و از گروه ديگر خواستند اين مبلغ را براي خودشان خرج کنند. قبل و بعد از انجام اين مطالعه، مشاوراني با همه افراد هر دو گروه صحبت کردند و بر‌اساس سؤالاتي که پرسيده شد و جواب‌هايي که شرکت‌کنندگان دادند، ميزان رضايت آنها از زندگي و حس خوشبختي‌شان روي کاغذ ثبت شد.

 

آنهايي که هزينه دريافتي را صرف شادي ديگران کرده بودند، به‌مراتب احساس بهتري از ديگراني داشتند که براي خودشان هديه‌هاي زيبا خريداري کرده و به‌اصطلاح در مسير شادي خودشان قدم برداشته بودند.

لوئيسا ديلنر، خبرنگار گاردين مي‌نويسد: «واقعيت اين است که صرف پول در زمينه‌هايي مانند خريد آخرين مدل‌هاي گوشي، ماشين، سفرهاي گرانقيمت  و هر چيز ديگري که در دسته ماديات مي‌گنجد، زودگذر است و ماندني نيست.

 

به‌همين‌دليل اين خرج‌کردن‌ها حتي اگر در لحظه شادي‌آور باشند، هرگز نمي‌توانند ماندگاري کمک‌هاي انسان‌دوستانه را داشته باشند. اين در حالي است که وقتي پولي صرف کمک به ديگران مي‌شود، احساس خوبي در فرد ايجاد مي‌کند که با گذشت زمان حتي بيشتر هم مي‌شود و فرد در مسير خوشبختي دائمي قرار مي‌گيرد. نتيجه مطالعات روان‌شناسان نشان مي‌دهد کساني که هر هفته حتي مقدار ناچيزي پول به نيازمندان کمک مي‌کنند به‌مراتب آرامش بيشتري نسبت به ديگران دارند و احساس مي‌کنند زندگي‌شان هدفمندتر است.

 

اين روند دقيقا همان چيزي است که در زندگي افراد مشهور و سلبريتي‌ها هم به‌خوبي مي‌توان رد و نشان آن را پيدا کرد. اگر بخش کوچکي از حس خوشبختي و شادي را بتوان در محبوبيت اجتماعي تعريف کرد، با اين حساب سلبريتي‌ها و افراد مشهور ديگر نياز به هيچ عامل خارجي ندارند و مي‌توانند حس خوشبختي‌شان را از ميان تعريف و تمجيدهاي ديگران پيدا کنند. اين در حالي است که معروف‌ترين سلبريتي‌هاي دنيا در کنار کار اصلي‌شان، بخشي از درآمدشان را صرف انجمن‌ها و مؤسسات خيريه مي‌کنند و معتقدند فقط از اين راه مي‌توانند حس رضايت مورد نيازشان از زندگي را کسب کنند. اُپرا وينفري، مشهورترين و معروف‌ترين مجري تلويزيون آمريکا و جهان است.

 

او جايزه اسکار و کانديداتوري جوايز گلدن‌گلوب و بفتا را در کارنامه خود دارد و دوربين‌هاي زيادي تا امروز روي او زوم بوده است. خودش اگر بخواهند معرفي کوتاهي از شخصيتش ارائه دهد، هيچ‌کدام از اين عناوين را به کار نمي‌برد و مي‌گويد: «سعي مي‌کنم تا مي‌توانم به ديگران کمک کنم و ترجيح مي‌دم به جاي اينکه صرفا در تلويزيون سلبريتي باشم، در دنياي آدم‌هاي افراد نيازمند نقشي داشته باشم. دومي براي من خيلي بهتر است و حس خوشبختي را به من القا مي‌کند.»

 

حالا همه او را با لقب «مادر خيريه‌ دنيا» مي‌شناسند. بن افلک، بازيگر و کارگردان آمريکايي مدت‌هاست بحران‌هاي انساني اهالي جمهوري دموکرات کنگو را تحت پوشش خود دارد. او با همکاري سازمان ملل متحد، فيلمي درباره آوارگان کنگو و مشکلاتشان ساخته و اميدوار است با کمک به آنها بتواند طعم گس زندگي‌شان را کمي خوش‌تر کند.

 

او سال گذشته در مصاحبه با هافينگتن‌پست گفت مردم کنگو را به اندازه خانواده خودش دوست دارد و از شادي آنها شاد مي‌شود. نمونه اين آدم‌ها در دنيا بسيار زياد است؛ جوآن رولينگ با هري پاتر معروف براي زنان و کودکان کار مي‌کند و بيل گيتس، مؤسس بزرگ‌ترين خيريه جهان است.

 

نمونه جنبش‌هايي که با حضور و حمايت سلبريتي‌ها در دنيا جان گرفته، مهر تأييد بر اين کمک‌هاي انسان‌دوستانه و حال خوش بعد از آن است. در تمام دنيا افراد زيادي هستند که با شرکت در کمپين‌هاي مختلف کمک به نيازمندان سعي مي‌کنند مردم را با خود همراه کنند و به‌اين‌ترتيب، هم کمک‌حال افراد نيازمند باشند و هم با صرف هزينه در مسير‌هاي انسان‌دوستانه، حس خوشبختي و آرامش را به زندگي خودشان و ديگران هديه دهند.

 

قرار نيست اين کمک‌ها مبالغ زيادي داشته باشد يا صفرهايش را نتوان شمارد، همين که هر آدمي در کنار تمام هزينه‌هاي ديگرش بخشي را براي شادکردن ديگران اختصاص دهد، يعني قدم در مسيري گذاشته که انتهايش با کلمه خوشبختي و آرامش هجي مي‌شود.»

 

 

 

صدف فاطمی

vaghayedaily.ir
  • 19
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش