دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۶:۰۲ - ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۳۰۶۱۱۸
سایر حوزه های اجتماعی

سردرگمی مردم در مواجهه با حوادث و شماره تماس‌های گوناگون امدادی در کشور

شماره های امدادی,اخبار اجتماعی,خبرهای اجتماعی,جامعه

حتما برای شما اتفاق افتاده است که حادثه ای در نزدیکی شما رخ دهد؛ این حادثه می‌تواند یک تصادف باشد، یا یک آتش‌سوزی و یا حتی سکته ناگهانی یکی از اطرافیان‌تان. شاید به اولین چیزی که فکر کنید نجات فرد آسیب دیده و یا حتی جلوگیری از خسارت‌های مالی باشد. در این مواقع انسان به طور ناخودآگاه برآن می‌شود تا خودش در ابتدا برای کمک بشتابد؛ این تصمیم هرچند کارساز است اما در حوادث بزرگ‌تر که خدمت‌رسانی از عهده فرد خارج است، سریعاً تبدیل به تماس با امداد می‌شود.

 

آتش‌نشان، نیروانتظامی، هلال احمر، اورژانس و ... از جمله مواردی هستند که در زمان وقوع یک حادثه باید در صحنه حضور داشته باشند. در کشورمان تشخیص اینکه در حادثه ابتدا باید با چه شماره‌ای تماس گرفته شود، به عهده افراد حاضر در صحنه حادثه است، حال اینکه شماره‌های گوناگونی به ذهن افراد می‌رسد. حال اینکه اگر تنها یک شماره تماس برای ارتباط با مسئولانی که باید در محل حادثه حضور داشته باشند، می‌تواند در اتلاف وقت و کاهش تلفات تاثیرگذار باشد.

 

تسریع در خدمات = نجات جان و مال افراد

روز دوشنبه سازمان آتش‌نشانی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که با توجه به مشکلات مخابراتی در حال حاضر ارتباط با تلفن ۱۲۵ سازمان آتش نشانی قطع است. این سازمان از مردم تهران خواست تا با شماره ۸۸۰۵۱۰۱۰ الی ۱۸ تماس حاصل کنند. همین اتفاق ساده چه میزان در کاهش اطلاع رسانی آتش‌سوزی ها می‌تواند تاثیرگذار باشد؟

 

ما در جامعه‌ای زندگی می‌کنیم تصادفات رانندگی گل‌سرسبد حوادث در آن است! آتش‌سوزی به دلیل نبود امکانات اطفاء حریق در ساختمان‌ها حرف اول را می‌زند و بیماری‌های قلبی و عروقی که غالباً منجربه سکته می‌شوند در صدر بالایی از مرگ و میر را شامل می‌شود. همه اتفاقات ذکر شده و بسیاری از اتفاقات دیگر از جمله مواردی هستند که خسارت‌های جانی و مالی جبران‌ناپذیری را برای کشور به وجود می‌آورند. آمارهای مختلفی از سوی سازمان‌های امدادی کشور سالانه منتشر می‌شود که بخشی از آن اصلا ارتباطی با سازمان خاطی ندارد و این خود نشان دهنده این است که بخش زیادی از مردم کشور نسبت به شماره‌ تماس‌های امدادی اطلاعات کافی ندارند. این در حالی است که در بسیاری از کشورها تنها یک شماره تماس (به طور مثال در کشور آمریکا شماره ۹۱۹) به عنوان تنها شماره امدادی کشور شناخته می شود. 

 

یک حادثه تصادف را در ذهن خود شکل دهید؛ دو خودرو باهم برخورد کرده‌اند. حداقل ۲ نفر آسیب دیده‌اند که تا حدودی این آسیب جدی است، یکی از خودروها آتش گرفته است و امکان آتش‌سوزی سایر خودروها و از همه مهمتر افراد حاضر در صحنه وجود دارد. همین مثال ساده نیاز همزمان همه ارگان‌های امدادی کشور را می‌طلبد؛ آتش‌نشانی برای اطفاء حریق، اورژانس و هلال احمر برای کمک به آسیب‌دیدگان، نیروی انتظامی برای کنترل شرایط خیابان و امنیت منطقه حادثه! حال افراد حاضر در صحنه باید حداقل با سه شماره ۱۲۵، ۱۱۵، ۱۱۰ تماس بگیرند تا سریعتر خدمات لازم ارائه شود.

 

از جمله مزیت‌هایی را که می توان برای تک شماره ‌ای شدن خدمات اینچنینی در کشور اشاره کرد، تاثیری است که کودکان می‌توانند در تسریع ارائه خدمات داشته باشند. کودکی را فرض کنید که در خانه است و برای یکی از اعضای خانواده مشکلی پیش می‌آید؛ اگر شماره‌ تماسی ۳ رقمی و البته رُند وجود داشته باشد که بتوان به راحتی آن را به خاطر سپرد و در ذهن کودکان نیز نهادینه کرد، می‌توان قدر ثانیه‌ها و ارزش زندگی یک انسان را به خوبی درک کرد.

نیاز به سیستمی با نظام ارجاع قدرتمند

 

الهام فخاری، عضو شورای شهر تهران در گفت‌وگو با روزنامه «ابتکار» در این باره می‌گوید: «در وهله اول یکسان‌سازی شماره تماس‌ها و البته ارائه یک شماره تماس رُند برای به خاطر سپردن شماره بسیار حائز اهمیت است؛ به این معنی که مردم راحت‌تر می‌توانند در زمان بروز حادثه و ... به مرکز اصلی دست پیدا کنند و به خدمات امدادی دسترسی داشته باشند.»

 

وی می‌افزاید: «اگر کدگذاری صحیحی صورت گیرد، علاوه بر کاهش شماره تماس‌ها که مزیت‌های خودش را دارد، مدیریت مرکزی شماره خاص، می‌تواند ارجاع به موقعی و صحیحی به مرکز مورد نظر که می‌تواند پلیس، اورژانس، آتشنشانی و ... باشد، صورت دهد.»

 

فخاری با بیان اینکه در شورای شهر و شهرداری تهران در سال گذشته اقداماتی در راستای یکسان‌سازی شماره تماس‌هاصورت گرفته است، می‌گوید: «در امور شهری شماره تماس ۱۳۷ با وجود یک سیستم ارجاع قوی در این حوزه در حال فعالیت است. همچنین شماره ۱۰۸۸ نیز از جمله شماره های مربوط به حوزه های مختلف در تهران است که برای این دو شماره اقدامات خوبی در جهت یکسان‌سازی و سهولت دسترسی صورت گرفته است.»

 

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به این موضوع که یکسان‌سازی شماره‌ تماس های امدادی و ... با توجه به گردشگرپذیر بودن کشورمان می‌تواند، نمودی جهانی داشته باشد، ادامه می‌دهد: «اگر کدی یکسان وجود داشته باشد، در زمانی که یک گردشگر با مسئله مواجه شود به راحتی می تواند با اتصال به شماره مختص به آن حوزه که مثلا امداد است، مشکل خود را بیان و ارائه خدمات برای آن گردشگر نیز به سرعت بیشتری اتفاق بیفتد.» فخاری در پایان می‌گوید: «همه این‌ها بستگی به این موضوع دارد که سیستمی یکپارچه برای ارائه خدمات ایجاد شود و عملکرد آن در نظام ارجاع با سرعت صورت گیرد تا شاهد کاهش هرچه بیشتر آسیب ها در کشور باشیم.»

 

مجلس باید پاپیش بگذارد

یک ماه پیش وزیر بهداشت کشور در اظهارنظری با استقبال از یکسان سازی شماره تلفن های امدادی در کشور گفته بود: «دو یا سه دهه است که صحبت‌هایی در این خصوص شده و اتفاقا یک تجربه موفق بین المللی هم محسوب می‌شود و انتظار می‌رود که دستگاه‌هایی همچون پلیس، آتش نشانی، اورژانس و ... همگی یک شماره داشته باشند و تمامی این نهادها با یک تولیت با مردم در ارتباط بوده و خدمات امدادی را ارائه کنند.»

 

وزیر بهداشت با بیان اینکه در این زمینه طرح های مختلفی هم وجود داشته و پیشنهادات خوبی هم از سوی نیروی انتظامی مطرح شده است، گفته بود: «ما به عنوان وزارت بهداشت از طرفداران این ایده هستیم و امیدواریم که اجرایی شود، اما یکسان سازی شماره های امدادی نیازمند مصوبه مجلس است و امیدواریم که نمایندگان مجلس این موضوع را مورد توجه قرار دهند.»

 

هاشمی اضافه کرد: «البته اورژانس و پلیس می توانند از خودشان شروع کرده و با یک شماره عوامل اورژانس و پلیس بتوانند از حادثه ای باخبر شده و به محل بروند.»

 

فرآیند یکسان‌سازی شماره‌های امدادی به نظر نمی‌رسد در کنار طرح‌های بسیاری که روزانه در کشور تصویب و اجرا می‌شود، دشوار باشد. حال اینکه مجلس شورای اسلامی با بررسی موضوع یکسان‌سازی شماره‌های امدادی می‌تواند در هرچه بهتر شدن خدمات امدادی در کشور می‌توانند منشا یک دستاورد جدید در کشور و حتی در منطقه باشند.

 

پویان خوشحال

 

  • 16
  • 3
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش