چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
کد مقاله: ۹۹۰۴۰۰۱۰۸

کویر مصر کجاست و بهترین زمان سفر به کویر مصر چه موقع است؟

کویر مصر,دیدنی های کویر مصر,کویر مصر ایرانکویر مصر جذاب‌ترین کویر ایران
کویر مصر، یکی از خوش آب و هواترین روستاهای دنیاست که چهار فصل بودنش اصلی ترین علت آن است. یکی از زیباترین جلوه های طبیعتی ایران، کویرهای آن است. در این کویر هم مانند دیگر کویرها، آسمان پر ستاره است و ستاره ها با فاصله اندکی از زمین قرار گرفته اند. 

کویر مصر

مصر روستایی از توابع شهرستان خور و بیابانک در استان اصفهان است. این روستا در دشت کویر ایران و در ۴۵ کیلومتری شرق جندق و در ۶۰ کیلومتری شمال خور قرار دارد. روستای مصر یا کویر مصر درست در میانه راه دامغان به نائین و اصفهان قرار دارد. کویر مصر یکی از منطقه های جذاب گردشگری ایران محسوب می شود و نام دریای شنی کویر مصر برای خیلی از طبیعت گردان آشناست.

نام های پیشین کویر مصر به ترتیب "چاه دراز"،"کلاته یوسف" و "مزرعه یوسف" است. کویر مصر به همراه دو روستای بسیار کوچک دیگر به نام های" امیرآباد" و" فرحزاد" در یک خط شمالی- جنوبی به طول حدود ۶ کیلومتر واقع شده اند. منطقه امیر آباد در فاصله ۲ کیلومتری روستا دارای تپه های شنی و پوشش گیاهای غنی از درختچه های گز و تاق و نخلهای زیبا است که مناظر بسیار زیبایی را پدید آورده است. روستای فرحزاد نیز در شمال روستای مصر دارای نخلستان های زیبا است که توسط شن های روان محصور شده است.

کویر مصر ایران، توسط رشته کوه هایی از جانب غرب، جنوب غرب و جنوب شرق احاطه شده است که قسمتی از سلسله جبال کوه های فلات مرکزی ایران به حساب می آید.

چرا اسم این روستا، کویر مصر است؟

مشهور ترین داستان در مورد اسم این کویر به داستان شخصی به اسم یوسف برمی گردد. یوسف، یکی از ساکنان این روستا بوده و موقعی که روستا با کمبود آب مواجه می شود، چاه عمیقی حفر می کند و به آب می رسد. او از مردم می خواهد به احترام حضرت یوسف و داستانش که در مصر اتفاق افتاد، اسم مصر را روی روستا بگذارند و مردم هم به احترامش می پذیرند. از آن پس مردم این روستا برای احترام به این شخص و داستان حضرت یوسف در مصر، نام این روستا را مصر می گذارند. بعد از آن هم دیگر تمامی ایران این روستا را با نام مصر می شناسند.

کویر مصر اصفهان,کویر مصر,کویر مصر کجاستپاییز و زمستان بهترین فصل سفر به کویر مصر است

بهترین فصل سفر به کویر مصر

بهترین زمان برای سفر به کویر مصر آبان ماه تا اردیبهشت ماه است. در صورتیکه تا به امروز سفر به روستای مصر را تجربه نکرده اید در قالب تورهای کویر و یا به صورت گروهی و با خودروهای خود اعم از خودروهای آفرود و یا معمولی سفری به این کویر داشته باشید.

جاذبه های گردشگری در کویر مصر

کویر همیشه زیبایی های خاص خود را داشته است. روزهای آن به یک شکل و شب های آن به شکل دیگر انسان را بخود جذب می کند. کویر مصر نیز مانند دیگر کویر های مشهور در ایران و جهان، برای خود زیبایی ها و جذابیت های خاصی دارد.

می توانید روزها در کویر مصر بمانید و از دیدن آن لذت ببرید. با ورود به منطقه کویری روستای مصر، خودتان را در فیلم های تاریخی و کویری احساس خواهید کرد. برخی از دیدنی های روستای مصر عبارتند از:

۱. دریاچه نمک خور کویر مصر:

 دریاچه نمک خور یکی دیگر از چشم انداز های باشکوه و خارق العاده کویر مصر به شمار می رود. پنج ضلعی های نمک در سطح این دریاچه زیبا در فصل زمستان به رنگ تیره میشوند و در تابستان سراسر سفید رنگ هستند. دریاچه نمک خور و کویر در ۵۰ کیلومتری جاده خور- طبس، قرار دارد.

جاذبه های کویر مصر,مسیر سفر کویر مصر,کویر مصردریاچه نمک خور، از جاذبه های حیرت انگیز در کویر مصر 

۲. آسمان کویر مصر:

آسمان کویر مصر آنقدر به شما نزدیک است که حس می کنید در صورتیکه دستتان را دراز کنید میتوانید ستاره ای از آن بچینید. این آسمان خیره کننده تنها مورد علاقه چشمان غیر مسلح نیست. به دلیل آن که ستاره شناسان هم میتوانند در تمام فصول سال بدون هیچ مانعی در روستای مصر به تماشای ستاره ها بنشینند.

کویر مصر,عکس های کویر مصر,بهترین زمان سفر به کویر مصریکی از کویرهای ایران که لقب پرستاره‌ترین آسمان کویر را به خود اختصاص داده کویر مصر است

۳. قلعه و بافت قدیمی بیاضیه در کویر مصر:

 حال که تا دل کویر مصر اصفهان آمده اید بهتر است از قلعه و بافت فرسوده بیاضه هم دیدن کنید. چنانچه نمی دانید روستای بیاضه کویرمصر کجاست، کافیست حدود ۵۰ کیلومتر به طرف جنوب شرقی شهر خور بروید. روستای بیاضیه بافتی سنتی دارد و در بخش کویری اصفهان قرار گرفته است. دیدنی های این روستا ترکیبی است از نخلستان ها و آثار تاریخی. یکی از این آثار تاریخی قلعه بیاضیه است. می گویند این بنا بیش از هزار سال قدمت دارد و معماری آن به سبک بناهای دوران ساسانی است. 

دریاچه نمک خور کویر مصر,روستای مصر,کویر مصرقلعه بیاضیه، مکانی دیدنی شبیه به ارگ بم در کویر مصر

۴. نیزار کویر مصر: 

نیزار مصر با داشتن نی هایی به بلندای چهار متر مکانی منحصربه فرد در کویر مصر است. گونه های متنوع حیوانات مانند گربه و روباه شنی، مار جعفری و پرندگان شکاری مثل شاهین از جذابیت های این منطقه هستند. این نیزار در شمال شرق کویرمصر واقع شده است که بر اثر سیل سال ۱۳۵۵ در کویر مصر پدید آمد.

کویر مصر,سفر به کویر مصر,ادرس کویر مصر در ایراننیزار مصر، مکانی منحصربه فرد در کویر مصر

۵. تپه های شن های روان در کویر مصر:

 یکی دیگر از جاذبه هایی که در کویر مصر می بینید این تپه هاست. وسعت زیبایی رمل ها و تپه های شن های روان قابل توصیف نیست. باید از نزدیک با چشم خودتان آن ها را ببیند. تجربه تماشای تپه های شن های روان را به لامسه تان هم منتقل کنید: فقط کافیست اندکی روی این شن های روان قدم بزنید تا لذتی بی نظیر به سراغ تان بیاید. تجربه ای آرام و فراموش نشدنی.

کویر مصر ایران,کویر مصر,عکس های کویر مصرتپه های شن های روان، یکی از جذاب ترین دیدنی های کویر مصر

آدرس کویر مصر

کویر مصر در ۵۵ کیلومتری شهرستان خور از توابع استان اصفهان و کنار روستایی به نام مصر قرار دارد.

گردآوری: بخش گردشگری سرپوش

  • 17
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش