به گزارش همشهری آنلاین، درحالی که پیش از این معاون امور جوانان وزیر ورزش و جوانان از افزایش ازدواج و کاهش طلاق در دوران کرونا خبر داده بود، اما امار ثبت احوال چنین چیزی نشان نمی دهد.
محمد مهدی تندگویان گفته بود: «بر اساس آمار دفاتر ثبت ازدواج و طلاق، در چهار ماه نخست امسال حدود ۲۰۰ هزار واقعه ازدواج و ۳۵ هزار واقعه طلاق ثبت شده در حالی که در مدت مشابه سال پیش ۱۶۷ هزار ازدواج و ۳۷ هزار طلاق ثبت شده بود.»
ولی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور از ثبت بیش از ۱۸۲ هزار ازدواج و ۵۱ هزار طلاق تا پایان تیر ماه خبر داده است.
سیف الله ابوترابی در تشریح آخرین آمارهای ثبت شده ازدواج و طلاق در ایران به ایسنا گفته: از ابتدای فروردین تا پایان تیر ماه امسال ۱۸۲ هزار و ۸۲ مورد ازدواج و ۵۱ هزار و ۳۷۱ مورد طلاق رخ داده که در پایگاه اطلاعات جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور ثبت شده است.
آمار ابوترابی از ازدواج و طلاق احتمالا یک زنگ خطر است؛ نسبت طلاق به ازدواج کم کم به ۳۰ درصد نزدیک می شود. اتفاقی که هشداری برای سیاست گذاران جمعیتی است.
رشد هولناک مرگ و میر
از سوی دیگر سخنگوی سازمان ثبت احوال درباره آمارهای حیاتی چهار ماه نخست سال ۹۹ گفته: در این مدت ۵۸۰ هزار ولادت و ۲۴۱ هزار و ۵۹۸ فوت نیز به ثبت رسیده است.
آمار تولد و مرگ در سال کرونا هم هشدار دهنده است؛ نه تنها نگرانی ها برای کاهش زاد و ولد کم نشده، بلکه کرونا آمار مرگ و میر تا نزدیکی ۵۰ درصد آمار تولد بالا برده است. هرچند که تاکنون ۳۴ هزار ایرانی به طور رسمی از کرونا جان باخته اند، اما به گفته حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت، باید این عدد را تا ۲.۵ برابر افزایش داد.
بررسی ها نشان می دهد که در تمام سال ۹۸ و بنابر آمار رسمی سازمان ثبت احوال ، ۳۹۳ هزار و ۹۸۲ فوت در ایران ثبت شده است. همچنین در سال ۱۳۹۷ شمار فوت شدگان ۳۷۵ هزار و ۶۱۶ نفر بود. مطابق آمار رسمی، شمار مرگ و میر در ایران در یک سوم ابتدایی سال ۹۸ به زحمت به ۱۵۰ هزار مرگ می رسد. آمارهایی که در مقایسه با شمار مرگ و میر در فقط یک سوم سال ۹۹ نشان می دهد آمار جانباختگان کرونا (corona) میتواند بسیار بیشتر از چیزی باشد که رسما اعلام می شود؛ حتی بیش از ۲.۵ برابر. نکته اینجاست که اختلاف آماری فوت شده های چهار ماه نخست ۹۸ و ۹۹ با حساب سرانگشتی، حدود ۹۰ هزار مورد است.
آمار طلاق را به روز ببینید
فارغ از همه هیاهوهای مرگ و تولد و ازدواج و طلاق، سخنگوی سازمان ثبت احوال می گوید تنها آمار قابل استناد دراین موارد، ثبتاحوال است: اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در دسترس عموم مردم است. بر پایه قانون و مصوبه شورای عالی آمار، سازمان ثبت احوال کشور مرجع رسمی آمارهای ازدواج و طلاق است و این آمارها به تفکیک سال، سن و سایر اقلام مورد نیاز در وب سایت دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال در دسترس عموم مردم است.
سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور، ازدواج و طلاق را بعنوان مقوله های اجتماعی بخش عمده ای از آمارهای تولیدی ثبت احوال برشمرد و ادامه داد :گام بزرگی در توسعه دولت الکترونیک در حوزه ثبت ازدواج و طلاق و تولید آمارهای آن در سال ۹۵ صورت گرفته که اعلامیه های کاغذی از چرخه ثبت اعلام ازدواج و طلاق حذف شد و این دو رویداد به صورت برخط به پایگاه اطلاعات جمعیت کشور منتقل می شود.
به گفته او، بر اساس توصیه های بین المللی و اصول علمی، مقایسه مقادیر وقای
ع حیاتی در دو بازه مختلف بدون توجه به تغییرات ساختار سنی و دیگر مؤلفه های جمعیتی و نیز بدون توجه به تحولات اجتماعی، فرهنگی از روایت کافی برخوردار نیست. بنابراین این قبیل مقایسه ها باید در بازه های سالانه یا چند ساله انجام شود.
- 11
- 2