چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۱۰:۲۹ - ۲۶ دي ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۰۰۱۵۲۹
وضعیت ترافیک و آب و هوا

شرکت کنترل کیفیت هوای تهران: تداوم پایداری جو سنگین، اجازه تهویه هوا را نمی‌دهد/ برخورد پلیس با صنایع آلاینده

آلودگی هوا در تهران,برخورد پلیس با صنایع آلاینده تهران
مدیر واحد سنجش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره به این که پایداری جوی سنگینی ایجاد شده که اجازه تهویه هوا را نمی دهد، اظهار‌کرد: کاهش استفاده از خودروهای شخصی و کم کردن مصرف برق و گاز برای خروج از این شرایط مؤثر است.

"احمد طاهری" مدیر واحد سنجش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در گفتگو با ایلنا در پاسخ به سوالی در مورد وضعیت آلودگی هوا در مناطق مختلف و سهم منابع آلاینده در آلودگی هوای هر یک از مناطق تهران اظهار‌کرد: در شرایط کنونی که شاهد پایداری جوی هستیم، راه کنترل و کاهش آلودگی هوا (Air pollution) کم کردن انتشار آلاینده ها است. اما در حال حاضر انتشار همان روند قبلی را دارد و شاید در برخی مواقع حتی به علت مصرف سوخت صنایع بیشتر هم شده است.

او افزود: به همین دلیل شرایطی که در تهران طی یکی دو هفته گذشته ایجاد شده، کاملاً پایدار است و در این شرایط نمی شود انتظار داشت که منبع مشخصی را در ساعتی از روز برای یک منطقه متصور شود.

طاهری اضافه کرد:اکنون عدد شاخص در شمال و جنوب با اختلاف عددی کمی از هم قرار دارند و کل شهر تقریبا یک روند ثابت گرفته و غلظت بالایی از ذرات معلق روی شهر را پوشانده است.

مدیر واحد سنجش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران ادامه داد: وقتی آلاینده ها از شهر خارج می شوند و یا در محیط شهری رقیق میشوند، در این شرایط بهتر می شود درباره نقش منابع حرف زد، ولی اکنون جو پایداری در شهر ایجاد شده و کاملاً حالت یکنواختی را در شهر می بینیم.

او با اشاره به اختلاف غلظت آلاینده ها در مناطق مختلف تهران در روزهای اخیر اظهار‌کرد: در این روزها اغلب اختلاف غلظت آلاینده ها بین ۱۰ تا ۱۵ واحد بوده است که نشان می دهد کل شهر از این مساله آسیب می بیند و نمی توانیم آلودگی را به منطقه خاصی محدود کنیم.

او در مورد علت پایین تر بودن عدد شاخص در برخی مناطق تهران اظهار‌کرد: کاربری ایستگاه ها روی عددی که نشان می‌دهند مهم است. نمی توان ایستگاهی که ماهیت ترافیکی دارد را با ایستگاهی که ماهیت مسکونی دارد مقایسه کرد. برای مثال ایستگاه پیروزی که عدد بالاتری از سایر مناطق نیز دارد یک ایستگاه ترافیکی است و همیشه عدد شاخص آن بیشتر است، اما برای مثال ایستگاه منطقه ۷ فاصله بیشتری از منابع عمده آلاینده از جمله اتوبان ها دارد و در نتیجه عدد کمتری را نشان می دهد و بر همین اساس است که برای شاخص شهر میانگین همه ایستگاه ها حساب می شود و به یک ایستگاه اکتفا نمی شود.

طاهری ادامه داد:اکنون جو یک دست و کاملا پایداری در کل شهر تهران حاکم است و از این وضعیت متضرر می شود.

مدیر واحد سنجش شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در پاسخ به این سؤال که چرا خاموشی های اجرا شده در روزهای اخیر و اعلام توقف مازوت سوزی در نیروگاه ها منجر به تغییر وضعیت شهر نشده است؟ گفت:اگر سیاهه انتشار را نگاه کنید، یکی از عمده ترین منابع انتشار آلودگی ناوگان حمل ونقل است که با توجه به شرایط کرونایی محدودیت جدّي برای آن اعمال نشده است و استفاده از خودرهای شخصی نسبت به سال های قبل بالاتر رفته است و از آنجایی که یک جو پایدار داریم این آلودگی از شهر خارج نمی شود.

طاهری افزود: در شرایط معمولی عدد شاخص در طی روز و در ساعت هایی کم می شود و در ساعت هایی از روز افزایش پیدا می کند، اما اکنون در چند روز گذشته شاخص یک روند ثابت را طی می کند که نشان می دهد یک جو پایدار روی شهر حاکم است و هنوز فرصت تهویه ای ایجاد نشده است که آلودگی در جو خارج شود.

او در پاسخ به این سوال که ایجاد محدودیت تردد در روزهای تعطیل پیش رو در خروج از این شرایط چقدر اثرگذار خواهد بود؟ گفت: اکنون عوامل جوی شرایط را کنترل می کند. خودروها قطعاً تاثیرگذار هستند، اما اینکه بخواهیم قاطعانه نظر دهیم که چقدر در شاخص اثرگذار هستند، کار راحتی نیست چرا که عوامل اثرگذار زیادی از فعالیت صنایع و سوختی که استفاده می کنند گرفته تا شرایط جوی در کنترل این مساله اثرگذار هستند.

طاهری افزود: اما این روزها باید بر این مساله تاکید شود که مردم باید خودشان تلاش کنند و خيلي کمتر در معرض این هوا قرار گیرند، از فعالیت های ورزشی و بدنی کم کنند و اجازه ورود این هوا به ریه را ندهند.

او تأکید کرد: پایداری جوی سنگینی برای تهران ایجاد شده است و لایه مرزی بسیار پایینی بر روی تهران در روزهای اخیر سوار است که اجازه تهویه هوا را نمی دهد، اکنون که شرایط جوی این شرایط را در تهران ایجاد کرده، باید تلاش کنیم تا از انتشار آلاینده ها بکاهیم که این اتفاق از طریق عدم استفاده از خودروهای شخصی ممکن است و هم میزان مصرف گاز و برق در محیط های خانگی باید کم شود تا گاز به صنایع برسد و مجبور به استفاده از دیگر سوخت ها نشوند. در این شرایط مردم کمتر در معرض هوای آزاد قرار گیرند چرا که زمانی که پایداری جوی را داریم و استمرار شاخص در اعداد بالا برای مدت های طولانی رخ می دهد قطعا اثرات مخرب افزایش پیدا می کند.

طاهری درباره مقایسه روزهای آلوده سال جاری با سال گذشته گفت: در سال جاری دستورالعمل مقایسه شاخص کیفیت هوا تغییر پیدا کرده است و سختگیرانه تر شده است اما اگر امسال را براساس روش شاخص سال قبل مقایسه کنیم، تا ۲۵ دی ماه ۸ روز ناسالم برای همه گروه های جامعه و ۶۸ روز ناسالم برای گروه های حساس جامعه ثبت شده است، در حالیکه در سال ۹۸، تعداد روزهای ناسالم برای همه جامعه ۵ روز و ۶۳ روز ناسالم برای گروه های حساس جامعه ثبت شد که نشان می دهد در سال جاری افزایش آلودگی داشتیم.

***

پلیس با صنایع آلاینده هم برخورد می کند؟

رییس پلیس پایتخت اعلام‌کرد که پلیس با تمام توان در بحث مقابله با آلودگی هوا در تهران پای کار آمده است.

کیفیت هوای تهران هم چنان نگران کننده است و این وضعیت در شرایط تعطیلی مدارس و دانشگاه ها و اعمال برخی دورکاری ها این گمانه زنی را تقویت کرده که ممکن است سهم برخی از صنایع و دستگاه ها در ایجاد آلودگی هوا بیش از حد پیش بینی شده باشد. در این شرایط احتمال برخورد با فعالیت های آلاینده از سوی نهادهای نظارتی و قضایی وجود دارد و این نهادها می توانند با موارد تخلف برخورد کنند.

آلودگی هوا در تهران,برخورد پلیس با صنایع آلاینده تهران

سردار حسین رحیمی، فرمانده انتظامی تهران بزرگ در گفتگو با ایسنا، گفت: یکی از اقدامات پلیس توجه به سلامت مردم است. این توجه در موضوعات مختلفی نظیر محدودیت های کرونا، بحث دارو و ... وجود دارد و آلودگی هوا نیز یکی از این موارد است.

او با بیان این که پلیس با تمام توان در ایام آلودگی هوای تهران که به نظر می رسد متاسفانه امسال نسبت به سال قبل بیشتر هم شده پای کار آمده است، گفت: در این زمینه ما همکاري خوبی با ستاد معاینه فنی، سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران، تاکسیرانی و ... داریم و وظایف و اقدامات قانونی خود را نیز انجام می دهیم.

فرمانده انتظامی تهران بزرگ درباره اینکه آیا پلیس برخوردی هم با صنایع آلاینده و فعالیت های منجر به افزایش آلودگی هوا داشته یا خیر اظهارکرد: در مورد به ما چیزی ابلاغ نشده است که بخواهیم با آن برخورد کنیم، اما اگر لازم باشد و از ما بخواهند، پلیس به عنوان ضابط دستگاه قضایی آنرا اجرا خواهد کرد و این آمادگی وجود دارد.

  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش