دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۰:۴۲ - ۱۱ شهریور ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۶۰۲۳۵۸
سایر حوزه های اجتماعی

مسافرکشی با مدرک فوق لیسانس حقوق;

پشت صحنه زندگی

مسافرکشی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

 این تفکر که جوانان جویای کار الزاماً نباید به دنبال استخدام در مراجع دولتی یا خصوصی باشند بلکه مشاغل متعددی وجود دارد که با کمی تدبیر وسرمایه‌ای حداقلی می‌توان با انجام آنها هم به ارائه خدمات پرداخت و هم  درآمدی برای زندگی کسب کرد ، فکر صحیحی است مثلاً من با رانندگی در شرکتی که با استفاده از امکانات مجازی در امر حمل ونقل فعالیت می‌کند به بردن مسافر به نقاط مختلف شهر مشغولم.

 

خدار را  شکر درآمد خوبی هم دارم.البته بیست روز در تهران کار می‌کنم. ۱۰ روز میروم شهرستان پیش زن و بچه‌ام.آخه نمیشه اونهارو بیارم تهران چون با پولی که من در میارم نمی‌تونم درتهران منزل اجاره کنم. در شهرستان هم با پدر و مادرم زندگی می کنیم و....

 

اینها صحبت‌های جوان راننده‌ای بود که من مسافرش بودم. البته بین صحبت‌هایش با خنده گفت حاج آقا یه کاغذی به نام مدرک لیسانس هم دارم.

 

در مسیر برگشت جوانی دیگر قرار شد مرا به چند مقصد برساند. در یکی از توقف‌ها ماشین را روشن نگه داشته و من داخل آن تنها ماندم. البته او به خاطر اصل معرفت بچه‌های شهرستانی رفت تا از داروخانه برایم دارویی تهیه کند. وقتی از او خواستم در کلانشهرها مخصوصاً تهران دیگر از این اعتمادها به مسافران نکند چون ممکن است ماشین را بدزدند، خنده‌ای کرد و گفت حاج آقا تیپ شما به خلافکارها نمی‌خورد.

 

من سه سال با آنها در زندان زندگی کردم. اینو گفت و با آهی شروع کرد به گفتن قصه زندانی شدنش. متولد یکی از شهرستان‌های غرب کشور هستم با کارگری بالاخره پنج میلیون تومانی پس انداز کرده بودم ولی نمی‌شد با این پول زندگی را چرخاند مخصوصاً تازه هم ازدواج کرده و تشکیل زندگی داده بودم. در نتیجه با پیشنهاد یکی از همشهریانم که چندسالی بود در تهران اقامت داشت با پول  نزد او رفتم. فقط اشتباهی که کردم این بود که اسلحه‌ای نیز برای او خریدم.

 

در همان شب اول متوجه شدم که همشهری‌ام به کارهای خلاف می‌پردازد. من هم از  آنجا خارج شده و برگشتم. ولی چون برخلاف میل همشهری‌ام عمل کردم مرا لو می‌دهد و در حالی که هنوز اسلحه داخل ماشین بود دستگیر و به قریب یک دهه حبس محکوم شدم که بعد از حدود سه سال با تشخیص مقامات قضایی وفق مقررات آزادم کردند... او هم بیست روز کار کرده بقیه ماه را به شهرستان می‌رود. از درآمدش راضی بود. می‌گفت دیپلم ریاضی دارد.

 

و اما راننده پریروزی که درمسیر برگشت و پس از رساندن مسافر با همان شیوه‌های قبلی مرا سوار کرد. دل پری داشت. می‌گفت آخه این ترافیک واقعاً راه حل ندارد. گفت و گفت تا رسید به اینکه من چه می‌دونستم با فوق لیسانس حقوق عاقبت باید مسافرکشی می‌کردم. گریزی هم زد به سهمیه کم پذیرش تعداد وکیل در کشور. البته تصور غلط دیگری را هم مطرح کرد که تمام سهمیه به قضات بازنشسته داده می‌شود. بنابراین جوانان داوطلب نمی‌توانند با اینها رقابت کنند. در دلم گفتم جوان مسافر فعلی که کنارت نشسته از قضات است و اطلاعات غلط به شما داده‌اند البته اینکه چرا خودم را معرفی نکردم چون خلاف احترام و شأن قضاوت دانستم که بگویم مسافر سواری عبوری هستم. آخه اغلب مردم به غلط فکر می‌کنند. همانند کشورهای دیگری که ادعایی در قضای اسلامی ندارند قضات از امکانات خاص و بالایی برخوردارند.

 

و اما آخرین راننده‌ای که مرا رساند کارمندی بود که می‌گفت پنجشنبه‌ها تعطیلم. خرج زندگی در نمیاد امروز آمدم. ولی اشتباهم این بود که صبح را برای کار در سیستم انتخاب کردم. چون کرایه‌های صبح خیلی کم است  و باید از این به بعد چهارعصر به بعد را بزنم....

 

اشتغالی بهتر از این؛ تا دیپلم گرفتی برو رانندگی؛ لیسانس که دریافت کردی رانندگی آماده خدمت به شماست؛ اصلاً نگران ادامه تحصیل در مقاطع بالا نباشید که کار نیست با مدرک فوق لیسانس هم مسافرکشی ممکن است. بله همه چیز مهیاست نکند فکر بد به سر کسی بزند رانندگی بدون شرط خاص حتی با سابقه حمل اسلحه؛ حالا هی بفرمایید شغل نیست. جالبتر اینکه در همه دفعات تلفن همراه هم برای یافتن مسیر نزدیک به کمک راننده‌ها می‌آمد و ظاهراً چشم بیداری برای دیدن این همه راننده که در حال رانندگی از گوشی همراه استفاده می‌کنند، وجود ندارد. این هم امتیاز ویژه این شغل؛ دیگر چه می‌خواهید!!!

 

 

 

 

iran-newspaper.com
  • 9
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش